skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Lpg pro lpgisty
-> francomk: a?
-> suri: Vyriešené! ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
Takže, nový poznatok: Za studena to prepne na plyn a krásne drží volnobeh. Ale postupne ako sa motor zohrieva, stav sa zhoršuje až po motor pri ideálnej teplote, kedy to hned zhasne...
-> francomk: tak treba
-> suri: Neboj sa. Dám im rovno spraviť aj ostatné chyby a ani omylom im tam auto nenechám. Pekne všetko na počkanie!
-> francomk: nerieš to ty ale oni
-> suri: Pokial sa to dneska nezmení, tak v utorok tam pojdem a nech to rovno všetko opravia na počkanie...
-> francomk: prečo to nerieši tá firma čo to montovala dokým je to v záruke?
Majstri, potrebujem radu.
V mojej BMM felde mám čerstvo nainštalované LPG Lovato Loveco 01. Posledné 3-4 dni mi blbol motor takým štýlom, že si (asi?) RJ sama dvíhala otáčky ako sa jej zachcelo. Dneska som zhodil dole sanie a zistil, že klapka bez problémov doviera, takže tam problém neni. Po otcovom odporúčaní som odpojil baterku, nech sa RJ vyresetuje a aj to pomohlo. Keďže mi včera v noci došiel plyn, došiel som do mesta na benzín a auto išlo krásne, otáčky na neutráli spolahlivo padali na volnobeh. Po natankovaní som si prepol na plyn, naštartoval. Motor krásne chytil na benzín a keď relátko cvaklo a malo to ísť na plyn, motor zhasol. Pri normálnej jazde to na plyn normálne ide, veď som tak teraz došiel domov. Ale hneď jak pustím plyn a otáčky padnú na volnobeh, na plyne to v momente zhasne. Skúšal som aj pridať bohatosť zmesi, ktorú som pred problémami s RJ stiahol a jazdilo to tak ako malo (po montáži to strašne žralo), teda s optimálnou zmesou aj keď už treba vymeniť sviečky za lepšie.
Netuším, čo tomu je, na benzín všetko funguje ako má. Na plyne to ani za svet nechce držať volnobeh, musím mu pomáhať plynom inak zhasne.
Nejaké nápady čo s tým?
V mojej BMM felde mám čerstvo nainštalované LPG Lovato Loveco 01. Posledné 3-4 dni mi blbol motor takým štýlom, že si (asi?) RJ sama dvíhala otáčky ako sa jej zachcelo. Dneska som zhodil dole sanie a zistil, že klapka bez problémov doviera, takže tam problém neni. Po otcovom odporúčaní som odpojil baterku, nech sa RJ vyresetuje a aj to pomohlo. Keďže mi včera v noci došiel plyn, došiel som do mesta na benzín a auto išlo krásne, otáčky na neutráli spolahlivo padali na volnobeh. Po natankovaní som si prepol na plyn, naštartoval. Motor krásne chytil na benzín a keď relátko cvaklo a malo to ísť na plyn, motor zhasol. Pri normálnej jazde to na plyn normálne ide, veď som tak teraz došiel domov. Ale hneď jak pustím plyn a otáčky padnú na volnobeh, na plyne to v momente zhasne. Skúšal som aj pridať bohatosť zmesi, ktorú som pred problémami s RJ stiahol a jazdilo to tak ako malo (po montáži to strašne žralo), teda s optimálnou zmesou aj keď už treba vymeniť sviečky za lepšie.
Netuším, čo tomu je, na benzín všetko funguje ako má. Na plyne to ani za svet nechce držať volnobeh, musím mu pomáhať plynom inak zhasne.
Nejaké nápady čo s tým?
-> King: Vďaka..
-> ToMi: Uplne jednoduse - pri optimalni smesi na volnobeh jsou otacky volnobehu nejvyssi (stejne jako u benzinu). Pri nastavovani bohatosti volnobehu sroubem na reduktoru je jedna poloha, kdy jsou otacky nejvyssi a obohaceni nebo ochuzeni smesi znamena jejich pokles.
Mám jednu otázočku...Ako zistím bohatosť zmesi? či mám na voľnobehu veľa alebo málo plynu...
na š130
![8](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: stačí aby to pojazdilo aspon do 15.5. to už budem mat ok ruku a možem mat pripravene napravy a motor ...
-> MOLSO: dlhú životnosť to mať nebude, vlastná skúsenosť keď som ešte jazdil so škodovkou, ventily bez vole boli po jednej ceste 600km do čiech ..
potom som zložil motor 742.136 a to som si veru tiež moc nepomohol, pretože som asi použil hlavu z prvých favoritov, a tam sa výfukové zaklepali tiež .. niekam som sem vtedy dával aj foto.. takže keď 8-kanál tak pre istotu mpi hlavu ..
potom som zložil motor 742.136 a to som si veru tiež moc nepomohol, pretože som asi použil hlavu z prvých favoritov, a tam sa výfukové zaklepali tiež .. niekam som sem vtedy dával aj foto.. takže keď 8-kanál tak pre istotu mpi hlavu ..
-> peti: vypodlozime
![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> MOLSO: nj zacni to riesit az ked bude volna pruzina ![40](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/40.gif)
![40](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/40.gif)
-> peti: kym je kam povolovat tak to neponahla ![40](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/40.gif)
-> MOLSO: nj liatina na plyn nic moc bez uprav, dories cim skor 8 kanal, lebo ventily budes mat rovnako znova o tyzden![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> vhml: zatial hej ![40](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/40.gif)
-> MOLSO: máš litinovou hlavu?
Takže problem has been solved
naladil som ventily - vedel som že sa zaklepávajú ale taký skok som nečakal ... minulý týždeň som ich nastavoval a vyjazdil som jednu nádrž plynu a výfuky boli úplne natvrdo ... nastavil som 0.25 / 0.30, sundal karb, všetko poriadne pretesnil a štart na plyn na drc. Krásne sa mi to podarilo naladiť, motor pocitovo získal 15 - 20 kW
kopec, ktorý predtým ledva vyliezol na 2ke som dnes preletel na 4ke, kultúra chodu neporovnateľná.
Ďakujem tomovi.t aj kingovi za pomoc![6](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/6.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
naladil som ventily - vedel som že sa zaklepávajú ale taký skok som nečakal ... minulý týždeň som ich nastavoval a vyjazdil som jednu nádrž plynu a výfuky boli úplne natvrdo ... nastavil som 0.25 / 0.30, sundal karb, všetko poriadne pretesnil a štart na plyn na drc. Krásne sa mi to podarilo naladiť, motor pocitovo získal 15 - 20 kW
Ďakujem tomovi.t aj kingovi za pomoc
![6](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/6.gif)
-> Invizible: to bude co kus to originál, podle montážníka
Zdravím pánové mám menší problém a prosbu. byl by tady někdo ochotný mi vyfotit trubky v autě co jdou od bomby k směšovači hlavně kudy procházi ty trubky brácha renovuje rapida už asi 5 let a má druhou káru a tam lpg nebylo. A už si nepamatuje jak to bylo vedeno. Předem díky za odpověď
-> King: dík za vyčerpávajúcu odpoveď
tak skúsim ešte raz zhodiť karb, skontrolujem rovinnosť prírub a tesnosť všetkého.
Termostatickú klapku som vyhodil aj s hadicou od výfuku hneď ako to prišlo domov
Zapalko mám v pláne nahodiť bezkontaktné, už mi chýba len etztko a cievka ....
ventily som kontroloval a o vyšších otáčkach sa moc hovoriť nedá - motor som používal do max 3500 otáčok
viac to proste nešlo.
Termostatickú klapku som vyhodil aj s hadicou od výfuku hneď ako to prišlo domov
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
Zapalko mám v pláne nahodiť bezkontaktné, už mi chýba len etztko a cievka ....
ventily som kontroloval a o vyšších otáčkach sa moc hovoriť nedá - motor som používal do max 3500 otáčok
-> Tomaso435: Asi zastranej karbec - vyčištění, nastavení. Přepokládám, že "olovo" znamená aditivum na ochranu ventilových sedel, který už neobsahuje ani molekulu tetraethylolova min. nějakejch 15 let
-> MOLSO: Předně bych se opíchnul od toho, že karbec je na lpg degradován na pouhou škrtící klapku s nastaveitelným obtokem a nic víc. Z toho plyne, že pokud nemá karbec fatální závady typu brutální vůle klapek, prouhnuté příruby nebo víko, lpg systému je jinak jeho stav u pihele.
Poklud se ti výměnou karbu nastavení lpg "rozhasilo", pak je buď jeden z nich dojebán (přisávání vzduchu) a nebo to někde přisává a výměna to trošku zhoršila.
To přisávání se na lpg nesmí podceňovat, protože v sání škvírka, která provoz na benzín vůbec neovlivní, totálně rozhodí lpg volnoběh i řízení bohatosti za jízdy.
"Metoda 3000 rpm " je jenom variace na obecnej princip nastavování, kdy se škrcením ventilu na hadici reduktor-mixer, snažíme najít bod, kdy už motor začíná ztrácet max. výkon. Což se testuje +- subjektivně třeba akcelerací do kopce. Metoda 3000 nastavuje optimální bohatost pro režim 3000 rpm bez zátěže, což z hlediska běžnýho provozu není moc optimální.
Každopádně výchozím bodem nastavování lpg je VŽDY dobře fungující provoz na benzín, hlavně volnoběh. Volnoběh lpg je totiž danej nastavením volnoběhu benzínu. Při nastavování volnoběhu na lpg jenom šroubem na reduktoru hledáš místo, kde budou volnoběžný otáčky nejvyšší tzn. STEJNÝ jako na benzín. Pokud jsou na lpg výrazně nižší nebo naopak jdou nastavit daleko vyšší, než na benzín, něco je špatně v karbu nebo v sání.
Většina motorů, který jsem kdy řešil měla problém s těsností sání. U lpg se ktomu přidává to, že těsnit musí perfektně i airbox vůči víku mixeru a mixer vůči víku karbu. Občas je potřeba pustit ke slovu silikon, použít bzdový pružiny na přitažení airboxu ke karbu atd.
A pořád to není všechno - sání nesmí měnit svoje podtlakový parametry - tzn. sát pokud možno jenom studenej vzduch, klapku v sání buď vykuchat nebo aspoň "zmrvit" v poloze sání studenýho vzduchu, díru pro sání teplýho vzduchu zaslepit. Další problematický místo je přípojka podtlaku na sacím potrubí, z který je tenkou hadičkou vedenej podtlak do reduktoru lpg. Montážníci na to většinou serou a konce hadičky neosazujou sponama, konce hadičky časem navíc popraskaj a průser je na světě.
Další věc, ve který se chybuje, je volba svíček a zapalování obecně - to, co stačí na zapálení benzínu, je na lpg kurevsky málo. Kladívkový zapalování bych v dnešní době odmontoval a obloukem poslal do kopř...... žihlav :) ETZ a dobře volit svíčky. Mezera 0,6-0,7mm, klidně předepsanej typ pro š120 nebo lpg ekvivalent.
A nakonec ty ventily - jestli nebyl ten plyn dobře nastavenej stačí pár set km (hlavně ve vyšších otáčkách) a nastavení ventilových vůli jde do řiti. Při jízdách po dálnici jsem musel štelovat každejch 1000km.
-> MOLSO: Předně bych se opíchnul od toho, že karbec je na lpg degradován na pouhou škrtící klapku s nastaveitelným obtokem a nic víc. Z toho plyne, že pokud nemá karbec fatální závady typu brutální vůle klapek, prouhnuté příruby nebo víko, lpg systému je jinak jeho stav u pihele.
Poklud se ti výměnou karbu nastavení lpg "rozhasilo", pak je buď jeden z nich dojebán (přisávání vzduchu) a nebo to někde přisává a výměna to trošku zhoršila.
To přisávání se na lpg nesmí podceňovat, protože v sání škvírka, která provoz na benzín vůbec neovlivní, totálně rozhodí lpg volnoběh i řízení bohatosti za jízdy.
"Metoda 3000 rpm " je jenom variace na obecnej princip nastavování, kdy se škrcením ventilu na hadici reduktor-mixer, snažíme najít bod, kdy už motor začíná ztrácet max. výkon. Což se testuje +- subjektivně třeba akcelerací do kopce. Metoda 3000 nastavuje optimální bohatost pro režim 3000 rpm bez zátěže, což z hlediska běžnýho provozu není moc optimální.
Každopádně výchozím bodem nastavování lpg je VŽDY dobře fungující provoz na benzín, hlavně volnoběh. Volnoběh lpg je totiž danej nastavením volnoběhu benzínu. Při nastavování volnoběhu na lpg jenom šroubem na reduktoru hledáš místo, kde budou volnoběžný otáčky nejvyšší tzn. STEJNÝ jako na benzín. Pokud jsou na lpg výrazně nižší nebo naopak jdou nastavit daleko vyšší, než na benzín, něco je špatně v karbu nebo v sání.
Většina motorů, který jsem kdy řešil měla problém s těsností sání. U lpg se ktomu přidává to, že těsnit musí perfektně i airbox vůči víku mixeru a mixer vůči víku karbu. Občas je potřeba pustit ke slovu silikon, použít bzdový pružiny na přitažení airboxu ke karbu atd.
A pořád to není všechno - sání nesmí měnit svoje podtlakový parametry - tzn. sát pokud možno jenom studenej vzduch, klapku v sání buď vykuchat nebo aspoň "zmrvit" v poloze sání studenýho vzduchu, díru pro sání teplýho vzduchu zaslepit. Další problematický místo je přípojka podtlaku na sacím potrubí, z který je tenkou hadičkou vedenej podtlak do reduktoru lpg. Montážníci na to většinou serou a konce hadičky neosazujou sponama, konce hadičky časem navíc popraskaj a průser je na světě.
Další věc, ve který se chybuje, je volba svíček a zapalování obecně - to, co stačí na zapálení benzínu, je na lpg kurevsky málo. Kladívkový zapalování bych v dnešní době odmontoval a obloukem poslal do kopř...... žihlav :) ETZ a dobře volit svíčky. Mezera 0,6-0,7mm, klidně předepsanej typ pro š120 nebo lpg ekvivalent.
A nakonec ty ventily - jestli nebyl ten plyn dobře nastavenej stačí pár set km (hlavně ve vyšších otáčkách) a nastavení ventilových vůli jde do řiti. Při jízdách po dálnici jsem musel štelovat každejch 1000km.
-> Tomaso435 28.04.12 22:32:33: -nikdo nemá tucháčka?
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: neviem co mi pomoze vediet tlaky vo valcoch.... motor ide na 4 valce, na benzín jazdí krásne, šatrtuje na drc ale na plyn to robí blbosti, neťahá a preto potrebujem nejaky navod na nastavenie plynu
děcka favorit lpg. při jízdě na benál si občas popoškubne Při jízdě je to trochu znát...
při vohřátým volnoběhu na hranici chcípnutí když si popoškubne.
starty na benál nejsou co bejvali (plnej=zapne sytič a drnc), ted musim točit jak za teplýho motoru.. čim to je?
nemuže bejt vadná ona nádržka odkalovací? že by tam šel vzduch chvilema?
čim víc jezdim na plyn, tim víc se tomu benzín nelíbí..
přidal sem aditiva olovo do benálu, předpokládám že to vliv mit nemuže..
kabely jiný, svíčky jiný,rozdělovač v pořádku se mi zdá.
dělá to jen od doby co tam je lpg a nikdo na to ještě nešahal... prostě to samo...
nějaký typy ?
už sem to zminoval tady ale až ted mě to začalo srat víc :D skoda-virt.cz/cz/.../9341 6-serizeni-favorit
jinak přisunem vzduchu to asi není...
jo a taky se mi to lehce hřeje víc, v provozu kolonách kdy se popojíždí to nejsem schopnej uchladit...
ještě dodám že na plyn to jede uplně normálně, plynule v pohodě za málo a docela i svižně
při vohřátým volnoběhu na hranici chcípnutí když si popoškubne.
starty na benál nejsou co bejvali (plnej=zapne sytič a drnc), ted musim točit jak za teplýho motoru.. čim to je?
nemuže bejt vadná ona nádržka odkalovací? že by tam šel vzduch chvilema?
čim víc jezdim na plyn, tim víc se tomu benzín nelíbí..
přidal sem aditiva olovo do benálu, předpokládám že to vliv mit nemuže..
kabely jiný, svíčky jiný,rozdělovač v pořádku se mi zdá.
dělá to jen od doby co tam je lpg a nikdo na to ještě nešahal... prostě to samo...
nějaký typy ?
už sem to zminoval tady ale až ted mě to začalo srat víc :D skoda-virt.cz/cz/.../9341 6-serizeni-favorit
jinak přisunem vzduchu to asi není...
jo a taky se mi to lehce hřeje víc, v provozu kolonách kdy se popojíždí to nejsem schopnej uchladit...
ještě dodám že na plyn to jede uplně normálně, plynule v pohodě za málo a docela i svižně
-> MOLSO: si zmeraj tlaky vo válcoch ..
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: 120ka, ventilove vole ok. Je v plane favorit motor, ale som momentalne bez penazi a bez lavej ruky.
zaujima ma len nejaky normalny postup ako to nastavit aby to proste nejak normalne startovalo a islo aspon nejak normalne. Dnes som najzdil 60 km a 5ku som vobec nezaradil.
zaujima ma len nejaky normalny postup ako to nastavit aby to proste nejak normalne startovalo a islo aspon nejak normalne. Dnes som najzdil 60 km a 5ku som vobec nezaradil.
-> MOLSO: čo tam máš za motor a nezaklepávajú sa ventily?
Chlapci mal by som zase jeden dotaz
Už som sa trošku porýpal v plynifke, začínam jazdiť a tak ....
jazdilo to dosť mizerne, v určitých režimoch ako keby na 3 valce, ťažko štartovalo. Trošku som to obohatil na hadici a motor zmenil zvuk, jazdil na 4 valce ale kuckal a mal trochu blbé prechody. Spotreba slušná. Vymenil som karburátor za iný, nastavenie LPG sa úplne rozhasilo, nastavoval som to podla "3000 otáčkovej metódy" ale bohužial na benzín ten karburátor proste nešiel. prechody z nízkych otáčok sa maličko zelpšili, ale spotreba vzrástla celkom dosť. Dnes som tam nahodil môj sedr 136, štart na benzín perfektný ako vždy ( zhodené z draxa predminulý rok a uschovanie v čistom prostredí) voľnobeh ok, jazda prechody na benzín všetko super, chod na plyn hrôza :(
a teraz mám otázku - ako to nastaviť aby to aspoň trochu rozumne jazdilo a pritom nežralo veľa plynu ? v tej 3000 otáčkovej metóde sú isté nepochopiteľné veci .... nedá sa mi to poriadne podľa nej nastaviť.
Už som sa trošku porýpal v plynifke, začínam jazdiť a tak ....
jazdilo to dosť mizerne, v určitých režimoch ako keby na 3 valce, ťažko štartovalo. Trošku som to obohatil na hadici a motor zmenil zvuk, jazdil na 4 valce ale kuckal a mal trochu blbé prechody. Spotreba slušná. Vymenil som karburátor za iný, nastavenie LPG sa úplne rozhasilo, nastavoval som to podla "3000 otáčkovej metódy" ale bohužial na benzín ten karburátor proste nešiel. prechody z nízkych otáčok sa maličko zelpšili, ale spotreba vzrástla celkom dosť. Dnes som tam nahodil môj sedr 136, štart na benzín perfektný ako vždy ( zhodené z draxa predminulý rok a uschovanie v čistom prostredí) voľnobeh ok, jazda prechody na benzín všetko super, chod na plyn hrôza :(
a teraz mám otázku - ako to nastaviť aby to aspoň trochu rozumne jazdilo a pritom nežralo veľa plynu ? v tej 3000 otáčkovej metóde sú isté nepochopiteľné veci .... nedá sa mi to poriadne podľa nej nastaviť.
-> Vojtisek: Tak já mám taky u Cougara dlouhodobej průměr 7,5l, ale když o si dám o víkendu 2 kochací jízdy na dálku, tak dám i 6,5.
-> King: s tím tak trochu počítám, ale mít dlouhodobou spotřebu 8,5 (po půl roce) a za víkend 7,7, to už je trochu k zamyšlení. Uvidíme po měsíci, co z toho vyjde.
-> Vojtisek: tak tak, liší se to i podle benzínek, maj různý plnící tlaky, takže ti tam nafoukaj víc. Chce to sledovat spotřebu dlouhodobě a tankovat opakovaně na tý jedný benzínce.
Já mám s jednou místní čepačkou velmi špatnou zkušenost a dokonce si myslím, že tam mají právě Vitogaz. Na dalších dvou beru Flagu a nemám problém.
Já mám s jednou místní čepačkou velmi špatnou zkušenost a dokonce si myslím, že tam mají právě Vitogaz. Na dalších dvou beru Flagu a nemám problém.
-> Vojtisek: Obávám se, že u lpg se nedaj moc dělat závěry ohledně spotřeby po vyjetí jedný nádrže. Plovák v nádrži jednou blokne multiventil tak, podruhý onak.
kucí, cítíte velký rodíly mez jednotlivými LPG? (Flaga, Hunsgas, Vitogas, Český plyn) Na který se najede na nádrž nejvíc? Já zatím srovnal nějaký plyn s Vitogase a na nádrž jsem ujel o 45 km víc :-D
-> Tomaso435: To je běžná praxe u lpg škodivek. Předpokládám, že to "olovo" byl toliko vtip :)
-> Tomaso435: nevadí
...vadi nečemu když sem do benálu do fáva 136 cvrknul olovo do škodovek? :D v rámci lepšího promazání ventilů když to pak sušim na plyn :D
-> King: Nohu těžkou určitě nemám. Jezdím přiblížně 25 km tratě do práce. Hned ráno při startu asi 4 km stoupání, dříve s benzínem na čtverku, s LPG na trojku. Dále pak nějaké ty dědiny. Po městě ne. Filtr nový, svíčky a kabely ne. Předstih mi tam štelovali asi třikrát. Uvidím, co to udělá třeba za týden, za dva. Zatím díky
-> Mil@n: Když ovšem Sami píše, že před tím jezdil za 8l benzínu, takže buď velkej podíl města, krátký tratě a nebo ne zrovna lehká pravá teniska, tak je 10l plynu očekávaltelnej výsledek. Řekněme, že uškrcením lpg by to šlo stáhnout třeba na 9l.
Navíc údaj "trasu X jezdím za Y l/100km" je sice fajn, ale obvykle je řeč o celkový spotřebě vč. popojíždění po městě se studeným motorem atd.
-> Sami: Dobrá, co třeba předstih - zvedal někdo po montáži zákl. předstih? Máš novej filtr a pokud možno i svíce a zapalovací kabely? Máš zaslepený sání teplýho vzduchu a zablokovanou a/nebo vykuchanou termoklapku? Pakliže je jedna z odpovědí "NE", pořád je prostor pro úsporu LPG a lepší startovatelnost. Bude to ještě dlouhá štreka :)
Navíc údaj "trasu X jezdím za Y l/100km" je sice fajn, ale obvykle je řeč o celkový spotřebě vč. popojíždění po městě se studeným motorem atd.
-> Sami: Dobrá, co třeba předstih - zvedal někdo po montáži zákl. předstih? Máš novej filtr a pokud možno i svíce a zapalovací kabely? Máš zaslepený sání teplýho vzduchu a zablokovanou a/nebo vykuchanou termoklapku? Pakliže je jedna z odpovědí "NE", pořád je prostor pro úsporu LPG a lepší startovatelnost. Bude to ještě dlouhá štreka :)
-> Sami: tak při normalní jízdě bys měl mít do 8litru LPG,nech to chvili jezdit a pak bych to zkusil poladit šroubama na hadici a reduktoru...Ja při při nové montaži jezdil se spotřebou kolem 9litru a ted tu samou trasu jezdím kolem 7,5litru LPG
A to s 5q 4,2 gumy 165/70R13 a tachometr mě keca podle GPS o 10km/h
-> King: Spotřeba na benzín kolem 8l. S tím startováním to někdy chytne, ale musím točit jak blázen. A když auto třeba 3 dny stojí, tak je to bez šance. AJo a ještě je normální že když s tím jedu třeba 110km/h, tak to řve a třepe se jak kdyby se to mělo rozpadnout? :) Na benzín to nikdy nedělalo..
To, že auto nechce na plyn nastartovat, v pořádku není. Ovšem předpokládá to správný nastavení a vychytání startovacího postupu.
Spotřeba 10l sama o sobě nic neznamená, protože zatím nevíme jakou spotřebu si měl na benzín. Přidává se k tomu i tzv. "faktor poloviční ceny LPG" :) V mým případě vylítla spotřeba lpg po montáži na cca 11l z původních 7l benzínu, protože rozjezdy min. do 4000rpm a mimo město to pod 100 nešlo :) Každopádně nárůst spotřeby o 10-20pct tam musí bejt z principu.
Spotřeba 10l sama o sobě nic neznamená, protože zatím nevíme jakou spotřebu si měl na benzín. Přidává se k tomu i tzv. "faktor poloviční ceny LPG" :) V mým případě vylítla spotřeba lpg po montáži na cca 11l z původních 7l benzínu, protože rozjezdy min. do 4000rpm a mimo město to pod 100 nešlo :) Každopádně nárůst spotřeby o 10-20pct tam musí bejt z principu.
Mám dotázek. Na LPG mi auto nechce nastartovat. Spotřeba LPG kolem 10l. To asi v pořádku není že? Tam kde mi to montovali mi řekli, že taková spotřeba je normální a že každá škodovka nemusí nutně startovat na plyn.
-> King: no nic aspon na chvilku som sa potesil ![40](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/40.gif)
-> Mil@n: Vidím to stejně - bohužel pro Molsa.
Ahoj, po cca 80 000 plynových km mi přestalo auto (felicie BMM) startovat na plyn. Do plynu se nechá přepnout až po min. 2km a ještě se jí nechce... Před tím od montáže jsem startoval většinou přímo do plynu a bez problémů. Kde může být chyba? Zapalování nebo spíš něco okolo reduktoru, příp. toho el. ventilu na trubce do sání?Jak můžu vyzkoušet zapalování, zapalovací trafo a pod...? Díky za jakoukoli reakci![5](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/5.gif)
![5](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/5.gif)
-> MOLSO: To je blbost co píšou kluci
To znamena že je vyrobena 11 měsíc roku 1995 a platnost je do roku 2005,navíc tam maš určitě starý multiventil na bombě