-> George88 13.01.17 20:03:37: To bohužel není můj problém. Nemám nic sedlého ani nesedlého, odklony a geometrie jsou v pořádku. Navíc odklony jsem měl stejné jako jsou fabrické hodnoty (mám málo i najeto). A hlavně by to nedělalo stejně vepředu i vzadu.
![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
Takže bych zase nevymýšlel nějaké teorie. Od toho se dělá geometrie, aby se to adekvátně nastavilo na konkrétním voze v konkrétním stavu a v rozsahu, ve kterém to lze nastavit. Ty gumy prostě stojí za hovno a hrajou si na něco co nejsou, jednoduše nikdo netestuje gumy, které mají najeto třeba 9000 km, to by se asi děly věci. Na jinejch gumách (zimní) to nic takového nedělá a nedělaly mi to ani jiné gumy. Navíc ty gumy (Contíky Sporty 5) se všem co znám pelíchají jak zevnitř tak zvenku a všichni mají auta v pořádku. Oni mají většinou nafťáky (O II, Passaty). Ještě si říkám, jestli i když jsou XL, tak zda se hůře nepopasovávají s vyšší hmotností vozů v zatáčkách, protože i ta OII kombi v naftě něco váží. V mém případě mám AWD, vpředu trůní 2,5 litrový pětiválec a auto má přes 16 metráků. Pokud budu ještě nějaké gumy vybírat, tak i podle tvaru vzorku v krajích.
Kolega má omletý Firestony a má komplet geo taky v pořádku.
A když už jsem v tom nasrání, tak tatík má 195/55/16 (2013ky), vpředu má vidět ještě šestku - sedmičku, vzadu sedmičku - osmičku (jezdí málo) a už je ta guma na pohled ve vzorku opuchřelá. Za ty gumy dával kolem 7600,- po slevě.