-> Jozka 02.06.20 22:35:11: No to aj u mňa je teraz tá ručička taká nervózna (chveje sa) do 40 kmh.
-> Bukaj 02.06.20 23:33:27: To aby z toho človek zložil maturitu :/ Andrt píše, že sa to má mazať motorovým olejom (nižšej, či vyššej viskozity?) A že počas prevádzky sa to domazáva prevodovým olejom z prevodovky.
Motorový olej do náhonu sa mi zdal blbosť. Tak som dal prevodový. Nemyslel som, že to má až taký vplyv.
To aby som kúpil druhý nový "suchý" náhon a dal tam iný typ maziva. Ale otázka je: 1. Aké mazivo je ideálne? 2. Ako ho tam dostať, keď náhon je nerozoberateľný?
-> Bukaj 02.06.20 23:39:01: "Náhon nesmí být nikde příliš ohnut, vzpříčen apod a do budíku musí jít přímo v ose.". To sa ale prieči s fabrickým vedením náhonu. Od prevodovky do tunela musí byť trochu ohnutý (prichytený k hadiciam, aby nezavadzal kosti radenia). Potom ako vychádza náhon z tunela na podlahu, tak je tam zas nepekný uhol. Vpredu náhon vchádza do kufra nad plyn. pedálom (po pravej strane podlahy) a do budíku smeruje po ľavej strane, takže ani náhodou nie je v ose.
Inak ak je správna dĺžka náhonu, on ani nemá byť v podstate kde príliš ohnutý a vzpriečený, lebo jeho dĺžka to nedovoľuje.
Potom si ale protirečí aj fakt, že sa stále píše, že 4q náhon je použiteľný aj k 5q prevodovke, pretože pri takejto kombinácii zákonite buď vznikne navyše oblúk na podlahe, alebo sa musí zväčšiť oblúk v kufri a potom sa tam ale nedá dať kryt hlavných valcov.
Som z toho jeleň :/