skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Lásky chlupaté
prohledat
4607 příspěvků (zobrazeno 451 až 500) od 08.06.2009 do 21.06.2025, založil/a Jirik grilovaný - zrušená registrace
-> Pavel P.. 21.11.21 20:50:00: To bych snesl spíš než to, že si kamarádovo kočka našla v nestřeženým okamžiku teplý místečko na sedadle spolujezdce - a když jsem pak nastartoval, tak z něj vystřelila otevřenýma dveřma řidiče ven jak raketa a pěkně mi cestou zaťala odrazový drápky do stehna..
-> saskyn2: Tak ten bílej kočičák nám nedávno přinesl zakouslou fretku nebo lasičku..

-> saskyn2 21.11.21 22:28:09: A co tam pak zůstalo pro tebe? 

Jo jsou to strašně vděčný tvorové. Naše tuhle přišla domů a na schod vyblila celou myš
tak jsem tam poslal paní že ji kočka něco hezkého přinesla

-> StepaNoFUN 21.11.21 21:14:31: ziji si ako politici...to vzdy vravim.

-> SO545: No já bych se chtěl mít jako naše kočky (naštěstí už jen 2) - dostat 4x denně (nebo když si mňouknu) najíst, nemuset dělat vůbec nic a mít naprosto volnej pohyb... :-D
-> Pavel P.. 21.11.21 21:10:32: to sedi makaci su to uzasny...asi vsetci rovnako.
mě stačej tyhle v práci... domu kočku nechci.
tenhle je tu sotva pár měsíců a už je tu jak doma... má i vlastní křeslo který si zabral a takhle makat dokáže celej den

tenhle je tu sotva pár měsíců a už je tu jak doma... má i vlastní křeslo který si zabral a takhle makat dokáže celej den

-> Pavel P.. 21.11.21 20:59:43: a to som macky velmi nemusel... chce to cas a ako hovori kamarat ona ta prevychova. U nas sa uz stalo. Ale zase je to bezproblemova povaha a svokra ktora je doma sama ma super spolocnika....lepsi ako doktor s kopou liekov. Funguje to az zazracne.
-> StepaNoFUN 21.11.21 20:59:57: to je pravda... ale ked ta kapota je tak tepla ....
-> SO545: Dokud je sucho, tak OK, ale s těma zablácenejma tlapkama mě to na kapotě/střeše fakt sralo...
-> SO545: no ale i tak tam sedět nebude
tady je kompletní sestava

tady je kompletní sestava

nas vegetak...jedine co dojebabral je gauc a nejake to kreslo....inac je to poslusny kocur.

-> Pavel P.. 21.11.21 20:50:00: Jo s kočkama je sranda 

-> Pavel P.. 21.11.21 20:50:00: si dobra dusa...a lak to neposkriabe...mam vyskusane.

Přijedu do práce a než se otočim, kočičák už sedí na kapotě a čeká na pravidelnou ranní konzervu
Tak jsem mu důrazně vysvětlil že takhle to nepujde

-> Bukaj: Jo jo, a to ještě plus cestovný atd. Ale zase kvalitně odvedená práce. Jinak teda nevím jak u vás, ale u nás je pětikilo na hodinu živnostníka zlatá, opakuji zlatá, cena. A to i za nemehlo.
Jinak jo, zahrada tím trpí hodně, ale ona byla stejně k celkové "rekonstrukci" (nevím, jak to u zahrady nazvat), takže to nějak nikoho netrápilo. Po závlace se teprve dával travní koberec, což teda byla taky pálka, a nějaký další drobnosti jako kabeláž pro sekačku a tak. Ale nějak to už není ono, když člověk nemusí po zahradě lítat s hadicí a strunovkou.
Jinak jo, zahrada tím trpí hodně, ale ona byla stejně k celkové "rekonstrukci" (nevím, jak to u zahrady nazvat), takže to nějak nikoho netrápilo. Po závlace se teprve dával travní koberec, což teda byla taky pálka, a nějaký další drobnosti jako kabeláž pro sekačku a tak. Ale nějak to už není ono, když člověk nemusí po zahradě lítat s hadicí a strunovkou.
-> Bukaj: No tak tihle asi byli z vyšší nebo luxusní no 

-> vhml 15.11.21 15:16:45: Kopáč vykope 1 metr výkopu za dvě hodiny - za jak dlouho vykope 1 metr stejného výkopu 10 kopáčů ?

-> dragon_cb_cz: Ale prdlačky...
...minimálně v oboru je to spíš "vyšší střední"...
...minimálně v oboru je to spíš "vyšší střední"...
-> Bukaj: Tak ty jsi asi taky poslední živnostník v ČR co dělá za 350 Kč/hod mám pocit
Nebo ve vzdálenosti 50km od Prahy určitě.

-> 1560: "pade jen za prácu"? To měli hodinovku pětikilo?
Zavlažovací systémy na podobně velkých zahradách (500-1000 m2) dělám v jednom člověku sice týden (plusmínus), ale zase je v tom spousta práce se závlahou přímo nesouvisející a v sazbě 350 Kč/hod se to málokdy vyšplhá nad 30 tisíc za práci. Hlavní částkou je v tomto případě materiál (100+-30 KKč).
A techniku a davy makáčů na zahradě nemám rád - to, co jeden bagr za hodinu utuží svou činností, s tím se pak zahrada vyrovnává desetiletí, než se to dá do plusmínus původního stavu...
Z tohoto důvodu (zkušenosti za dvacet let profesního života) mi na můj vlastní pozemek nesmí žádná těžká technika, veškeré úpravy zde dělám růčo...

A techniku a davy makáčů na zahradě nemám rád - to, co jeden bagr za hodinu utuží svou činností, s tím se pak zahrada vyrovnává desetiletí, než se to dá do plusmínus původního stavu...

Z tohoto důvodu (zkušenosti za dvacet let profesního života) mi na můj vlastní pozemek nesmí žádná těžká technika, veškeré úpravy zde dělám růčo...

-> 1560 - zrušená registrace 15.11.21 15:12:19: tak jestli ten objem práce má jeden člověk dělat 10 dní, nebo 10lidí jeden den, ono už to vyjde za práci dost stejně.
-> Hurdis: Máti tuhle chtěla na zahradě (cca 600 m2) závlahu. Inu objednala zahradníky, dovalilo 10 borců, technika jak na stavbu dálnice, ale zase neměli druhej den co dělat. No a pak došla faktura na pade jen za prácu
Ale jako čuměl jsem, jak byli sehraní, žádnej pat a mat, jak bejvá zvykem.
Takže chápu, že bouda pro psa je pro 7 lidí a bagřík s náklaďákem
Za chvíli ti doveze D29 beton...? 

Takže chápu, že bouda pro psa je pro 7 lidí a bagřík s náklaďákem

-> Hurdis: A ty to všetko platíš

-> Hurdis 15.11.21 13:48:43: je pravda ze na díru na Buráka už má smysl si vzít bagr 

-> havlik 15.11.21 13:21:53: Njn, Buraka jsi už dneska viděl? 

-> Hurdis: tak asi potřebujou zakopat tu mrtvolu v tom pytli.
-> Hurdis: ty woe a nám tu asfaltku dělaj dva maníci... nechápu nic :-)
Tohle je i na mě fakt moc. 7 lidí s technikou staví boudu pro psa.
-> Hurdis: Bral bych ho hlavně na plovárny..

Velika výhoda pro začínajícího chovatele je odběr štěněte v lokalitě Lednicko-Valtickeho areálu. Alespon jsem měl co pít, když jsem seděl do 2:45 na terase, než to 10kg miminko přijalo zatím dočasné umístěné věci za vlastni. Dnes už je v pohodě a snad příští noc zvládne v boudě. Nejspíš i s kocourem. Padli si do oka. Za pár dní už bude mít vlastní prostory.
Pojištění jsem sjednal včera u Generali. Tak uvidíme jak to půjde.
Jsem zvyklý na bezpapírové služební psy (rotvajler, dobrman). Povinnosti nutné pro moznost chovatelskou si budu muset osvojit a nějaké registrace, výstavy a složité smluvní podmínky zatím moc neberu. Ale aby si kluk občas užil a něco si na sebe vydělal, budeme muset občas někam vyrazit.
Bude zajímavé srovnat sraz veteránů s přehlídkou coklu. To asi nedám.
Jednou jsem to zkusil se svou byvalou a jejím vlčákem a 14 dní bylo doma ticho.
Pojištění jsem sjednal včera u Generali. Tak uvidíme jak to půjde.
Jsem zvyklý na bezpapírové služební psy (rotvajler, dobrman). Povinnosti nutné pro moznost chovatelskou si budu muset osvojit a nějaké registrace, výstavy a složité smluvní podmínky zatím moc neberu. Ale aby si kluk občas užil a něco si na sebe vydělal, budeme muset občas někam vyrazit.
Bude zajímavé srovnat sraz veteránů s přehlídkou coklu. To asi nedám.
Jednou jsem to zkusil se svou byvalou a jejím vlčákem a 14 dní bylo doma ticho.
-> Vojťas 12.11.21 20:23:20: Tak stavím teď letní kuchyni s dílnickou a vybehem 7x10. Třetinu zabere. Do baráku snad kromě prvního měsíce nepůjde. V pondělí nastupuje parta zedníků s bagrem a staví. Volal jsem do polska, kde objednávám 16 obytných kontejnerů na stavbu, jestli bude kotec. Prosepana jest dohodnuté, očiviste na pewno.
Takže počet mých dětí (resp.to čtvrté) nebude ovlivněno.
Takže počet mých dětí (resp.to čtvrté) nebude ovlivněno.
-> Hurdis: ťuťůůů
A bude s vama spat v posteli? bys potreboval trojitou
vlastne deti uz mas, tak to by muselo bejt letiste pro ctyri osoby 
A bude s vama spat v posteli? bys potreboval trojitou

-> Matthes, záškodník z TechWebu 12.11.21 20:13:28: tak zrovna tendle pejsek, je neco jako ten nas, jen mnohem vetsi :)
-> Hurdis: To sem zvedavej, co to bude...
Necotakovyho?
EDIT: ten vlastne neni chlupatej...
Necotakovyho?
EDIT: ten vlastne neni chlupatej...
-> Borderer: No těch 500/mes by asi odpovídalo. Vzhledem k tomu, že mám asi 49 pojistek nejspíše včetně zásahu zmrzlým lejnem Davida Hasselhoffa (je o tom natočen film s Johny Knoxvillem) tak tu padesátou asi vydržím. Jde mi o vymahatelnost. Ten broucek velikosti lednice s mrazakem spolkne dost jen na běžné údržbě.
-> Hurdis: Řešili jsme to před lety s petexpert. Nevím jak dnes, ale tehdy tam byla spoluúčast a kdyby tam měla bejt ještě nějaká normální výše krytí, vyšlo nás to pro zdravýho vořecha středního vzrůstu asi na 5,5 tisíc ročně. Takže jsme se na to vykašlali a radši psa řádně vychovali. 
edit: spoluúčast tuším 10% (min. 5 000 Kč)

edit: spoluúčast tuším 10% (min. 5 000 Kč)
-> Hurdis: Odpovědnost za škodu psem máme součástí pojištění domácnosti, kdy by to mělo platit i mimo "domov". Zbytek nevím, to jsem nikdy neřešil...
Mmch. máte někdo zkušenost s pojištěním zvířete? Hlavně co se týče uplatňování náhrad za veterinární péči, náhrady při uhynutí, a odpovědnosti za škodu způsobenou zvířetem?
U nás to má jako hlavní produkt asi jenom Generali, popř.petexpert.cz přes makléřské zprostředkování. Pak je ovšem nutné využívat smluvní ordinace.
U nás to má jako hlavní produkt asi jenom Generali, popř.petexpert.cz přes makléřské zprostředkování. Pak je ovšem nutné využívat smluvní ordinace.
-> Vojťas: Novofundlanďák. Zítra 500 km otočka a další hladovej krk bude doma.
-> Jarda - zrušená registrace 11.11.21 19:20:58:
štěně no, černý
spatne sem to napsal, zajima me samozrejme rasa

spatne sem to napsal, zajima me samozrejme rasa
-> Hurdis 11.11.21 15:12:27: a uz nam ukazes pro koho se to buduje? :-D
Garáž pro Lexe Luthora von King of Haluland Veni Vidí Vici
Zbytek závisí na mezinárodní spolupráci. Výběh dovezou poláci, terasu pod něj příšti týden udělají ukrajinci.
Tolik peněz mě nestala před technickou renovaci ani A4 v cabriu.
Hlavně že budou mít doma radost. Nejvíc asi kocour.
Zbytek závisí na mezinárodní spolupráci. Výběh dovezou poláci, terasu pod něj příšti týden udělají ukrajinci.
Tolik peněz mě nestala před technickou renovaci ani A4 v cabriu.
Hlavně že budou mít doma radost. Nejvíc asi kocour.