-> dragon_cb_cz: Jj,díky za info.Určitě by to byla dobrá volba ale nakonec jsem sehnal za pěknou cenu Hankook Ventus Prime 3.Loňská novinka,která se v testech umisťuje v první desítce,v některých rozměrech i v první pětce nejlepších.Ale až provoz ukáže,jestli jsou fakt tak dobrý,doufám v to.
-> Tabi: V trochu jiném rozměru jsem jí jezdil na 9-5 myslím... ale kupovaná jetá a odsloužila jen jednu sezónu... výhrady jsem neměl, ale u už poměrně silně jetý těžko hodnotit.
-> Milan 136: ani kdyz to velkou silou roztahnes? kazdopadne mazec, ale zas to bude malo zrat. Zkusim na pude pomerit ty ruzny 225 a 215ky kolik tak maj
-> Milan 136: když je to takhle nepřesně značený, nevěděl by jsi o 185-13, který by byly široký cca 185 až 195, poměrnou výšku měly tak 50 a pasovaly na 15" disk?
-> Bery: To víš že to jeli? To se kdyžtak poptám jak to fungovalo. Jinak dneska jak jsem volal tak jsem zjistil že jsem od tebe koupil střední směs T71 :D :D a ne měkkou :D Ale je to jedno ošoupu všechno.
-> Tomáššš: V tom rozměru ve vysoké plné výšce to není žádný zázrak. Ale poměrně hladký vnitřek měly třeba Firestone Multihawk. Dnes to může být jinak - chce to dát slovo v pneuservise kde jim projdou rukama různý značky ..
-> Tomáššš 23.02.17 15:59:42: Nevim jaký budeš mit ventilky na "loukotích". Já tam mám duše a protože dochází u pneumatik s duší k mírnýmu tření mezi pláštěm a duší (i když se posype klouzkem při montáži) - tak jsem vybíral pneu taky podle vnitřního povrchu. Jsou v tom dost rozdíly - protože se s duší už příliš nepočítá a tak jsou povrchy kolikrát hrubé.Co se rozměru týká 175/70 nebo 165/80 Pokud chceš se čtyřkvaltem a 4,44 vydržet někam jet v rozumných otáčkách.
Ake pneu zvolit na loukota ktore budu na stovke, original motor a 4kvalt 4,44 . Mozno niekedy iny motor ale stale 5kanal.
Rozmyslal som nad Hankook 165/80 R13 K715 83T a to len kvoli tomu ze Hankooky mi boli doporucene ako znacka. No ,pozdavaju sa mi aj Nankangy v rovnakom alebo podobnom rozmere . Vychadzaju cca na rovnako co sa ceny tyka ale podla tabuliek su na tom lepsie nez Hankooky.
-> TTomas: No právě na 5ti kanálu kolik asi vyšlapu.. Jako o něco málo to naroste ale nic velkého. Spíš by mě zajímalo to jak by to fungovalo v zatáčkách. A zda bych si spíše nepohoršil...
Chtěl bych se zeptat zda nemá někdo nějakou zkušenost. Nyní na autě jedu 160 Hankooky, auto drží funguje, ale uvažuju o nákupu nových. Měl by přínos na auto pořídit 190tky? Auto bez špéry, úzké náprav kyvka, motor 120ca upravená. Spíš zda by to mělo přínos, nebo by to spíše ubíralo a bylo to na autě už moc široké??
čo na leto na Feliciu 165/70 R13 ,doteraz som mal Conti ECO 3 a vyzerá že v tom rozmere iné ani nie je . Nejaké typy? ide mi o bezpečné jazdné vlastnosti
-> vhml: Tak já měl spíš na mysli aby se to nějak nehrnulo pod auto nebo nezulo, široká guma na uzkým ráfku...185/60 sem sice jezdil i na kopretině, ale tohle je pro mě jiná, neznámá liga. Ale podle tabulky vyrobce to rozměrově +/- podobny s beznou gumou si myslim, ne jak u zavodnich gum
-> Vojťas: S nima sem taky koketoval. Milan136 má ty 185 na tušim 7 disku, a tam mi to příde akorát, taky sem to chtěl na 5,5. MYslim si, že by to nemuselo bejt uplně blbý.
Vrátím se zpět k NS-2R Nankangum... měl bych představu je dát na disk šíře 5,5". Jaký myslíte že bude vhodnější rozměr? Budou si s ním rozumět 185/60, přijde mi že už to je dost. Nebo připlatit za 175/50 za cenu menších koleček, ale na to sem zvyklej... Ikdyž v posledních týdnech se rozdíl trošku snižuje, tak abych neprošvihl minimum
Já jel okruh při +2°C na 12 let starejch zimákách Pirelli, v každý zatáčce pokud někdo nezdržoval, tak pískaly a krom toho že 3 mm ubyly, tak jim nic nebylo.
-> Jirik_Tuňák1983 26.01.17 22:02:12: Tak jak říkáš, v jiném rozměru a na jiném autě můžou být super. Je možné, že ten rozsoleny marast zalepi asi každou gumu.Jinak na asfaltu na vodě úplně super :)