skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadní pružiny Škoda 120l
-> Eidy: jasny, to nerozporuju. Ja jen, ze Robert resi jak dostat S120 vzadu vejs (jako pred dvaceti lety kazdej druhej) a vleckovy pruziny to docili. Ze se to pak houpe je uz jinej problem. Vlastne mi slo jen o to si ujasnit, ze si to jeste pamatuju dobre...
-> Sita 07.02.23 11:39:05: Tak zatížení na autě je pořád stejný, takže ta vlečková se zmáčkne stejnou silou jako kyvková, ale protože je delší, no tak bude auto výš. Ale tuhost odpružení bude menší.
-> Eidy 04.02.23 21:57:57: presnou charakteristiku tech pruzin neznam, ale kdykoliv se daly, dokonce i jety, pruziny z vlecky na kyvku, tak vznikla "tatra", ne? Ja sam to vyzkouseny mam dvakrat :D
EDIT: jestli se to menilo i s domkama, to uz si nepamatuju...
EDIT: jestli se to menilo i s domkama, to uz si nepamatuju...
-> minno: Dobrý nápad,mám na predaj![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> Robert 106: Možno máš len vymačkané domky. Kyvkové domky majú v sebe gumu a tá sa môže vymačkať. Takže je vhodné dať aj nové domky, aj to ti dvihne zadok.
-> Eidy: Jo to nejspíš budou - nedivil bych, že původní.
-> Robert 106: Na vlečce jsou o dost měkčí pružiny, takže tvrdý vlečkový budou v nejlepším případě stejný jako kyvková série. Nejsou jen unavený?
Ahoj znovu oživím,
Dá se někde sehnat tvrdší péra na kyvku ?
Na modrý neprostrčím prst mezi lemem a kolem.
Jedině co mě napadá je speed pro na vlečku a předělat domky což se mi teda fakt nechce.
Dá se někde sehnat tvrdší péra na kyvku ?
Na modrý neprostrčím prst mezi lemem a kolem.
Jedině co mě napadá je speed pro na vlečku a předělat domky což se mi teda fakt nechce.
-> Hanz1912: vzadu máš predné tlmiče z Clia?
Já mám domky původní série z kyvky, pružiny mají délku, které nejsou ani v katalogu, tlumiče Clio a náprava úhlová. A jízdní vlastnosti super
-> Bororo 09.02.22 14:09:29: Pravda. Pretože na tých limitoch kyvky si pri jazde okamžite![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Vojťas: Na tu kyvku jsem si nějak zvykl , je pro mě čitelnější, lépe odhadnu její limity.
-> Bororo 07.02.22 23:42:58: a co na tom funguje hur nez kyvka?
-> Vojťas: Oprava jako má kyvka (120L M)
-> Vojťas: Na vlečce mám domky a pružiny jako má vlečka (120 L M) a tlumiče Nisan Patrol z předku.
-> Bororo 07.02.22 10:12:40: a pruziny a tlumice na vlecku jsi dal jine?
Na 120 L M jsem používal přední pružiny ze staré Octavie ( 1961) + přitvrzené org. tlumiče Pal. Auto je na zadku asi o 1 cm níže (sehnal jsem nepoužité pružiny ). Není nutná žádná úprava. Vše fungovalo perfektně a docela lituji že jsem dal vlečku.
Jo Liška je furt má. Jeví se cajk. Pak mám pocit, že člen Jindas, co vyráběl nerezové pístky do brzdičů dělal i pružiny. Nebo se k tomu alespoň chystal.
Oživím mrtvolu, nemá někdo aktuální přehled ohledně zadních pružin na kyvku? Jde mi pouze o odstranění člunového efektu, tuhost a světlost vozu chci z důvodu cestování ponechat.
Na netu sem našel akorát tohle: www.autopotreby-liska.cz/ ?3953,pruzi... Nemá někdo zkušenosti?
Na netu sem našel akorát tohle: www.autopotreby-liska.cz/ ?3953,pruzi... Nemá někdo zkušenosti?
-> HodanL: přímo na úvodní stránce je ikona (v řádce nejnovější články) Fénův výrobní a prodejní koutek. Na to klikneš a dostaneš se na skoda-virt.cz/cz/.../8141
-fenuv-vyrobni-a-prodejni-
koutek
Jen to chce taky zapojit trochu sebe
Jen to chce taky zapojit trochu sebe
A ještě kde má én krámeK? ANi ho neznam :)
Bomba, díky
-> HodanL: Sice na na eMku, ale na stovce a eRku se to řeší jinak dodavatelem je Fén
kukni do jeho krámku![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
A nevíte kde se dají koupit? Našel jsem jen na 130ku.
-> HodanL: to ti nestaci pytat sa raz ?
Jaký dáváte zadní sportovní pružiny na Škodu 120L(náprava kyvná, nezamněněna za vlečku). Má cenu je mít snížený? Myslim si, že i kdyby byli tužší tak si pěkně sednou.