-> Bobesh: Až budu doma v BA, nafotím i líp. Zatím jen informativně:
Nahoře Tesla NC440, 100% původní stav, všechny komponenty originální z výroby.
Pod tím Tesla 813A, nejčastěji používaná jako rádio, protože moc dobře umí jak VKV, tak KV, SV i DV. Přes celý pokoj je natažená improvizovaná anténa, a když se zadaří, dají se naladit různé nesrozumitelné jazyky
![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
Japonci nebo Čína, to slyším furt, bohužel Moskvu se mi zatím naladit úspěšně nepodařilo, asi to chce lepší anténu, ale to už není o gramofonech.
No, a úplně dole, Tesla Color 428. Plně funkční, v dobrém stavu. Bohužel na můj vkus trošku moc moderní a barevné, tak časem na její místo chci strčit nějakou funkční černobílku.
Krom toho mám doma ještě funkční gramíky:
Tesla NZC 300 (můj skvost, před dvěmi lety jsem ho vybalil jako první z krabice, celý život trávil ve skladu, takže je to voňavka!!).
Tesla NZC 040 (záchrana před kontejnerem, štěstí, že když jsme mívali na ulici kontejner, čumíval jsem z vokna, co tam lidi tahají. Jinak můj první kousek, to mi bylo možná 10 let).
Tesla NC 300 (sklepní nález u strýčka).
Toto jsou všechno funkční gramíky. Ty nefunkční zatím nemám zapamatované, a některé ještě ani nevím, co jsou vůbec zač. Ale krom gramíků mám funkční samozřejmě ještě něco, třeba:
Sonet Duo,
Promítačka Meopta Meoclub 16
Psací stroj Consul
Psací stroj Chevron 5
Psací stroj neidentifikován, ale je to kufříkáč, minimálně 50. léta.
Stolní itronové hodiny Elektronika
Polní telefon TP25 a jeho "kancelářské" bakelitové provedení (telefonní spojení můj pokoj-kuchyně, hold abych nemusel furt běhat, radši zavolám)
![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)