skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Identifikace dilu...
-> VeTeV: Pěkný pěkný, určitě taky chutný :)) No sklízeli sme papriky až do začátku prosince :)) A ten meloun je fakt libovej 

-> petr s: 

-> petr s:

-> Pavel P..: Ale vetev dal tvou pravou fotku
jojo nejsou umělý.. jsou pravý a dobrý :-))
-> Petrson: neco malo z nasi zahradky - Pavlik zna a potvrdí že to není mystifikace :-))
-> VeTeV: No praktikuju to takto už delší dobu a zatím dobrý..
Už mi vyrazila 1 paprička
No požná to taky zkusím s tím hnojem
Už mi vyrazila 1 paprička

-> Petrson: rašeliny bych se bál - dle mě je to dost kyslé ta půda... sežen někde v králíkárně kupu hnoje 

-> Pavel P..: Já a rejpal? To bych si nikdy nedovolil

-> doly120: rejpale

Pavel P.. 24.02.10 11:17:03 napsal:
→ Petrson: na sázení rajčat… uděláš díru timhle
nástrojem, vhodíš semínko a zahrneš
Když ,,vhazíš,, semínko,je to setí ne?

Když ,,vhazíš,, semínko,je to setí ne?

-> petr s: furt lepší než kubinovi agitačky o blahobytu na východě

-> Pilot 105: Ano, a popřípadě aspoň 2 v rajčatové sezoně udělat postřik proti té pliísni :))
-> VeTeV: A rajčata zalévat pouze ke kořenům, aby nechytla plíseň bramborovou a dodržovat osevní postup (střídání plodin).

-> petr s: Asi už jo
Mno asi si s VeTeVkou založíme vlastní téma.

-> VeTeV: Tak díky :) Tohle co si popsal také dělám, až na to že nedávám chlévský hnůj :) ale rašelinu(soběslav).
Teď sem dával papriky, nejdřív sem je nechal na topení v kalíšku s troškou vody a pak sem je dal do země a zatím nic :(.
Teď sem dával papriky, nejdřív sem je nechal na topení v kalíšku s troškou vody a pak sem je dal do země a zatím nic :(.
Zahrádkářský koutek?
-> Petrson: jak jsem říkal základem těchto plodib je ponejprve nasetí do truhlíku... když tomu vyrostou první lístky, tak je na čase se psychicky připravit na přendání - tatík to frká do takového pidi skleníku a násldně p ojedné do kelímku... ale to je už na tobě...
okurka j v podstatě to samé, ale můžes jí dat do kelímku po jednom dvou semínkách rovnou..
důležité je aby půda kam ty plodiny přijdou byla dostatečně připravená a pokud možno založena chlévským hnojem :-))
okurka se dnes již nepěstuje plazením, ale vyvazuje se. Je náchylná na zálivku - nemá ráda ledovou vodu, ale zároveň trpí na přímém slunci.
Rajče - keříkové, k tyčce a vyštipovat :-)) kurník na tom je prd
okurka j v podstatě to samé, ale můžes jí dat do kelímku po jednom dvou semínkách rovnou..
důležité je aby půda kam ty plodiny přijdou byla dostatečně připravená a pokud možno založena chlévským hnojem :-))
okurka se dnes již nepěstuje plazením, ale vyvazuje se. Je náchylná na zálivku - nemá ráda ledovou vodu, ale zároveň trpí na přímém slunci.
Rajče - keříkové, k tyčce a vyštipovat :-)) kurník na tom je prd

-> VeTeV: No třeba rajčata, okurky atd. Prostě náký zkušenosti Pane zahradníku 

-> Petrson: a co by jsi ještě rád? :-)) ale zrovna hrášek je fakt easy :-))
-> VeTeV: no to vidím,že je to tvé hobby. Jinak dík za radu, zkusím to s tím hráškem jak píšeš, nák se mi nedařil pěstovat
.Můžeš i více rad jak na zeleninu

-> Petrson: jj dává, ale je lépe ho nechaat předtím nanoc ve vodě ať trošku poklíčí :-))
kdo mě zná tak ví jaké máme doma plantáže, takže pěstování zeleniny je moje hobby
kdo mě zná tak ví jaké máme doma plantáže, takže pěstování zeleniny je moje hobby

-> VeTeV: áá náký znalý zahrádkář :))
No co třeba to může být dobrý na hrášek-ten se dává rovnou do země
No co třeba to může být dobrý na hrášek-ten se dává rovnou do země

-> Jarda/felda: jen ta terie o rajčatech má trhliny - rajčata se vysejí obvykle do truhlíku a následně přesadí a teprve v určité fázi velikosti a vývoje se vsadí na záhon... takže na rajčata to nebude

-> Jarda/felda: správně... chytrá vopička

Pavel P.. 24.02.10 11:17:03 napsal:
ano a když do tý díry uprostřed dáš tyčku a takhle jich uděláš pár vedle sebe tak můžeš sázet v řádkách

ano a když do tý díry uprostřed dáš tyčku a takhle jich uděláš pár vedle sebe tak můžeš sázet v řádkách

-> Saky: aha už chápu, Tak to zase uložím. Chtěl sem to vyhodit ale může se to třeba někdy hodit.
-> Petrson: unaseci srdce k soustruhu nebo k brusce.. kdyz soustruzis nebo brousis v hrotech tak se tim unasi vyrobek..
petr s 24.02.10 11:24:53 napsal:
→ Petrson: K soustruhu No a jakej to tam má účel??
→ Petrson: K soustruhu No a jakej to tam má účel??
-> Pavel P..:
no dobrý, ale to abych jich měl pořádnou zásobu-mám jenom dva
Né fakt, co to je za aparát

Né fakt, co to je za aparát

-> Petrson: K soustruhu
-> Petrson: na sázení rajčat... uděláš díru timhle nástrojem, vhodíš semínko a zahrneš

-> petr s: dík, no to není dobré :(( cnemám k tomu čidlo :((
-> Petrson: Aro - dacia
Chi se zeptal, zda-li někdo neví z jakého auta/typu by mohl být tento tlakoměr
jerrom 19.02.10 16:45:53 napsal:
→ Schejby: jawa dělala 125ku? Pokud vím, tak nejméně
byly 175 a stejně bych řekl, že je to 250ka Jawa jako takova 125 ani 175 nedelala. Jen 250 a 350. Delaly se 125 a 175 pod znackou Jawa jen v kolaboraci s CZ jako Jawa-CZ. Potom se to rozdelilo a Jawa delala 250 a 350. Cz 125, 175 a 250 - ovsem uz jen s jednim vyfuckem.
→ Schejby: jawa dělala 125ku? Pokud vím, tak nejméně
byly 175 a stejně bych řekl, že je to 250ka Jawa jako takova 125 ani 175 nedelala. Jen 250 a 350. Delaly se 125 a 175 pod znackou Jawa jen v kolaboraci s CZ jako Jawa-CZ. Potom se to rozdelilo a Jawa delala 250 a 350. Cz 125, 175 a 250 - ovsem uz jen s jednim vyfuckem.
-> Honzik105S: Do srotu je to skoro skoda i pokud je to bastl. Minimalne ten dekl s tou remenici ma nejakou cenu. Zkus kouknout na to vyrobni cislo. Je tam i typ, podle toho se to da odhalit.
-> Honzik105S: vypada to na kejvacku 250 ccm.Na levym karteru vedle nalejvaciho sroubu na olej by melo byt vyrazeno vyrobni cislo a typ motoru.
-> jerrom: dekuji, takze bastl, a sup s nim do srotu nebo do inzerce
-> Honzik105S: velorex by měl jinak řazení a nejspíš tedy i nahoď páku a měl starér, tohle je nějakej bastl.
-> Schejby: jawa dělala 125ku? Pokud vím, tak nejméně byly 175 a stejně bych řekl, že je to 250ka
-> Schejby: jo dik, ja vubec motorkam nerozumim, je to mozne ze je to nejakej domaci bastl ale chci mit jistotu nez to vyhodim jestli ma aspon nejakou cenu
-> Honzik105S: to vypadá na 125 jawu a možná to někdo upravoval na nějakej agregát čehosi.
sice ne skodovka, ale z ceho by to mohl byt motor? ze by velorex? nebo co jineho melo takto remenici?
-> bnjaro - bnzima: komínek