potřebuji poradit ohledně legislativy

prohledat
29 příspěvků (zobrazeno 1 až 29) od 24.03.2005 do 31.03.2005, založil/a awe - zrušená registrace
řadit dle data
14:58:32
31.03.2005
Baghira
-> Pohan: A ještě bych dodal: Na dálnici se nenechat 120cou za žádných okolností předjet i kdyby je to mělo stát život jejich i všech pasažérů na palubě. (viz moje příhoda s felicií z minulého týdne).
12:33:40
31.03.2005
awe - zrušená registrace
-> Pohan: JJ, přesně si to vystih
10:07:24
31.03.2005
Pohan
-> awe 25.03.05 21:39:11:

1) Ad topic: Pokud je karoserie připravená na montáž 5Q-převodovky, tak ji můžeš dát bez problémů.

2) Kdyby Ti nějaký Volvo V70 cpali a jedno jim zbylo tal mi dej vědět. 5

Když jedu s mým Rapidem, tak mi připadá, že ostatní řidiči si myslí, že mají morální právo:

a) předjet mě přes dvojitou plnou čáru těsně před horizontem,

b) jet půl metru za mnou a čekat na první vhodnou chvíli na předjetí, i když jedeme 100 km/h po silnici 1. třídy,

c) vjet z vedlejší na hlavní přede mě, abych je v následujícím stoupání nezdržoval.

Jinak mi není jasno proč se to děje, protože v Octavii se mi to nestává.
09:32:53
29.03.2005
awe - zrušená registrace
-> Labros: Viď 4
23:58:19
25.03.2005
Labros
-> awe: supr fotka 3
21:39:11
25.03.2005
awe - zrušená registrace
-> Gryzly:

Hned tam mrknu

Dneska jsem byl na technický s mojí Jawi, tak mám slovo techničák v čerstvý paměti 6

To all: Jestli budu dítě vozit v kočárku někam 10km a nebo povezu ve škodě tak je lepší škoda, časově i bezpečnostně. Kdybych měl vítr z toho že to do mě někdo narve, tak bych ani nemohl vylézt z baráku, a klidně tak bych si mohl zlomit nohu třebas na schodech 4

Prostě chci udělat maximum pro bezpečí s tím co mám. Pokud je tu někdo kdo mi rád věnuje bezpečnější vozidlo (btw neberu nic míň než Volvo V70 3 ) tak milerád v tom prcka svezu 179 34

PS: a jestli budete prcka štvát tak vám jednu natáhne 1 1 1
zvětšit potřebuji poradit ohledně legislativy - obrázek od awe - zrušená registrace vložen 25.03.2005 21:39:11
16:54:57
25.03.2005
Gryzly
-> Baghira 24.03.05 13:26:01: Ale někteří taky jako mladí jezdily ve škodárně a už tu nejsou mezi živejma. 3

-> awe: ad 2) já mám Š120L z června 86 a v techničáku mám napráno že jako alternativní se muže použít 5q převodovka
11:55:45
25.03.2005
Baghira
-> King2: Jak kdy, kámoš kdysi v 90-ti když jel nalitej z dýzi vzal v zatáčce strom a byť měl pedály u sedačky a volant u střechy, tak všichni tři pasažéři byli jen poškrábaný od skla a plechů, ale jinak nic...takže taky jak kdy...
09:09:29
25.03.2005
King
2 Johny Death: Bouracky se shade, kdy proste vyjedes ze silnice (byt v kotrmelcich), ale do niceho tvrdsiho nenarazis, jsou vetsinou v poho, casto i bez pasu. Sam jsem mel kdysi taky moznost si to zkusit i bez tech pasu :) Ale Ovsem narazy do stromecku, ktery z nejakyho duvodu zhusta lemuji nase silnice nizsich trid by asi v pripade nepripoutani mel hodne krvavou dohru.....
23:14:53
24.03.2005
Simi
-> Johny Death: A od te doby si rikas Johny Death? :-)
23:04:25
24.03.2005
Johny Death
Ja kdyz jsem byl malej tak jsem zazil bouracku kdy jsme se se se skoradnou uzovkou otocili na budku. sedel jsem vzadu, zadny pasy tam nebyly a sedacky snad jeste ani neexistovali. Jeli jsme cela rodina a nikomu se vubec nic nestali jen strecha byla promackla a cely to bylo takovy podrapany na jedne strane :)
16:19:25
24.03.2005
King
2 Vetev: Asi tak....Jako driver-beginer bych si asi netrouf vozit v tom deti. (tim nechci ani v nejmensim naznacovat, ze jezdim jak panbuh a nic se mi nemuze stat :)
16:16:18
24.03.2005
King
2 Labros: Ja mam hnusne svetle hnedou4 Ale popisoval jsem jizdu moji svagrove :) Ona taky Jizni spojka neni dalnice s limitem 130 alebrz 80 4
16:07:58
24.03.2005
Labros
-> King2: já mam jasno... ta škodovka byla určitě žlutá 4

Ne myslim že 60 dneska nejezděj po dálnici ani škodovky... takovou jsem teda ještě neviděl...
16:07:35
24.03.2005
VeTeV
-> King2: jasne neberu v podtaz lidi jez zdrzuji provoz, ale myslim nektere silnice kde jizda se skodnou je skutecne risk...

ale nema cenu to tady resit na to se awe neptal

ja jsem napsal proc bych se osobne male dite do skodny na vetsi vzdalenosti bal brat

a taky jsem rekl ze ta aspon pasy sezene
16:01:45
24.03.2005
King
2 Vetev: Pokud se respektuji i nepsana pravidla silnicni dzungle, obvykle mi nikdo po krku nejde. Je skutecne smutny pohled na 60kou se sinouci S120 ve strednim pruhu Jizni spojky kterou z obou stran 120km rychlosti "turbulentne obtekaji" nervozni auta a nakladaky, akorat nejde jednoznacne definovat kdo jsou banani a kdo Chiquita :c) Jina vec je, ze jako Shade driver clovek musi brat znacku "hlavni silnice" jenom jako info, ale bejt pripravenej na fsechno a zelenou na semaforu jakbysmet.
15:49:01
24.03.2005
VeTeV
-> Baghira: ty zkratyk byly jen tak pro info - ani kolikrat nevim co to znamena..

ale ja treba pozoruju ze chovani ostatnic spoluridicu vuci autum starsi vyroby - skoda 100-136, ziguly apod. je znacne odpudive a agresivni - vytlacovani ze silnic je zcela beznou praxi...

rychlosti se take zvysily a myslim si ze clovek jez ma prave tuny tech nesmyslu co ridej auta za nej tak spousta veci ubrzdi vyklickuje coz u skodky neplati - proste muj osobni nazor je ze vozit dite ve skodce bez pasu, sedacek a treba po dalnici je hazard a na tom trvam
15:45:01
24.03.2005
Baghira
-> VeTëV: No jde o to, že betonový sloupky, jsou furt betonový, pole jsou furt hliněný, zdi jsou furt zděný atd...a pokud jde o jiný auta, tak s ABS, EPS, ESP a podobně se nebourá, respektive ty věci nemají nic společnýho s pevností auta při nárazu, takže ať je někdo má nebo ne, je při nárazu pasé. Je jen otázka toho provozu a nebezpečí jaký číhá v podobě jiných řidičů, to je pochopitelně větší, ale rozdíl mezi hozením auta do pole dnes a před dvaceti lety je asi ten, že to auto je dnes tak možná víc schnilejší, ale zase ty pole jsou dnes víc zarostlí plevelem, takže se to vykompenzuje :-).
15:14:04
24.03.2005
VeTeV
-> Baghira: ja to beru, jenze kdyz se podivas kolem sebe tak se doba meni - driv melo spousta lidi bud skodku ci stroj ze SSSR pripadne prdlave pristroje z NDR jejichz rychlost byla ponekud mensi a preci jenom kdyz se srazily dve plechovky od sardinek z nocnikoveho plechu v rychlosti 50km/hod je to neco jineho nez kdyz do tebe nalitne novodoby stroj s vecmi typu ABS, aAIRBAG, ESP, KGB IEE KTZ a ja nevim cim jeste

skodna je na 100% na srac - tydle ty novy auta se odrou max nekde se promackne plech...

nelze srovnavat dobu pred 20ti lety a nyni!!!!
15:11:50
24.03.2005
King
Tebe v u toho kompu skoda :) Delat v nejaky pojistovne manika odhalujiciho pojistne podvody (kterych je BTW dost slusny procento nebo spis desitky pct), tak prehazujes doma vatu vidlema :)
14:52:37
24.03.2005
Labros
-> King2: on (ten Bavor) už ho měl zbořenej o Tatru do který to narval když mu ho stará kouřila za jízdy, a aby ho nemusel platit, tak ho zalepil zevnitř kobercovkou, přetřel a čekal, až mu do něj někdo ťukne. Ty jsi couval tak blízko, že se neudržel a trochu popojel abys ho náhodou neminul 4
14:42:29
24.03.2005
King
2 Labros: Nebo jiny priklad, nedavno jsem Feldim pick-upem lehce couvnul do 5kovyho Bawora - pick-up bez skrabance a to kapitalisticky pozlatko melo v predeli naraznik za 20litru :))
14:40:43
24.03.2005
King
2 Baghira: Ovsem na rozdil od dob naseho mladi vyrazne na silnici pribylo sebestrednych strev kompenzujicich si ridicske (ne)dovednosti pomoci hardware a pri duelu shade s 2t ofroutem je o vysledku obvykle rozhodnuto predem 8
14:36:49
24.03.2005
Labros
Baghira: jo jenže tenkrát tady ještě nejezdilo moc pevnějších aut :( dneska jsou pevnější všechny... příklad do kámoše zezadu fabie, on zbořený čelo, nárazník, blatník, oba nosníky motou, fabie poškrábanej nárazník
14:33:31
24.03.2005
King
2 awe: 5q do 120ky neni snad nic proti nicemu, nad tim kazda rozumnejsi STK mavne rukou a navic je to normalne vyrabena HW kombinace (S125).

Uchyty na pasy tam 100pctne mas, jenom za par spdliku koupit pasy a namontovat.

V shade normalne vozim obe deti a kurtuje je do autosedacek i kdyz je vezu jenom 300m do skolky. Cili otazka je jestli muzes deti vozit bez pasu mimo dalnici ma sice odpoved ANO, ale radsi NE.....

2 Vetev: viz Baghira
13:26:01
24.03.2005
Baghira
-> VeTëV: Myslim že většina z nás odjezdila jako děti ve škodovce celý mládí a jsme tu a živý :-)...takže bych to nehrotil...
13:21:30
24.03.2005
Pilot 105
Dodatečná montáž zadních pásů je popsaná zde.skoda.panda.cz/clanek.php 3?id=179

5q můžeš legálně zastavět, není problém.
13:02:12
24.03.2005
VeTeV
-> awe: ja bych hlavne chtel upozornit na jedenpodstatnej problem - ja treba osobne bych se dite ve skodce bal vozit. Uz jsem to taky delal, kdyz jsem byl u znamejch na chate a musim rict, ze jsem byl moooc opocenej a to jsem jel schvalne okreskama - zel se na me vyritil nejakej mladik s motorkou v protismeru a ja skoncil mensim skokem v poli...prvni na co jsem koukal bylo to 4lety dite jestli je v poradku a moc sem si odfouknul...skodka ta byla na predek zapichla v poli a mladik jemuz bylo 15 let a nemel papiry se super rozsvihal. a to jeste sem nemel mobil...jako po tydle skusenosti bych si to rozmyslel - nikdy nevis co se muze stat a skodka je vazne srac na koleckach

a nema nahodou uz pripravu na pasy? se podivej a kup je - neni to tak drahy, ale i tak dite ve skodce nee10
12:52:24
24.03.2005
awe - zrušená registrace
Ahoj, mám pár otázek:

1) dítě musí být v autosedačce (třebas na dálnici) a moje škůdka (120L, typ M) nemá vzádu pásy, a dle zákona je prý ani mít nemusí(r.v. 86). znamená to tedy, že nemůžu s tímhle autem dítě nikam vézt? musim si tam ty pásy dát(popř. jak na to)?

2) když si teď budu dávat do auta 5q tak to asi bude nepovolená přestavba, že? anebo jsou nějaké vyjímky?

Díky.

PS: Odpovědi typu, "to neřeš", anebo "si zkouřenej" 6 předpokládám, tak si je síííím ponechte 4
Extreme Tyres