Ako na repro, uz zase

prohledat
57 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 17.07.2005 do 02.08.2005, založil/a PeterP136
řadit dle data
08:52:31
02.08.2005
King
2 U-geen, Borin: Noo, to jsou mi novinky! :c) Ovsem necekam, ze to budou poctivy koncaky krmeny poctivou davkou voltiku 4
22:41:31
01.08.2005
PeterP136
-> Vojta: To urcite nie :). Jednak tam uz mam dost svetielok :) (prepinaciu a riadiacu krabicku od lpg) a navyse ja to fakt chcem pre seba a nie pre druhych. Na tom aute 99% km odjazdim ja a z toho 90% sam. A navyse mam na starosti teraz ine svetielka, lebo mi nesvieti snad polovica pristrojovky.
Aj ked ako signalizacia otvorenych dveri v noci by to nemuselo byt zle :))).
22:35:31
01.08.2005
Vojta - zrušená registrace
-> PeterP136: Neplanujes nejak podsvetlit tu membranu ze spoda aby to i pekne vypadalo kdyz uz to i dobre hraje?
17:18:13
01.08.2005
U-Geen
-> King2: mno... ale jsou take :-) uz i stredni (nizsi) trida Pioneeru...
www.pioneer.co.uk/uk/prod uct_detail.jsp?product_id. ..
17:11:18
01.08.2005
Borin - Král tuzerů
-> King2: Mosfety se u autorádií začly používat poměrně nedávno...1
11:14:10
01.08.2005
King
2 PeterP136: " Maju teda radia, o ktorych pisu, ze obsahuju v konc stupni mosfet, nejake vyhody oproti ostatnym?".......... Ja jsem v zivote snad autoradio s koncovym stupnem s MOSFETama nevidel. Bejvaji tam integrovany koncaky s bipolarama 4-40W.
Bud obyc. s vykonem cca 5W(4ohmy) nebo mustkovy zapojeni s max. 18W. Dalsi kategorie jsou mustkovy konce se step-up menicem napeti pro budici stupne koncovych trandaku, kde se da mluvit o vyst. vykonu kolem 30W/kanal. Vsechno jsou to ovsem vesmes chrchlaky pracujici na hrane svych moznosti (bez rezervy), takze pokud je moznost krmit repro ze skutecnyho vykonovyho zesiku (z diskretnich soucastek), pak je volba jasna. Udiv nekterych jedincu "Proboha, na co 2x100W zesik do auta?!" svedci o tazatelove neznalosti.... :)
23:50:12
31.07.2005
PeterP136
-> minno: 5
23:22:46
31.07.2005
minno
-> PeterP136: poznam velmi dobre, dam otazku a ludia odpovedaju automaticky bez toho aby si precitali co sa vlastne pytam1 A audio tematika je zvlast chulostiva na tomto webiku, to si uz asi tiez zistil1
23:18:41
31.07.2005
PeterP136
-> Borin: Najprv som si ale myslel, ze trafena hus zastekala, lenze to by si si najprv musel precitat co som napisal :). A to ty predsa nerobis :).
23:16:50
31.07.2005
PeterP136
-> Borin: Ked myslis.
Ked sa ma niekto volakedy pytal ake PC kupit, tak som sa ho miesto "rady" optyal na co to PC chce.
16:21:04
31.07.2005
-> Borin: 1
15:41:53
31.07.2005
Borin - Král tuzerů
-> PeterP136: Radit ti něco opravdu nemá smysl stejně si to děláš podle svýho...tak nevím co řešíš udělej to podle svýho a hotovo 1
11:38:37
31.07.2005
PeterP136
Inac niektori ludia tu zapajali aj "kapacitatory" :). A takym mam doverovat? :)
11:37:14
31.07.2005
PeterP136
-> mauceu: Ty ocuvaj nie si nejaky lacny? Ved v servise by to stalo mozno aj 2litre. Nez by zletovali redukciu :), tak take 3 hodinky po 700sk/h :).
Ku zvysku uz doplnim len tolko, ze sa do toho vobec nevyznam, kebo som doteraz netusil, ze je ziaduce tlmit subwoofer 10cm doskou z molitanu na plechu. :)
Ale priznam, sa ze aj ja casto citam prispevky dost povrchne a az potom cumim, ze dotycny toho napisal omnoho viac nez sa mi po prvom precitani zdalo.
11:01:00
31.07.2005
mauceu
-> PeterP136: Ja ta uz prestavam chapat... Zalozil si forum "Ako na repro". Ludia co uz nejaky ten reprak zapajali ti tu radia co, ako a kam. Na basy je subwoofer. Ale ak ho z akychkolvek dovodov nechces, tak ti tu niekto odporucal ovaly. Tak nad cim este rozmyslas?! Alebo si kup Sinus Live. Co je pomerne dobra volba kedze mas na to pomenej penazi. Stoja cca 2000sk a nehraju najhorsie. +by som to doplnil nejakymi vyskacmi. Ale pisal si ze ty chces muziko do uska a nie na zrazy. Hmm, sluchatka ti vyhovuju. Neni problem, velmi jednoducho ti ich zapojim na radio a mas celu muziku za 400,- sk. 4
00:07:29
28.07.2005
PeterP136
Ze ja som sem vobec nieco pisal, tu su vsetci taki mudrii, ze ani citat nemusia a ani pisat, ved pocemu bukvy, vsjo jasno :).
00:04:14
28.07.2005
PeterP136
-> Borin: Hmm, dalsi co cita kazde 10. slovo. Mam byt ako tuneri a radsej sa k tomu nevyjadrovat, alebo len dat smajlika?
Jednak v niektorych veciach tvrdis o mne presny opak nez tu pisem a v druhych odporujes aj samotnym tunerom a za tretie ohladne tych sluchatok tu len placas, kym nenapises preco, pretoze na rozdiel od niektorych ja myslienky citat neviem. Viem, je to handikap, ale uz som sa taky narodil :).
22:35:34
27.07.2005
Borin - Král tuzerů
-> PeterP136: O co ti teda jde ??? lidi ti tady poraděj a ty si stejně plácáš svoje...pro tebe jsou vstupy a výstupy kraviny ale pro spoustu lidí jsou potřebný...třeba já je mám využitý všechny kromě jednoho vstupu a to mám 4kanálový výstup na zesilovač, výstup na subwoofer, centr spíkr a aux na DVDčko...Namítneš třeba že to je k hovnu atd...ale z koncovýho stupně autorádia nikdy kvalitní zvuk nedostaneš...Jinak Pioneer jsou repra co spíš chrchlaj než hrajou...A repra ve dveřích moc nejsou na basy...ty ti zajišťuje subwoofer....v kvalitních sestavách se přední repro používá jenom na středy a výšky...Nechápu proč dáváš relativně lepší repro dozadu a horší dopředu ??? Ty jezdíš vzadu abys je slyšel ???A to že ušetříš na muzice když tam nedáš ovály tak to je blbost, protože ovály ti i basujou a když jsou dobrý tak zastanou i funkci basáku...a srovnávání ozvučení auta se sluchátkama je taky kravina..srovnáváš nesrovnatelný...Ale k tý oravě ti budou bohatě stačit i nějaký sračky za 2 kila 1
22:05:03
27.07.2005
PeterP136
-> King2: Nikdy som detailne nepochopil funkciu tranzistorov a uz vobec nie roznych fetov a spol :). Maju teda radia, o ktorych pisu, ze obsahuju v konc stupni mosfet, nejake vyhody oproti ostatnym?
22:01:38
27.07.2005
PeterP136
-> Vojta: Furt rovnako :). Cez vikend premeriam, ci sa mi dozadu vojdu ovaly, alebo aj tam pojdu 16cm. No a este sa budem musiet rozhodnut ake radio (miesto tej haraburdy :) ) a to mi bude stacit. Zatial pocuvam hukot motora a deraveho predneho tlmica :). Pri 140km/h ubieha cesta inac nez pri 100km/h v skodovke, takze mi radio zatial velmi nechybalo.
21:21:28
27.07.2005
-> PeterP136: Tak co jak to hraje?
12:13:31
25.07.2005
King
2 Peter: No a kdyby ty repraky krmil nejakej normalni koncovej stupen a ne ty chrchlaky co jsou v radiich, pak by ty basy byli jeste "basovitejsi"*4 * Ja mit po ruce funkcni koncak, uz ho montuju, ale jsem uz asi rok linej tech 8 FETu v koncaku vymenit :)
22:10:02
24.07.2005
PeterP136
Inac repro dopredu som uz poriesil, nechal som tam pionerov co tam uz boli, len som ich trosku presunul aby nezavadzali. Ako hraju zatial nemozem posudit, kedze miesto radia tam mam docasne nejaku staru rarohu :) a navyse do toho kecaju uhuuhnane papieraky zozadu. Ale vcelku to nie je zle, asi tie 17cm na rozdiel do 13, fakt dokazu preniest nejake basy, lebo som pocul aj vsetky bubny, vratane tych duniacich.
22:06:35
24.07.2005
PeterP136
-> U-Geen: Nazory niecim podlozene ma zaujimaju, ale nie nazor typu: to je orava, to je smejd :). Volakto tu volakedy napisal cim je orava slabsia, orpoti nejakej znacke, lenze to uz bolo davno a platilo to o starsom type, ten nazor ma zaujal, a nic som proti nemu nemal (ani nemohol :) ).
22:06:31
24.07.2005
mauceu
-> U-Geen: 4
13:28:12
24.07.2005
-> U-Geen: :)) presne 1
11:39:07
24.07.2005
U-Geen
-> PeterP136: koukam ze jsi docela odbornik, a ze se nas ptas pouze pro to, aby sis potvrdil svoje nazory, a nazor jinych te nezajima :-) no, zase sem se jednou pobavil.
01:30:28
24.07.2005
PeterP136
No a bude mat rastrovy displej, na ktorom sa bude dat daco aj precitat bez toho aby to clovek poslal do jarku nez zisti, ze tam ma iny adresar nez chcel :). AK bude mat vystup aspon takej kvality ako 104, tak sa nebudem mat na co stazovat.
Je mozne, ze niekto ma dobru skusenost s inymi radiami ale mizernu s oravami. Lenze z oravy 102 myslim sa neda posudzovat cely sortiment, pretoze to bolo to najslabsie co vyrobili.
01:27:11
24.07.2005
PeterP136
O tom co je to dobre radio sa da polemizovat. Podla mna bude dobre radio orava 106, lebo do neho nebudem musiet pchat cdcka (kazdy skrabancek = problem), ale usb kluc na kory si napcham pred "odletom" co sa mi zapaci. Bude mat plnu rit vstupov a vystupov takze dalsie rozsirovanie v pripade nespokojnosti bude oproti znackam v rovnakej cenovej kategorii hracka.
01:20:25
24.07.2005
PeterP136
-> peet100: Mensi vycuc z nizsie uvedenych prispevkov. Nejde o skodovku, takze tlmenie dveri je uz od vyroby take, ako sa podarilo dosiahnut mozno tunerovi a par dalsim sialencom :).
Je tu trosku problem s miestom, ale dopredu som nejako narval 17cm pioneery koaxy (su to smejdy az hroza, ale boli v cene auta :) ).
Pchat zosiky je blbost, pretoze zosiky sa nepchaju pre hudbu do uska. Ale ak mysli po 5x lepsie = 5x hlasnejsie, tak chapem :).
21:05:03
21.07.2005
peet100
No nechapem o co ti ide.Mozes si kupit hocijake kvalitne repro ale ked nemas dvere riadne vytlmene tak basy odtial nikdy nedostanes.Skus sa trochu pozriet po nete a skus si precitat nejake diskusie,mozno to pomoze viac ako bezducho cakat co ti ostatni napisu.Tak sa pozri na www.autoradia.sk, tam su dobre repro.Ak chces repro na basy tak si kup Hertz,kamarat to teraz kupil,vytlmil dvere a hra to uzasne,su tam basy naozaj dobre.Ale musis maty tie dvere vytlmene lebo tam mas taku rezonanciu na basy ze odtial v zivote bas nedostanes,rozumies?A dalej ked chces dat do predu repro tak to prosim ta nemontuj na tapacir ale na mdf dosku a kruzky.Potom dostanes taku hudbu do uska po akej tuzis.A ked sa raz rozhodnes ze chces nieco viac tak si kupis zosik a budeti to hrat so zosikom este pet krat lepsie.Aj tak je podla mna najlepsie dat aspon nejake ovaly dozadu,ved aj na podpriemernych radiach sa da nastavit hlasitost v prednych a zadnych reprach.Takze nezabudni co som ta naucil> Dobre radio+dobre repro(Napr. Hertz)+vytlmene dvere=celkom dobre basy v predu!
18:56:46
19.07.2005
PeterP136
Co viete o repro od audio research (AR-602CXT)? Za 1,1tsk. Ich 16,5cm koaxy su odliate z hliniku a membranu maju pokrytu uhlikom (naco to netusim :) ). Maju sice trochu vela serepeticiek, ale co uz, mozno ma aj iny nez okrasny vyznam. Este mi v obchode ponukal nejake clifford design (FX65-2) s vykyvnym vyskacom, ael to uz je na mna trochu moc blobosti na jednom mieste :). A v sortimente mal este car power. Helixy nevedie a v sr ich asi nezozeniem. A urcite si ich nebudem kupovat na dobierku. Do este tak naberacku, ktora aj tak ostane v kredenci :). Ale repro uz musim pred kupou pocut.

Akurat audio research uz mam v skodovke (ale iny typ dake modre PP membrana a 13cm) a hraju slusne, zvuk mi nepripada nepocuvatelny, akurat vobec z nich nepocut hlbky.

-> TUNER: Tie krabice som nepochopil. Ale ak myslis miesto kam supnut hebedne repro, tak pod spolujazdcovou by sa mozno naslo. Pod vodicovou je tak 5cm na vysku (je tam snek na vyskove nastavenie).

Skusim vpredu vo dverach predsa len vycarovat miesto pre tie 16tky :).
10:49:11
19.07.2005
Ja treba ty bedynky mel a nic moc...strasne malo mist pod rapidackyma sedackama...nejak jsem s tim nebly spokojen. Tedka to je o hodne lepsi s tema kompama. ve dverich a vytlumenych dverich.
07:21:17
19.07.2005
TUNER
-> PeterP136: Pokud by jsi chtěl nějaký basy,tak si udělej bedýnky pod sedačky a repra dej do nich.....Pro víc info kontaktuj MATTESSa,má to tak udělaný...A nebo Tunera#2,ten to pro změnu vyráběl....Ale rozhodně ti to nenahradí subwoofer,kterej je na to přímo určenej...
23:34:20
18.07.2005
23:33:52
18.07.2005
Tedka jsem objevil na Autohifi nejake celkem zajimave ceny za kompa DLS B6 v akci za 1830,- pry nejaka vadna krabice nebo tak..si myslim dobra cena. Nemusi hrat zle :))
23:24:54
18.07.2005
Bagrr
A ohledně basů, existuje tzv. basspumpa, nevim jak to hraje, ale je to velký jako svatební koláček od tchýně:o) a přidělává se to přímo na kastli...
23:06:07
18.07.2005
no asi ze ti ho neprodaj..

sorry ja zapomel ze to nebude do skoudule...
19:56:15
18.07.2005
PeterP136
Ono to do skodovice nebude a dvere su vytlmene viac nez dost (dva riadne pasy asfaltu, vystuha jaksvina a plato asi trikrat hrubsie nez skodovkove :) a hlavne plechy pevnejsie nez na skodovke).
Ale na skodovke mam 13cm koax repro za 600kus a hlbky nikde. Vysky su tam vsetky, aspon co moj sluch zniceny skodovkovym buracajucim :) motorom dokaze zachytit. Len tie hlbky ma seru obavam sa ze ani tuto ich nevyrobim bez subiku.

Ale skusim to este premerat, mozno nakoniec budu moct vpredu ostat tie 16tky a dozadu pojdu dake ovaly, ked podla vas tie basy zvladaju.

A ako to robia predavaci, ked niekto prekopne repro a chce len jeden kus? :)
19:49:40
18.07.2005
No vono ty koaxy do prednich dveri je skoro fakt jedno jake... tam ti vysky hrajou nekde do stehna a moc basu s tim taky nenadelas. Ani ty kompa nejsou nejak extra basove (zalezi ktere) ale jak rikas pokud to chces treba tak jako ja...na bezne poslouchani o neco malo hlasiteji nez motor a nechces aby ti tam neco hrncelo nebo tak tak ve skodovce s normalnim tapicerungem to bude asi problem i kdyz se da...me celkem (dost) pomohlo ty dvere vytlumit je to dost znat! Mam tam 16 kompa. V zadu nejake ovaly neznackove ale staci mi ...aspon pekne basujou do prostoru za sedackama..
Vsak uvidis. Ono jak uz clovek da 5 tisic za radio tak by se k tomu slusely i nejake repro... a ne nejake chrastitka..
jen muj nazor a neodborna rada :)
19:17:46
18.07.2005
PeterP136
-> U-Geen: Vzhladom na to, ze orava stoji 5tsk, tak sa radi sice medzi lacne radia ale ked beries do uvahy to, ze si nemozu prihadzovat za znacku ako pindur a spol. tak su vlasten o nieco drahsie. Inac teraz je cely trh lacnych autoradii zaplaveny prave pioniermi, potom sony, a myslim este jednou zvucnou znackou. Akurat ich dizajn (nemyslim farbicky ale to ze maju miesto cudlikov spendlikove hlavicky) zaostava este aj za roadstarom. Inac ten pionier co ho tu pred nedavnom odporucam tuner(ktory to neviem :) ), ako lepsiu verziu toho co sa volakto pytal, sa predava za menej nez orava 104. A mne ide o to, ze som tu oravu pocul hrat, sice v mojej skodovke ale pocul. Potom som ju pocul hrat aj vo felde, kde boli len vpredu repra vo dverach dake sony za mnou neakceptovatelnu cenu, a hralo to priserne, ale to bolo predpokladam tymi plastovymi kapsami.

Navjiac ma vsak trapia hlbky. Pozeram ze vsetci predavaju len subwoofre na cely kufor. Nedaju sa nejako poriesit ak nechcem aby to hralo z kufra ale spredu a zaroven nechem aby to zavadzalo?

No a nakoniec, ak su to fakt ceny za par, tak potom tie repraciky co som kupil do skodivky sa cenou radia na uroven helixov (13cm koax). Ale zvuk maju podla mna super (PP membrana, vyskac s naparenou titanovou vrstvou). Akurat im chybaju hlbky, co sa ale pri ich parametroch nedivim (50 az 20kHz).
18:49:08
18.07.2005
U-Geen
-> PeterP136: cena za repra je obvykle za kompletni par.

kvalitu reprodukce levnych radii si troufam odhadnout, nicmene rad uvidim srovnavaci test s radii normalnich znacek (Pioneer, Clarion a pod.) ve stejne cenove kategorii.
18:47:54
18.07.2005
PeterP136
Dnesk amam hadavu naladu, tak ma nesrte 30 37 70 169 30
18:45:05
18.07.2005
PeterP136
-> U-Geen: V zivote si oravu 104 nepocul ale vies ze hra mizerne :). Preto by som sa rad spytal, ktore radio bude najlepsie hrat asi o dva tyzdne (mozno dovtedy nieco nove pride na trh) ked vies takto pekne vestit :).

Teraz kukam na tie ceny a rad by som vedel ci ta cena je za jeden alebo dva kusy?
18:36:30
18.07.2005
U-Geen
pokud nechces dopredu kompa tak je uz skoro jedno co si tam das :-) ono k ty orave... to bude asi dostacujici.
18:22:51
18.07.2005
PeterP136
A teraz kukam, ze tie helixy su komponentne, tak o tom zaujem nemam. Ale vidim, ze maju aj koaxialne.

Nevyjadril by sa daky odbornik, ci je dobre zhanat repraky z velkym frekvencnym rozsahom napr od 35 ci 40Hz az do 22 nebodaj 35kHz, alebo radsej s uzsim?
A este ci pri montazi repro je dobre repro bud uchytit riadne tak aby sa ani nepohol, alebo ak sa chyta do umelej hmoty (tapacir), tak ho radsej odtlmit, tak aby nerozochvieval to v com je vlozeny?
18:16:24
18.07.2005
PeterP136
-> Vojta: Ale ja necheeeem trhat rekordy na zrazoch. Ja chcem len hudbu do uska :). Proste aby to nehuhnalo, nechrchlalo, nepraskalo aby to maly taky normalny pocuvatelny zvuk. Hlasitost chcem mat len mierne hlasnejsiu nez motor.
Tie helixy kde? Ja som videl 10cm za 3litre kus, lenze to bolo v sr v tpd (inde som helixy nevidel, aj ked velmi som ich zase nehladal, kedze som netusil co je to za znacku).
A ako som uz pisal, tak jvc ma dost odradilo.

A ako je to s tym subwoofrom? Existuje aj nieco v "krabickovom" vydani? Alebo je to vzdy reprak na cely kufor? Ide mi len o to aby som pocel aj bubny a brnkanie na kontrabas, ktore na terajsich reprakoch v skodovke vobec nepocujem.
16:36:22
17.07.2005
K tem helixum. Konkretne Helix - BLUE 62 MK II se daj sehnat pod 2 tisice to jsou 16 a ty 13cm by mozna sly kolem 1500 sehnat.mozna neco vic nebo min....
Kdybys chtel trhat rekordy na srazech tak to se podivej Tunerovi do auta co tam ma plus minus by ti to mohlo stacit.
S tim co chces ty stejne moc divu nenadelas.
16:07:29
17.07.2005
PeterP136
Inac tie sluchadielka z tesca co tu spominam maju lepsi zvuk nez tie modre za 3t, ktore vsetci kupuju a vychvaluju. TO len ako dokaz ze ked ma clovek stastie, tak sa da spravit aj dobra muzika za malo penazi. Sazmorejme uznavam ze z codumdal dobru muziku nespravim. :)
16:04:51
17.07.2005
PeterP136
Radio bude asi orava 104, ale nic nie je iste. Bez zosikov. Ja to potrebujem aby mi to hralo do uska a nie trhlao kasnu a rekordy na zrazoch :). Keby som docielil aspon scasti taku kvalitu ako mam teraz zo sluchadiel za 400sk (nejaky thomson 20 az xxxHz) tak by som bol stastny ako blcha. Ziadne kompa neprichadzaju do ovahy, musi to byt jeden celok, co vojde do dveri, opakujem vojde :). Ja viem ze potom je problem radit, ale potom by som rad aspon daky zdroj reprakov, kde si to clovek moze vypocut, lebo kupovat macku vo vreci sa mi nechce.
Extreme Tyres