Mám na Rapidu 5-ti kvalt, nový náhon ze 120 4-kvalt by teda neměl být problém ?....máte někdo postup na výměnu ? Jde mi hlavně o zakončení na převodovce.
Díky.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rapid rychloměr
-> petr10: Náhon se lišil 4q a 5q, délkou. Na 5q můžeš dát náhon ze 4q, ale v kufru bude větší oblouk. Opačně ne, byl by krátký
Neví někdo, zda náhony tachometru byly shodné pro Š120 i Š136 Rapid. Mám možnost sehnat náhod 113-980 090. Půjde do Rapida?
Také bych potřeboval vědět, kudy je náhon veden z kufru pod autem a kde končí na převodovce ?
Lze vyměnit bez zvedáku nebo rampy?
Také bych potřeboval vědět, kudy je náhon veden z kufru pod autem a kde končí na převodovce ?
Lze vyměnit bez zvedáku nebo rampy?
co konkrétně za vadu v převodovce ?
-> petr10: vada v převodovce
Tak mám zase problém....mám člověka, co dříve ve výrobním družstvě invalidů rychloměry opravoval...už je v penzi....vyměnil v srpnu kolečka, promaza, namazl jsem i ze strany palubky náhonl...vše bylo OK....počítadlo fungovalo. Dnes jsem jel a najednou spadla rafička na nulu a pořítadlo také nejde.Ještě jsem to nerozebíral, ale že by bylo něco s náhonem nepředpokládám....náhon jako takový je na rychloměru namontovaný.....divné jde, že nejde ani počítadlo ani rafička....máte někdo nějaké nápady?
-> petr10: Ano, ale doporučuji výměnu za kovová kolečka ze starších tachometrů (užovky, kila, MB...) - ta plastová kolečka moc nevydrží

to plastové kolečko jde sehnat a nějak vyměnit?
Počitadlo neukazuje, když je stržené plastové kolečko pohonu počitadla. Ale to propadání ručky o 10 Km/hod nějak nechápu, čím by mohlo být způsobené.
Nahoď video, jak to vypadá...
Nahoď video, jak to vypadá...

Dnes jsem si všiml, že nejde ani počátadlo celkové dráhy ani denní. Ručučka s přeskakováním ukazuje.
Zdar,
rychloměr chvíli ukazuje normálně a pak se ručička propadne o mínus 10km a zas vyskočí na +10km/h a pak zase chvíli ukazuje normálně.
Máte nějaký typ. nechce ten náhon tak namazat ? Máte někdo postup. Díky.
rychloměr chvíli ukazuje normálně a pak se ručička propadne o mínus 10km a zas vyskočí na +10km/h a pak zase chvíli ukazuje normálně.
Máte nějaký typ. nechce ten náhon tak namazat ? Máte někdo postup. Díky.