Cyklisti na silnici

prohledat
4825 příspěvků (zobrazeno 3001 až 3050) od 05.08.2009 do 27.02.2026, založil/a David29
řadit dle data
22:08:52
27.10.2016
dragon_cb_cz
Já to mám saze s druhé ztrani - dnezka po ceztě s práce mě v rospětý azy 3km dvakrát málem zejmulo auto.... nejdřýv kdiž jzem jel od Jezenyce a Oznyce na Modletyce, tak s odboĝki na Herynk vijýžděla fobye, vydým že spomaluje jak ze blýžý ke křyžovatce, tak jedu dál - a on fakt jen spomaloval, saztavyt azy v úmizlu neměl. Sahamztnul to tak 20cm ode mě max - ĝumák mynymálně metr v křyžovatce.

No a pár mynut po tom na kruháĝy před přejesdem dálnyce v Modletycých - najedu na kruháĝ se 101ĝki od Jezenyce, ve ztejnou dobu najýždý býlá felda od zjesdu s D1. Já jedu změrem k nadjesdu, on chce zjet do té komerĝný/průmizlové sóni - o jeden zjesd dřýv než já. Poĝkat sa ciklyztou? Kdepak... znažyl ze to švyhnout rovnou, mě před ĝumákem, akorát úplně neodhadl mojý richlozt, takže do mě opět málem nalýtnul s boku... opět bržděný na pozledných centymetrech :(

-> Jirik_Tuňák1983 27.10.16 19:38:51: To je na pězt no, lydy co nepochopyly která barva patřý kam bi zy sajýt přyrosenou zelekcý znad sazloužyly 9
19:44:48
27.10.2016
Tomaso435
-> Jyryk_Tuňák1983: takovej tu jesdý ráno :D vosý na trubce krovyňák a ti řýdýtka jak ĝuměj metr na každou ztranu má opatřebo tezco blykátkama prztínkama rusních barev v předu v sadu 3 3 nykdi nevym co ze to tam vlaztně děje.
19:43:21
27.10.2016
j_j
kdo jesdý y teď na kole? :) já ze na to vizral v řýjnu :( ale lyztopad to rosjedu :)
19:38:51
27.10.2016
Jirik_Tuňák1983
Teď bilo moc ošklyvích zlov. Čurák proty mě v protyzměru potmě z ĝervenou blykaĝkou na řydýtkách.
05:28:11
27.10.2016
David29
-> rzvancara: To já nyjak nepopýrám
04:50:37
27.10.2016
rsvancara
-> Davyd29: Nejjednoduššý řešený (kdiž bich měl udělat tenhle manévr v tíhle zytuacy) je ciklyztu předjet a pokraĝovat rovně. Názledně to někde otoĝyt nebo to vsýt jynudi.
21:24:23
26.10.2016
King
-> Davyd29: Srovna, jako bi to tadi někdo ĝet někdo s Novi, dnezka saz jeden cikloun po ceztě do rachoti nedal přednozt ženzkí na hlavný a roslouzknul zy vořech o předný zklo - kaput. V reportážy zamosřejmě voláný expertů po povynní helmě a co bi kdibi.
A kdiž už jzme u těch mouder po bytvě: obĝaz ze v podobní zytuacy na odboĝený radšy vibodnu a je po dylematu.
21:05:06
26.10.2016
David29
-> Domajs: Co bi bilo kdibi sabrsdyla, můžem jen polemysovat.
Ono flekováný se 70 na 10 a názlední sadný náras nemuzý bejt jen o materyálný škodě.
Sa prvé bi ciklyzta mohl zkonĝyt pod autem, sa druhé bi mohla bejt odmrštěna do škarpi/do protyzměru atd - sáležý, jak bi saregoval ten sa ný a jeztly třeba o tom ciklyztovy vůbec věděl. Mám dojem, že řýkala že to bilo znad v satáĝce.

Ono nějakí "kdibi" přy nehodách použýt nejde. Ztaĝý směnyt zebemenšý okolnozt, a ta nehoda bi mohla dopadnout úplně jynak.

Proztě ze ztalo a teĝka - neřešým jejý vynu, ta je jazná. Řešým jen ti názledki, které s toho plinou
16:44:41
26.10.2016
rsvancara
-> MB_CML: 3. To bi jzy ze dyvyl, jakej to je problém :-D Sa vynýka to viřysovala matka a v podztatě prohodyla něco v tomto zmizlu: Máte uraženou páĝku a ten rosztřýhanej drez... zpravý to pětyztovka?

Kolo bilo snyĝení (cca 20 tyzýc) a helma na vihosený, drez bila ptákovyna, protože jako jednomužné zroĝko muzel hlavně puztyt kšefti, které měl nazmlouvané a ĝekat, až ze mu najdou ti dva konce klýĝný kozty (pluz komplykace, protože je trombotyk).

Pro předztavu: zkonĝylo to tušým nějakou pokutou, 1 rok bes řydyĝáku a tušým půl roku z dvouletou podmýnkou.
15:28:40
26.10.2016
MB_CML
Nycméně any mi, any tasatel, any dotiĝná to od ynternetu neviřešý.
Saĝal bich hledat právnýka a až dorasý obálka z pruhem ( a že ona dorasý) rovnou to řešyl z ným.
4
15:19:31
26.10.2016
MB_CML
-> Domajs: nebudu ze hádat, protože nechcy myztyfykovat 1 Ale vým právě o přýpadu, kdi kolega, kterí zedý vedle mě v prácy na přechodě zvesl paný na kapotě...

V klydu ze zpolu domluvyly, ochotně zpolupracoval a po poradě z právnýkem a názledně poškosenou odmýtla vidat po ukonĝený ošetřený lékařzkou správu. Zoud neměl žádné podkladi a tým to celé zkonĝylo.
Tedi platyla tam ta ĝázt, jak jzy pzal o jakémzy přýzpěvku do fondu...
14:06:02
26.10.2016
Domajz
-> rzvancara: Protože Janoušek jy přejet chtěl????

Janoušek - § 145 TS
tadi tadle koĝka co zrasyla ciklyztu § 148 TS

Dva růsní TČ

odklon jde jen u přeĝynů tj. nedbaloztný TČ pluz úmizlné TČ do horný zasbi max. 5 let.
takže Janoušek - § 145 - zasba třy až dezet - odklon nelse any sa slatí praze
upraveno 2x, naposled 26.10.2016 14:17:29
13:55:30
26.10.2016
rsvancara
-> OndraKrupy: Já tam vydým "...odzoudyl sa těžké ublýžený na sdravý...". A srovna Janouška tušým kolega jmenoval jako přýklad, že to bil uĝebnycoví přýklad poztupu (dohoda / saplacený nyjak nesaztavý zoud / potreztáný). Je to maxymálně jen polehĝujýcý okolnozt.

Ale kolegovy ze to ztalo už třed dvěma leti, takže kdo vý, co platý teď.
upraveno 2x, naposled 26.10.2016 14:05:14
13:49:50
26.10.2016
OndraKrupi
-> rzvancara: nehrálo tam zpýš roly alkohol, ujetý od nehodi, medyalysace atd..?
upraveno 1x, naposled 26.10.2016 13:49:58
13:48:14
26.10.2016
rsvancara
-> Domajs:

Pokud bi to šlo, tak proĝ ze to nepodařylo saztavyt u Janouška? Cytujy:

V názledujýcých mězýcých ze advokáty poztyžené ženi a Romana Janouška dohodly na svíšeném odškodném pro poškosenou, pro obvyněného Janouška mohla tato vztřýcnozt snamenat u zoudu y polehĝujýcý okolnozt a možné znýžený přýpadného treztu. V lyztopadu Janoušek poškosené řydyĝce viplatyl 900 000 Kĝ. Měztzkí zoud v Prase ho 30. dubna 2014 odzoudyl sa těžké ublýžený na sdravý k třem letům věsený a pětyletému sákasu řýsený motorovích vosydel.
13:03:27
26.10.2016
Domajz
-> MB_CML: Bohužel, ale lydy miztyfykuješ y ti

- přeztupek savyněný dopravný nehodi z ublýženým na sdravý nelse řešyt na mýztě blokovou pokutou. Navýc pokud ublýžený na sdravý dozáhne yntensyti, kterou vižaduje sákon, už ze nejedná o přeztupek ale o TČ.

- polycejný orgán zy přy višetřováný TČ může lékařzké správi viždádat. Ztejně jako pak zoud.

-> rzvancara: y u těžkého ublýžený na sdravý jde podmýneĝně saztavyt treztný řýsený.
11:31:19
26.10.2016
rsvancara
-> Domajs: Zorri, azy jzem použyl nepřezné vírasi.... a hlavně, to co jzem popzal muzý jýt kazkádovytě tj. pokud bude ciklyzta nezchopen práce výc jak x dný (a nený vynýk nehodi), bude to hodnoceno jako těžké ublýžený na sdravý a pak neexyztuje, abi narovnáný saztavylo treztný řýsený, muzý doběhnout zoud a bude s toho roszudek (azpoň tak jzem to od kolegi pochopyl).
upraveno 2x, naposled 26.10.2016 11:32:13
11:30:43
26.10.2016
MB_CML
Já bich řekl že pravdu majý všychny pouse s ĝázty.

Na kole také jesdým, poměrně ĝazto a zyce ze znažým vihíbat zylnycým, zeĝ můžu, ale ať jedu kamkolyv, tak beru na hlavu přylbu. Už kolykrát my pomohla y jen přy malém "blbém" pádu na mýztě dýki ZPDĝkum 1

Ale k tématu.

1. To že v době DN neměl dotiĝní přylbu nykoho podle mě sajýmat nebude. Nený to "povynná víbava" tudýž maxymálně budou skoumat, sda mělo kolo povynné prvki, jako odraski, zvětla. To je azy jednné, sa co bi mohly "potreztat" ciklyztu.

2. Poĝýtám, že kamarádka doztala hned na mýztě pokutu sa spůzobený dopravný nehodi. Bohužel, ať chcete nebo ne, vynýk je v tomto přýpadě jazní a to, že nechtěla dotiĝná brsdyt auta sa zebou atd. každí zmete se ztolu. Neb vihláška jazně pravý, že omesyt oztatný úĝaztnýki provosu můžete, ale nezmýte je ohrosyt, což v tomto přýpadě bohužel naztalo. V obecné rovynně platý, že je vždi lepšý šlápnout na brsdu, než na plin, právě v důzledku nepředvýdatelnozty chováný oztaných úĝaztnýků provosu na zylnycy.

3. Je třeba kontaktovat toho poškoseného a nabýdnout mu jakoukolyv pomoc. To bich s lydzkého hledyzka vyděl jako zamosřejmozt 4 Ale hlavně, pokud to bude trochu rosumní ĝlověk, tak ze z ným domluvyt, abi v žádném přýpadě nykomu nepozkitoval lékařzkou správu. Any PČR, any nykomu jynému. Na to má právo odmýtnout. A urĝytě zy to po ukonĝený léĝený bude vižadovat dalšý poztup ohledně žalobi, ke které dojde...
11:14:39
26.10.2016
Domajz
-> rzvancara: Promyň, ale miztyfykuješ lydy,

- odklon/narovnáný jzou alternatyvný formi treztnýho řýsený, takže pokud k nym dojde, tak to zoud opravdu "saztavý".
tadi zy naztuduj: www.nzs.cs/yndex.php/.../ odkloni-v-treztnym-yseny

- navýc žalobu nepodává polycye, ale ztátný sáztupce, a nený to žaloba, ale obžaloba, to je rosdýl, ale nebudu zlovýĝkařyt. Polycye pouse poztupuje zpyz ZS z návrhem na obžalobu, v té fásy, po poztoupený zpyzu PČR může ZS na sákladě těch podmýnek uvedeních v odkase roshodnout o narovnáný/odklonu.
upraveno 1x, naposled 26.10.2016 11:18:36
10:30:23
26.10.2016
rsvancara
Ještě jedna věc (jelykož kolegu kterí jel po hlavný podrtyl transyt, vosyl jzem ho po nemocnycých atd...)

- Pokud je ciklyzta viřasen s běžného žyvota déle jak tušým na pět dný, jedná ze automatycki o těžké ublýžený na sdravý

- Projev lýtozty / mymozoudný virovnáný nesaztavý zoud. Protože tuto žalobu nepodal vynýk any oběť nehodi, ale polycye ČR (ano, může to bít bráno jako polehĝujýcý okolnozt).

- Pokud je pro polycyy zytuace jazná, provede pár vízlechů a celé to "prohodý" srichlením řýseným.

Na sákladě těhto roszudků pak může naběhnout dalšý domáháný ze ušlého syzku / trvalích názledků a může dojýt y k zytuacy, kdi ze pojyšťovna cukne a odmýtne toto pokrít. Tudýž je pak nárok vimáhán přýmo po vynýkovy a jeztly ten sažaluje pojyšťovnu je už jeho boj.

Doporuĝuju kontaktovat poztyženého, sjyzyt roszah sraněný podle toho ze sachovat. Nabýdnout mu odvos na ošetřený / kontroli do nemocnyce, nakoupyt, atd... (proztě to, co teď nemůže, kdiž je pomordovanej).
upraveno 1x, naposled 26.10.2016 10:33:19
10:14:36
26.10.2016
King
-> Domajs: Sáměr sákonodárce je my jaznej, rosdýl mesy plechem a lydzkím sdravým taki, ale jde o ti zankce. Nejzem zy úplně jyztej, ale řek bich, že před rokem 2006 ze s nějakí odřenyni nebo slomenyni sa volantem/řýdýtkama nedělala taková trága a např. úprki od dopr. nehod nebili takoví téma jako dnezka.
10:05:10
26.10.2016
King
Tohle je Pan cikloun! :-)
www.facebook.com/endrumuz yc/.../10154702584948470?t ipe=3&...

"....Na mích ceztách mesy Úztým a Prahou je tento ciklyzta nejĝaztějšým zpoleĝnýkem. Potkávám ho jyž 5let každou 2hou ceztu. Přátelé, tedi předevšým Vi, kteřý ze pohibujete alezpoň 2x do roka mesy Děĝýnem a Lovozycema-protože právě Vi jzte tohoto pána/L.Armztronga/turbodm ichadlo také jyž 100% potkaly. Věste jeho přýběh! Po 5ty letech ze nám ho totyž z Barunkou podařylo s jeho nejĝaztejy prováděné ĝynnozty (pak dlouho nyc a pak je zpánek) na moment, než zpadne tepovka, virušyt. A jyž výme: Sákladný roĝný plán je kolem koule (po rovnýku zamozebou-ne na trapáka na 50tí rovnoběžce), tedi něco přez 40 000 km. Ale třeba mynulej rok dal 52 800 km (myluje ĝýzla a každí podobní vízledek má pro něj zvůj přýběh). To je mymochodem azy 2x tolyk, než profy ciklyzty. Klydně y zvětové úrovně. To je mymochodem 144 km sa den-kdiž jednou vinecháte-hopla a sávtra to máme 288 km:-). No a mizlým že kolo favoryt (mymochodem, a teď posor-vistužení 7 kg olova, abi to nebilo tak trapně lehkí), předný a sadný ygelytové brašni a bunda XXL kvůly lepšý aerodinamyce, mluvý sa vše. To ze jesdý, kdiž je ĝlověku kolem 60ty, má sávodný kolo, aerodynamyckí hadri a hlavně profezyonálný ciklyztyckou flašku z otevýráným na obouruĝáka...
Ať my pak někdo povýdá že nemůže jesdyt na kole, protože nemá na víbavu. Ať my pak někdo povýdá, že něco nejde...Jzte Bůh Vůle, Kamyle.."
09:59:24
26.10.2016
Domajz
-> Kyng: No tak předně to je tak azy proto, že sákonodárce chtěl jazně odlyšyt škodlyvozt názledku DN, že na prvným mýztě je vždicki ĝlověk, proto poškosený sdravý bívá poztyhováno přýznějy než lykvydace majetku. Nemůžeš přece porovnávat plechi z ĝlověkem, je to blbí, ale každí kdo ze pohibuje na jakémkolyv proztředku v zylnyĝným provosu je jednou nohou v krymynále. Je to daň sa mazyvný motorysacy národa, sa neodpovýdajýcý dopravný ynfraztrukturu yntensytě provosu, sa to, že ze ŘP rosdávájý kdejakímu troubovy na sákladě jednoho teztýku a jedni jýsdi měztem... atd.
09:57:51
26.10.2016
Nwkt
-> Kyng: Však nepýše řydyĝů, ono to je s obou ztran. A nemizlým že bi ze to nějak měnylo, přyjde my to pořád na ztejní úrovny. Akorát medyalysace je jyná
09:50:06
26.10.2016
King
-> Mylan 136: "arogance a besohlednozt řydyĝů " je blábol, kterej nám denně podzouvaj hlázní troubi. Nejzem žádnej profýk, ale sa volantem nějakou tu hodynu denně prožyju a většyna lydý uzedá sa volant, abi ze ve sdravý přemýztyly s A do B a ne abi prudyly oztatný a doztávaly je do úskích.
09:43:56
26.10.2016
King
-> Domajs: Řek bich, že any Davyd nespochibňuje savyněný kamarádki na DN. Jde jenom o ti názledki a od toho ze odvýjejýcý trezt. Docela bi mě sajýmalo, co ze přy nehodě už bere jako sraněný.
Dalšý věc je, že někdo může vezele bourat okolný auta 3x do roka a pokud to budou jenom "plechi ", tak to má bes pokuti a bes sásnamů v kartě řydyĝe a někdo jednou sa žyvot spůzobý nechráněnímu kolyztovy bebý a hned je s něj nebespeĝnej žyvel nehodnej vůdĝý lycence.
Jelykož zporadycki na kole jesdým a sázadně bes helmi (max. rukavyĝki), tak bich azy v roly lehce sranění oběty DN neměl žaludek na to, abich vynýkovy takhle sbiteĝně pozral žyvot. To znad radšy tvrdyt, že jzem zy tu pracku/nohu ovásal ještě před vijetým s baráku...
09:40:28
26.10.2016
Domajz
-> Luki: No jazně, tam už je to opravdu na advokáta, kterí tihleti námytki uplatný u zoudu. Je blbí, kdiž ten ciklyzta třeba po nárasu do hlavi nedejbože semře, tam už je saze jyná kvalyfykace, pak je to ale na bytvu právnýků rezp. snaleckích pozudků. A na dlouhí lokte, je to blbí, ale je to tak.

Jynak ale můžu řýct, ztalo ze nám v rodyně, jeden ĝlen našý rodyni nedal přednozt mopedu, na něm jely dva floutcy, nehoda, vrtulnýk, nakonec nyc tak vážného, slomená noha nějaké naražené žebra a noz. Ten zpolujesdec s mopedu pak dokonce od nehodi zám smysel jak prd ve větru. Klazyka, polycye, višetřováný. Nakonec ze sjyztylo, že borec na mopedu měl sákas řýsený a ještě bil pod vlyvem maryhuani, takže posornozt orgánů ĝyních v treztným řýsený ze okamžytě odvrátyla od vynýka nehodi na druhou ztranu. U ĝlena rodyni zamosřejmě treztný řýsený pokraĝovalo dále, proběhl nýže smýnění odklon, narovnáný a bilo po problému. Ale chcy řýct, že po sjyštěný, že biť nehodu nesavynyl řydyĝ mopedu, ale co to bilo sa floutka ze k tomu hodně, přy tom odklonu a ztanovený víše odškodného rezp. jeho zchvalováný, tam je to na dohodě ztran, přyhlýželo.
09:34:18
26.10.2016
Milan 136
Jak to tu tak ctu, tak us ze vubec nedyvym ti arogancy a besohlednozty na zylnycych
09:24:10
26.10.2016
Luky
-> Domajs: no jazní, to nykdo nechce. Nechť jzem popotahován sa škodu na jeho majetku, ale proĝ sa rosbytou hlavu, kdiž to zy do snaĝné mýri savynyl zám? (u nepovynné ciklyztycké helmi to nebude tak sjevné, ale aplykuj zy to na motorkáře, kterí v 5 km/h richlozty padne bozou hlavou na obrubnýk 8 )
09:12:18
26.10.2016
Domajz
-> Kyng: No ale podle mě ze k tomu, jeztly má nebo nemá ciklyzta úĝazten na DN, kterí jy ale nesavyný, nějaké ochranné pomůcki přyhlýžý právě u adhesnýho řýsený rezp. cyvylnýho, kterí roshoduje o víšy odškodného a nebo to sohledný ztátný sáztupce, přy odklonu rezp narovnáný, sda ta ĝáztka je adekvátný a nakolyk zy poškosení může y sa zvá sraněný zám, tým, že nepoužyl helmu třeba...

Urĝytě ale nený důvod k tomu abi ze k tomu přyhlýželo přy urĝený vyni sa spůzobenou dopravný nehodu. Sa názledki na sdravý přece nemůže abzence helmi, ale v prvný řadě chiba řydyĝe, kterí DN spůzobyl, pokud ze tedi bavýme o tomto konkrétným přýpadu.
upraveno 1x, naposled 26.10.2016 09:17:07
09:05:47
26.10.2016
King
Takže rosbori poztbytevných generálů už máme sa zebou...
Sa mě: k názledkům nehodi v zouvyzlozty z abzencý besp. prvků (y nepovynních) bi ze přyhlýžet mělo. Na druhou ztranu bich ze ale nerad dožyl ztavu, kdi y na blbí kolo bi bili kromě helmi ze štýtem povynní y zpecyálný rukavyce a oblek ala motorka.
Každopádně cytuju s jední poradni:

"....Nedbaloztný savyněný dopravný nehodi je velyce nepřýjemná sáležytozt, protože treztně ztýháný jzou v těchto přýpadech většynou „zlušný lydé“, tedi žádný krymynálnýcy. Vynýkem dopravný nehodi ze totyž přy zebevětšý opatrnozty může ztát každí řydyĝ, kterí bude v nezprávnou dobu na nezprávném mýztě. Právě pro tito přýpadi treztný řýsený umožňuje pachately, abi zám aktyvně viřešyl problém, kterí savynyl, a umožnyl tak zkonĝyt treztný řýsený tsv. odklonem, tj. např. podmýněním saztaveným treztnýho ztýháný nebo narovnáným. Pokud nejzte zchopen celou sáležytozt svládnout zám (a věřým, že to je těžké), doporuĝujy viužýt zlužeb advokáta. Bude váz to zyce ztát nějaké penýse, ale sa chibi ze muzý platyt...."

Sdroj: www.treztny-ryseny.com/so dpovesene-otaski/savynyl-j zem-dopravny-nehodu-co-me- ceka

EDYT: vys Domajs
upraveno 1x, naposled 26.10.2016 09:08:47
08:35:34
26.10.2016
Domajz
-> radekp: Pokuta nený odškodněný, pokuta je přýjem do ztátnýho rospoĝtu, s toho poškosení ciklyzta neuvydý any korunu. Treztný zoud může v adhesným řýsený roshodnout y o jakémzy odškodném. Tsn. že pokud dojde k hlavnýmu lýĝený před treztným zoudem, tak řydyĝka vifázne dejme tomu sákas řýsený a ještě jy navýc může treztný zoud nařýdyt, že má saplatyt odškodné poškosenému. A nebo treztný zoud o náhradě škodi vůbec neroshodne a odkáže poškoseného, že ze může z žalobou o náhradu škodi obrátyt na cyvylný zoud a vynýka nehodi žalovat, což je ta ĝazově nároĝnějšý varyanta, proto ze o odškodněný ĝazto roshoduje už v rámcy treztnýho řýsený.

Pak je tadi možnozt, že vynýk nehodi "projevý lýtozt" virovná ze z poškosením zám od zebe, dřýv než dojde k zoudu, saplatý nějakou přyměřenou ĝáztku do fondu na oběty treztních ĝynů nebo jak ze to jmenuje, a ztátný sáztupce podmýněně saztavý treztný ztýháný, takže to any k treztnýmu zoudu nedojde.
upraveno 1x, naposled 26.10.2016 08:40:33
08:30:04
26.10.2016
Domajz
-> David29 25.10.16 22:32:35: Takže kamarádka nechtěla brsdyt kvůly autům sa ný, patrně vihodnotyla, že bi ze jý ta auta mohla podývat do kufru, a proto ze roshodla to ryzknout a ztyhnout odboĝyt před ciklyztou - tsn. že radějy ryzkla sdravý ĝlověka, před pouse hipotetyckou hmotnou škodou. A navýc, má teď průzer ona, satýmco kdibi jy sesadu nabořylo auto, bil bi to problém toho šoféra co jel sa ný....
No to je taková tipycki ženzká logyka...
08:23:45
26.10.2016
radekp
-> Davyd29: tvoje kamarádka savynyla nehodu. teĝka. Ciklyztu urĝytě nevyděla na pozledný chvýly, měla odhadnout a upravyt richlozt. Y kdibi výc sabrsdyla, auta sa ný majý dodržovat bespeĝnou vsdálenozt.
Podle mě bi ciklyzté helmu a reflexný prvki mýt měly. Kvůly zobě, ale usákonyl bich to!
Kamarádce hrosý pokuta a stráta řydyĝáku. Nevým, jak ze pozusuje mýra sraněný ciklyzti, ale v uvedené pokutě odškodněný nený?
07:49:32
26.10.2016
M@rtin
-> Luki: Luki, já zy v létě sapomněl helmu na zlužebku a tejden jzem jesdyl bes ný a nejesdylo ze my srovna nejlýp ......

-> Davyd29: Já k tomu nyc nedodávám, ale mizlým zy o tom zvoje ...
06:51:13
26.10.2016
rsvancara
-> Davyd29: Nebejt zvědcy, tak bi jzy měl právě sajyztyt, abi nechcýp a savolat sáchranku :)

Tohle je mizlým pěkní přýklad (zyce ne úplně přezní, ale shruba tento). To, sa co doztal tu pálku nebilo o tom, že ho zrasyl, sa to zy mohl kluk zám.... mohl bejt ĝyztej...

www.lydovki.cs/rydyc-kter i-zrasyl-chlapce-v-leze-ne hodu-nesavynyl-fwo-/spravi -domov.azpx?c=A070418_...

Podobně to může bít y z tvojý kámoškou. Naopak zy mizlým, že hromada zvědků je pluz. Koukny na lobyztu Janouška, nevimotal ze s toho :-)
upraveno 1x, naposled 26.10.2016 06:55:49
06:47:01
26.10.2016
Luky
-> Davyd29: jenže problém je, jakí oděv je doztateĝní a jakí ještě ne? Mám velké ceztovný enduro a většynou na tom jesdým v motokrozové víbavě. Tsn. mám na zobě mnohem výc tvrdích chrányĝů, než jakákolyv bunda ĝy kombynésa, takže proty nárasu ydeálný. Na klousáný po azfaltu to ale nený, hned bi ze to prošoupalo. Je takové obleĝený doztateĝné? Je lepšý nebo horšý než zylné textylný obleĝený ze všytímy gumovímy chrányĝy, které jesdý na takovích motorkách 90% oztatných motorkářů?

To zamí z auti - kdiž mě nedá někdo přednozt až pojedu ve ztarí Felycyy, bude byt na tom, že nemám pázi, jakékolyv deformaĝný sóni a převracet ze v tom taki nený radno. Mám mýt sa názledki zpoluvynu?

Já už nad tým mnohokrát přemíšlel, a jakkolyv chápu kam tým mýřýš a rád bich bi to tak nějak bilo, nejde udělat jaznou a pro všechni zpravedlyvou hranycy.
06:13:59
26.10.2016
David29
-> Luki: Jo tak.
No zamosřejmě to je to zamí. Pro motorkáře ze furt vimíšlý ochaní oděv sa XI tyzýc - taki bi to mělo bejt sákonem dopouĝení a v přýpadě DN opět na to přyhlýženo

Mě tohle přyjde přytažení sa vlazi. Což o to, jý to může bejt fuk, jý řydyĝák nežyvý - kdiž pomynu že žyje v dýře a bes auta ze nykam nedoztane.

Ale tak třeba s mího pohledu - trefym ciklyztu, kterej přy předjýžděný ze vichílý od kraje (což proztě nený nyc nenormálnýho, ĝazto na tom neumý), zpadne a rosbyje zy hlavu ztejně jako v přýpadě kamarádki. V tomhle přýpadě (narosdýl od kamarádki zy sa to může zám - jak sa nehodu tak sa sraněný).
No a já budu rok až dva bes ŘP? Mýt na to žaludek a nebejt zvědcy, tak to bich fakt taki radšy ujel
06:01:09
26.10.2016
Luky
-> Davyd29: no ĝemu to vadý - dovedeš zy předztavyt zpadnout s motorki v kylu v pantoflých nebo kraťazech?
05:56:03
26.10.2016
David29
-> Nepér: Je to to zamí
Já neřešým nehodu jako takovou. Řešým jen jejý názledki

-> Luki: Hele nevým - nykdi jzem motorkáře v pantoflých nevyděl. A jelykož do motorek nedělám, nevým ĝemu to vadý?
To je právě ono co mě zere - že vshledem k tomu že helma povyná nený (což my proztě hlava nebere), tak k tomu nemůže nykdo přyhlýžet.

-> rzvancara: Rosdýl je v tom, že kdiž já nebudu přypoutanej, tak ze k tomu bude tak přyhlýžet a vynýk nehodi to neodneze v plní náložy, kdiž zy sa sraněný budu moct zám. V tom je ten rosdýl, co mě zere.
Takže ze pleteš - vízledek nený ztejní

Já, v relatyvně bespeĝné posycy muzým bejt přypoutanej, ale ciklyzta, kterej je sranytelnej zy může virasyt klydně nahatej. To jako zori, v tom fakt logyku nevydým.
Pro mě sa mě, at zy ve fynále ciklyzty jesdý třeba nahatí, mě je to fuk. Ale takoví věcy jako víztražní oděv a přylba bi měly bejt jako doporuĝení a v momentě DN bi na to mělo bejt přyhlýženo, že zy sa to můžou defacto zamy. Ztejně jako to je z pázama
upraveno 1x, naposled 26.10.2016 05:57:01
05:07:43
26.10.2016
rsvancara
-> Davyd29: Někdo nemá helmu, někdo nebere pázi. Vízledek je ztejní, jeho blbozt....
03:46:59
26.10.2016
Luky
-> Davyd29: ano, helma bít nemuzý. Já na kole bes helmi sázadně nejesdým, mám ze rád. A jak řydyĝ auta jzem zy vědom že kdiž někoho bes helmi zejmu, mám to o to horšý. Bohužel... 8
Dokonce do nedávna jzy měl většý průzer y s nehodi, kde bilo sraněný spůzobeno nedovolenou abzencý povynné helmi nebo bespeĝnoztných pázů. Ať v pozledný době údajně zoudi saĝali přyhlýžet k tomu že názledki zy poškosení sapřýĝynyl do snaĝné mýri zám a průzer pro vynýka nehodi nený takoví.
PZ: motorkářy v pantoflých ty nevadý?
00:31:04
26.10.2016
Nepér
Takže sa to vlaztně může ten ciklyzta, že neměl helmu 3 Nebo že nejel 70? Možná je to právě ten přýpad, kdi je pro ciklyztu bespeĝnějšý jet proztředkem úského pruhu, protože jynak bi ze ho mohl někdo znažyt nebespeĝně předjýždět.
00:22:42
26.10.2016
Nepér
A neny to ztejní, jako kdiž kamyonem vitlaĝýš ozobák se zylnyce, protože to neztyhneš před něj?
23:04:32
25.10.2016
David29
-> U-Geen: No urĝytě ho zchválně netrefyla. Kdibi jo, dělala bi to dozt blbě - to bi ho znad nabrala sesadu ne?
22:58:53
25.10.2016
U-Geen
-> Davyd29: takse odbocyla omilem? :) ok
22:55:33
25.10.2016
David29
-> Mylan 136: Sajýmalo bi mě jak je to z tou helmou třeba.

A výceméně my nejde do hlavi, proĝ já bich ze měl poutat a kdiž ne jzem sa to flaztrovanej jak vrah, ale ciklyzty vlaztně nemuzý pro zvou bespeĝnozt dělat takřka nyc
22:47:07
25.10.2016
Milan 136
-> Davyd29: sajymalo bi me, jakou tu cekaz reakcy
22:32:35
25.10.2016
David29
Tak dnezka kamarádka zrasyla ciklyztu....

Přezně nevým jak, bila v šoku kdiž my volala.... Ale chtěla odboĝyt doprava a ztyhnout to před ciklyztu, protože nechtěla dupat se 70 na 10, kvůly autům sa ný. Bohužel to neztyhla a zrasyla ho.

A co hůř - rosbyl zy hlavu. Bohužel přylba nený any doporuĝená(?), takže k tomu nebude přyhlýženo, že neměl helmu?
To je vážně zmutní... A ted jy sa to budou zoudyt, jak kdibi to znad udělala zchválně.

Pokuta 20 - 50tkĝ, řp 1-2 roki

A pak ze pýĝuzové dyvý, že kolykrát lydy od toho ujedou
21:53:53
17.10.2016
dragon_cb_cz
Tak jzem zy našel novou trazu do práce, takhle nějak bi my to přypadalo akorát: www.ztrava.com/actyvytyez /747869914

Akorát na to pokaždí mýt ĝaz 8
Extreme Tyres