skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
repas předních brzd felicia
prohledat
90 příspěvků (zobrazeno 51 až 90) od 26.02.2012 do 12.12.2024, založil/a Mantrabeach
a jde o srouby mezi drzak a tehlici nebo o ty koliky/srouby mezi drzakem a trmenem?
-> Milan 136: fun 1.6 bez abs má větší taky

-> Milan 136: tak , abs isto nie , mám na 1,3hb abs klasiku
-> suri: taky bych řekl. Pickup ale jen nafta. já mám normální
-> Milan 136: pick up
inak vypýtať 400 za trmeny to by museli byť úplne luxusné , zase neblbnite
inak vypýtať 400 za trmeny to by museli byť úplne luxusné , zase neblbnite
-> Mantrabeach: litomyšl občas se točím do hradce. pokud máš někoho blíže tak no problem :-)
-> Mantrabeach: mělo by být stejný fa/fe. U ABS větší šrouby na držáku? Nebo to bylo je u pickupa D?
-> OndraKrupi: poslyš a kde přebýváš?já že se mi ozval ještě někdo a je přímo z hradce.
takovej dotaz bokem.třmeny jsou stejný s fáčkem pokud se nepletu?a abs na to vliv nemá
takovej dotaz bokem.třmeny jsou stejný s fáčkem pokud se nepletu?a abs na to vliv nemá
-> Mantrabeach: no takhle: třmeny ze siery jsem kupoval za 500,- total orezlé, tak já nevim z feldy tak 400?
-> OndraKrupi: na barvě nezáleží,stejně to dám opískovat a nazinkovat.hele já taky nevím kolik za to budeš chtít,nikdy sem je nekupoval
-> Mantrabeach: co za to mam chtít? nějak se dohodnem. možná tam mam dvoje tak vyberu ty lepší. jedny jsou nabarvené zeleným alkytonem a jedny červeným. (teda myslim)
-> OndraKrupi: tak se jukni a řekni cenu,já se pak rozhodnu
-> Mantrabeach: ved sranda vika je nanic
-> OndraKrupi: mrkni,já ty svoje ještě v pohodě užiju)
-> Mantrabeach: pokud bude zájem podívam se o víkendu doma. jestli mě do té doby nepředstihne předseda komise AZNP

-> castrol: tak snad je vše drobný origo a kotouče prozatím ate a destičky taky.jezdí mě s tím žena tak bych rád aby byla naživu ještě-> OndraKrupi: -> myschaak AZNP K.Hora: hoši tak se můžete dohodnout.potřeboval bych co nejlepší stav těch čepů vodících,respektive děr
-> Mantrabeach: asi najdu no) kdyžtak se ozvi

-> Mantrabeach: ja bych mozna mel.
-> Mantrabeach: to mas same znackove diely
? musis kupit vsetko od vika a mas to o polovicu lacnejsie 

tak sem vypočítal cenu všech dílů co na to budu potřebovat a dostal sem se asi na 2200kč.pak budu nechávat pískovat a zinkovat,to budou další kačky.
no a nakonec potřebuju nějaký třmeny koupit protože na autě musej zůstat aby bylo pojízdný stále.takže to vyjde přes tři tisíce.
kdyby někdo měl z okolí hradce třmeny doma za rozumnou cenu tak bych je koupil.
nemáš je myschaku?
no a nakonec potřebuju nějaký třmeny koupit protože na autě musej zůstat aby bylo pojízdný stále.takže to vyjde přes tři tisíce.
kdyby někdo měl z okolí hradce třmeny doma za rozumnou cenu tak bych je koupil.
nemáš je myschaku?

Tiež som robil repas predných bŕzd na fave pred pár rokmi, ale bolo to pre známu ktorá s tým potrebuje denne jazdiť, tak to bola len taká rýchlovka jeden večer po práci rozobrať, očistiť od hrubej hrdze, natrieť, druhý večer zložiť, založiť a hurá jazdiť. Čapy som nechal pôvodné, bola tam malá vôľa, dal som len nové manžetky, vyčistil a dal novú vazelínu (obyčajnú, nebol čas zháňať a kupovať spešl) a brzdí to do dnes dobre a nie je s tým žiadny problém. Aj tak som sa s tým na takú rýchlovku dosť vyhral.
minno120.rajce.idnes.cz/2 008.04.xx_-_Generalka_pred nych_b_zd_Skoda_Favorit
minno120.rajce.idnes.cz/2 008.04.xx_-_Generalka_pred nych_b_zd_Skoda_Favorit
Matulo: Krasna prace, moc chvalim.Snazim se vzdy o neco podobneho kdyz neco delam pro sebe, pro ostatni to moc nema smysl vse chteji rychle a levneji.
-> Mantrabeach: a udělej to hned s hadičkama novejma...teď jsem to řešil na firemním dehtu

Mozno niekoho inspirujem... Ked nie, nekazte mi prosim radost z toho...
matulo.rajce.idnes.cz/Rep as_plavajucich_prednych_br zdovych_strmenov_LUCAS_na_ Favorit_Felicia

matulo.rajce.idnes.cz/Rep as_plavajucich_prednych_br zdovych_strmenov_LUCAS_na_ Favorit_Felicia
-> suri: neviem presne lebo som robil vacsi nakup... odfotim ti to! ja som kupoval balicek... jeden som mal, tak som dokupil este jeden... origo skoda zaliate vo folii 2ks capiky + gumicky, srobiky a vazelina v takej tubicke jak na film do fotaku...

-> Matulo: abnormál je origo diel a vždy po kuse , čo ťa stáli ?
-> Kuladmin: aha... dakujem!
lebo ja som kupil normalny balicek v skodovke, pytal som na feldu... a ani som nevedel ze moze byt nejaky abnormal, no mozno ze aj ten moj nakoniec bude... musim to pozriet, ale pri skladani som nemal najmensi problem! 

-> Matulo: Je to pro facko felda ale oproti originalu to ma vetsi prumer. Nic vic nic min. Pouzivaji se kdyz uz mas hodne vydreny trmeny.
-> suri: -> m8rinek: to mi je jasne ze to je zvacsene...
ale myslel som tak, ze co je to za znacku alebo pre ake auto urcene... ci je to rovnake len hrubsie??? alebo uni??? 

-> m8rinek: tu zväčšený
-> Matulo: abnormální = zvětšený (případně zmenšený) o nějaký rozměr oproti původnímu dílu...
-> Matulo: čep čo má o dve desatiny tuším väčší priemer
-> suri: tie abnormaly su co zac??? este som o tom ani nepocul... to su nejake univerzalne? lebo teraz som kupil origo na feldu a este musim aj ked netreba, ale chcem nove na zadne octaviove...
-> Kuladmin: abnormály sú blbosť , buď na to treba spešl výsturžník alebo nedávať , ak to tam narveš je to horšie ako vybité čepy
Je pravda ze mozna nez abnormalni driky bych koupil normalni ale novy nevydreny a bude to taky ok.
-> Mantrabeach 26.02.12 11:25:34: tiez som to nedavno riesil na mojej felde... strmene aj s drziakmi som dal opieskovat a nasledne nazinkovat + zaklad na pozink a alkyton... piestiky a gumicky som dal nove a tak isto aj tie vodiace capiky... daju sa bezne kupit u nas aj s novymi gumickami, srobikmi a lithiovou vazelinou ako pise -> suri: 

-> Kuladmin: záleží kde zinkuješ , zinok a farba je ideálne riešenie
-> Mantrabeach: dám ti radu , abnormálny čep sa dáva bez vystružovania proste do vymlátených dier ale nikdy to dobre nefungovalo , kúp nevybehané strmene s držiakmi z ok čepmi , urob si povrchovku , kvalitne namaž lítiovou vazelínou tie čepy a máš po vôle , ak nebudeš schopný zohnať tak kúp nové len tie držiaky , piestiky vymeň a nové gumičky namazať priloženým mazaním a jazdi ...
Pokud neches piskajici nekupuj kombinaci TRW a TRW ty piskaji. A co se tyka toho driku ono je to vetsinou uz tak vychozeny ze ti tam ten abnormalni vleze a kdyz ne tak je lepsi vystruzit tu diru na jeho rozmer nez obracene. A jeste co se tyce zinku na ten bych se vybodl dneska to jejich zinkovani stoji zaprd a po jedne zime to bude zase orezly, spis opiskuj a osetri barvou urcite to vydrzi dele.
Zduř.Mám tu dotaz.budu muset hrábnout na brzdy u felicie protože už mi jedna destička dře.chci to udělat ale pořádně protože tenhle typ brzd s plovoucím třmenem je po letech ježdění celej rozviklanej jak je to vychozený.nejdřív sem chtěl koupit nový nebo repasovaný ale oni chtěj za nový třeba 1600kč/ks a ještě k tomu není ta druhá půlka-držák.takže bych to viděl že koupím jetý třmeny a zrepasuju si je sám.nechal bych je opískovat a potom nazinkovat,vyměnil gumičky a pístky a nazdar.Jenže ted otázka jak s těma vodícíma čepama?koukal sem že se prodávaj abnormální.musí se nějak upravit protikus přesně na ně?jako třeba osoustružit přesně na ten průměr?nebo jaký je ještě řešení?chci to udělat poctivě,auto u nás bude ještě docela dlouho.
další otázka-jaký kotouče a destičky zvolit.starline atd podotýkám nechci.hlavně bych nechtěl aby pískaly destičky takže kdo máte zkušenosti tak sem s nima
Díky:)
další otázka-jaký kotouče a destičky zvolit.starline atd podotýkám nechci.hlavně bych nechtěl aby pískaly destičky takže kdo máte zkušenosti tak sem s nima
Díky:)