-> Bukaj 18.09.24 23:45:21: Tak ještě drobné pokračování...
...ve čtvrtek auto odjelo k majiteli (a mně se vrátilo Volvo), v pátek mi psal, že od předání ujeto 400 km bez problémů a v neděli mi volal, že auto začalo cukat a začalo vydávat zvuk "jako když něco brousíš bruskou".
Začal jsem přemýšlet, co jsem kde podělal, nebo jestli neodešlo turbo a večer jsem sbalil noťas s diagnostickým kabelem a vydal se za kamarádem (v létě se přestěhovali z Prahy k Suchdolu nad Lužnicí, takže 180 km a přes dvě hodiny cesta)...
V půl desáté jsem byl na místě a rovnou se vrhl na auto.
Diagnostika hlásila (kromě jedné závady, která tam vyskakuje stále - "18062 - přečtěte paměť závad kombinovaného přístroje") závady:
16485 - měřič hmotnosti vzduchu - nevěrohodný signál a
17964 - regulace plnícího tlaku - mez regulace nedosažena
Už jsem se bál, že bude turbo v háji...
Na volnoběh to znělo normálně, ale při vytočení se ozýval ten zvuk - ale ne z oblasti turba, ale někde zepředu u intercooleru.
Nakonec jsem objevil vyskočenou spojku tlakového vedení vzduchu mezi intercoolerem a klapkou - buď jsem ji při montáži blbě zajistil tím nerezovým "perem", nebo už má opotřebované výstupky na hliníkové přírubě, za které ji "pero" drží na místě, to se pozná záhy - bude-li se závada opakovat.
Spadl mi kámen ze srdce, že šlo o takovouto "blbost" a ne něco závažného
![6](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/6.gif)