skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kam namontovať odpojovač na Š130?
V mazde i peugeotu mam jen ten vypinaci konektor na baterce a pouzivam pri sezonnim odstavení
Zrovna v tomhle si u obou svých aut dost věřím.
Ale pokud někdo udělá šmodrchy drátů smotané v izolačce bez jištění, tak jasně.
Ale pokud někdo udělá šmodrchy drátů smotané v izolačce bez jištění, tak jasně.
-> Robert 106: Aby ten veteran nezacal horet
Taky to mam... odpojovac jsem dal k baterce na prase.

K čemu, že to je jako dobré ?? U 120 je při vypnutí všech spotřebičů odběr 0.00mA
-> Bukaj 14.03.25 16:52:22: deda ho u 105 dal hned vedle baterky, ja osobne bych ho dal, kdyz uz, tak do mista, ktere je v dosahu ridice

-> fobust: Fantazii se meze nekladou. Viděl jsem odpojovač na zadním platě, na výztuze pod sedačkou řidiče a porůznu v motorovém prostoru. V tom motorovém prostoru mi to nepřijde moc vtipné, pokud tam nemáš i akumulátor...
Na 130LPG mám akumulátor vedle motoru (vyrobil jsem si namísto původního svařence z L profilů od montáže LPG držák baterky z vyřezaného držáku z kastel Felicie, takže tam nezavazí žádný třmen a baterka je chycená za základnu) a klasický odpojovač hnedle vedle oka přípojky kabelu...
Na 130LPG mám akumulátor vedle motoru (vyrobil jsem si namísto původního svařence z L profilů od montáže LPG držák baterky z vyřezaného držáku z kastel Felicie, takže tam nezavazí žádný třmen a baterka je chycená za základnu) a klasický odpojovač hnedle vedle oka přípojky kabelu...
-> fobust 14.03.25 10:10:08: samozrejme to jde. Ale musis kabel od baterky dotahnout do motorovyho prostoru. A nejlepe zase zpatky na prevodovku.
Predpokladam, ze odpojovat budes minus pol. Potom bys kabel zpatky tahat nemusel, ale musel bys vytvorit co nejlepsi kostru nekde u toho odpojovace. Samozrejme, ze se da udelat vsechno.
Predpokladam, ze odpojovat budes minus pol. Potom bys kabel zpatky tahat nemusel, ale musel bys vytvorit co nejlepsi kostru nekde u toho odpojovace. Samozrejme, ze se da udelat vsechno.
Ja mám klasický odpojoavač, nie ten malý na očku. Nejako to vymyslím. Chcel som ho mať v motorovom priestore.
-> fobust 14.03.25 09:13:23: -> fobust 14.03.25 09:13:23: na seriovku asi za sedacky. Vedle kasliku baterky. Nebo pouzit odpojovac primo na svorku. Ale tam nevim, jak by to vychazelo pod kryt. Pripadne ho upravit.
Pristup k tomu bude na howno, ale vse ostatni zase zesloziti elektroinstalaci. Musel bys tahat tlusty kabely po aute tam a zpatky.
www.google.com/search?q=o dpojova...
Pristup k tomu bude na howno, ale vse ostatni zase zesloziti elektroinstalaci. Musel bys tahat tlusty kabely po aute tam a zpatky.
www.google.com/search?q=o dpojova...
Možno sa to tu už preberalo, ale fulltext vyhľadávanie nefunguje, tak sa pýtam:
Kam najepšie namontoovať odpojovač batérie na Škode 130L? Máte tipy, rady, prípadne fotky? Dík.
Kam najepšie namontoovať odpojovač batérie na Škode 130L? Máte tipy, rady, prípadne fotky? Dík.