skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
zadní kotoučové brzdy
-> stepan: co tvoříš a na jakej kotouč respektive brzdič se chystáš ?
-> Tuner#2: Ještě uvidím, není to zdaleka nic finálního.
-> stepan 04.06.19 20:53:27: není ten klobouk moc nízký? Třmen pak půjde do disku.
-> Dušan: Díky, disk už jsem nějak orientačně zplácal. Tak uvidím, co vytvořím:
zadní drážkování je vnitřní/vnější 26/30, ale zda je to nějakej normovanej rozměr se mi zjistit nepodařilo.
Ještě by mi dost pomohlo, kdyby měl někdo výkres plechovýho 13 disku.
Vytáhnu kostlivce. Nemá prosím někdo výkres drážkování zadního náboje na vlečku? Případně co je to za normu a rozměr?
Někdo v podobném téma nahodil zadní třmeny wilwood. tady jsou Ford Siera
takže náboje prodány.
Trosku vedle, ale byla tu rec ohledne skodovacke mrkve pro lamelu z Felicie. 1-2 ks bych jeste mel, kdyby mel nekdo zajem. Pripadne v SZ vice info.
Nikdo tu nebulí pane "Mc konstruktére". Jak jsem ale uvedl jinde, jsem tu pro radost ze starých škodovek, ne kvůli nesmyslným a nikam nevedoucím hádkám, pokus se to prosím nějak vstřebat a pochopit. Držím palce a přeji úspěch ve všem Tvém počínání!
-> skodoukolemsveta.cz 19.01.17 23:06:27: zase tu brečíš ve špatným tématu :)
-> Bery 30.01.17 20:17:50: Ne nejsem, stačí zalistovat níže v diskuzi ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Tuner#2: Ty jsi jak FKU - rádi patra informuje. :-)
-> Eidy 30.01.17 09:42:21: Bery tady popírá, že dělal dvě verze, přitom jsou na to důkazy (na začátku dokonce psal rozptyl +10/ +15mm) a jak už jsem psal, sám Saky v tom měl pěkný hokej když mě dodal sadu co nešla složit -> Tuner#2 - zrušená registrace 14.01.17 11:31:14:
-> Tuner#2: Tak ono to je trochu jinak.
Záleží jak to kdo bere. Řešil jsem to se Sakym a dosedací plocha na náboji je sice posunutá o nějakých 17mm, ale vysunutí kola bude cca 15, protože buben je o 2mm silnější než použitý kotouč (minimálně ten nabízený od Sakyho v setu). Takže Saky to bral z pohledu kola a pak to odpovídá zase tomu, co říkal Bery.
Záleží jak to kdo bere. Řešil jsem to se Sakym a dosedací plocha na náboji je sice posunutá o nějakých 17mm, ale vysunutí kola bude cca 15, protože buben je o 2mm silnější než použitý kotouč (minimálně ten nabízený od Sakyho v setu). Takže Saky to bral z pohledu kola a pak to odpovídá zase tomu, co říkal Bery.
-> Eidy 23.01.17 19:48:55: To potvrzuje mých 17mm co píšu od začátku. Tu variantu 22mm moc nedělal, byla pro ne zcela vhodný kotouč.
Tak pro info: Mám doma na oměření zmíněné zadní náboje a dosedací plocha pro kotouč (buben) je o 16,4mm více do strany. Výška u Sakyho nábojů je rovných 46, ale starší sériové jsou už asi trochu unavený a tam je to zhruba 29,6mm (záleží kde zrovna měřím).
Edit: Jo a středění je 65 zvenku nebo 55 zevnitř nákružku. Tak můžete ladit podložky ;)
Edit: Jo a středění je 65 zvenku nebo 55 zevnitř nákružku. Tak můžete ladit podložky ;)
Jestli jde o roztec 5x 1.. tak taky mozno
-> Maxx: to ja idealne taky, protoze by by na litra a tam neplanuju menit roztec.
-> Milan 136: nejsou nakonec to padá potřebuji na rozteč 4x130,ujasněno s Berym v sz.
-> Bery: ale aut je vícero.
Teď už je to stejně asi jedno, když už jsou pryč
Teď už je to stejně asi jedno, když už jsou pryč
-> Milan 136: jsi psal ze mas doma.
Nejakych 124 +/-
Nejakych 124 +/-
-> Bery: já se ptal, jakej to má venkovní průměr a odpověď žádná, tak si nestěžuj![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
Zbyva posledni par.
Kazdy to chce nez to nekdo nabidne ?...cekal jsem ze to bude hned pryc,ale virt neprekvapuje;-)
Kazdy to chce nez to nekdo nabidne ?...cekal jsem ze to bude hned pryc,ale virt neprekvapuje;-)
-> Polyš 21.01.17 11:47:53: Normálním ramenům samozřejmě vadilo jak píšu výše...
-> rsvancara 21.01.17 09:19:31: To jo ale v tomto případě ať to pootočíš jakkoli, pasovat to prostě nebude, naráží to o rameno atd... Už ale vím, kde udělal tvůrce chybu- podle mě si při "konstruování" změřil svoje vlastní tlumiče- které jsou ale asi typ McPherson nebo tak něco a má tam tím pádem mnohem více místa a neuvědomil si, že 99% škodovek, včetně mojí, má normální pružinu, takže to pasovat nebude. Je to jen můj odhad ale tak nějak to asi bylo.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 21.01.17 09:26:20: Tu situaci jsem vyřešil tak, že jsem tohle všechno vyhodil a pořídil zcela jiný kotouč i brzdič, trochu úprav a bylo. Brzdiče mi ale zbyly úplně nové (protože mě je tvůrce tohoto produktu nechal původně koupit, že je k dílu potřebuje...) a tak, jestli je používáš na svém autě (protože používáš moderní ráfky a pasují ti), rád ti je za nějakou skvělou cenu nebo výměnou za něco nechám, případně ti je klidně pro radost věnuju, když mi slíbíš, že mi věnuješ nějakou blbost někdy i ty...:-). Pokud se ti tedy hodí...
-> Tuner#2 - zrušená registrace 21.01.17 09:26:20: Tu situaci jsem vyřešil tak, že jsem tohle všechno vyhodil a pořídil zcela jiný kotouč i brzdič, trochu úprav a bylo. Brzdiče mi ale zbyly úplně nové (protože mě je tvůrce tohoto produktu nechal původně koupit, že je k dílu potřebuje...) a tak, jestli je používáš na svém autě (protože používáš moderní ráfky a pasují ti), rád ti je za nějakou skvělou cenu nebo výměnou za něco nechám, případně ti je klidně pro radost věnuju, když mi slíbíš, že mi věnuješ nějakou blbost někdy i ty...:-). Pokud se ti tedy hodí...
-> Tuner#2: Jestli by to takhle pootočené(Eidy) nevadilo podélnému rameni.Protože Eidy tam má Lr? ramena.
-> skodoukolemsveta.cz 21.01.17 09:16:58: S Octavia brzdicem? Proc jsi je me teda nabizel ke koupi? Jak pisu, tu situaci na fotce nevyresis jen jinym kotoucem. Bud by jsi musel mit podlozku mezi nabojem a kotoucem, nebo jiny brzdic treba i pootoceny jako to ma Eidy a nebo zcela jiny nez ma Octavia. Resit to jde, to neni zadne tajemnstvi, ale ne s tim co je na fotce.
-> skodoukolemsveta.cz: No ale zase jsem konečně pochopil, proč jsou na některejch autech brzdičen na jedné, dvou, tří a nejen na devíti hodinách (bráno jako úhel ručiček hodinek na ciferníku, kterým by v tomto případě byl brzdovej kotouč) :-)
-> Tuner#2 - zrušená registrace 21.01.17 09:07:35: Jen ti povím, že tam kolo dostanu i bez podložky, i když nejsem žádný konstruktér a dost mi s tím pomohl kolega, samozřejmě když se to nakreslilo, detaily dělali na stojích a neklepal jsem to v ruce. Každopádně to tak je. Jiná věc je, že si podložky asi udělám, abych maximálně využil možnou šířku kvůli vyšším rychlostem.
-> skodoukolemsveta.cz 21.01.17 08:52:18: To by jsi jedine musel dat podlozku pod klobouk, jinak to fakt nepomuze. Kdyz das s mensim kloboukem, tak to sice od pruziny dostanes, ale brzdic bude vic trcet do kola a bez podlozky tam nedas zadne kolo. Podivej se jak vysoky klobouk ma Octavia...
-> rsvancara 20.01.17 05:14:16: Poněkud o tom pochybuji...:-)
-> minno 20.01.17 13:16:15: Je to docela znát, auto je tišší, i když o něco těžší...
-> Bery 20.01.17 07:24:20: Určitě, jen jsem do tématu také chtěl dát také obrázek, aby bylo jasné, co jsem získal... Samozřejmě už jsem si vyrobil vlastní kotoučovky - kupodivu fungují, vejdou se vedle pružiny a dokonce mi na ně pasují origo Škoda alu ráfky 13...
-> Tuner#2 - zrušená registrace 20.01.17 18:40:20: Jiný kotouč právě pomůže... Jinak chápu kam asi míříš, ale je to nenasákavý materiál, tak snad to nebude hnít. Uvidíme...
-> minno 20.01.17 13:16:15: Je to docela znát, auto je tišší, i když o něco těžší...
-> Bery 20.01.17 07:24:20: Určitě, jen jsem do tématu také chtěl dát také obrázek, aby bylo jasné, co jsem získal... Samozřejmě už jsem si vyrobil vlastní kotoučovky - kupodivu fungují, vejdou se vedle pružiny a dokonce mi na ně pasují origo Škoda alu ráfky 13...
-> Tuner#2 - zrušená registrace 20.01.17 18:40:20: Jiný kotouč právě pomůže... Jinak chápu kam asi míříš, ale je to nenasákavý materiál, tak snad to nebude hnít. Uvidíme...
-> Bery 20.01.17 07:24:20: Jiný kotouč nepomůže, musel by být jedině s extrémně malým kloboukem aby jsi brzdič dostal dál od pružiny, ale pak by podstatně více trčel do kola a bez silné podložky bys zase nenasadil žádné kolo. Proto se dělal náboj rozšířený o 17mm aby se to selé doslalo víc ven.
-> skodoukolemsveta.cz 19.01.17 23:06:27: To neděláš dobře s tím tlumením...
-> skodoukolemsveta.cz 19.01.17 23:06:27: To neděláš dobře s tím tlumením...
-> skodoukolemsveta.cz 19.01.17 23:06:27: Mňa by skôr zaujímalo, čo má znamenať to odhlučnenie v podbehoch?![9](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/9.gif)
![9](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/9.gif)
-> skodoukolemsveta.cz: zkus jiný kotouč,jiný držák,jiného výrobce. ale nejlíp na to fňukání jiný téma. už jste si to někde vyříkávali,ne?
-> skodoukolemsveta.cz: A věděl prodejce, co to je 742? :D
-> Tuner#2 - zrušená registrace 14.01.17 11:31:14: Docela rozumím Tvému rozhořčení, také jsem, celkem nedávno... zakoupil od "výrobce a konstruktéra kotoučových kompletů" tuhle krásnou sadu na zadní nápravu, s tím, že je to prý určené pro Škodu 742..:-). Protože mám ale možná Alfu Romeo a nebo jsem "málo zručný", tak se mi to tam nějak "nacpat" prostě nepodařilo..:-).
Doklepu tento tyden a budu se venovat rozesilani naboju. Nejak nestiham. Takze to vedu v patrnosti a chvilku vydrzte jeste.
skoda ze to neni na kyvnou napravu![10](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/10.gif)
![10](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/10.gif)
-> Bery: jaky to ma venkovni prumer?
-> Bery 14.01.17 13:35:51: Tak 17 a 22mm to bylo na 100% o tom není třeba diskutovat, stačí se podívat do té má starší diskuze.
Navíc je to potvrzeno i tím, že já mám tu 17mm verzi a s průchozí podložkou 12mm (celkem 29mm) je to stejné jako když jsem měl vzadu buben a podložku 28mm na změnu rozteče. Kolo 7x15 ET 35mm je v blatníku stejně.
Navíc je to potvrzeno i tím, že já mám tu 17mm verzi a s průchozí podložkou 12mm (celkem 29mm) je to stejné jako když jsem měl vzadu buben a podložku 28mm na změnu rozteče. Kolo 7x15 ET 35mm je v blatníku stejně.
-> Milan 136: tohle je polotovar z ktereho to muze byt taky.
Zbyvaji 2sady.
Zbyvaji 2sady.
Já kdsi dokázal ze sakyho vymámit nový náboje 5x100 na Octavia kotouč. Ale zatím to leží doma v regálu![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
U malování tu vzpomínám jak to bylo, ale když vidím a slyším ty priblbly dotazy od některých zajemcu, nedivím se ze s tím seknul.
Ono byly 2 verze- určitě ne 17 a 22 mm, to je nevím co za rozměr. Byly 2 verze, jenže pak začíná to rodeo. Je to drahy, stačí mi to bez kotouče, chci takovou a makovou roztec, takový stredici kroužek, je já to blbe změřil, potrebuju to upravit...ten kotouč tam nepanuje - ano,koupil jsi špatný, jiný rok...atd atd...
Zbývají 3 sady.
Ono byly 2 verze- určitě ne 17 a 22 mm, to je nevím co za rozměr. Byly 2 verze, jenže pak začíná to rodeo. Je to drahy, stačí mi to bez kotouče, chci takovou a makovou roztec, takový stredici kroužek, je já to blbe změřil, potrebuju to upravit...ten kotouč tam nepanuje - ano,koupil jsi špatný, jiný rok...atd atd...
Zbývají 3 sady.
-> Tuner#2: Válí se toho tam čím dal min, bohužel. Ale Zas jsi se zdokonalil v problematice zadních nábojů a mereni