-> King 10.03.22 07:43:52: já ráno potkal kámošku, kterak si to šine 80-90 zatímco obvykle mě předjížděla i když jsem jel služebákem Přece jenom u tý jedničkový oktávky je kurva rozdíl jestli jede za štyry nebo o 2 deci víc :-D
-> charon 10.03.22 06:20:36: To je mi taky zahadou. A vcera po ceste z Berouna jsem si nemoh nevsimnout, jak ty cen cvicej s chovanim dojizdecu do prace autem. Jeste pred tejdnem jsem byl na dalnici se 120 GPS na tempomatu loser, kterej predjizdi jenom kamiony a vcera se po D11 masove "prohaneli " kolenovrti, ktery to valili 80-100. Kdyz se k tomu prida klasicka dalnicni ignorance, kdy proste vyhodime blinkr bez ohledu na to, co se deje za mnou, a jedeme, je vymalovano.
Ja jsem vcera zaslech cosi, ze vlada bude kontrolovat "nefer chovani pri zdrazovani na benzinkach". Jak to chcou proboha delat? A na zaklade ceho (myslim nejakeho zakona) chcou potom ty cerpacky trestat? Tohle me osobne prijde daleko vic ujety nez ceny paliv. A ze ty ceny jedou jako blesk ... Tady u nas v ZR na OMV zdrazil N95 od 25.2. do vcera presne o 10 Kč - coz je pri moji spotrebe necelou korunu na kilák ...
-> MVM: Tak koruna dobra no... to bych usetril 350 mesicne, pokjd by to byla sleva u nejaky ne uplne drahy cerpacky... Zas nema smysl shanet slevu korunu u cerpacky, ktera je plosne drazsi o 2 Kc zejo
Zas teda je blby, ze je clovek vazanej na jeden retezec.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak to nelze brát paušálně. Záleží jak to je nastavený. Tohle je malá benzinka,soukromá, ja mám až 2kč ale nikdy jsem nedostal vic jak kačku.. Takže taková spíš symbolická. Na moji naftu to stačí ja moc neprojedu...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: to zalezi na odberech. Nedavno mi kvuli tomu 3x volali. Ale vzdy jsem je poslal v zarodku do riti, ze mame vlastni cerpacku, tankujem z 99% v miste a tech par tankovani na verejnejch pumpach jim za to nestoji.
-> MVM 09.03.22 21:53:33: To je mozny, ale vzhledem k tomu, ze poslednich 6 let jsem uz i soukrome "deaselovej " (Jarda mi tady chybi :-) , tak to potesi
Nemáte tu někdo zkušenost s takovejma těma kartama k benzínkám pro firemní flotily? Že se dohodne, že se bude tankovat jen u nějaký značky a oni pak daj lepší cenu? Kolik se s tím dá ušetřit?
-> saskyn2 09.03.22 21:14:01: Ten princip nijak nezpochybňuju, i když se v čistý podobě vyskytuje sporadicky - kde co je ohnutý od jemnýho "cinknutí" až po kartelový dohody
Ale v aktuálním palivovým chaosu se ochranáři hospodářský soutěže těžko něčeho dopočítaj, i kdyby měli ten nápad..
Zkušenost navíc praví, že nejmíň platit jsou zpravidla ochotní ti, co sami při prodejích tlačej na pilu úplně nejvíc.
-> Jozka 09.03.22 15:56:24: tak on -> venni 09.03.22 15:37:40: taky si myslím prodává nedostatkový motory za několikanásobek ceny těch kterých se všude válí mraky, prostě to trh dovolí-lidi kupujou. Až to bude přes čáru, tak bud začnou lidi chodit pěšky, nebo si koupěj nějakej parní stroj a benzínky budou muset snížit marži, nebo začít prodávat dřevo
Jediný "štěstí v neštěstí" který mám diky rokům na závodech je to, že jsem si na ceny od 60 do 200Kč/litr paliva relativně zvykl...a nepadám do infarktu.Ale nikdy jsem nečekal že by to svitilo na ceduli u silnice
Ono se tomu navýšení nelze moc divit - protože kdyby nezvýšili, tak si lidi natankují do zásoby s pro ně nižším ziskem, a po faktickém zdražení u dodavatelů k nim nebude nikdo jezdit (bude se žít ze zásob).
Takhle se to otočí, a až budou zase držet ceny s malou marží, budou lidi žít z těch zásob - ale oni maj vyděláno
To je každej den větší zdražení. O korunu,o dvě a dnes už o 3. Verva diesel 55,90,verva 100 52. Mno nic,kdu vyzkoušet novou silničku a příští týden se má oteplovat. Tak na auto jebu.
-> hans1: Tyjo plno lidí má obrovský problémy zapojit doma zásuvku, kde jsou 3 dráty a ty bys chtěl, aby zapojovali vlek, kde je 7 drátů? Nedejpříroda 13?