Pouzitie vyztuh na napravach

prohledat
126 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 19.01.2005 do 25.01.2005, založil/a chooki
řadit dle data
20:04:05
21.01.2005
Labros
To jo, silenblok převodovky je udělanej aby se při vytrhnutí nerozdělil, ten držák je takový účko
18:50:15
21.01.2005
PeterP136
-> Saky: est drobnost. Ked uz take zasahy, tak co tak miesto silentblokov motora pouzit nejake silentbloky za fava? A ked uz z motora, ma drziak prevodovky aj nejaky doraz pre pripad utrhnutia silentblokov?

A drobna otazocka: videl si rameno z alfy ?(bohuzial neviem z ktoreho typu, ale dost starej, bola dost pomlatena a navyse sa v alfach vobec nevyznam). Svinsky sa podoba lrkovemu. nebolo by rozumnejsie nerobit nove ramena, ale radsej medzikus pre poloosy a pouzit polnapravu z alfy alebo niecoho podobneho?
18:45:58
21.01.2005
PeterP136
-> Saky: Neviem co povazujes za nezaujem, ale pokial si pamatam, tak na s120 konfere bol zaujem celkom slusny, ale ak to zratam, tak to by ta asi nevytrhlo :).

Inac podotazka: nezpevnuje priecka prevodovkky aspon trochu kasnu?

Podotazka c.2: ako spoznat, ci mam prevalenu priecku prevodovky? Teda ci je viac do luku (Ucka) nez by mala byt. Pretoze ked mam zadnu napravu preperovanu tak ako bezne 120, ktore maju vsak kolesa kolmo, tak na mojej vlecke uz mam acka a uchyty sikmych ramien su nizsie nez stredy nabojov. A priecku prevodovky mam ako najnizsi bod na aute. Dokonca aj skrutky trciace zo zadnych tlmicov su snad vyssie. Uz som ju aj parkrat oprel o obrubnik (v strede je plech priecne na smer jazdy premacknuty od hrany obrubnika).
16:40:12
21.01.2005
BEYER - zrušená registrace
chooki: mam napad nakonic prispevku by si mal dat ze venovane xxx 333
16:38:21
21.01.2005
Labros: labros ja nemam slov 333 ... sak napisal ze sa mu to tak paci... ci ty citas len prispevky venovane tebe 1 ako nic v zlom ale na tomto som sa fakt dobre pobavil 1
16:36:14
21.01.2005
chooki
-> Labros: proste sa mi to tak paci, to by bolo na dlho to tu vysvetlovat...zas by zo man potom nekto robil hlupaka 6
16:11:03
21.01.2005
Labros
-> chooki: A proč teda ty konkrétně tak moc chceš snižovat? 4
16:06:24
21.01.2005
chooki
-> Saky: Ja fakt uz neviem co ta sere, to sa tu mame jak male deti hadat kto ma ake auto ? mne sa tiez nelibi ked si niekto da do rapidy plaubku s felicie, o ostatnych veciach ani nepisem...ma to vyznam ?

proste sa mi paci ked je guma na disku natiahnuta... to sa ta mam ako pytat aku gumu tam mam dat ? ja to chcem takto, inac na vacsine fotiek tam mam este 205ky.. a to znizovanie je tiez moja vec, jazdim na dorazoch, do roboty chodim len jednou cestou, poznam tam kazdu jamu a da sa to...mam tu pisat o tom ako si strucy kupil tvoje pruziny (260ky) a auto ma jak lod...a bude ich aj tak skracovat...alebo ked nazves prasarnou zvarenie 2 sikmych ramien (ako to ma napr. niky)...proste mam dojem ze sa za kazdu blbost urazis a vsetko vztahujes len na seba...

pozri som ti pisal ze ten uchyt na to sikme chcem a uz si mi neodpisal, chcem aj teraz tie tvoje Lr kove ale nebudem cakat este pol roka (bez urazky), tak to riesim takto, a uvidime, sam som zvedavy...

A co sa tyka toho pana co mi to robi, tak moc ho nepoznam, ale urcite ma moju vacsiu doveru ako niekto tu na webe kto nema za sebou ani desatinu co on (nemyslim teba Saky)...
15:58:47
21.01.2005
TUNER
-> Saky: To se tak někdo má.......Já ale jdu dneska taky dřív...Kdyžtak to zkus poslatuž dneska,nebo zejtra ráno.....Zejtra dopoledne jdu taky na chvilku makat...4
15:43:55
21.01.2005
King
2 sep: Ty jses prave ta vyjimka, ktera potvrzuje Kinguv zakon "S1xx na STK"1
15:30:58
21.01.2005
Saky
to uz jsem tady nekolikrat psal ze moje naprava bude za cca 12000 (ramena, drzaky, tlumice pruziny plus veskery spojovaci a potrebny material k tomu) jedine co nebude soucasti jsou loziska a hridele a klouby z vlecky jinak vse nove.. myslim si ze je to hodne slusna cena.. ale to uz musite posoudit sami zda vam to stoji za napravu ktera umi stelovat odklon a sbihavost vysku zadku plus predpeti pruziny, ma uhel kyvani 10stupnu a lespi vedeni kol..
15:19:46
21.01.2005
kaipan
-> Saky: kolik tak bude stát ta tvoje zadní náprava komplet ? já jen jestli má senu opravovat tu moji zadní....1
14:26:30
21.01.2005
Saky
dneska energii mam, dneska uz mam dopracovano tak travim cas tady.. -)
14:18:51
21.01.2005
Baghira
-> Saky: Že máš vůbec energii se tim zabejvat. Jednou bych mu poradil a pak ať si to dělá jak mu jeho "inženýři" poradili :-)...však brzo pozná kdo měl pravdu.
14:16:44
21.01.2005
sep
-> King2: :pozor na slovicka,o kolik ze na mem protokolu nic takoveho nenajdes?.-))
14:12:35
21.01.2005
Saky
jeste k tem vyztuham tak sem si precetl na doporuceni jednoho konferencnika komentar k chokiimu autu a asi ma chokii pravdu ma super auto bodovej prumer ma vetsi nez ja takze bude lepsi technolog a upravce takze to vzdavam a moje rady neberte vazne.. ale jinak ten text pod autem super vazne jsem se pobavil.. tady nekdo resi ze nemuze dat na 7,25palcovej disk 195gumy ze tam jsou predepsany tak se divim ze jsi mu neporadil ze tam klidne muze dat 165ky kdyz ty mas na 8palcovejch diskach 185ky, a vecne tema snizovani na to ses koukam taky expert.. no nic uz toho necham..
13:58:52
21.01.2005
King
2 Fjoo: Na min. 15 let starym aute se VZDYCKY pise do zavad netesnost agregatu - to je proste takovej folklor4
13:37:53
21.01.2005
Fjoo
Na technickej, je to pre skodovice dost tazke, ja ked som bol najviac som sa bál bŕzd. Tipek na mna pozeral ako keby chcel podmastit, nic som mu nedal, videl som na stroji ze je to v tesnej toleranciji ale jemu sa to dako nepozdavalo. A nakoniec som presiel , oni zijú len s úplatkov. Praj mi tiekol olej, den pred som to cistil Arvou a bolo to ako bozie prave oko a on tam videl oil no koment...
13:36:43
21.01.2005
Labros
myslíš že kratší pružiny nikdo nepozná? já se bojim že jo, když všechny ostatní škodovky jsou jak motorovej člun a koukne tam a uvidí něco žlutýho nebo červenýho bude doma 3
13:31:28
21.01.2005
CHIP
-> Saky: Kratsi pruziny nikdo nepozna ... ty zadni ramena uznavam ... to by problem byt mohl ... ale zda se, ze teto uprave rozumi ...
13:28:55
21.01.2005
Saky
no vidis. a kdybych byl ja na technicky tak ti reknu nepovolena uprava konstrukcnich casti do vaznych zavad a za 30dni nashledanou-))
13:24:33
21.01.2005
CHIP
-> Saky: Mam pouze kratsi predni pruziny 260mm a vyztuhy na podelnych ramenech na zadni naprave ... a na tohle nic nerikali ... ale myslim ze nad totalne jinak vypadajici zadni napravou, presto ze by byla prinosem pro stabilitu vozu, by nikdo oci na STK neprivrel ... ale to neni kritika tve napravy ... fantim ti a budu sledovat vyvoj ...

-> BEYER: No me aspon vzdycky reknou, ze rucni brzda mi funguje na obou kolech stejne, coz jen tak nepoznam a taky mi zkontrolujou tlumice ... coz by nemuseli, ale udelaj to ...
13:14:22
21.01.2005
CHIP: ja nemusim chodit na STK nato aby som vedel v akom stave mam auto ... 4
13:07:37
21.01.2005
Saky
a vis o tom ze treba vyztuhy predni napravy nebo zadni napravy, tuzsi stabilizator, jiny pruziny jsou taky nelegalni? i kdyz to nen zas tak moc videt -) ja teda nevim jestli to mas.. ale proste dneska je nelegalni uplne vsechno.. pokud jdes na rozumnou technickou tak pochopej ze je to plus a projdes nicmene to si samozrejme kazdej musi zvolit sam jestli mu stoji za to mit vse legalne a nebo mit lepsi jizdni vlastnosti..
13:02:18
21.01.2005
CHIP
-> Saky: No zatim mam prave legalni naprosto vsechno ... napravu bych bral ... ale nebudu kazdy dva roky prehazovat jednu za druhou ... skoda no ..

-> BEYER: Tady nejde o to kdo si tu technickou zaplati nebo ne ... ja chodim poctive ... aspon vim jak na tom moje auto je ...
12:48:43
21.01.2005
Saky
pokud budes resit technickou tak nemuzes mit jinej vzduchovej filtr, zadnej plast zadny jiny kola atd.. a u vetsiny aut to prave takhle vypada.. ale to je samozrejme kazdyho vec jestli si to da ci neda.. legalni to samozrejme neni stejne jako kazda jina vec na skodovku..
12:45:26
21.01.2005
Saky
no tu napravu muzes vzdycky pred STK vyndat a hodit tam vlecku-)
12:42:03
21.01.2005
CHIP: mimo to pod autom nemas mat ine plechy ako tie co tam maju byt inac by si tiez nemal prejst STK... ale kto ma na takuto upravu musi mat aj na STK ved vies ako to myslim 4
12:36:59
21.01.2005
CHIP
-> Saky: Hmm ... takze pro normalni lidi ta naprava nebude ... skoda ... pokud auto neprojde technickou je to reseni akorat pro zavodni specialy .. 10
12:29:23
21.01.2005
Saky
no to myslim ze ne-) ale cely auto treba do vanocniho papiru-) a pak nebude videt nic-) ale vazne.. kdyz tam das jakejkoliv kryt tak aby to bylo funkcni tak vzdycky musi bejt nekudy videt jak to tam je delany..
12:24:11
21.01.2005
CHIP
-> Saky: Hele Saky .. tak me napada jak to tady ctu ... nesla by ta tvoje nove tvorena naprava schovat nejakym plechem treba neco takovyho jako je u prevodovky? (nahon tachometru, tahlo razeni,nadrz) Ze by se tam takovyhle kryt pridelal vzdycky pred technickou ... uvidej hovno a treba daj pokoj ... co myslis ?
12:10:17
21.01.2005
Saky
ja vim ze maji.. muj nazor na to je asi takovej proc ne.. (samozrejme musim vzit v uvahu ze pouziju stara ramena ktera uz jsou vyrezla, ze musim dodat 4sikma ramena a pak mam svarenec) nicmene pokud si nekdo za to ze mu dam 4ramena on je prerizne flexou a preplatuje kusem plechu rekne 9000kc tak me to pripada jako zlodejina.. a pak je tady moje reseni kdy je vsechno navrzeno znova z novych plechu a cele nove rameno vcetne povrchove upravy vyjde na cca 3000 a kdyz si clovek spocita 6000 za nove a nebo 9000+4ramena za svarenec starych tak uz je jen a jen jeho volba jake reseni pouzije...
12:03:03
21.01.2005
chooki
-> Saky: ja len tak sa pytam na to ze zo sikmych ramien, lebo nekdo to tak robi...maju to aj niektory tu na webe...ale nechcem hodnotit ci je to lepsie alebo horsie...
11:41:01
21.01.2005
Saky
no myslel sem to tak ze odpada drahej nesehnatelnej silentblok za cca 300 kc a je nahrazenej dvema seriovejma zadnima motorovejma za cca 20kc/kus stejne jako mela LRa
11:39:50
21.01.2005
Saky
nebudu to delat ze dvou sikmych ramen to je strasna prasarna takove reseni necham lidem kteri nemaji jine moznosti.. ja to delam kompletne z novych plechu, naohybane spravne tak jak by to melo byt a ne tak jak to vyjde z sikmeho ramene.. a paradoxne to nove stoji min nez to co si rekne nekdo za svareni dvou sikmych ramen ktere mu clovek musi dodat.. ted je ve stadiu doladovani poslednich detalu jako je tlumic a pruzina.. na jare po otestovani by to melo byt k dostani..
11:38:31
21.01.2005
Labros
Saky ja myslel ze je převodovka přišroubovaná přímo k tomu držáku a držák ke karoserii protože jsi psal že odpadá drahej silenblok převodovky, ale asi sem to nečetl moc pozorně. Tak jestli je tam silenblok tak nic.
11:11:05
21.01.2005
chooki
Saky napis priblizny termin na tie LRkove ramena (budes to robit z dvoch klasickych sikmych ramien ?)

Ten uchyt na to sikme rameno, je to polovicne riesenie, ale jasne ze lepsie jako nic (resp ako obycajna vlecka...6 ), uvidim jak to dopadne s tym mojim prevaranim, ked zle, tak by som bral tie uchyty (da sa to tak do mesiaca udelat?)
10:12:32
21.01.2005
Saky
Labros: nerozumim.. je kovovej samozrejme ale proc by mel bejt jako randal? pricka prevodovky je prece taky kovova.. takze jestli to drzi v pricce nebo drzaku v kastli je prece uplne jedno ne? -) ono to drzi pres ten silentblok v rameni, a prevodovka je taky na silentblokach.. zadnej randal z toho nebude, resp ne vetsi nez se seriovou prickou.. neni duvod..
09:38:16
21.01.2005
Labros
ten LR držák převodovky je celej kovovej? to bude v autě randál
08:28:30
21.01.2005
Saky: mno o to new zavesenie a ladenie by som mal zaujem aj ja 4 takze mal by si jak tak pozeram zatial 4ch potencialnych zaujemcov 1
21:36:25
20.01.2005
Saky
prevodovka ma samozrejme taky svuj drzak do kastle.. proste obdoba jako LRa.. jinak za tech 15000 to co ma Oliver to si radsi pockej na tu moji napravu to bude uplne novy a bude to levnejsi.. ale az to bude damm vedet..
21:20:28
20.01.2005
R@ZOR
-> Saky: No já bych do toho asi taky šel! Chtělo by to vidět jak to vypadá. A na čem by pak držela převodovka?
21:19:32
20.01.2005
kaipan
-> Saky: tak tenhle nápad mně zajímá.... podélná rameno nechám kde je a šikmý dám do novýho držáku od tebe ?? A co na to řekne převodovky, když tam nebude ta příčka ?
20:21:26
20.01.2005
chooki
Saky, ved ja som ti pisal, ze by som to xcel, a keby si mi to blizsie popisal, neviem si to dobre predstavit, tie uchyty by museli byt dost masivne, nie ? potom si mi uz nepisal...

pozeral som to na aute, kde by sa to dalo dat, neviem, neviem...tym nexcem povedat ze to nechcem, mozme o tom pokecat...ked mi teda nevyjde toto co robim teraz... kua, pomaly som mohol kupit lrkove ramena aj za tych 15 tis jak oliver...9
18:02:22
20.01.2005
Saky
k tomu uhlu 0stupnu to se taky nedela na LRe mohli klidne udelat uhel nula ale z hlediska jizdnich vlastnosti a naklaneni auta v zatacce je lepsi o neco vetsi uhel.. tech 10stupnu je idealni.. jinak k tomu posunovani uchyceni sikmeho ramene nahoru a dolu uz jsem tady nekolikrat napsal ze to lze resit jednoduse vyrobou LRoveho drzaku (resp napodobeninou s jinym uhlem) a pak je to naporad a muzes to stelovat jak chces dokonce jsem nabizel ze to i vyrobim nebot by to resilo prave snizovani vlecky, odpadla by pricka prevodovky (tim cca 10kg) odpadl by tezce sehnatelny drahy silentblok prevodovky ale nebyl o to zajem.. reseni prevarit je taky reseni ale stelovani je lepsi.. a vyjde to kolem 1500 za ty dva drzaky plus drzak prevodovky..
16:36:55
20.01.2005
Labros
rozumim... prostě ty chceš snížit zadek a na to sis vybral špatnou nápravu. Nebo spíš špatný auto. No je to na tobě...

ve škodovce mohli použit lepší nápravu ale museli by vyrábět dva typy kastlí.. tadyto je přišlo mnohem levněji.. zdálo se jim že to stačí a s tím áčkovatěním to úplně neodhadli
16:28:55
20.01.2005
chooki
No labros, aspon ze sme sa konecne zhodli4

no a mna to prave stve, ze to je vysoko, xcem to znizit a preto nadavam...jasne ze idealne by bolo mat LRkove rameno, ktore sice tiez nemaju os kyvania 0 stupn. ale da sa im regulovat odklon...no a ja prave xcem naklonit to ucho (uchyt) na priecke, aby som si "nastavil" odklon aj po znizeni, idealne (okrem LRka) by bolo nastavitelny (naklapaci) uchyt... ale vyroba takejto priecky by stala viac jak LRkove ramena (mozno)...

proste si myslim ze v skode mali pouzit obdobu Lrkovych ramien (tak ako to mavaju zahr. auta so zadnym nahonom) s podstatne nizsim stupnom kyvania ako 32 stupn ...
15:34:10
20.01.2005
Labros
tahle diskuze mě konečně dohnala k tomu, abych naskenoval obrázek klikový nápravy co má favorit... tam je opravdu čep vlečenýho ramene kolmej na rovinu kola, takže úhel kývání nula... jenže to je o něčem úplně jiným, když mezi kolama není převodovka
zvětšit Pouzitie vyztuh na napravach - obrázek od Labros vložen 20.01.2005 15:34:10
15:24:39
20.01.2005
Labros
jestli je tu Niky, tak to je ten obrázek, co jsem ti chtěl ukázat, když byla diskuze o tom samém v nějakém jiném tématu
15:13:46
20.01.2005
Labros
-> CHIP: ale ne, to je pravda, že osa kývání není shodná s osou kývání silenbloku podélného ramene a ten silenblok se kroutí... to je jasný od začátku vývoje vlečky. A taky že to podélný rameno je pozůstatek kejvačky a řešení aby se nemusela předělávat kastle. Kolo není při propérování rovně ani na nový vlečce, právě kvůli úhlu kývání 32st. a ne 0st.
Extreme Tyres