skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
skodoukolemsveta.cz
prohledat
385 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 09.08.2014 do 10.01.2016, založil/a skodoukolemsveta.cz
11:14:45
31.07.2015
31.07.2015
Jarda - zrušená registrace
-> ondie: přesně jak píše molso, jen myslím, že ty novější jsou tvrdší, ale i tak s nima někdy bývá problém, já mám na pravé straně přesahovou (přijde mi, že trochu hází) a na levé bezpřesahovou (tu jsem dotáhl preventivně když jsem sjel z trajektu přes Dardanely a no problém, jen jsem tam tenkrát měl strach, abych neurval závit, to by byl dost průser, dotahuju to víc než na krev
08:08:58
31.07.2015
31.07.2015
Matthes, záškodník z TechWebu
-> vhml 31.07.15 07:39:06: Ja to zalepil a zatim to drzi X let. Sice nezavodim, ale jezdim jako prase. Taky asi zalezi jaky lepidlo si pouzil a jak moc to bylo volny.
07:47:33
31.07.2015
31.07.2015
MOLSO
-> vhml: ja vim pane tiez som dal na lavu stranu vylockany unasac a skoro som v BA stratil koleso aj s bubnom. jak je tam radialna vola tak sa to povoluje samo..
07:39:06
31.07.2015
31.07.2015
vhml
-> MOLSO 31.07.15 07:14:06: ja na slalomy lepil i přímo to drážkování a stejně se to povoluje. Důležitý je, aby to drážkování nemělo vůli. Jakmile se to v něm může byť minimálně hýbat, tak se můžeš s maticí stavět třeba na hlavu a bude se to povolovat.
07:14:06
31.07.2015
31.07.2015
MOLSO
-> skodoukolemsveta.cz: no s tym suhlasim. v pusti som este nebol, ale v europskych podmienkach mi funguje aj "volnejšia" verzia
btw - akym momentom to utahujes ? neskusal si lepidlo na zavity ?
btw - akym momentom to utahujes ? neskusal si lepidlo na zavity ?
06:37:29
31.07.2015
31.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> MOLSO 31.07.15 06:09:04: Jenže pak asi nevydrží "pouštní etapy"... Mimochodem tady šla v okolí i rallye Dakar...
Věčně dotahuju tu centrální matku na jedné či druhé straně, buď jsou máslo ty matky nebo unášeče a nebo obojí... Pro Evropu to je ale v pohodě...
Věčně dotahuju tu centrální matku na jedné či druhé straně, buď jsou máslo ty matky nebo unášeče a nebo obojí... Pro Evropu to je ale v pohodě...
06:09:04
31.07.2015
31.07.2015
MOLSO
-> ondie: unasace z prvych vleciek mali motyle viac "natvrdo" a isli na hriadel a z hriadele iba lisom. potom od nejakeho roku ich zacali robit "volnejsie" a na drazkovanu hriadel idu nasunut rukou
00:08:37
31.07.2015
31.07.2015
ondie
-> skodoukolemsveta.cz 29.07.15 04:08:37: Blázen !!!
-> skodoukolemsveta.cz 29.07.15 04:03:13: Doufám,že ti to starej Ramirez heftnul na střed,abys nemusel hopsat až na sever
-> skodoukolemsveta.cz 29.07.15 04:05:38: A ještě zbyl čas na barvičkování
Ne legranda :)
Si fakt borec jak zápasíš !
-> skodoukolemsveta.cz 29.07.15 04:03:13: Doufám,že ti to starej Ramirez heftnul na střed,abys nemusel hopsat až na sever
-> skodoukolemsveta.cz 29.07.15 04:05:38: A ještě zbyl čas na barvičkování
Ne legranda :)
Si fakt borec jak zápasíš !
00:02:54
31.07.2015
31.07.2015
ondie
-> Jarda: jestli nemáš fotku,tak neva...ale pořád nechápu ten rozdíl v unašečích o kterém píšeš,krom toho že ti šly jedny sundat rukou a druhý ne :)
04:25:02
29.07.2015
29.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> Jarda - zrušená registrace 28.07.15 21:16:28: ... Tak a teď si chvíli počkám, protože tohle ani ten šikula tady nevyrobí...
Skončil jsem zatím tak, že jsem z toho vyrval motor a převody.
Zjistil jsem, že je lehce prasklý obal(to se zavaří) ale bohužel chybí mi nějaké zoubky na kolečku jedničky a dva synchrony jsou také aut.
Rozbil jsem si to ale nejspíš sám, když to dříve jelo jen v rozsahu 3500 ot a výše, pod 3500 to chcípalo a už nešlo nastartovat, takže jsem musel třeba řadit často za 1 s meziplynem a ještě za jízdy v otáčkách, někdy i bleskově" přes zuby", potřeboval jsem stále ty vysoké otáčky, jinak bych zůstal tam kde zůstal... Navíc startoval i přes zpátečku, když to chcíplo v serpentině v horách a nebylo kam... Nešel totiž ani nastavit volnoběh- vyměnil jsem zapalování, cívku, palec rozdělovače, 2x totální rozborka karburátoru( tam mi zmrzly ty prsty, bolí to jak sv--ě...).
Nakonec deb---í víčko rozdělovače...
A tak jsem asi postupně oddělal převodovku, jo jo...
Kromě toho zničený unašeč zadní nápravy z toho kamení... Našel jsem si ale soustružníka a ten mi ho už opravil, naprosto skvělá práce! (snad to i vydrží ale říkal že joo...) Mám tam před stodolou i auťoo, má tam dva učedníky, tak mi pak musí pomoct zpátky s motorem, sám to tam asi nenarvu...
Zbytek se ale vyrobit nedá a tak čekám až přiletí parts a nějak to snad zbastlim, že to i třeba kdy pojede...:-). Vím že mám v práci synchrony a to kolo, jen nevím, zda tam je kolo té zpátečky, tak snad nějaké ráno kolega najde a pošle mi ho...
Motor jsem si párkrát kdysi skládal(na Avii a pod-ujel asi 200tis...) převodovku jsem ale nikdy dohromady nedával, i když přes rameno se párkrát koukal...:-), nicméně mám katalog a návod k obsluze- udělej, zastrč a tak...:-) takže nanejvejš budu mít 5ti kvalt dozádu a jedničku na rózjezd kupředu..:-)).
No tak takhle tady blbnu, doma bych se ale stejně nudil někde u vody tak co...:-). Hlavně že tady už jsem "jen" ve 2500m a je tu přes den i sluníčko...
P.S: předtím v Santiagu(asi 2000km odsud) měli v jednom No Name servisu na opravu podvozků a geometrie v počítači údaje na Škodu 130...což mi docela vyrazilo dech...:-))
Skončil jsem zatím tak, že jsem z toho vyrval motor a převody.
Zjistil jsem, že je lehce prasklý obal(to se zavaří) ale bohužel chybí mi nějaké zoubky na kolečku jedničky a dva synchrony jsou také aut.
Rozbil jsem si to ale nejspíš sám, když to dříve jelo jen v rozsahu 3500 ot a výše, pod 3500 to chcípalo a už nešlo nastartovat, takže jsem musel třeba řadit často za 1 s meziplynem a ještě za jízdy v otáčkách, někdy i bleskově" přes zuby", potřeboval jsem stále ty vysoké otáčky, jinak bych zůstal tam kde zůstal... Navíc startoval i přes zpátečku, když to chcíplo v serpentině v horách a nebylo kam... Nešel totiž ani nastavit volnoběh- vyměnil jsem zapalování, cívku, palec rozdělovače, 2x totální rozborka karburátoru( tam mi zmrzly ty prsty, bolí to jak sv--ě...).
Nakonec deb---í víčko rozdělovače...
A tak jsem asi postupně oddělal převodovku, jo jo...
Kromě toho zničený unašeč zadní nápravy z toho kamení... Našel jsem si ale soustružníka a ten mi ho už opravil, naprosto skvělá práce! (snad to i vydrží ale říkal že joo...) Mám tam před stodolou i auťoo, má tam dva učedníky, tak mi pak musí pomoct zpátky s motorem, sám to tam asi nenarvu...
Zbytek se ale vyrobit nedá a tak čekám až přiletí parts a nějak to snad zbastlim, že to i třeba kdy pojede...:-). Vím že mám v práci synchrony a to kolo, jen nevím, zda tam je kolo té zpátečky, tak snad nějaké ráno kolega najde a pošle mi ho...
Motor jsem si párkrát kdysi skládal(na Avii a pod-ujel asi 200tis...) převodovku jsem ale nikdy dohromady nedával, i když přes rameno se párkrát koukal...:-), nicméně mám katalog a návod k obsluze- udělej, zastrč a tak...:-) takže nanejvejš budu mít 5ti kvalt dozádu a jedničku na rózjezd kupředu..:-)).
No tak takhle tady blbnu, doma bych se ale stejně nudil někde u vody tak co...:-). Hlavně že tady už jsem "jen" ve 2500m a je tu přes den i sluníčko...
P.S: předtím v Santiagu(asi 2000km odsud) měli v jednom No Name servisu na opravu podvozků a geometrie v počítači údaje na Škodu 130...což mi docela vyrazilo dech...:-))
04:08:37
29.07.2015
29.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> skodoukolemsveta.cz 29.07.15 04:07:29: Něco mi tam možná chybí, nebo né..:-)?
04:07:29
29.07.2015
29.07.2015
skodoukolemsveta.cz
04:07:00
29.07.2015
29.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> ondie 28.07.15 19:53:34: Něco mi tam možná chybí, nebo né....-)?
04:05:38
29.07.2015
29.07.2015
skodoukolemsveta.cz
04:04:10
29.07.2015
29.07.2015
skodoukolemsveta.cz
04:03:13
29.07.2015
29.07.2015
skodoukolemsveta.cz
04:02:25
29.07.2015
29.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> Jarda - zrušená registrace 28.07.15 21:16:28: Výroba nového kousku Made in Chile..:-))
21:16:28
28.07.2015
28.07.2015
-> ondie: tak na fotce nevím co poznáš... :) mám rapida 1x88, 2x89 a tam je sundám rukou, na BAZovi ne a co se mě dostaly do rukou nápravy z 130 r.86 tak to šlo špatně i stahovákem
19:53:34
28.07.2015
28.07.2015
ondie
-> Jarda: nemáš foto unašeče toho rozdílu "s přesahem" a "bez přesahu" ?
Nic takovýho sem nikdy nezpozoroval..
Nic takovýho sem nikdy nezpozoroval..
16:06:55
28.07.2015
28.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> Jarda - zrušená registrace 28.07.15 12:40:02: Asi máš pravdu, snad to ale dneska bude a pojedu, uvidíme... Je to největší problém cesty, který dokola řeším... Jinak bych také nastartoval-kdyby to startovalo...:-)). Stál jsem tam kvůli tomu, že to nejelo...
Ale ve spacáku to docela šlo, jen jsem na něm měl jinovatku z venku...
Ale ve spacáku to docela šlo, jen jsem na něm měl jinovatku z venku...
12:40:02
28.07.2015
28.07.2015
-> skodoukolemsveta.cz: tak já jel i Turecko nevyzkoušeným rapidem - převodovka od Vrby a zadní nápravu jsem před tím taky dělal komplet a až na povolený štít brzdy OK.
Jo v Albánii bylo tepleji než v Turecku i Řecku - ve stínu 45°C a v noci 33°C a když sprchlo, tak 29°C :)
Jinak ten mráz Ti nezávidím, tak ať neumrzneš já bych spal raději vevnitř v rapidu a párkrát za noc bych ho nastartoval
Jinak, že něco nevydrží matky na zadní hřídeli nesouhlasím, to, že se Ti to povoluje není matkou, ale vyčvachtaným unašečem (on to spíš nevydrží unašeč a vyčvachtá se). Nějlepší by byly pro Tebe unašeče s přesahem, ale to zas nerozděláš bez stahováku a někdy i ten má co dělat. Oni s tím sami laborovali, první 130 a rapidy měly přesah a asi od r. 1988 dělali bez přesahu a asi i tvrdší.
Ono, když vyměníš jen unašeč, tak stejně je už chycený hřídel a zas se Ti unašeč vyčvachtá.
Jo v Albánii bylo tepleji než v Turecku i Řecku - ve stínu 45°C a v noci 33°C a když sprchlo, tak 29°C :)
Jinak ten mráz Ti nezávidím, tak ať neumrzneš já bych spal raději vevnitř v rapidu a párkrát za noc bych ho nastartoval
Jinak, že něco nevydrží matky na zadní hřídeli nesouhlasím, to, že se Ti to povoluje není matkou, ale vyčvachtaným unašečem (on to spíš nevydrží unašeč a vyčvachtá se). Nějlepší by byly pro Tebe unašeče s přesahem, ale to zas nerozděláš bez stahováku a někdy i ten má co dělat. Oni s tím sami laborovali, první 130 a rapidy měly přesah a asi od r. 1988 dělali bez přesahu a asi i tvrdší.
Ono, když vyměníš jen unašeč, tak stejně je už chycený hřídel a zas se Ti unašeč vyčvachtá.
05:32:12
28.07.2015
28.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> ondie 19.07.15 18:47:12: Trochu mi to připomíná Jeleniu Goru, ale nevím..:-)? Jinak držím palce ať máš auto jako ze škatulky. Tu vodní pumpu si vezu stejně sebou, co kdybych z ní ještě něco potřeboval... Ale také jsem byl překvapený, měla by být skoro věčná, co mi takhle říkali, možná jí zkusím reklamovat, dva roky ještě nemá... Jinak všem škodovkářům: POKUD JEDETE DO NESTANDARTNÍCH ZEMÍ(Rusko je třeba naprosto v pohodě...) na vlečce nevydrží zasekávací matky v zadních kolech!!! Nevydrží tzv. valchy- ztvrdlý na beton písek a kamení, které se tvoří v pouštních oblastech vlivem větru a mrazu, pak už tak zůstanou i v létě: Mongolsko, Austrálie, Argentina, Chile a pod(samozřejmě jen někde...) jsou to vlnky jako někdy vidět na pláži, jen hned za sebou . Matky si kontroluji co tři dny, bohužel, poté, co jsem tři dny dával v mrazu teď dohromady motor-nakonec to bylo deb--ní víčko rozdělovače...a ujel asi 20 krásných km...odešel unašeč, tentokrát na pravé straně(povolená matka, vyčvachtaný...) a to jsem to dělal na začátku měsíce na levé straně!!! A víčka sundaný, bych na to viděl...Bohužel další nemám...našel jsem tady ale ve městě, uprostřed Atakamské pouště, dílnu, kde mi slíbili, že když jim půjde proud...zítra mi ho opraví, nové zuby...tak jsem zvědavý...?? Řešení příště asi v moderních samoutahovacích matkách, jestli takové jsou...ale asi ano. V Evropě to ale neřešte...
-> Jarda - zrušená registrace 27.07.15 09:34:41: Gratuluji, hlavně je dobrý, když si sebou člověk vozí dva diferáky..:-)), to pak může i jeden postrádat...:-))! Každopádně borec- nevyzkoušený auto... Já měl kdysi chvíli jen Samaru a jednou asi 2měsíce 2101...ale to už je dlouho. Co se Trábošů týče, nemohu komentovat německou techniku, to je hold proti naším škůdkám asi jinej level... Na druhou stranu jsem tedy nečetl ani neslyšel co psali, já teda ale jel po asi prakticky stejných silnicích o půl roku dříve... Tak se teda budu muset podívat, jestli taky nemám dole ještě nějakej náhon navíc...:-)))? Je ale fakt, že s jakýmkoli vozem se jede dobře, když vás jede třeba 8-10 - když někde zapadneš, tak ho prostě vyneseš... Já ale dobře vím, co to je, tlačit do úmoru v poušti plně naloženýho Rapida se stanem v jednom, po nekonečný rovině... Navíc mám teď popraskaný do krve všechny prsty od toho deb----ho mrazu tady v Andách, nemůžu se kvůli tomu ani vooblíknout. A spát 3x za sebou ve stanu při mínus 10ti mi taky na radosti nepřidalo...
Kluci jak já vám závidím to teploučko..:-)
-> Jarda - zrušená registrace 27.07.15 09:34:41: Gratuluji, hlavně je dobrý, když si sebou člověk vozí dva diferáky..:-)), to pak může i jeden postrádat...:-))! Každopádně borec- nevyzkoušený auto... Já měl kdysi chvíli jen Samaru a jednou asi 2měsíce 2101...ale to už je dlouho. Co se Trábošů týče, nemohu komentovat německou techniku, to je hold proti naším škůdkám asi jinej level... Na druhou stranu jsem tedy nečetl ani neslyšel co psali, já teda ale jel po asi prakticky stejných silnicích o půl roku dříve... Tak se teda budu muset podívat, jestli taky nemám dole ještě nějakej náhon navíc...:-)))? Je ale fakt, že s jakýmkoli vozem se jede dobře, když vás jede třeba 8-10 - když někde zapadneš, tak ho prostě vyneseš... Já ale dobře vím, co to je, tlačit do úmoru v poušti plně naloženýho Rapida se stanem v jednom, po nekonečný rovině... Navíc mám teď popraskaný do krve všechny prsty od toho deb----ho mrazu tady v Andách, nemůžu se kvůli tomu ani vooblíknout. A spát 3x za sebou ve stanu při mínus 10ti mi taky na radosti nepřidalo...
Kluci jak já vám závidím to teploučko..:-)
09:34:41
27.07.2015
27.07.2015
-> skodoukolemsveta.cz: tak jsme doma (ČR, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Turecko, Řecko, Albánie, Monte Negro, Chorvatsko, Maďarsko, Slovensko, ČR), NIVA dala 8tis. km s několika malýma závadama (asi 250km takovým terénem, který by nedala žádná škodovka a už vůbec né ty žluté trabanty:)- já už úplně začínám být alergickej, jak pořád říkají, že v Austrálii projeli víc, něž všechny offroady - možná tak, když je nesli :)) ), bohužel po Albánii v Monte Negru došlo k jedné větší závadě - seklý zadní diferák (minulý majitel nedotáhl pořádně 8 šroubů, které ho drží, křížil se, přišel o olej... :/, ale i tak se nám podařilo dojet. Ale sem to asi nepatří, jedině, že by někdo chtěl slyšet o zajímavé cestě neškodovkou.
Jinak pumpu v rapidu mám bezúdržbovou origo z felda motoru, který měl cca 70tis. km a už drží 240tis. km, neteče, ale vůle je čímdál větší, tak už si asi začnu vozit náhradní. V MTX mám tu stejnou, ale MEYLE a má už 50tis. km, kvalita mi příjde srovnatelná s prvovýrobou.
p.s. nevíte někdo o neutahané zadní žigulácké nápravě :) měla by být stejná na všech vozech LADA, jen brzdy má niva větší a bubny s 5 šrouby
Jinak pumpu v rapidu mám bezúdržbovou origo z felda motoru, který měl cca 70tis. km a už drží 240tis. km, neteče, ale vůle je čímdál větší, tak už si asi začnu vozit náhradní. V MTX mám tu stejnou, ale MEYLE a má už 50tis. km, kvalita mi příjde srovnatelná s prvovýrobou.
p.s. nevíte někdo o neutahané zadní žigulácké nápravě :) měla by být stejná na všech vozech LADA, jen brzdy má niva větší a bubny s 5 šrouby
19:44:54
19.07.2015
19.07.2015
ondie
-> skodoukolemsveta.cz: Ta Hepa,to byla ta bezúdržbová ? Na nich mám rád,že nemaj tu mazničku,o kterou se člověk musí starat..když tam natlačíš málo tak dřeš a když moc,tak ti to zrychtuje celej motorovej prostor čárou v dráze otáčení řemenice hicem rozehřátou vazelínou-nesnášim.
Ale zase kvalita čssr dílů je prostě nepřekonaná
35tkm neni teda nic moc.
Ale zase kvalita čssr dílů je prostě nepřekonaná
35tkm neni teda nic moc.
18:47:12
19.07.2015
19.07.2015
ondie
-> skodoukolemsveta.cz: No elektrifikace mi jde docela pomalinku,dělám to vždycky chvíli po práci a sem hroznej puňta a chci to mít hezký a dotažený.
"Hardware" už je jakoby nainstalován,ještě mi chybí nějak lépe učesat kabelium a zaklopit to tou šedí.. :) Okna už ale jezděj a tahá to s nima moc pěkně..je to frkot i nahoru.
Proti tobě sem teda hodně malej pán :D ..ale teď sem taky trochu cestoval (objížděl jsem pár známejch a dělal zase nákupy..dám pak foto do dnešního nákupu,tak mrkni :)
Najel jsem teď za 2dny něco přes 600km ..já vim,nic moc
Trochu punk byl,že s totálním plechovým holobytem bez koberců,tapeců a jen řidičovou sedačkou
Aspoň bylo kam dávat všechny ty nákupy :)
Jinak mi teďka taky asi 2x udělalo,že mi ani neťuknul starter,prostě jakoby nic..jako tobě.
Ale hned to zas šlo,ani sem na to ještě nekouk..ale bude to nějakej kocour v přívodních kabelech ke startéru,a byly strašný pařáky a všechno bylo strašně rozhicovaný a rozpálený,možná mohlo mít taky vliv..
Ty už ok?
fotka z polska
"Hardware" už je jakoby nainstalován,ještě mi chybí nějak lépe učesat kabelium a zaklopit to tou šedí.. :) Okna už ale jezděj a tahá to s nima moc pěkně..je to frkot i nahoru.
Proti tobě sem teda hodně malej pán :D ..ale teď sem taky trochu cestoval (objížděl jsem pár známejch a dělal zase nákupy..dám pak foto do dnešního nákupu,tak mrkni :)
Najel jsem teď za 2dny něco přes 600km ..já vim,nic moc
Trochu punk byl,že s totálním plechovým holobytem bez koberců,tapeců a jen řidičovou sedačkou
Aspoň bylo kam dávat všechny ty nákupy :)
Jinak mi teďka taky asi 2x udělalo,že mi ani neťuknul starter,prostě jakoby nic..jako tobě.
Ale hned to zas šlo,ani sem na to ještě nekouk..ale bude to nějakej kocour v přívodních kabelech ke startéru,a byly strašný pařáky a všechno bylo strašně rozhicovaný a rozpálený,možná mohlo mít taky vliv..
Ty už ok?
fotka z polska
23:26:48
17.07.2015
17.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> ondie 08.07.15 18:45:03: Včera výměna vodní pumpy (Hepa) 35000km a prasklá hřídel... dal jsem novou- starou českou... Myslel jsem ale, že může být nejdříve K.O. termostat, tak jsem ho vyndal také, pak začalo hrozně lejt, tak jedu bez něho. No a dnes opět něco slyším v zadní nápravě, ale jen zlehka...
Jsem zase z Paraguaye v Argentině... Co ty, jak jde elektrifikace...:-))?
Jsem zase z Paraguaye v Argentině... Co ty, jak jde elektrifikace...:-))?
14:29:05
11.07.2015
11.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> Jarda - zrušená registrace 11.07.15 11:19:02: Tak jim to nesmí říkat...:-)). Až se budu chystat na Maroko, tak ti dám vědět, můžeme jet za sebou... V létě se mi tam ale rozhodně nechce.
Mimochodem Rapid po Mongolsku je jako by měl tak 200000km úplně v pohodě, kdo nejel, neví o čem je řeč. Raději bych jel 3x z Prahy do Vladivostoku(nebo Japonska-to už je dál jen asi o 140km po moři) než přes Mongolsko...
Držím ale palce!!!
Mimochodem Rapid po Mongolsku je jako by měl tak 200000km úplně v pohodě, kdo nejel, neví o čem je řeč. Raději bych jel 3x z Prahy do Vladivostoku(nebo Japonska-to už je dál jen asi o 140km po moři) než přes Mongolsko...
Držím ale palce!!!
11:19:02
11.07.2015
11.07.2015
-> skodoukolemsveta.cz: nj, ale toto není po GO, jen po opravě všeho ve špatném až kritickém stavu a byla firemní, najeto má jistě přes 200tis. km a to je na nivu hodne, kor kdyz pravdepodobne jezdila dos teren, taky uz toho tam moc puvodniho neni :), NP Theti jsi byl? kolega tam nedokázal projet s octávkou a to má příjezdovou cestu na chalupu jak pro nivu - MTXem jsem neprojel po 2x chyceni za lyžinu pod prevodovkou jsem to vzdal
Jinak to Maroko mám v plánu s rapidem, aby se taky podíval do Afriky, ikdyž za Atlas by byla dobrá spíš niva. Přítelkyni Maroko zakázali rodiče, na Albanii se neptala - tak jedeme tam
Jinak to Maroko mám v plánu s rapidem, aby se taky podíval do Afriky, ikdyž za Atlas by byla dobrá spíš niva. Přítelkyni Maroko zakázali rodiče, na Albanii se neptala - tak jedeme tam
21:07:36
10.07.2015
10.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> Jarda - zrušená registrace 10.07.15 06:59:08: To je v pohodě, máš auto o 10 let mladší než já, to dojede i do Afriky- využij akčních slev na zpáteční plavby z Řecka či Itálie..:-)))))!!!! Zpátky z Evropy do Afriky prej jezděj kocábkové trajekty úplně prázdné, takže budou rádi za každej dolar co jim hodíš na palubu..:-)))))))))))))))
))!!!!!!!!!!!!!
No a s tím blikáním vooleje na volnoběh bych si nedělal starosti...zvýšit otáčky volnoběhu a kontrolka svítit přestane...:-)))))))))))) )))))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Mnoho šťastných km s vozy LADA...:-)))))!!! Ivan
P.S: Albánii jsem předloni z půlky prostopoval, silnice v pohodě a lidi také, nesmíš věřit senzachtivým médiím u nás... Takže náhradní řešení tu vždycky je...:-)))))))
No a teď hlavně abych já dojel svým Rapidem domů, mám to o pár km dál...
No a s tím blikáním vooleje na volnoběh bych si nedělal starosti...zvýšit otáčky volnoběhu a kontrolka svítit přestane...:-)))))))))))) )))))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Mnoho šťastných km s vozy LADA...:-)))))!!! Ivan
P.S: Albánii jsem předloni z půlky prostopoval, silnice v pohodě a lidi také, nesmíš věřit senzachtivým médiím u nás... Takže náhradní řešení tu vždycky je...:-)))))))
No a teď hlavně abych já dojel svým Rapidem domů, mám to o pár km dál...
06:59:08
10.07.2015
10.07.2015
-> skodoukolemsveta.cz: taky nám drž palce, jedeme mnohem míň spolehlivým autem než je rapid do Albánie :), asi zítra vyjíždíme, už mi v tom asi 3x vyhořela elektrika, dost jsem toho povyměnoval a stejně to stojí zaprd :) - komfort asi jako V3S, hlavně doufám, že vydrží
forum.ladaklub.com/viewto pic.php?f=63&t...
uz lituju, ze jsem si radeji nepostavil offroadovýho rapida :)
forum.ladaklub.com/viewto pic.php?f=63&t...
uz lituju, ze jsem si radeji nepostavil offroadovýho rapida :)
03:07:32
10.07.2015
10.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> Jarda - zrušená registrace 09.07.15 21:58:26: Tak mě hlavně mlátilo v kloubu a na poloose jsem měl drážky skoro úplně rozmazaný, jak se mi dříve několikrát povolilo kolo. Unašeč jsme dávali novej už na Zélandu(viz mé stránky). Teď jsem měnil jen ten vnitřní mezi poloosou v rameni a homokineťákem. Ale už jsem si raději sundal víčko od Apolla a pravidelně si ho kontroluji. Už jsem od výměny z před dvěma dny najel dalších asi 1500km a zatím drží vše O.K.
21:58:26
09.07.2015
09.07.2015
-> skodoukolemsveta.cz: tak ten unašeč mám taky na jedné straně křivej, ale žádný problémy to nedělá, kloubky to vpohodě vyrovnají
17:00:33
09.07.2015
09.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> Jarda - zrušená registrace 09.07.15 13:55:27: Mezi homokineťákem a samotnou poloosou, jak jsou na tom ty malé šroubky, teď nevím, jak se to odborně jmenuje ale bylo to křivé... Nevím, asi to bylo "zraněné" už dříve, nějaká rána a tak... Já mám třeba nádrž už z Mongolska asi o 3litry menší- je zespoda také naražená. To co ten můj, asi žádný jiný Rapid nezažil, obvykle se s nimi moc přes ostré kameny na dně řek nejezdí...
13:55:27
09.07.2015
09.07.2015
-> skodoukolemsveta.cz: poloosy ( homokineťáky ) u rapida vydrží fakt hodně - mám ještě původní - hlídám prachovky, jaký talíř?
04:23:19
09.07.2015
09.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> Jarda - zrušená registrace 08.07.15 21:11:50: -> ondie 08.07.15 18:45:03:
Ahá, já vám napsal a ono se to smazalo... No moc vám děkuji!!!
Jinak v Chile předevčírem výměna poloosy, začala chrupat a ten talíř byl celý křivý...
Tady pak kosa jako sv..ě, včera jsem mrznul ve stanu při -2( jsem asi už nějak rozmazlenej nebo co...:-))..), dneska už drandím Argentinou, ale taky ziminka..., musím trochu na sever= do tepla...:-)
Ahá, já vám napsal a ono se to smazalo... No moc vám děkuji!!!
Jinak v Chile předevčírem výměna poloosy, začala chrupat a ten talíř byl celý křivý...
Tady pak kosa jako sv..ě, včera jsem mrznul ve stanu při -2( jsem asi už nějak rozmazlenej nebo co...:-))..), dneska už drandím Argentinou, ale taky ziminka..., musím trochu na sever= do tepla...:-)
03:54:07
09.07.2015
09.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> tunerlada 08.07.15 16:34:21: Omlouvám se, asi nejsem až takový medailista..:-). Face... tamto... jsem si asi před měsícem založil, ale nikdo se mi tam za ten měsíc nepřihlásil a já stejně nemám chuť každému vysvětlovat, co jsem měl dnes k večeři a podobně... Takže si zatím asi vystačím se svými stránkami, kdo chce, může se podívat, mám tam i mail. A když bude chtít pár korun na cestu přispět, bude navždy na mém autě cestovat také, kromě toho i na stránkách. Občas jsem někde v časopisech nebo párkrát v rádiu, víc mě asi nenapadá, asi mě to tak i stačí, jde přece především o to si dokázat sám sobě, že to dám nebo ne...
Jinak od Japonska jsem byl vloni asi 100km ale šoupnul jsem to tenkrát více na jih. Rusko byla jinak docela nuda proti Mongolsku a střední Asii, je to něco jako Německo proti Albánii... Jedeš stále rovně a všechno tam vcelku funguje. Jedna(většinou slušná) silnice bez odbočení pár tisíc km... Klukům ale držím palce, je to vždycky výzva jet takhle daleko. Já neskutečně likvidoval auto v Mongolsku, nebýt toho, byla by to projížďka a nemusel furt něco opravovat. Tak asi tak...
Jinak od Japonska jsem byl vloni asi 100km ale šoupnul jsem to tenkrát více na jih. Rusko byla jinak docela nuda proti Mongolsku a střední Asii, je to něco jako Německo proti Albánii... Jedeš stále rovně a všechno tam vcelku funguje. Jedna(většinou slušná) silnice bez odbočení pár tisíc km... Klukům ale držím palce, je to vždycky výzva jet takhle daleko. Já neskutečně likvidoval auto v Mongolsku, nebýt toho, byla by to projížďka a nemusel furt něco opravovat. Tak asi tak...
21:11:50
08.07.2015
08.07.2015
-> skodoukolemsveta.cz: paráda, závidím, gratulace
18:45:03
08.07.2015
08.07.2015
ondie
-> skodoukolemsveta.cz: krása !
16:34:21
08.07.2015
08.07.2015
tunerlada
-> skodoukolemsveta.cz: bomba :) jsi i nějak více co se týče fotek a komunikace na nějakých ofiko FB stránkách tvojích ? Aktuálně už jsou v pohybu po ''světě'' už dvě staré škodovky www.japonskoskodovkou.cz jen tebe nějak mediálně moc nevidím krom virtu
15:54:52
08.07.2015
08.07.2015
skodoukolemsveta.cz
-> Jarda - zrušená registrace 14.04.15 05:26:19: Koukni na stránky, právě jsem přejel z Chile do Argentiny okolo nejvyšší hory celé Ameriky...:-)!
00:11:45
30.06.2015
30.06.2015
skodoukolemsveta.cz
Něco o cestě: prehravac.rozhlas.cz/audi
o/3417994
21:09:39
09.06.2015
09.06.2015
skodoukolemsveta.cz
Jinak teď kolem 26-27.6. by mi konečně Rapidka měla připlout do Chile, tak už se docela začínám těšit...:-)
00:44:08
15.04.2015
15.04.2015
skodoukolemsveta.cz
-> Jarda - zrušená registrace 14.04.15 05:26:19: Co se k tobě všechno nedostane...:-)
05:26:19
14.04.2015
14.04.2015
-> skodoukolemsveta.cz: přišel mi clanek o Tve cestě na mail, tak jsem ho přidal do: skoda-virt.cz/cz/.../1099
2-rapidem-kolem-sveta
23:24:34
23.03.2015
23.03.2015
skodoukolemsveta.cz
-> Jirik_Tuňák1983 22.03.15 14:30:11: -> Jarda - zrušená registrace 22.03.15 09:01:19:
Myslím, že si vůbec neuvědomujeme, jak se u nás v mnoha věcech máme přímo skvěle. Docela se divím, když slyším, že by od nás chtěl někdo utíkat kamkoli...myslím, že nevědí o čem mluví...ale jen můj názor a chápu, že situace různých lidí je všelijaká.
Co se unašeče týče, ujel jsem na něm těch cca 1500km od doby co to začalo bouchat jako "s...ě". Je ale fakt, že to bylo vždycky to nejněžnější rozjíždění v životě...:-). Jinak se samozřejmě protočil...ale naštěstí malý kousek od místa plánované výměny, přímo v Aucklandu, takže pohoda...:-). Hřídel už není jako nová, rozhodně ale zatím v pohodě-je vidět, že každá ta věc je krapet jiný matroš. Moc to nešlo, byl ale k dispozici nakonec malý lis a člověk co mi hodně pomohl, takže vše dopadlo skvěle.
Myslím, že si vůbec neuvědomujeme, jak se u nás v mnoha věcech máme přímo skvěle. Docela se divím, když slyším, že by od nás chtěl někdo utíkat kamkoli...myslím, že nevědí o čem mluví...ale jen můj názor a chápu, že situace různých lidí je všelijaká.
Co se unašeče týče, ujel jsem na něm těch cca 1500km od doby co to začalo bouchat jako "s...ě". Je ale fakt, že to bylo vždycky to nejněžnější rozjíždění v životě...:-). Jinak se samozřejmě protočil...ale naštěstí malý kousek od místa plánované výměny, přímo v Aucklandu, takže pohoda...:-). Hřídel už není jako nová, rozhodně ale zatím v pohodě-je vidět, že každá ta věc je krapet jiný matroš. Moc to nešlo, byl ale k dispozici nakonec malý lis a člověk co mi hodně pomohl, takže vše dopadlo skvěle.
14:30:11
22.03.2015
22.03.2015
Jirik_Tuňák1983
-> gim 05.03.15 14:16:51: Stejnej bordel jak u nás, takže aspoň v něčem jsme světoví.
09:01:19
22.03.2015
22.03.2015
-> skodoukolemsveta.cz: koukal jsem na ten unašeč a to je brutus za chvilku by se Ti to začalo protáčet :) jak tam šel ten nový?, měl bych strach, že už bude poškozená i hřídel...
14:27:12
05.03.2015
05.03.2015
skodoukolemsveta.cz
To je další věc- oni mají na všechno dost času, velmi mnoho času. Lidi co jsem potkal, mi to jasně potvrdili. Na Zélandu se prostě věci "někdy" udělají... Do teď mi samozřejmě nepřišla žádná odpověď, i když slíbili, že vše důkladně vyšetří...
Kašlu na to, v životě jsem přišel o víc, tak třeba zase někde získám nebo mi někdo pomůže, uvidíme...
Kašlu na to, v životě jsem přišel o víc, tak třeba zase někde získám nebo mi někdo pomůže, uvidíme...
14:16:51
05.03.2015
05.03.2015
gim
-> skodoukolemsveta.cz: Přijde mi, že na NZ je to vcelku běžný. Kamarád tam žil asi 2 roky a nějakej náctiletej člen klanu ho vzal flaškou přes hlavu. Byl s tím u soudu a přiznali mu odškodné. Mělo mu to přijít do měsíce, což se nestalo. Po urgování, z nich vypadlo, že ještě nedostali peníze od útočníka. Po měsící mu s radostí oznámili, že prachy dorazili a že mu je hned pošlou. Půl roku je poháněl s platbou a nic. Pak už se vracel zpátky do čech, tak se na to vykašlal. A ještě mu týden před odjezdem poslali upomínku, že nezaplatil soudní výlohy, který měli jít na vrub útočníka. Prostě kocourkov.
Obdobný průběh mělo daňové přiznání, kde měli dostat celkem pěkné peníze zpátky. V březnu mu přiznali kolik by měl dostat nazpátek. Peníze mu ani po půl roce urgování nevrátili. Takle se vydělává na lidech...
Zatím obdobně to probíhá i u druhého kamaráda co tam je teď 3rok. Ale ten už se obrnil trpělivostí a drzostí. První rok co mu nevrátili daně se naštval a nastudoval co se dalo. Další rok dostal peníze po 3měsících, ale stálo ho to 14 dní lítání po úřadech.
Obdobný průběh mělo daňové přiznání, kde měli dostat celkem pěkné peníze zpátky. V březnu mu přiznali kolik by měl dostat nazpátek. Peníze mu ani po půl roce urgování nevrátili. Takle se vydělává na lidech...
Zatím obdobně to probíhá i u druhého kamaráda co tam je teď 3rok. Ale ten už se obrnil trpělivostí a drzostí. První rok co mu nevrátili daně se naštval a nastudoval co se dalo. Další rok dostal peníze po 3měsících, ale stálo ho to 14 dní lítání po úřadech.