-> David29:
Ale ve zúžení nejezdí jenom kamioni. Ti tam většinou aspoň drží rychlost (tedy co si pamatuju), ale když potkáš strejce ve Fabii s vmax 50, páč neví, co dřív, a nedokáže posoudit, kde mu končí roh auta, tak to je pak těžký a to celkem chápu, že ho předjede každej, i kdyby to mělo znamenat uražení špíglů a pozdrav od konšelů za nedodržení střídavé jízdy.
P.S.: Ke zbytku - chodím sem tam na stavby na kontrolní dny a celkem vím, o čem mluvíš. Stavba kulturáku při hlavní silnici, kde sic je 50, ale většina tam jezdí 70, neboť kousek za cedulí začátku obce. SÚS, DI ani speciální SÚ nepožadovali za nutné jakékoliv dopravní opatření, takže když jsem vysvětloval stavební firmě, že se tyhle sloupky a tahle přípojka kanalizace není zrovna dle výkresů, a 20cm za prdelí mi projížděla auta sedmdesátkou, nebylo to fakt nic moc :) A fakt bych nechtěl opravovat svodidla na dálnici, kdy kolem mne lítaj auta kilo a půl, neboť nikdo se neobtěžuje za á) zpomalit na těch avizovaných 80, no, i kdyby, tak aspoň na 100, a za bé) přejet do vedlejšího pruhu.
P.P.S.: Díky chození na stavby jsem si tuhle našel první šedivej vlas. Ve 32 letech. Asi změním zaměstnání
![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)