-> CHIP 16.04.24 09:46:10: Ja tohle vyresil teleskopickou fajfkou, kterou vozim v aute. Kdyz kola nasazuju, utahuju je se zasunutou rukojeti, pri povolovani ji naopak vytahnu a nikdy s tim nebyl problem. Spravne bys kolovy srouby mazat nemel.
Na podzim jsem na spotřebáku O2 měnil kola z letních hliníků na zimní plech. A na každým kole byl jeden šroub, kterej jsem musel povolit metrovou tyčí. Nešel povolit ani rázovým utahovákem milwaukee.
Můj dotaz zní. Jak tomuhle zabránit. Já nevím .. třeba před montáží šroubů je namazat vazelínou, nebo šplíchnout WD nebo dát brunox ?
Proč to řeším. Na dílně si člověk vždycky nějak poradí, má metrovou nebo delší tyč, má kolegu s lepším vybavením, ale na cestě to tak snadný není. V případě defektu bych byl v pytli.
Kola ATS Classic 13'' .Měly by se použít šrouby se s kuželovou dosedací plochou nebo tou kulatou?Zkoušel sem oba typy,oba tak nějak sedí.Ale tvar dosedací plochy má tvar spíš kuželový.Nicméně ten kužel dosedal jen spodní částí.Ale je možné je tam nálitek komaxitu tak to na oko špatně sedí.