skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Renault
-> Jirik_Tuňák1983: Jo těch atmosfér v dobrym stavu už bude jen a jen ubývat a zrovna Rencek benzíny uměl, proto z toho v tomhle směru strach nemam. Druhak mě láká ta jednoduchost ale hlavně potřebuju měkkej podvozek a co nejvíc židloidní a vysokej posez. Zítra poreferuju.
-> moucan - zrušená registrace 26.05.21 23:09:04: Takhle vypadá dobře a motorizace v pohodě. Kamarád spěchal, aby koupil Mégane kombi ještě s touto motorizací.
-> Jirik_Tuňák1983: Tady je vidět že je to ta delší verze. Sradna ale je že je to na dýlku menší než Astra a přitom to má o 200l větší kufr a místo pro lidi vzadu dvojnásobný.
-> Jirik_Tuňák1983: Tohle právě je Grand Scenic. Výbava mi je buřt. Já jsem nenáročnej tvor a zvyknu si na všechno. Stačí mi klima přední okna a zrcátka v elektrice. Oplina má všemožný serepetičky který samozřejmě využiju ale chybět mi nebudou. Stejnětak motor, prostě jezdim v rámci možností auta. Rozpočet bude hodnota Astry takže dejme tomu 130 tis.
-> moucan - zrušená registrace 26.05.21 22:42:32: A jaký je rozpočet včetně případného protiúčtu?
Nekoukal jsi třeba na Grand Scénic, ne krátký, což je asi toto? Co mrknout po nějaké lepší výbavě, aby tě to později nemrzelo?
Nekoukal jsi třeba na Grand Scénic, ne krátký, což je asi toto? Co mrknout po nějaké lepší výbavě, aby tě to později nemrzelo?
-> Jirik_Tuňák1983: Astra asi půjde do pryč. Jednak je to pro nás malý a to jak kufr tak na zadních sedačkách (což bych ještě zkousnul) ale co hlavně tak mě poslední půlrok oddělává záda a nohy posed kterej mi nesednul a hlavně brutálně tvrdej podvozek. Po hodině a víc jízdy mě začnou brnět nohy, pak přijde šílená bolest v kříži a musim vystoupit a projít se. A to v tom jsou ty příplatkový AGR sedačky. S posezem můžu hejbat jak chci. Zafiry momentálně žádný hezký nejsou nebo jsou v malejch bazarech což nechci a tahle potvora je zatim z fotek sakra zachovalá. Víc uvidim zítra na živo.
-> moucan - zrušená registrace 26.05.21 22:14:53: Počkej, co chceš vyměnit za tohle? A vlastně proč?
1.6 16V OK, ale jinak moc nevím, co tě k tomu tlačí. Není to moc pohledné auto, nějaké ty FL s chromovými hokejkami na nárazníku jsou o chlup lepší, ale stejně žádná sláva. Jinak se tomu stírá povrch na nejpoužívanějších tlačítkách. I třeba na blbém rádiu. Na to trpělo hodně aut té doby.

1.6 16V OK, ale jinak moc nevím, co tě k tomu tlačí. Není to moc pohledné auto, nějaké ty FL s chromovými hokejkami na nárazníku jsou o chlup lepší, ale stejně žádná sláva. Jinak se tomu stírá povrch na nejpoužívanějších tlačítkách. I třeba na blbém rádiu. Na to trpělo hodně aut té doby.
Tak se zítra jedu podívat na tuhle obludku. Pokud se mi to bude líbit, vyhovovat velikostně a dohodli by jsme se na slušnym odkupu Opliny tak možná dojde na změnu. Má někdo s timhle povozem zkušenosti? Výbava social a motor zakladní blbuvzdorná 1.6 16V. Rok 2009.
-> Jirik_Tuňák1983 26.04.21 17:13:49:
Pak je teda spíš (pro Renold) na škodu, když se ti Jumbovo tvrzení zdá natolik relevantní, že v něm nespatřuješ sarkasmus.
Pak je teda spíš (pro Renold) na škodu, když se ti Jumbovo tvrzení zdá natolik relevantní, že v něm nespatřuješ sarkasmus.

-> Jirik_Tuňák1983: Mám mínění, že dneska jsou si ty auta dost podobný (co se týče výkonů, kvality, spolehlivosti), takže bych taky volil spíše podle sympatií k určitému modelu, případně jiných aspektů (třeba bezpečnosti, na to jsem vcelku ujetej) 

-> růža 26.04.21 18:21:48: Dnes už bych bral cokoliv, co by se mi opravdu líbilo a značka by byla až druhořadá. 

-> Jirik_Tuňák1983 26.04.21 17:37:29: Nečerti se, víš, že to vede až k BANům
Jak už jsem jednou zmínil, nemám mindráky z žádné značky (dokonce už ani z korejců). Nicméně si myslím, že pokud se ti některé reakce lidí nelíbí, jde je i přehlédnout 

-> Jirik_Tuňák1983 26.04.21 17:13:49: ber to s humorom
-> růža 26.04.21 17:30:08: To není vo au, ale už byste si skutečně mohli najít něco jiného, než ten váš nekonečnej seriál.
Auto od F máme mimochodem pouze jedno a Renold to skutečně není.
Auto od F máme mimochodem pouze jedno a Renold to skutečně není.

-> Jumbo 26.04.21 14:53:23: Vskutku podivná nadsázka, moc ji v tom nevidno.
-> palinator 26.04.21 15:15:18: Určitě. Najdi si už konečně něco jiného, tohle je už poněkud trapné.
-> palinator 26.04.21 15:15:18: Určitě. Najdi si už konečně něco jiného, tohle je už poněkud trapné.

-> Jumbo:
Dokud se neotřeš o auta na F...
Dokud se neotřeš o auta na F...

-> Jirik_Tuňák1983: Zrovna ty bys mohl chápat humor nadsázkou... 

-> Jumbo 26.04.21 13:57:31: Přijde ti, že Megane, Talisman, Espace, Scénic ne?
Všude registruji aktuálně hodně přes 200.
Všude registruji aktuálně hodně přes 200.
-> Jumbo: Asi móda dneska ... Ta moje pičutka je vlastně sandero 2, jen víc ožužlaný. Konstrukční vmax 161 km/h. A s větrem v zádech z kopce - no dostal jsem se na 190 na tacho
ale to už byla ukrutná střelba
, hukot jak ruská raketa a na GPS jsem se ani radši nedíval. Vždyť je to taková o malinko lepší felina.

www.novinky.cz/auto/.../r
enault-a-dacia-omezi-maxim
alni-rychlost-svych-aut-40
358293
Renaulty a hlavně Dacie dokážou dneska jet víc, než 180?

Renaulty a hlavně Dacie dokážou dneska jet víc, než 180?

-> palinator: Na Itala se mi úplně netvářil, ale doporučit uměl.
-> Jakub M.:
Tak u něj je to asi hlavně o systému. Bosch dělá pokud vím nejraději.
Tak u něj je to asi hlavně o systému. Bosch dělá pokud vím nejraději.
-> Jakub M. 26.04.21 12:03:06: Nevím, třeba se zlepšili, ale jeden bývalý člen mi říkal, že po nich dost věcí napravovali, ale už je to hodně let. 

Obrátím se sem s dotazem na čip u Clio IV 1,5dci - K9K 612 55kW, auto má vstřikování i jednotku Bosch (EDC17C84).
Neznáte-li někoho šikovného kdo by se pustil do úpravy na 70-74kW / 240-250Nm?
Mechanicky i řízením stejný motor se vyskytuje i ve verzi 66kW (používá Dacie)
Aktuálně si dopisuji s p. Roudem z firmy M+H, rád bych se zde podělil nejen o možnou budoucí zkušenost, ale i získal další pohled - případně kontakty na další šikovné úpravce.
Vím že zdejší člen Alenka se občas zmíní o velmi dobrých úpravách prováděných v jeho kruzích - to jsou ovšem VW koncern auta - a tak do příslušných vláken nechci zanášet "pičaauta"
byť s motormanagementem Bosch :)
Neznáte-li někoho šikovného kdo by se pustil do úpravy na 70-74kW / 240-250Nm?
Mechanicky i řízením stejný motor se vyskytuje i ve verzi 66kW (používá Dacie)
Aktuálně si dopisuji s p. Roudem z firmy M+H, rád bych se zde podělil nejen o možnou budoucí zkušenost, ale i získal další pohled - případně kontakty na další šikovné úpravce.
Vím že zdejší člen Alenka se občas zmíní o velmi dobrých úpravách prováděných v jeho kruzích - to jsou ovšem VW koncern auta - a tak do příslušných vláken nechci zanášet "pičaauta"

-> Milan 136 15.03.21 12:32:04: Dva důvody: zavřené okresy a místní kundosprávce má karanténu

-> Bobesh 15.03.21 11:19:45: Tak to nevím, nepodobá se to ničemu, co mi prošlo rukama.
Hlavně je špatné, že si to nemohu ohmatat.
-> Milan 136 15.03.21 12:32:04: Asi je to takto dobrodružnější.
Hlavně je špatné, že si to nemohu ohmatat.
-> Milan 136 15.03.21 12:32:04: Asi je to takto dobrodružnější.

-> Bobesh 15.03.21 11:19:45: Proč jsi za takovou dobu nedojel někam do autorizáku a nekoupil to nový?
Nebo to samostatně neexistuje?
Nebo to samostatně neexistuje?
-> Jirik_Tuňák1983: Táhlo má snad i identickou tloušťku jako 742.
Zkusím ten čvonč slepit a nafotit.
Zkusím ten čvonč slepit a nafotit.

-> Bobesh 11.03.21 22:50:56: Bych potřeboval vidět konec toho lanka nebo táhla. 

-> Bukaj: Zatím bez úspěchu
-> Jirik_Tuňák1983 11.03.21 17:54:13: Nekoukal. Fakt je to jako na škodné,jen je do otvoru užší průměr a zaklapává se do boku Taky díky tomu, že je to hubenější mi to prasklo při demontáži
-> Mr._Nosferatu 11.03.21 18:12:16: Dobře, ještě to zkusím

-> Jirik_Tuňák1983 11.03.21 17:54:13: Nekoukal. Fakt je to jako na škodné,jen je do otvoru užší průměr a zaklapává se do boku Taky díky tomu, že je to hubenější mi to prasklo při demontáži

-> Mr._Nosferatu 11.03.21 18:12:16: Dobře, ještě to zkusím

-> Bukaj: Zatím bez úspěchu
-> Mr._Nosferatu 11.03.21 18:12:16: Do

-> Mr._Nosferatu 11.03.21 18:12:16: Do
-> Bobesh: Kelly jí určitě mít bude, pod názvem originální díl renault, jen potřebuješ vědět jeho číslo...
-> Bobesh 11.03.21 10:59:13: Koukal jsi na Fiaty? Ten má něco podobného na táhlu vnitřní kliky. 
Vyfoť konec toho táhla v Dahlii.

Vyfoť konec toho táhla v Dahlii.
-> Bobesh: Jasný. A na netu nikde k objednání nemají?
-> Bukaj: Nechce se mi prznit kvůli plastovýmu sráči původní mechanismus

-> Bobesh: A zvětšit otvor v tom plechu, kam se strká ten plastík?
-> Bukaj: Tak to je zlý,to si nepomůžu

-> Bobesh: Tak jsem to poměřoval a Felda má opravdu jen menší dirku (tenčí táhlo) a také nižší ten nacvakávací konec (tenčí plech zámku), průměr díry je stejný...
-> Bukaj: To jsem nevěděl. Zkusím
-> Bobesh: Pokud má nástavec ze 742 moc velký průměr, zkus z Feldy - tam je totéž, jen Felda měla tenčí tála, takže je v plastíku menší dirka (jestli je menší dirka i v zámku, to netuším, ale kdyžtak by neměl být problém toho Frantíka převrtat)
-> Bobesh: vzpomnel sem si v garazi ale tam to nemam, musim zitra prohrabnout krabici ve sklepe, ale mam volno tak na to mrknu hned rano
-> Jumbo: Pokud tam jsou shodný s těma na 742,tak ne. To už jsem psal

-> Bobesh: Neco z FAcka by tam nesedlo?
-> Vojťas 08.03.21 16:07:46: Já jen zkouším, jestli náhodou někdo neřešil stejný problém a nemá skladem

-> Bobesh: zitra mrknu, ale jinak vrakace sou jich plny :) okolo pardubic s tim nemuze bejt problem ne.
-> Vojťas: Něco podobného, zajišťuje to táhlo v mechanismu
rdr.crownauto.us/cs/.../1 95989?to=CZ&...
rdr.crownauto.us/cs/.../1 95989?to=CZ&...