Elektronicke zapalování (Triakove)

prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 26.08.2004 do 13.04.2006, založil/a
řadit dle data
21:23:52
13.04.2006
Athlonek
-> Arts: Ten kabel co je k předžadnýmu odporu zapojíš přímo na Favo cívku, ten druhej kabel co byl zapojenej k cívce přímo nikam nezapojuj a zaizoluj ho!
23:17:46
31.03.2006
Arts
-> Saky: kua mal si pravdu dal som na vrakaci 6kil za rozdelovac a etz a je to nahovno rozdelovac ma volu a do noveho vika si uz aj virezal kolajku8 a etz je zatecene ... 7 no a nakoniec ked nezapojim predradnty odpor motor skape ...
22:49:24
28.03.2006
Arts
Dal som si do 120 Favo zapalovanie a ked pouzijem favo ciecku (aj novu som kupil a nic)tak nenastartujem, ale ked tam necham povodnu a zapojim ten predradny odpor tak to ide, no ked ho odpojim uz to nejde ani stou cievkou.. neviete kde by mohol byt problem ?? 8
22:14:09
03.03.2006
Arts
-> King: oka .. dik moc .. inak mas s tym skusenost ? .. treba tu pruzinku menit koli tej odstredivej regulacii ??
14:55:47
03.03.2006
King
2 Arts: Teda tomu rikam resuscitace tematu :) Je jedno jestli stary ci novy ETZ, na plastovy provedeni si snad zatim nikdo neztezoval.

Jestli mluvis o zakl. predstihu, klonil bych se spis ke "120kovy" hodnotam - proste nastavit co mozna nejvetsi presdtih, ale aby to zas neklepalo.
12:05:15
03.03.2006
Arts
-> Saky: zdar .. tak ktory ten etz je lepsi ? novy zaliaty (lacnejsi ??8) alebo ten starsi (drahsi 8 ) ze ci ta cena neni o kvalite .. a este ked si to kupim setko nove a dam to do 120 treba nastavit predstih ? .. ale ako ? ako 120 alebo ako favo predstih ??? Dik.
15:00:25
03.09.2004
Michal LR
Jasně, cívka každopádně po čase mění parametry a může mít třeba průraz mezi závity a to těžko někdo zjistí. Nová je nová
11:37:26
03.09.2004
Saky
no ja rikam ze dneska bych to neresil a koupil to vsechno novy.. jestli dat za neco litr na vrakaci co se muze vzit a hodit do kose a nebo zaplatit 2,5 a mit na to 2roky zaruku a mit to OK..
11:25:22
03.09.2004
King
2 Saky: I ETZ ma svoje "pastavy", ne jenom funguje/nefunguje. Moje prvni ETZ z vrakace po cca 20tkm obcas pri delsi jizde vynechavalo zazehy nebo kleklo uplne a po kratsim experimentovani jsem zjistil svod na koncovym tranzistoru, kterej se pri vyssi teplote v mot. prostoru projevil naplno. Po dalsim case, a po oprave, kdy jsem vymenil koncak zase obcas vynechavaly zazehy pri chudsi smesi a vyresilo to az jiny ETZ....
11:44:15
01.09.2004
PeterP136
-> Saky: Ja som videl favo rozdelovac, ked som ho este aktivne zhanal ako keby ho niekto zboku nacal otvaracom na konzervy. Asi z polovice mal hlinikove puzdro prerezane. A to ten favo este na vrakac prisiel po vlastnych :).

Rozdelovac, ktory mam ja je z fava, ktore umrelo na "vcasnu" vymeu oleja a nasledne volaco s klukovkou (poriadne som vrakacistu nepocul). Vnutri bolo bordelu, ale po vycisteni je OK. Zohnal som ho ked som isiel po benzin pumpu na pokusy a nahodou tam akurat rozoberali cerstvo dovezeny favorit.

Akurat by ma zaujimalo ci aj nove maju taku nepresnu hviezdicu alebo snimacie jadro? Ked su jedny vystupky jadra presne oproti bodakom hviezdice, ostatne su tak +- pol centimetra poposuvane. Ale testovane doma v byte a funguje bez problemov. Dokonca aj odstrediva regulacia funguje (merane na vrtacke), len ak som to spravne oznacil, tak su pruzinky vytahane tak, ze je na polceste medzi favo a 120 regulaciou :).
10:47:54
01.09.2004
Saky
tak ja mam treba dve civky.. obe fungujou ale obe delaj problemy a obcas vynechaj.. beznej uzivatel nema sanci prijit na to ze je to civkou.. az po vymene uplne vseho se prislo na to ze je to civkou.. ETZ je celkem jedno to bud funguje a nebo nefunguje... ale ty novy zality vypadaj celkem dobre. a za ty 300 a o rozdelovaci po tom co jsem videl uz doporucuju jedine novy zas tak moc to nestoji.. ale kazdej at s samozrejme dava do auta co chce..
10:19:03
01.09.2004
PeterP136
-> Saky: Cievka kym nie je prehrdzavena alebo nie je mechanicky poskodena, nema vyznam nova. Mozno stare mali problem, lebo ich moc utahovali do kasne (ta moja je asi mm stlacena). ETZ takisto, kym nie je vyzrate od soli, tak bez problemov. A rozdelovac sa da zrepasovat. Vacsinou :). Komplet som to kupil za 1000Sk k tomu vrtak na novy cap za par korun a vola su uz minimalne. Keby som to robil uz predtym, tak ziadne :).

-> Komár 1981: U nas nova ETZ stoji aj 950Sk ak je to ta pvodna, tdo ktorej bez problemov tecie. Akurat nejaka nova, zaliata s uplne inym tvarom stoji asi 350Sk priamo u vyrobcu. Cievka v obchode u nas stala pred dvoma rokmi 800Sk.
23:50:14
31.08.2004
Saky
nova ETZ stoji cca 350 a civka asi 500 stare netusim resp komplet s rozdelovacem 1000-1100 nicmene po mych zkusenostech bych dneska sel jedine do noveho se zarukou
17:26:46
31.08.2004
Komár 1981
lidi a kolik me ceka investice, kdyz uz mam doma rozdelovac z facka a musim tedy koupit uz "jen" civku a ETZ? (nove/stare)
21:54:16
30.08.2004
PeterP136
Ja sa pokusam spravit strobac zo ziarivky usporky. Akurat mam problem s prebijanim medzi Vn kablami a sklenou trubicou a mojimi prstami. Ked to kope, tak sa tazko sustreduje na to aky je tam predstih :). A navyse pre lahsiu orientaciu pocas dna som si nakreslil na remenicu bielym syntetickym lakom orientacne znacky, takze predstih uvidi aj slepy.

Nevie niekto ako zabranit prierazom? Cim zaizolovat ten kusok medi starymi vn kablami, ktore som pouzil na privod a sklenou trubicou v ktorej miznu drotiky?
11:28:16
30.08.2004
King
2 Milosek: Favo zapalovani jde s jakoutakous presnosti nastavit i bez stroboskopu, nedela se to samozrejme zarovkou ale nastavenim okamziku, kdy se mijej polovy nastavce magnetu v rozdelovaci ...
09:12:11
30.08.2004
BEYER - zrušená registrace
Milošek: ale existuju aj stroboskopy ;)
21:16:22
28.08.2004
Milošek
da da mam ho tam:)uplne new rozdelovac z fava jeste na nem byla cena kdyz sem ho tahal z ty bouracky a max spokojenost az na to ze ted si predstih moc neseridim podle zarovky:(:)

10:46:22
27.08.2004
BEYER - zrušená registrace
Zero: suhlas s PeterP136... zozen si pod rukou alebo na frakaci favo rozdelovac, zapalko... pripadne si ho potom repasnes... a mas klud 1 uz ziadne kontakty a caste ladenie 1
10:10:52
27.08.2004
PeterP136
Ak mas na mysli len zapalovanie (teda nie motor management) a prave pre skodulu, tak favo. Este by si mohol presnejsie definovat co je podla teba najlepsie. Favo ma nevyhody v nakjladoch a v trochu inej regulacii predstihu a toho, ze potrebujes rozdelovac, cievku krabicku. Ale inac ma uz len vyhody.

Zapalka montovane na povodnu cievku nie su nic moc, precitaj si clanok na TW od JC tam je to vsetko zhrnute. A zapalka montovane na povodne kontakty su na hovno kvoli tym kontaktom.
23:27:34
26.08.2004
Zero
Kde a jaky elektronicke zapalovani se da sehant a jaky je nejlepsi?
Extreme Tyres