-> Syny: Ty se při skákání v koloně předtím, než popojedeš o metr koukneš do obou zrcátek?
Jasně, že obě zrcátka sleduju průběžně - ale v případě nákladáku je cyklista zprava prostě neviditelnej a snadno se ti tam schová - proto ty cedulky s nápisem "tudy neprojížděj" existujou. A kreténi tam stejně jezdí...
Díky tomu že stojím u obrubníku tak mám klid - ale.
Úplně přesně vidím jak popojedu v koloně, na chvíli mi vznikne mezírka mezi autem a obrubníkem (třeba v zatáčce, nebo když uhnu kanáluú a kolař se tam okamžitě nacpe...
A není vyjímka, že si ti cyklista stoupne těsně PŘED kabinu, kde vidět není. A když zachrápe za zelenou, je osud je jasnej.... Tohle dělaj i skůtristi. Těsné řazení před tebe je taky úplně normální - ale já ho vidím, až když je tak metr - metr a půl přede mnou
A mimochodem - když předemnou zastaví auto, bez zjevnýho důvodu - neobjíždím ho

V první řadě využiju klaskon, a když teprv pak vidím, že skutečně nemá důvod (tj. dál stojí bez blinkrů) opatrně ho objedu ZLEVA - pokud by hrozil ještě nějakej manévr, znova použiju klaskon k upozornění, že jedu
Pokud předemnou zastaví něco, přes co není vidět (nákladák, autobus), a důvod zastavení nevím, objíždění nepřipadá v úvahu
Jasně - cyklisti nemaj klakskon, max zvonek, kterej pro řidiče není slyšet - ale zároven mi přijde, že cyklisti při takovéhle situci nemají ani brzdy, a prostě pokud tam existuje sebemenší skulina, nacpou se tam. A chápu to tak, že přesně tohle jsi udělal ty....