origo plecháče s pneu pro originalistu
kleinanzeigen.ebay.de/anz
eigen/.../220673327-223-38
10
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zajímavé zboží nejen z aukra
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: podľa mna zas ta farba na tom garde vyzera brutalne

-> dragon_cb_cz: pěkný, až na tu hovnovou barvu

www.marktplaats.nl/a/.../
m838433071-skoda-coupe-120
-rapid-de-luxe-bj-1984.htm
l?c=8c285449...
Docela luxus, mít tu sumičku vyloženě navíc, tak bych asi neváhal...
Docela luxus, mít tu sumičku vyloženě navíc, tak bych asi neváhal...
-> majop3k: 

-> castrol: vsak na kazde kolo jeden motor

-> Jozka: jedine tak
-> castrol: Tak možná po rovině.. třeba na válcování trávy na hřištích by to bylo praktický.. 

-> majop3k: totok škodná ani nepotiahne

toto ma dnes prekvapilo na Facebooku auto.bazos.sk/inzerat/...
/Predam-skodu-1000-mb-delu
xe.php 

-> m8rinek: 

-> dragon_cb_cz: -> dragon_cb_cz: To je British Racing Green...
-> Tomaso435: A už se nikdy nevrátí..

-> Tomaso435: Dávno pryč 

-> dragon_cb_cz: kde sou ty doby kdy cenovej rozdíl emko vs užovka byl dvojnásobný a vedle stojící litr byl za 9...
-> dragon_cb_cz: Tak to bydlíš 10 km od nás, tak to fakt není problém :)
-> MisakusX: České Budějovice, ale do Brodu to fakt nemám daleko (bydlím v Kolovratech)... až se dostanu do garáže, tak bych mrknul co tam je.
Jinak koberec na zadní plato bohužel nemám, v mým kile byly takový červený chlupatý nesmysly z umělýho vlákna, který sluncem ztvrdly a sypal se z toho hroznej bordel, tak to letělo do popelnice...
Jinak koberec na zadní plato bohužel nemám, v mým kile byly takový červený chlupatý nesmysly z umělýho vlákna, který sluncem ztvrdly a sypal se z toho hroznej bordel, tak to letělo do popelnice...
-> dragon_cb_cz: Tak pokud je ČB Český Brod, tak tam pojedeš v zásadě kolem nás, pokud České Budějovice, tak ne :) Na Ipur krytce nijak nevisím, mohl jsem mít i ten volant, ale bylo očividné, že s demontáží by bylo moc práce, takže ji jsem ochotný pustit ... Náhodou by se v ČB nenašlo něco jako libovolný kobereček pod zadní sklo na stovku? :)
-> dragon_cb_cz: To je docela možný.. i na tom užovkovým jsem měl potah kvůli jeho tloušťce..
-> MisakusX: A víš že ten bych možná mohl mít já ? Ale radši bych ho zkompletoval sám než pouštěl džejdžejovi... musím se v ČB kouknout do garáže co tam vlastně je.
-> j_j: Ten dvouramenný volant, který poptáváš nemám, ale mám tu IPURovou krytku s nápisem škoda, tak kdybys sehnal volant bez ní...
-> Jozka: Tloušťka toho er-volantu už je myslím prakticky shodná s těma tvrdejma užovkovejma.
-> j_j: -> j_j: On ten volant není tak špatnej, ne jeden jezdec ho používal v závodních vozech.
-> j_j: Tak nemám teď ani tuchu, kde je LS volant odloženej, ale zas tak malej není - malej kolíňák je o hodně menší..
-> m8rinek: Jestli on nemyslí odchylný přepákování až na karbu u LS oproti obyčejnejm stovkám s BS jednokomorákem.. což je u LS a R shodný pro DDSR.
-> m8rinek: Jestli on nemyslí odchylný přepákování až na karbu u LS oproti obyčejnejm stovkám s BS jednokomorákem.. což je u LS a R shodný pro DDSR.
série litr/kilo má špagetku,ale zase je to 40cm kormidlo :) tenhle LS/R volant je malej a ještě ouzkej, to je "smrtelná kombinace" ale mě se prostě líbí tak jak je :D
-> j_j: -> j_j: Co to?
-> Jozka: -> Jozka: Ale jo, litr asi má uplnou špagetu
-> Jozka: -> Jozka: Ale jo, litr asi má uplnou špagetu
-> j_j: Jo, já měl v LS - resp. mám, ten z prvního odkazu - "malý garde" je snad až nějaká poslední evoluce z doby, kdy už se kila nedělaly..
-> m8rinek: Jsem s tímhle volantem kroutil jen v potahu, jedinej pokus bez něm mi celkem stačil - ale i tak mám dojem, že věnec je přece jen nepatrně silnější, než standart kilo či MB - nebo se mejlim..?
-> m8rinek: Jsem s tímhle volantem kroutil jen v potahu, jedinej pokus bez něm mi celkem stačil - ale i tak mám dojem, že věnec je přece jen nepatrně silnější, než standart kilo či MB - nebo se mejlim..?
-> m8rinek: řekl jsem to blbě...to přepákování pedálu je jiné :) jiné táhlo :)
-> j_j: -> j_j: jo? Erko má standardní...
-> m8rinek: mě se taky líbí, pozřel jsem ho při listování katalogem na škodě 110 LS :) koukal jsem na odlišnosti ostatních kil a právě Lux Superu....má i jiný pedál třeba,což mě překvapilo :)
-> j_j: -> j_j: Ten jsem asi rok jezdil www.skoda110r.eu/110r/cer
venec1130001.jpg Dost možná ho nechám obšít kožkou (řídit kusem hada s bobkama ze spodu není nic moc) a možná se k němu vrátím...
-> Jozka: -> dragon_cb_cz: vy myslíte ten s tím celoairbagem určitě :) a to buď ten rovnej a nebo ala "malá Garde" :)
www.skoda110r.com/archiv/ .../volant_2a.jpg
nebo "malý garde"
www.skoda110r.com/archiv/ .../volant_3a.jpg
www.skoda110r.com/archiv/ .../volant_2a.jpg
nebo "malý garde"
www.skoda110r.com/archiv/ .../volant_3a.jpg
-> j_j: Erkovej volant mám kdybys chtěl, ale s novější verzí IPURu.
-> j_j: Si tyhle extras FCÚ holt užíval..
No, ten erkovej sériovej docela ujde, mám ho jako záložní pro MBB, akorát v černej barvě, protože do LS se dával polomatně černě lakovanej - a taky s jiným "airbagem"

No, ten erkovej sériovej docela ujde, mám ho jako záložní pro MBB, akorát v černej barvě, protože do LS se dával polomatně černě lakovanej - a taky s jiným "airbagem"

-> Jozka: jak píše j_j...ono když si vezmeš doplňky ala elko Sprinty, rádia, volanty, panely na rádia, mlhovky tak to byly rakety fakt neskutečný :) osobně bych chtěl tenhle : www.skoda110r.com/archiv/
.../Motor%20Journal_25.jpg nemá někdo ? :D
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: Jak píše -> j_j: , výrobce KS Český Dub, dobově do 110R sedí (možná bych našel někde datum homologace, resp. rok), systém uchycení je shodnej (matice odspodu etc.) a sedět prostě musí - už jen proto, že do 110LS se dávaly dvouramenný volanty stejný jako do 110R..
Na a ta cena v tomhle nevalným stavu je dle mě úplně mimo, nejvejš litr i s poštou a to jen proto, že je k němu ten špunt..
-> j_j: Tyhle doplňky byly ukrutně předražený za bolševika.. Poslední novej kolíňák, už kapitalistickej, jsem kupoval na prodejně autodílů v roce asi 1993 za 650 Kč..

Na a ta cena v tomhle nevalným stavu je dle mě úplně mimo, nejvejš litr i s poštou a to jen proto, že je k němu ten špunt..
-> j_j: Tyhle doplňky byly ukrutně předražený za bolševika.. Poslední novej kolíňák, už kapitalistickej, jsem kupoval na prodejně autodílů v roce asi 1993 za 650 Kč..
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: to nevím, ale do erka se to moc nedávalo z důvodu toho, že tam už menší volant byl :) narozdíl od kormidel š 1000 MB - 110 L :)
-> j_j: díky, mám ho právě taky vyndaný i s tyčí z jedné škody 100 akorád potřebuje nově obšít .. a teda páslo by to ze stovky do erka? nevím jak se liší volantové tyče, náboje atd ..
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: recenze : "Sportovní volanty z komunálních služeb Český Dub se vyrábějí ve dvou odlišných provedeních: pro MB 1000 a pro Škoda 100/110. Rozdílná je hlava volantu, přizpůsobená příslušnému koncovému čepu hřídele volantu. Věnec volantu s vnějším průměrem buď 350 nebo 380 mm je potažen alternativně perforovanou či hladkou koženkou v několika barvách, tři plochá ramena jsou rovněž z leštěného hliníku. Hlava je opět krytá pryžovým polštářem zdobeným smaltovaným znakem. Montáž podle návodu je i pro amatéra snadnou záležitostí, při koupi však pozor na nezáměnnost volantu pro příslušný model škodovky. Provozní zkušenosti odpovídají přibližně těm, které uvádíme u lomnického volantu, včetně zrcadlení leštěných ramen. Jen perforovaná koženka zkušebního volantu měla citelně tvrdý šev, který si při delších cestách vynucoval jízdu v rukavicích. Volant s menším průměrem věnce ponechává více místa pro kolena, lze jej však doporučit pouze mužům, protože jeho určité výhody do značné míry znevažuje velká síla, potřebná pro manipulaci s řízením škodovek zejména při složitějších parkovacích manévrech a která je stěží únosná pro jemné ručky žen. S malým volantem též pozor při rychlé jízdě; je určen pro zkušenou a citlivou ruku a i drobná výchylka může ve zlomku vteřiny dovést vůz do příkopu.".....tedy družstvo z Českého Dubu...
mám ho (zatím ne na autě a je fajn...jen o málo menší než originál...někde jsem dával i srovnávací fotky oproti origo volantu je zhruba o 2-3 cm v průměru menší) ...cena volantu byla tehdy "lidových" ( 510 nebo 520 Kčs),což odpovídalo tak čtvrtině až pětině průměrného tehdejšího platu. Za podobnou cenu jsem ho kupoval já v CZK :)

-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: -> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: Kolí(nák, nebo Lomničák, jednoduše nějaký kovodružstvo. Dobově jo, cenově ne...
-> m8rinek: a co je to zač případne z čeho? odpovídalo by to třeba jako dobovka do erka?
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: -> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: je
pánové, co je to za volant, puvodem z čeho, a není ta cena trochu mimo? auto.bazos.cz/inzerat/...
/Sportovni-volant-Skoda-10
00MB-aj.php díky
taky se mi líbí
-> Plisek: původní gejzír :) hezké ! 

-> Petr98: Tak pak dej vědět, kolik si mám připravit 

Za chvíli tam volám 

-> Plisek: vypada dobre