Hele dostalo se mi možnost pořídit si z okruhu mých známých resp. rodiny náhradu za vofci SDi, a rozhoduju se jak s nabídkami naložit, napíše někdo svůj názor?
1) OII 1.9 liftback TDi 77 kw, rok 2005 - od roku 2006 a nájezdu cca 60 tkm vlastní přítel mé máti. Auto v současné době najeto 380 tkm, vše původní - turbo, dvouhmota atd. obouchané ze všech stran, rezavý prahy atd. klasika, servisováno v autorizáku, ale ne pravidelně, spíš když se něco posralo, tak to tam šlo. Akorát nebude hned, chce ji pár měsíců používat jako "pracovní auto" ať si nehuntuje svou novou káru. - výhoda "special price"resp. posunutí zaláhev něčeho dobrýho a známý původ. Nevýhoda - stav exterieru a průběh km....
2) OI tour combi, 1.9 TDi, 74 kw, rok 2010 - po prvním majiteli (soused od bratránka mojí holky), cena dle dohody někde mezi 130 - 140 tisíci korun, najeto 202 tkm, ježděno dlouhý tratě zejména, pravidelně servisováno, ale ne v autorizáku. Výhoda - jistej původ, stav, designově se mi líbí víc jak OII atd. Nevýhody - nechce se mi dávat 130 kolíků za skoro totožný auto co mám navíc morálně je to 20 let starý.
Moje SDi je v pohodě, jako s autem jsem s ním spokojen, bohužel, jezdím co 14 dní Praha - MS kraj a těch 50 kw a absence turbíny je např. v kopcích nad Svitavami či za Moravskou Třebovou zoufale málo - ujíždí mě kamiony v pravém pruhu, prostě zrychlení pro bezpečené předjetí není. A absentující klimatizace je taky nevýhoda, když člověk chytne na D1 v červenci kolonu.
Tak se chci jen optat na názory
A nebo se vysrat na oboje a na dlouhý štreky koupit OI 96 kw s 6ti kvaltem?