skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zajímavé projekty, přestavby
-> aDAm 12.11.15 14:26:55: Je to fakt takové disproporční jako prase. 

-> Milan 136 12.11.15 12:01:45: Tady budou budou vzhledem k proporcím a délce vozidla asi zajímavé jízdní vlastnosti. Nějak si to nedovedu moc představit jak to bude fungovat.
-> Milan 136: jj kdyby to ještě takto pořešili bylo by to zajímavější.
-> aDAm: nedavno jsem na to koukal. Je tam odvedenej kus práce, ale vypadá to divně-ty proporce kastle
Jedna pěkná stavbička Citigo 1.8T 4x4
www.briskoda.net/forums/. ../243854-citigo-go-a-citi go-with-more-go
www.briskoda.net/forums/. ../243854-citigo-go-a-citi go-with-more-go
interestingengineering.co
m/flat-packed-go-kart-can-
be-made-in-hours-and-hits-
25mph
Tohle by se dalo sfouknout v práci
Tohle by se dalo sfouknout v práci

-> Michal N 283: čo by som pre teba nespravil predsa
-> PD-TOMMY: o tomto som čítal kdesi...konečne to aj vidím,ako to vyzeralo...super, že si to pridal sem

-> Milan 136: to teda

-> Bedřich: pecka
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Když je rarita za poloviční cenu šrotu pořádného auta...
a to že to je minimálně 10let stará záležitost si nikdo nevšim? jen na autoforum.cz někdo objevil ameriku...
-> Eidy 18.06.15 14:00:21: Ale že by zrovna v Anglii, kde mají tyhle starý Škodovky docela tradici a dost fanoušků, nevěděli že je to rarita...
-> m8rinek: frčet na vrakáč pro další dva?
-> havlik: Nebo tak... I když komu stačí motor z dodávky z vrakárny tak může frčet :D.
-> m8rinek: tak kde vzít díly je ten nejmenší problém spíš kde vzít na ně.
-> Luky: Má asi 20kg výztuh navíc, který se na kastli šroubujou, naprosto stejné jako moje Sportive, která je mnohem dostupnější... Nicméně je stejně nepoužije, protože tam nezůstal na kameni kámen :D. Ale kouká se na to hezky... Jen kde vzít motor z Vette, špajz a rozvodovku z Cadla atd :D.
-> m8rinek: děs, tyhle kuchání pěkných aut
Nemá třeba tahle verze nějakou silnější kastli nebo tak něco?

Nemá třeba tahle verze nějakou silnější kastli nebo tak něco?
-> Luky: Ono většinou, když chceš mít fajnovou stavbu je ideální začít na něčem netknutym... Třeba tady týpek přestavuje Miatu na V8 z Corvetty a přestože mu zbyde jen kastle a ramena náprav (motor, nápravnice, převodovka, rozvodovka, kardan vše přijde jiné) a nepoužil na přestavbu nejlevnější 1,6, ale 200k edici Mazdaspeed s přeplňovanym motorem 6q, šperou, klimou a všim možnym :)))... Nějakej RIC pche :D.
-> Eidy: ale jo, já to chápu, jen že je škoda maloseriovky no...
-> Luky: Kdykoliv stavíš auto (renovace nebo komplet stavba), tak většinou chceš mít co nejlepší základ. A chápu, že v Anglii těch aut zase není tolik a pokud nejsi fanda škodovek, tak RIC ti nic neřekne.
-> m8rinek: o tom to není. Jde spíš o to, jestli by se to nedalo udělat z něčeho hnilýho, když z původní kastle vlastně moc nezbyde
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Nedráždi hada, je to přeci ta nejvíc nejlepší přestavba jakou lze realizovat :D.
-> Mantrabeach: Acho jo, bohužel máš pravdu... vypadal daleko líp, než většina toho, co je na prodej u nás. Zbastleninu alá Porsche si mohl udělat z čehokoliv jinýho. 

-> radekp: Necpat do toho ty monstrózní repráky, tak bych to i chválil. 

-> Jarda/felda: koukám že nějakej idiot v anglii zničil krásnýho zachovalýho rice

-> radekp: tak třeba s ním pracují běžně a tak to pro ně bylo jednodušší než nějaká hlína ;)
-> aDAm: Ano, je to forma, ale příjde mi to úchylné. Sám jsem dělal formy z montážní pěny, polystyrenu i hlíny...ale SDK ještě ne.
-> radekp: tak z toho sádroše je snad jen kopyto pro lamino ne? ;)
-> Bedřich: karoserii ze sádrokartonu už jsi viděl?
www.locostusa.com/forums/ viewtopic.php?f=39&t.. .

www.locostusa.com/forums/ viewtopic.php?f=39&t.. .
-> Matthes, záškodník z TechWebu: da sa to najst na YT .. pozeral som to ked som bol PN.
-> Bedřich: mě se líbí jak tvaruješ hliník a pak mne přijde škoda to schovat pod barvu, kdy to nebude k rozeznání od nějakýho laminátu 

-> Luky: Myslím, že by jsi byl hodně zklamaný.S mým garážovým pokusem se to nedá srovnávat, auto na odkazu je úplně někde jinde.Dá se srovnat s Edlingerovou E30, ale né s mým.
Tyjo to mi pripomina ty projekty Boyda Coddingtona, byl o nem (jeho dilne) serial na Discovery.
Za mě je škoda to schovat pod lak. Tyhle stavby mám nejradši surový kdy je vidět jak je to krásně udělaný. To samý platí i o Bedřichovo užovce a doufám že do laku nepůjde

-> Bedřich: moc hezký

-> Bedřich: podle všeho žádnou patrici nemají.
Nejvíc mě štve, jak snadno lze takovéto domácí stavby legalizovat. Krásné příklady jsou na stránce locostusa.com
Nejvíc mě štve, jak snadno lze takovéto domácí stavby legalizovat. Krásné příklady jsou na stránce locostusa.com
-> radekp: Největší mazec je třetí odkaz.Proletěl jsem to zatím jenom zběžně, ale jestli to klepou opravdu všechno bez dřevěných maket tak to jsou opravdu machři.
Něco pro místní pláteníky:
www.locostusa.com/forums/ viewtopic.php?f=35&t.. .
zajímavá stavba Jeepu, ukázky karosářských technik:
www.4wdaction.com.au/foru m/viewtopic.php?f=22&t ...
stavba vlastního auta s plechovou karoserií:
www.metalmeet.com/forum/s howthread.php?t=9032
replika Bentley EXP Speed 8 od kluka ze Švédska:
forum.savarturbo.se/viewt opic.php?f=21&t...
www.locostusa.com/forums/ viewtopic.php?f=35&t.. .
zajímavá stavba Jeepu, ukázky karosářských technik:
www.4wdaction.com.au/foru m/viewtopic.php?f=22&t ...
stavba vlastního auta s plechovou karoserií:
www.metalmeet.com/forum/s howthread.php?t=9032
replika Bentley EXP Speed 8 od kluka ze Švédska:
forum.savarturbo.se/viewt opic.php?f=21&t...
-> Tuner#2: ok, věřím že sem při posunu vložíš fotky...