Takže abych to nějak shrnul, jak jsem slíbil. Především to byl opravdu vydařený sraz. Nechám teď stranou zábavu a vezmu to trochu z jiného úhlu. Jelikož vím, jaké to je sraz (resp. výstavu) organizovat, všímám si i jiných věcí než většina účastníků. Organizátoři a především Ondra každou chvíli sedali do auta a pořád někam jezdili. Ať už zařídit věci na sprint, na slalom, zručku atd. Ono se to nezdá, ale kolem toho fakt spousta běhání a nejen v daný víkend, ale dlouho předtím. Takže organizátorský tým toho má fakt nad hlavu. Divím se, že večer nepadli únavou na držku.
Co se týká jídla, tak jsem byl velice spokojen. Nabídka byla pestřejší než bývá zvykem a kvalita jídla taktéž. Opravdu super. To, že se zdekovali dřív, byla rána pod pás. O to cennější je narychlo zařízený catering na nedělní odpoledne. Nicméně osobně se přimlouvám za to přesvědčit letošní tým z Brna na to zůstat až do konce. Nabídka, služby a vstřícnost byly opravdu velmi dobré.
U Sprintu asi není co komentovat. Slalom byl opravdu více o rukou a podvozku než o motoru a to mám rád. Zručka byla hezká i na koukání. Tam se tedy musím zastat Ondry, když začal hulákat na ostatní, aby mu šli pomoct. Většina tam stála v hloučku a dívali se. To bylo vzhledem k Ondrovi a srazu nezodpovědné. Jinak asi nemám co vytknout.
Hudba byla fajn a každý si tam něco našel. Jen bych snížil hlasitost, aby si lidi mohli povídat a ne na sebe křičet.
Večerní přednášky byly, no jak to říct slušně, řekněme ne zcela záživné. Oproti tomu páteční večer byl super.
Co chci naopak vytknout některým účastníkům je to, že přijedou v neděli dopoledne, zajedou si sprint a hned chtějí výsledky a nejlíp případně pohár a tradá domů. Až budou kluci organizovat sprinty tak ok, ale tohle je víkendový sraz a ne jen několikahodinová akce. Takže takoví ať si zůstanou doma.
Stejně tak odjíždění z náměstí v Opočně. Já vím, že bylo fakt vedro, ale většina lidí to vydržela. Je to zase o tom, dodržovat naplánovaný program. Kluci se s tím trápí měsíce dopředu, zajistí zábor území a lidi v tom pak dělají nepořádek. Je to o respektování snahy organizátorů.
Naopak chci pochválit většinu lidí, že zůstali v neděli do konce vyhlašování. Je to slušnost a úcta k ostatním, přestože třebas ani nepomýšlejí na umístění.
O mobilní sprše je snad zbytečné se zmiňovat, přesto musím složit obrovskou poklonu za improvizaci a především nápad. Prostě pecka.
Co se týká návrhů na zlepšení, tak: řadit výsledky dle časů, jak zde již padlo a určitě to nebude problém. A za další dodržování harmonogramu (lidi se časem naučí, věřte mi), případně vyhlášení změny (což s ohledem na počasí naprosto chápu a souhlasím), aby se člověk nemusel chodit ptát nebo vyzvídat od ostatních.
Suma sumárum je Pohofest jiný než ostatní srazy a tak to má být. Je to o soutěžení, ale především opravdu o pohodě a klidu strávit čas s podobnými blázny a užít si to.
Pánové, klobouk dolů.
![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)