Vrátím se k původnímu názvu tématu:
Po výměně brzdových destiček a kapaliny na 130LPG auto hůře brzdí - pedál zabírá stejně, jako předtím, do určitého tlaku na pedál auto brzdí stejně, jako se starými destičkami, ale při postupném zvyšování tlaku na pedál dospěji do bodu, kdy brzdný účinek jakoby poklesne (lehoulinké téměř neznatelné "proklouznutí") a při dalším zvyšování tlaku na pedál už nedochází ke zvýšení brzdného účinku.
Myslel jsem si, že si to sedne, ale ani po ujetí cca 2000 km se to nezlepšuje.
Navíc při jakémkoli brzdění slyším od kol šustění, chrčení, nebo jak to nazvat - prostě oproti původním destičkám je to hlučné. Doteď jsem se s něčím takovým nesetkal, ať jsem jezdil na jakýchkoli destičkách, co mi zrovna v krámě prodali...
...je to dost nepříjemné, zvláště při krizovém brzdění, nebo s naloženým vlekem...
Naskýtá se otázka - jaké sériové běžně sehnatelné brzdové desky jsou bezproblémové?
Originál Osinky si šetřím na druhý vůz a zásoby nasyslených sad různých výrobců došly.
Posledních pár let jsem dojížděl "načaté" sady z preventivních výměn a rozebraných aut (vesměs destičky polské výroby) a ani s nimi nebyl nikdy problém - snad kromě toho, že ty polské docela dost špinily ráfky - větší otěr...
To, co tam mám teď a nefunguje, jsou nějaká Feroda...
Kotouče jsem neměnil.
![7](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/7.gif)