skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Repas nápravnice a ramen Praha a okolí
22:17:26
02.11.2013
02.11.2013
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> doking: komax? cena?
21:50:13
01.11.2013
01.11.2013
doking
Tak přidám sem prozatímní výsledek prací,nakonec jsem byl přesvědčen z několika stran,že mě tato úprava přežije, a nechal jsem to udělat tady www.alfalux.cz/.
Prozatím tyto díly:
Prozatím tyto díly:
19:37:46
01.11.2013
01.11.2013
Lůďa
Myslíte, že by byl tento stahovák vhodný na Škodovácké kuláky (spojovačku) ? Díky...
www.kovonastroje.cz/Auto- moto/.../Stahovak-kulovych -cepu.html
www.kovonastroje.cz/Auto- moto/.../Stahovak-kulovych -cepu.html
17:26:54
12.08.2013
12.08.2013
wangel
-> Lůďa: www.amd-autodily.cz/zadni
-naprava/podelna-vzpera-ce
ska-vyroba.html ja som zatial spokojný
16:53:04
12.08.2013
12.08.2013
Lůďa
Snad nebude vadit, když připíšu do tohoto tématu. Dají se ještě někde v autodílech sehnat zadní ramena, ale aby to nebyla Čína, Polsko apod.? Děkuju...
08:10:33
12.08.2013
12.08.2013
Pavel P..
-> Bukaj: bylo to v arealu Kovošrotu v Hostivaři.. firma Antikor CZ.
neni to špatný, udělali to pěkně ale tam mě dva vejfuky stály kolem 800,- před cca třema lety
neni to špatný, udělali to pěkně ale tam mě dva vejfuky stály kolem 800,- před cca třema lety
06:46:08
12.08.2013
12.08.2013
Bukaj
-> Pavel P..: A mohu poprosit o info, kde sis nechal dělat výfuk a zda jsi spokojen? Pár kousků na našopování bych tu našel...
19:50:35
11.08.2013
11.08.2013
Pavel P..
-> Bukaj: Já to nechával dělat někdy 2011 na jaře a vše bylo udělaný pěkně... výfuk bych tipoval tak 300,-.. ten mi dělali jinde, takže přesnou cenu nevim.
17:44:34
11.08.2013
11.08.2013
Bukaj
-> Pavel P..:
V té Krči jsem kdysi (cca 2005) nechal pískovat kola, ale od té doby dost podražili. Naposledy jsem tam byl asi před šesti lety, kdy jsme tam dali firemní zakázku, kterou nám zmršili (nerezové plechy většího formátu pískovali moc velkým tlakem a plechy se zkroutily).
To, že šopují, to jsem nevěděl - kolik by tak vyšel otryskat a našopovat třeba origo výfuk na MB/742, netušíš?
V té Krči jsem kdysi (cca 2005) nechal pískovat kola, ale od té doby dost podražili. Naposledy jsem tam byl asi před šesti lety, kdy jsme tam dali firemní zakázku, kterou nám zmršili (nerezové plechy většího formátu pískovali moc velkým tlakem a plechy se zkroutily).
To, že šopují, to jsem nevěděl - kolik by tak vyšel otryskat a našopovat třeba origo výfuk na MB/742, netušíš?
17:40:05
11.08.2013
11.08.2013
Bukaj
-> doking: Určitě bych v případě MBčka zachoval originál (nojo, taky já, že... ) jen s drobnými změnami povrchové úpravy. Tisícovky neměly té=měř nic zinkováno, ale z důvodů estetiky (i po letech) bych dal čepy ramen, matky, podložky a kozlíky a veškerý spojovací materiál do olivového chromátu (dobrou zkušenost mám s galvanovnou Galvanika Fiala v Čakovicích).
Kozlíky, držáky stabilizátoru a samotný stabilizátor bych potom ošetřil jako originál - máčením v černé syntetické polomatné barvě. Nápravnici, ramena a pružiny (případně stabilizátor) bych dal do práškové lakovny (opískujou a nalakujou), opět černá pololesklá barva. Nápravnici poté pořádně ošetřit zevnitř (nějaký moderní vosk na dutiny plně postačí).
Rejdové hlavice nezbyde, než buď opět máčet v barvě (po zakrytí čepu a okolí), nebo štětkolak, v nejhorším sprej.
Kdybyses rozhodl pro kilí úpravu a sháněl excentry, tak kdyžtak mám komplet nové kilí svisláky i s domečky excentrů a šrouby...
Kozlíky, držáky stabilizátoru a samotný stabilizátor bych potom ošetřil jako originál - máčením v černé syntetické polomatné barvě. Nápravnici, ramena a pružiny (případně stabilizátor) bych dal do práškové lakovny (opískujou a nalakujou), opět černá pololesklá barva. Nápravnici poté pořádně ošetřit zevnitř (nějaký moderní vosk na dutiny plně postačí).
Rejdové hlavice nezbyde, než buď opět máčet v barvě (po zakrytí čepu a okolí), nebo štětkolak, v nejhorším sprej.
Kdybyses rozhodl pro kilí úpravu a sháněl excentry, tak kdyžtak mám komplet nové kilí svisláky i s domečky excentrů a šrouby...
12:29:20
09.08.2013
09.08.2013
Pavel P..
pokud ti můžu doporučit tak v Krči pod Jižní spojkou je pískování a šopování... nechával jsem tam pískovat část náprav a druhou část pískovat a šopovat zinkem a nebylo to vůbec drahý a vydrží to na věky... kdybys chtěl tak mi napiš SZ a pošlu ti adresu.
12:25:17
09.08.2013
09.08.2013
minno
-> doking: ak to má byť veterán tak podľa možností všetko do originálu, povrchovka je na tebe, môžeš dať všetko do pozinku a ramená a nápravnicu potom aj do farby. A čapy, kozlíky len do pozinku, respektíve všetko do továrenských farieb.
20:54:57
08.08.2013
08.08.2013
doking
Tak obnovuji toto téma,nyní je to aktuální. Mám rozebranou originální nápravu a řeším,zda dát repasovat původní originální ramena na tisícovku,ty první a dát celou nápravu do přesného originálu. Či dát nová ramena a s tím vyměnit i věci okolo svislého čepu atd za stovkové. Spíše chci zůstat u první varianty,když to má být veterán. Nicméně třeba někdo z vás bude mít pádný argument proč to nedělat. Každopádně mi na přechod na stovku chybí excentrický šrouby.
A nyní pár fotek z aktuálního stavu originální nápravnice:
co z těch dílů může do komaxitu a co raději ne,co nechat třeba pozinkovat a tak? Jakou povrchovou úpravu zvolit na čepy kol?
A nyní pár fotek z aktuálního stavu originální nápravnice:
co z těch dílů může do komaxitu a co raději ne,co nechat třeba pozinkovat a tak? Jakou povrchovou úpravu zvolit na čepy kol?
00:22:03
14.04.2011
14.04.2011
Mantrabeach
-> Pavel P..: o tom jsem doteď nevěděl ale už sem mu psal
15:12:40
13.04.2011
13.04.2011
Pavel P..
-> Mantrabeach: nojo Kamile... jenže on má ouzkou nápravu, kdežto ty tvoje jsou široký :-))
12:02:19
13.04.2011
13.04.2011
Mantrabeach
-> doking: jsem z Barchova u Nového bydžova.Koukni do mýho inzerátu,je tam fotka jak ramen tak nápravnice,obojí z jednoho auta a jsou moc pěkný,po opískování jak nový,jinak tam mám i ty černý ale ty chtěj předělat takže pro tebe lepší ty orezlý.
skoda-virt.cz/cz/.../1458 73-rapid-130-na-dily-1
a ty prkotiny kdyžtak řekni protože toho tady mám spoustu,dvě celý přední nápravy určitě.
skoda-virt.cz/cz/.../1458 73-rapid-130-na-dily-1
a ty prkotiny kdyžtak řekni protože toho tady mám spoustu,dvě celý přední nápravy určitě.
16:59:40
12.04.2011
12.04.2011
doking
-> Eidy: Dík za nabídku,možná se na tebe obrátím,i když bych to chtěl zkusit sám dát do hromady,ještě také musím prověřit,jestli mám opravdu všechno co k sestavení potřebuji.Aby mi nechyběla důležitá prkotina.
16:20:35
12.04.2011
12.04.2011
doking
-> Mantrabeach: Odkud si a máš nějaké foto případně té nápravy? Kouknu se a zvážím to :-). Myslím,že nápravnice je ale slušná,i tak,jde jen o ty ramena.
Můžeš mi foto případně poslat na: jan.doko@seznam.cz
Můžeš mi foto případně poslat na: jan.doko@seznam.cz
13:44:52
12.04.2011
12.04.2011
Eidy
Tak tahle náprava už něco najezdila. Ten chlápek je pěknej šmejd, stejně jako ty ramena. Tohle zahoď a sežeň jiný. Nech si to opískovat a nalakovat u johaninga a u mě to složíme.
12:08:21
12.04.2011
12.04.2011
Mantrabeach
-> doking: kup jiný a nemusíš to řešit,tohle je hezky oslabený a vyvařovat to nemá cenu,tohle není nový rameno.všude se jich válí hromada.jestli chceš tak ti můžu za 500 prodat celou hezkou nápravu z který uděláš jako novou
10:12:59
12.04.2011
12.04.2011
doking
O toto místo se mi jedná,čím dál více ty díly zkoumám,tak o nich pochybuju.
Chlapik mi to prodaval,jako nepoužitý a já to prohlídl,jen tak letmo,spěchal jsem,no stálo mě to 5kilo,takže,zas toho tolik nelituju. Když kouknete na fotku,tak jak to vypadá kolem té díry,tak takovou strukruru mají ty ramena všude,ale v o hodně menší míře,toto je nejhorší místo. Podle toho bych soudil,že to už na něčem bylo,ale na druhou stranu závity a všechny funkčí otvory,mi přijdou netknuté.
-> FORM: Jo ano,to je ta úprava,měli by být šopované zinkem no
-> johaning: Díky.koukal jsem,ozvu se,jestli se rozhodnu
Chlapik mi to prodaval,jako nepoužitý a já to prohlídl,jen tak letmo,spěchal jsem,no stálo mě to 5kilo,takže,zas toho tolik nelituju. Když kouknete na fotku,tak jak to vypadá kolem té díry,tak takovou strukruru mají ty ramena všude,ale v o hodně menší míře,toto je nejhorší místo. Podle toho bych soudil,že to už na něčem bylo,ale na druhou stranu závity a všechny funkčí otvory,mi přijdou netknuté.
-> FORM: Jo ano,to je ta úprava,měli by být šopované zinkem no
-> johaning: Díky.koukal jsem,ozvu se,jestli se rozhodnu
23:20:37
11.04.2011
11.04.2011
johaning
-> doking: tak jsem ti uz poslal email s foto,jinak kdybys chtel,tak piskovani,zinek a komaxit neni problem,a odeme to mas potom k Eidymu fakt kousicek,tak jak chces.Jinak jak rikaji ostatni,temat tu je hodne,tak prohledej a uvydis co stim.
23:11:41
11.04.2011
11.04.2011
Eidy
Pokud nechceš ramena vyztužovat, tak nemá smysl na nich něco vařit. Dobrejch ramen se všude válí halda, stačí si vybrat. Když si to nabarvičkuješ, tak složení je otázkou odpoledne. Když přijedeš s nalakovanjema dílama, můžeme to složit u mě.
17:21:47
11.04.2011
11.04.2011
Mantrabeach
-> doking: -> doking: pokud tam máš něco na opravu svářečkou tak bych je rovnou vyhodil pokud to není vyloženě kravina.Ramena vydržej dost ale pokud jsou vyžraný tak sehnat jiný.Jinak teda opískovat a třeba komaxit,už několikrát sem to dělal takhle.Já bych ti to klidně udělal ale bude to stát něco samo,hlavně to lítání kvůli opískování a kvůli komaxitu atd
jo a hlavně máš to relativně daleko,možná bude lepší když to dáš někomu z Prahé
jo a hlavně máš to relativně daleko,možná bude lepší když to dáš někomu z Prahé
15:02:44
11.04.2011
11.04.2011
FORM - zlomená ojnice
-> doking: Pokud to chceš tímto způsobem, můžeš to zadat jako zakázku firmě renovující veterány, ale počítej s cenou v jednotkách, spíše desítkách tisíc. Pokud na to nemáš, začni pátrat v tématech a postupně vše dělat sám. Myslím, že když ukážeš fotku ramene, někdo ti řekne, jestli má cenu ho použít, nebo sehnat jiné. Nic bych na něm stejně nevařil.
14:53:54
11.04.2011
11.04.2011
doking
no rád bych aby to někdo posoudil co s tím a doporučil a případně provedl tu a tu úpravu,můžu sem hodit detailnější fotky, Má představa je asi taková,že je to potřeba, vyvařit asi dvě místa,co se mi nezdají a pak jen nějak očistit a nějakou povrchovou úpravu na to,jestli komaxit,nebo jen pozinkovat,nebo pozink a na to ještě nějakej lak (co by z pozinku neslezl). Na péra se dává co,aby to nepopraskalo,také komaxit,nebo ještě něco pružnějšího.
Ale hlavně bych rád věděl na koho se s tím přímo obrátit,abych mu to třeba dovezl a on to posoudil. Co se týče vyvaření,tak svářečku osobně nevlastním,ale toto si dokážu sprostředkovat
Ale hlavně bych rád věděl na koho se s tím přímo obrátit,abych mu to třeba dovezl a on to posoudil. Co se týče vyvaření,tak svářečku osobně nevlastním,ale toto si dokážu sprostředkovat
14:50:59
11.04.2011
11.04.2011
FORM - zlomená ojnice
Může to být třeba šopované zinkem. Pokud se ti to nelíbí, nech díly znovu opískovat a nakomaxitovat. Myslím, že v krči toto provádějí. Konktrétní firmu si najdi na internetu. Jinak n avirtu funguje vyhledávání strach témat, jistě se toho tam dozvíš mnoho.
14:44:48
11.04.2011
11.04.2011
minno
No ale stále nevieme, čo s tým chceš robiť a s čím potrebuješ radu. Ak sa ti to nepozdáva, tak ich daj znova opieskovať a potom sprav, čo je potrebné, máš na výber strašne veľa možností: pozink, komaxit, "mokrý lak", štetečkovanie....
14:33:03
11.04.2011
11.04.2011
doking
nechci to na to patlat,štetkou,chi to udělat pořádně... a navíc jedno rameno,budu asi vyvařovat a sem tam je na všem povrchová rez. Chlapík co mi to prodával,říkal že je pozinkovaná,ale to se mi už na první pohled nezdá,nějakou povrchou úpravu to asi má,ale nedokážu ji teď pojmenovat(řešil jsem to z kámošem),jako čistej kov mi to nepříjde.
14:21:46
11.04.2011
11.04.2011
FORM - zlomená ojnice
Co s tím chceš provádět? Opískované to nejspíš máš, nabarvit to zvládněš sám, tudíž ti jde o nalisování pouzder?