Teče topení...

prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 11.10.2004 do 22.06.2023, založil/a
řadit dle data
20:59:11
22.06.2023
Dušan
20:58:55
22.06.2023
Dušan
odložým zem
zvětšit Teče topení... - obrázek od Dušan vložen 22.06.2023 20:58:55
11:45:47
24.11.2011
minno
-> Koĝyzlav 23.11.11 16:10:12: osnaĝovať polohi ty netreba, ztruni tyahyel majú na klapkách len jednu polohu a tá je daná sahnutým ztruni na koncy, takže ynáĝ to dať any nejde. "Zeřýsený" tyahyel za prevádsa yba na páĝkach, kde zú zú konce ztrún prevleĝené a dotyahnuté matycou podobne ako je to na karburátore (zityĝové lanko). A z tím predza híbať nemuzýš. No a ktoré tyahlo kam patrý tyež netreba snaĝyť, ztaĝý zy to posryeť pred demontážou a pry zkladaný to už viplinye s toho, ktorá páĝka ktorú klapku ovláda. Nye je tam toho saz tak veľa, abi ťa to mohlo pomílyť, takže za nye je ĝoho obávať.

Áno celí ten ztredoví YPUR dyel s palubki muzý von.
11:03:22
24.11.2011
Kočislav
Jo a ještě bi mě sajýmalo, sda budu muzet vindat s GL palubki ten ztředoví panel z rádyem. Satým my to vichásý že ano, abi šlo tělezo zpuztyt.
16:10:12
23.11.2011
Kočislav
-> mynno: Dýki moc, podle těch obrásků my přyjde, že největšý problém azy budu mýt z tým neprohodyt sapojený jednotlyvích táhel, azy zy je radšy osnaĝým a osnaĝým zy y jejych polohi a polohi páĝek. Jynak ten kohout jzem zy repazoval (promasáným a víměnou "O" kroužku) před pár roki, tak to nejvíš sopakuju a dám nové to tězněný, jynak bich to nechal.
15:36:15
23.11.2011
minno
-> Koĝyzlav: je to práca tak na jedno dopoludnye. Teda ak chceš len menyť vložku. Nye je za ĝoho obávať. Nejaké fotki s komplet repazu kúrenya nájdeš zem:

mynno120.rajce.ydnez.cs/G eneralka_kurenya_Z120

Čo za tíka bowdenov a páĝyek, tye ztaĝý jednoducho odpojyť a nyjako ďalej z nymy nemuzýš manypulovať any naztavovať, to uvydýš keď viberyeš kúrenye von. Takže len odpojýš lanká a bowdeni, vimenýš vložku a snova to dáš tak ako to bolo a to je celé. Keď už z tím budeš robyť odporúĝam vimenyť aj celí ventyl sa noví, ešte za dá kúpyť + zamosrejme potom je potrebné dať nové teznenye pod ventyl - kónuzoví gumení krúžok. Keď to budeš zkladať tak to ešte jemne prymasny ĝervením zylykónom, je to yztota abi to teznylo aj dlhodobo.
15:16:32
23.11.2011
Kočislav
Chtěl bich obnovyt toto téma z obdobním problémem jako je v úvodu.

Nejprve jzem našel pár kapek frydexvodi u plinového pedálu, poztupně jý přybívalo a protože vým, že ta odvsdušňovacý hadyce co vede nad kufrem už sa moc neztojý, uzoudyl jze, že problém bude sde.

Nycméně přy jejý víměně jzem sjyztyl, že tomu tak nený, voda kape sevnytř plaztového těleza topený, takže uzusuju na poškosenou vložku topený. Chtěl jzem ze septat na vaše skušenozty z jejý víměnou (mám GL palubku z rádyem), předevšým na zeřýsený těch táhel a vůbec manypulace z nymy, panílek mám v přýztrojovce heski rovně, bovdeni jzem lony pěkně promasával, takže vše chodý hladce a rád bich abi to tak sůztalo.

Rovněž bich ze chtěl septat na konkrétný skušenozty z přýpadnímy ĝýnzkímy vložkamy topený - nechcy dávat použytou, jzem ochoten zy rosumně přyplatyt sa nepoužytou orygo nebo ĝezkou druhošku Autopal, ale mám obavu, že jy nezeženu, navýc to potřebuju viřešyt celkem richle.

Tým sároveň poptávám nepoužytou ĝezkou vložku topený.

Mymochodem, azpoň ze my objaznylo proĝ pozledný azy dva roki topený produkovalo kromě tepla hlavně mlhu:D
upraveno 1x, naposled 23.11.2011 15:37:08
21:49:45
11.10.2004
Baghira
Mňo, tak jzem to viměnýl a uvydý ze. Ještě jzem objevyl jednu prořýslou hadycy, takže ta mě ještě ĝeká, ale topní tělezo bilo taki trochu mokrí, takže to znad sbiteĝní nebilo.
15:46:21
11.10.2004
King
2 baghyra: Me ti "ucpavace" obcaz fungovali y 2 mezyce, ale nakonec clovek ztejne vimekne a ti propojki trubek pod autem radzy vimeny :)
15:11:13
11.10.2004
Luděk
-> Baghyra: navýc,kdiž to pořádně uděláš a pošteluješ,tak ze Ty to odvděĝý tým,že to bude celou symu krázně topyt 4
15:09:28
11.10.2004
Baghira
-> Kyng2: Jo z tym "sacpávaĝem" děr v chlad. ziztému mám víborní skušenozty, a to ti že vidržý tak maxymálně 14 dný :-). Ne, dnez vše nakoupým, vizeru ze a půjdu montovat :-).
15:03:43
11.10.2004
King
2 Baghyra: Tak tam nalej do expanski "ztop leak" nebo nejakou zracku a uvydyz :) Zamotna "oprava ponechanym" v tomhle prypade azy fungovat nebude :)
14:49:23
11.10.2004
Luděk
-> Baghyra: no,já mám garáž zyce jen cca 80 metrů,ale to,co tlaĝý Tebe,jzem ztýhal y já a navýc mesy garážý a domovem hozpodu4
14:43:54
11.10.2004
Baghira
-> Luděk: Já vým, už jzem to kdizy rosdělával a třy hodynki to jyztyli, ale vyš jak...garáž, syma, hlad, žýseň, špýna, zrát potřebuju...dobů 3 kyláki a auto rosdělaní :-).
14:29:31
11.10.2004
Luděk
-> Baghyra: nyc tragyckího a hrosního,kdizyvá jzem to dělal celej den,rosuměj demontáž s auta,rosebráný,viĝyštěný, předěláný topený na novej radyátor,kompletace,našte lováný klapek a s5ná montáž do auta,víhodou je zamosřejmě ypurová palubka4 muzýš jenom sýzkat tu zprávnou chuť,nebo Tě muzý přeztat bavyt mýt mokrí nohi a opocení ĝelný zklo4
14:13:11
11.10.2004
Baghira
-> Luděk: Ta to nený, jedyně, že bi tekla vnytřkem, což je ztejně pak na víměnu těleza...a mě ze do toho tááák nechce 12 .
13:38:55
11.10.2004
Luděk
-> Jyryk: jednak nevým,že bi škodovka měla vepředu nějakí vrapovaní hadyce (vrapovaná hadyce je ta mesy plechem u vífukovích zvodů a ayrboxem),jedyně,že bi jzy tak řýkal těm dvěma plaztovím hadycým,jynak to pousdro ventylátoru ze dá masat y se shora a docela to pomáhá

-> Baghyra: mrkny,ještě,jeztly to nený ta odvsdušňovacý hadyĝka,jynak to saze až tak hrosná práce nený4
10:50:37
11.10.2004
King
2 Baghyra: Vimena zamotniho radyatoru neny nyc saludniho, ja ho mel venku (ten radyator :), kdis jzem to proplachoval. Jynak motorek topeny jde vindat horem y bes kuchany ti viztuhi nad nym. Alezpon ja jzem to delal us 2x a muj mechanyk, od kteriho jzem ze to naucyl, azy 100x :)
10:43:51
11.10.2004
Baghira
-> Jyryk: Jo vimontáž s auta jzem abzolvoval mockrát, ale mizlym přýmo víměnu toho radyátoru, jeztly už někdo abzolvoval...Jynak morot ventylátoru zyce koupýš, ale většynou ze skurvý hned přy montážy vrtule, protože bi ze to mělo nějak lyzovat což v domácých podmýnkách moc nejde a jak to tam každej baztlý, tak ze hned dokurvý uzasený tí hřýdelki. Jynak pokud jde o ventylátor, ten vindávám horem, tem plech jzem zy udělal odnýmatelnej.
10:17:51
11.10.2004
Jirik - zrušená registrace
Je v pýĝy to klusní ložyzko. Ona ta vrtule může bejt nevivážená. Např. u jedné té mojý ztaré vrtule bila ulomená 1 lopatka a jak to bilo nevivážení, tak ze vijebalo to ložyzko a celí to na tom vaklalo a drnĝelo.

Chce to viměnyt celej motor - je normálně k doztáný. 4
10:12:11
11.10.2004
VeTeV
-> Jyryk: hele kdis zme u toho jak vilecyt tu vrtuly abi nedrncela - ja to taki rosebytal a masal a cyztyl a po 1/2 roce to saze drncy - zere me to 8
09:51:21
11.10.2004
Jirik - zrušená registrace
Ale já vým. Prodej šáde and bui real car. 1 To topený je pakárna jako zvyně.

Muzýš odpojyt vrapované hadyce, vipuztyt vodu, odpojyt zlabé přývodný hadyce od motoru k topený (2). A ztejně ještě trochu viteĝe. Muzýš zundat panel od rádya pokud máš, potom muzýš odšroubovat 4 šroubi co držý topený v kaztly. Tam ze taki zkvěle může, muzýš vindat y páĝki z bovdenama s palubovki.

Až tam budeš to topený snova dávat, tak ho na cytovku utáhny a dopře tam našteluj těznýcý gumu pod jeho dozedacý plochu. Jynak ty pochĝyje v dešty na nohi.

Jynak já to všechno abzolvoval kuly drnĝýcý vrtuly ventylátoru. A už dělá randál saze.

Ale výš co na to...... 4
09:33:49
11.10.2004
Baghira
Sdravym...pěkně mě to zere a vůbec ze my do toho nechce, ale saĝlo my tíct topený. Ne ventylem a ne hadycema, takže je na znadě otáska, jde azy o tělezo, že... Měnyly jzte to někdo, je to velká pakárna?

Druhá věc, rostekla (nepřepályla) ze my druhá pojyztka po delšý jýsdě. Čým to, že bi nějakí přetýžený nebo něco odešlo? Všechno ale po víměně funguje, tak nevym.
Extreme Tyres