Přes dlouhé rozmýšlení si neodpustím příspěvek. Důvod je zřejmý, než psát slohové cvičení, bude lépe shrnutí v bodech, pro vysoké procento čtenářů to bude vysvobození,

.
1) Obchod je průsečíkem dvou křivek - nabídky a poptávky
2) Pokud je nabídka vyšší než poptávka, jedná se o přebytek snižující cenu.
3) Pokud je poptávka vyšší než nabídka, jedná se o nedostatek navyšující cenu zboží.
4) Pokud se cena vzhledem k nedostatku zboží zvyšuje, získává výhodu solventnější zájemce.
5) Jestliže potencionální zájemce není dostatečně solventní, měl by zvolit alternativní řešení své situace, upřednostňuje se zákonné jednání.
6) Potencionální zájemce jehož solventnost nedosahuje výše zaručující úspěšný obchod bývá obvykle rozladěn, a pokud se jedná o jedince s mírným sklonem k iracionálnímu jednání, bude hledat prostor pro stěžování, tzv. "lampárnu", v případě, že je to středoevropan, nastoupí závist.
Nechápu stěžování nad neuskutečněným přáním v podobě nákupu určitého předmětu, každý má v případě aukra stejnou šanci. Jen každý jiné výchozí možnosti a těm by se měl každý přizpůsobit.
Vadí mi pouze to, že 2-3 vysoce zajištění sběratelé, překupníci nebo příslušníci kterékoliv jiné skupiny, jsou schopni ovlivnit hodnotu určitého druhu zboží (pro ostatní prodávající - nasazení vyšších cen stejného zboží, nebo kupující - to či ono se prodalo za toli a tolik, takže když dám o něco méně, je to výhodné). Ovšem jediné, co mi zbývá, je přijetí prvích pěti pravidel.
Když zanechám předchozího kázení vyvolávajícího střevní nepohodu, můžu dát k dobru názor z davu:
Např. švára zapřísáhlý a bohatě zásobený "eRkař" tento týden prohlásil: "Než prodat díl na eRko, raději budu do smrti jezdit Mondeem."
Jakožto bývalému fordfan mi to tak vtipné nepřijde, ale to je OT.
Naproti tomu, můj názor je shodný pouze do té míry, pokud nepůjde o finanční zajištění vlastní rodiny, poté milý zazobaný překupníku či sběrateli, vítej a plať!
Neb pravidlo č.3) zní:
Pokud je poptávka vyšší než nabídka, jedná se o nedostatek navyšující cenu zboží.....