-> Jarda: to asi ne, ale má to podběhy plastový takže by stav moh bejt nic moc jen z venku ale podstata muže bejt OK... bejt to tady jedu se na to kouknout.
-> bouchy: Nemyslím, že je to čtyřrychlostní automat, a rozhodně to není úprava z fabriky, podle mě je to obyčejná manuální převodovka akorát s upravenou spojkou pro invalidu.
-> Jumbo: Já to (společně s klimatizací) taky slyšel, ale co jsem psal do jiného tématu, prý je to nesmysl. Přitom bych mohl přísahat, že jsem to kdysi vidět v nějakém prospektu - 5M, 4A...
-> Mr._Nosferatu: Může to být nějaká variace na přestavbu pro invalidu. Když má plný invalida auto s manuální převodovkou, na řadící páce je buďto tlačítko, nebo snímač pohybu, který dokáže sepnout a povolit spojku, aby se dalo řadit. Tomu by odpovídala krabička pod rádiem, tudíž pokud ji zapneš, ve chvíli kdy položíš ruku do prostoru řadící páky, tak se ti zmáčkne spojka a ty můžeš zařadit, ruku odděláš a spojka se zase pomalu sepne.
Předpokládám úprava pro někoho, kdo přišel jenom o jednu nohu.
To nevím protože RiC koupit nechci. Chápu, že by si někdo chtěl z obyčejného rapida udělat Ricku ale to je jako mít v obyváku na stěně Slunečnice od Van Gogha a vědět, že je to reprodukce.
Což je kolikrát úsměvné, když jsou vyhledávané jen díly CS a ty stejné CZ jsou pro ty co nejsou fanatikové. :-D
Ale trochu mi to ztrácí smysl. Vzít vinko, a převařit ho nebo poýádat o výměnu kastle a postavit si RIC... to auto bude mít zlomkovou hodnotu jako přestavba nebo převářka.
Ten shořelý Rapid s propadlým TP je úplně na nic. Do veteránského registru to taky nikdy přihlásit nepůjde, jedinou cenu na tom má tak ta zachráněná jednotka, jinak nic.
-> Nwkt: tři roky počkat a na Veteránský I když přiznávám, teď jsem tu legislativu dlouho nesledoval, zda je to jedna z možností A za tři roky zas může být vše jinak.
-> Kilián: Obyč GLi před renovací je teď někde na 1500 euro (jedno jsem viděl ve Finsku za 1800, druhý mi volal novej majitel, že ho koupil od Roberta z Maďarska a ten za něj chtěl tuším těch 1500) nebo tady se pohybujou tak od 70 tisíc víš (až prý 110).... RiC je tu vzácnější a je to kupé, takže myslím, že by cena mohla být ještě vyšši (na prodej byl jeden v UK - stříbrná matalíza, cena už si nepamatuju).
Podle mě by to měl roztrhnout a prodat zvlášť. Takhle jako celek to bude prodávat blbě.
-> Antony: tak to netuším, koukam že se i vydražil za docela slušné love, ja to zas tak nesleduju, nejdřiv tu byl odkaz na aukci a potom odkaz na požar té údajně opuštěné haly s nějakejma vrakama uvnitř a jestli tam rapid jestě byl nebo ne se nevědělo...