Oprava zadních brzd

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 18.01.2005 do 18.01.2005, založil/a Kočislav
řadit dle data
22:27:18
18.01.2005
Fjoo
1 dole pojde

2 dbaj na správne osadenie simeringov

3 mechanizmus na vymedzenie vôje, pokial ti dre oblozenie o bubon po uvolnení brzdy trba ho vymenit

Urcite po oprave to odvzdusni, ja som to nehal, jazdil som na predne brzdy a tak som aj dopadol. Dostal som smyk a vyletel na ele. kolaje:-)
21:40:54
18.01.2005
Garfild
Toum bubnu se většinou moc dolu nechce,nejlepší je odpojit samostavy (když to jde) a pak stahovákem stahovat a stahovat.Poku budeš mít ten klasickej s šroubem tak si připrav pořádný kladivo a po každý pul otáčce do toho majzni.Je dost možny že ti to sleze i s paknama.
20:33:43
18.01.2005
lubosgls
no bez stahovaku asi ne, pak tam vrat stejne klinek na poloosu jinak zadnej problem uz tam nejni , samozrejme povolena rucka .)
18:08:04
18.01.2005
Kočislav
Dík moc, hodlám dělat prasátka, pakny a HBV, hadičky budou podle prvních odhadů v pořádku. Stahovák půjčí kamarád, jaký, to nevím, takže uvidím.
17:51:40
18.01.2005
Luukkyy
-> Kočislav: Dobrou chuť1 To je totiž dost rasovina,dělal jsem,vím o čem mluvím.

Takže:1)Záleží,jakej máš stahovák.Jesli hydrauliku nebo original škoda,tak ten buben na stopro sleze,tudíž si s tim nemusíš lámat hlavu.Jesli máš pučenej nějaký samorobo nebo "univerzal",tak tim to asi nepude,a nemusíš si lámat hlavu rovněž....

2.Těch je mnoho....Vesměs to neni nic,co bys nezvlád.Až na jednu.Možná se ti začnou zavzdušňovat brzdy-nesedne ti nějakej spoj a už se to sere.Já osobně už bych to po svejch zkušenostech dal nový všechno(prasátka,hadičky, válec...)Když to vemu kolem a kolem,nakonec sem to udělal...

3)Dal bych krk,že nemuže...
14:07:18
18.01.2005
Kočislav
Chtěl bych se zeptat, vzhledem k tomu,že to budu dělat poprvé a nebudu mít možnost odbíhat k netu a dotazovat se průběžně.

Chci na jedné škodovce měnit zadní prasátka a pakny.

1. Co dělat, když buben nejde povolit? Sice budu mít půjčený stahovák, ale na tom autě už dost let nebyly ty bubny dole.

2. Jaké nejběžnější komplikace mě můžou při výše zmíněném úkonu potkat?

3. Jak je to s vůlí na poloose? Nemůže¨se mi stát, že až budu vracet buben zpět, bude mít vůli? Slyšel jsem, že na to jsou různé podložky, ale to je vše.

Dík.
Extreme Tyres