Ještě jedna otázečka...
tyhle paměti, která z nich je lepší?
www.czc.cz/kingston-hyper
x-predator-8gb-2x4gb-ddr3-
1600_2/.../produkt?q-c-0-f
_20...
www.czc.cz/kingston-hyper
x-blu-8gb-2x4gb-ddr3-1333/
.../produkt
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jaky notebook do 20 000kc?
-> Tommyk: Pokud očekáváš rozširování pomocí TV karty a pod, tak je volba jasná... ta cena je krásná, PC jsou poslední dobou až směšně levné...
-> dragon_cb_cz: U všech asi ne, ale u řady (stejný "obal") stejný bude a já jsem tenhle zkoušel. Přesnost žádná, reakce naprd. Takže jsem ho nakonec vrátil. Proto je lepší si to nejdřív osahat na podobném modelu, bohužel u Lenovo ta možnost nebyla, protože to vůbec v žádném krámě na výstavu nemají, takže dost zklamání, když se mi to dostalo do ruky.
-> dragon_cb_cz: s těma rozšiřujícíma kartama právě nevím. časem bych třeba přidal tuner pro dtv zvukovku, možná grafiku..
a těch pár stovek mě už nezabije. ted tu mam konfiguraci s full ATX a procesorem cos mi poradil za nějakých 5300 což mi vyhovuje![6](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/6.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
a těch pár stovek mě už nezabije. ted tu mam konfiguraci s full ATX a procesorem cos mi poradil za nějakých 5300 což mi vyhovuje
![6](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/6.gif)
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : i3 nebo i5 je prakticky jedno, procesor je to poslední co by 99% lidí trápilo, pokud na tom neděláš výpočty, simulace nebo editaci videa a podobný srandy - což asi uživatel dělat nebude.
A touchpad je a) otázka zvyku b) opravdu si myslíš, že všechny notebooky od Lenova mají stejný touchpad? Neřekl bych... a do výběru takový parametr zahrnovat když nevybírá přímo budoucí uživatel a nemůže si to ošahat je stejně blbost.
A touchpad je a) otázka zvyku b) opravdu si myslíš, že všechny notebooky od Lenova mají stejný touchpad? Neřekl bych... a do výběru takový parametr zahrnovat když nevybírá přímo budoucí uživatel a nemůže si to ošahat je stejně blbost.
-> dragon_cb_cz: Asus má jen i3 procesor a Lenomo ani nezkoumám, protože to má naprosto příšernej touchpad. Ale pokud ho někdo nepoužívá... Pro mě je však důležitý, protože myš už hezkých pár let téměř nepoužívám.
Koukám naprostá shoda na ceně. :) interlink.tsbohemia.cz/le novo-ideapad-g580-59351873 -_d156229.html
Koukám naprostá shoda na ceně. :) interlink.tsbohemia.cz/le novo-ideapad-g580-59351873 -_d156229.html
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :
Třeba tady: www.czc.cz/asus-k55vj-sx0 71h-hneda/.../produkt
A nebo lehce přes 15 tisíc: www.czc.cz/nb-lenovo-idea pad-g580ah-15-6-i5-3210m-4 gb-1tb-gt635-w8/.../produk t
To Lenovo mají i ve variantě o 2 tisíce levnější, ale bez Windows, což je trochu na prd.
Třeba tady: www.czc.cz/asus-k55vj-sx0 71h-hneda/.../produkt
A nebo lehce přes 15 tisíc: www.czc.cz/nb-lenovo-idea pad-g580ah-15-6-i5-3210m-4 gb-1tb-gt635-w8/.../produk t
To Lenovo mají i ve variantě o 2 tisíce levnější, ale bez Windows, což je trochu na prd.
-> Tommyk:
- microATX - no, možná se v tom trochu hůř hrabe, ale pochopil jsem to tak, že to má být počítač, který složíš, strčíš pod stůl a pokud to bude možné, na pár let na něj zapomeneš a vrtat se v něm nebudeš.
- Chlazení se určitě bát nemusíš, protože když tam nebude žádná rozšiřující karta tak tam prostoru pro proudění bude víc než dost. A hlavně, tohle by uchladilo i foukající dítě, vždyť tam není co by se zahřívalo - CPU má TDP 65W a nic jiného tam prakticky není ;) Do stejné skříně jsem poskládal procesorově podobnou sestavu (viz. níže) i s relativně výkonnou grafickou kartou a chladí to až až.
- Chladič pamětí není třeba (pokud je nehodláš přetaktovávat), ale pokud ho tam chceš pro dobrý pocit mít, 40 korun není moc :) Ale ve značkových "kancelářských" sestavách chladiče na pamětech taky nenajdeš a poslední dobou nejsou pravidlem ani v serverech.
- Zdroj je obecně nejvhodnější vybírat tak aby byl zatížen na +- 50%, protože v tomhle pásmu mají nejvyšší efektivitu (a tudíž platíš nejméně za elektřinu). 175W z té sestavy nemáš šanci dostat (CPU 65W, deska jestli si může vzít 25W?, a disky když makají co to jde jsou tak 10W - takže 100W, max ještě k tomu vypalovačka), takže 350W je rezerva víc než dostatečná.
Pokud bys trval na tom full ATX, tak jsou to tři stovky navíc... no, o jednu návštěvu hospody méně. Ale při cenové relaci o které se bavíme je to nějakých 6-8% ceny sestavy - tak si rozmysli, jak moc po tom toužíš![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
- microATX - no, možná se v tom trochu hůř hrabe, ale pochopil jsem to tak, že to má být počítač, který složíš, strčíš pod stůl a pokud to bude možné, na pár let na něj zapomeneš a vrtat se v něm nebudeš.
- Chlazení se určitě bát nemusíš, protože když tam nebude žádná rozšiřující karta tak tam prostoru pro proudění bude víc než dost. A hlavně, tohle by uchladilo i foukající dítě, vždyť tam není co by se zahřívalo - CPU má TDP 65W a nic jiného tam prakticky není ;) Do stejné skříně jsem poskládal procesorově podobnou sestavu (viz. níže) i s relativně výkonnou grafickou kartou a chladí to až až.
- Chladič pamětí není třeba (pokud je nehodláš přetaktovávat), ale pokud ho tam chceš pro dobrý pocit mít, 40 korun není moc :) Ale ve značkových "kancelářských" sestavách chladiče na pamětech taky nenajdeš a poslední dobou nejsou pravidlem ani v serverech.
- Zdroj je obecně nejvhodnější vybírat tak aby byl zatížen na +- 50%, protože v tomhle pásmu mají nejvyšší efektivitu (a tudíž platíš nejméně za elektřinu). 175W z té sestavy nemáš šanci dostat (CPU 65W, deska jestli si může vzít 25W?, a disky když makají co to jde jsou tak 10W - takže 100W, max ještě k tomu vypalovačka), takže 350W je rezerva víc než dostatečná.
Pokud bys trval na tom full ATX, tak jsou to tři stovky navíc... no, o jednu návštěvu hospody méně. Ale při cenové relaci o které se bavíme je to nějakých 6-8% ceny sestavy - tak si rozmysli, jak moc po tom toužíš
-> dragon_cb_cz: po pravdě radši bych "full-size" ATX.
teď mám mATX a každej (kdo s tím kdy co dělal) na to nadával.. není tam místo a i z hlediska chlazení je lepší větší skříň, nemam pravdu?
jinak super. díky
na paměti se mi líbí že má chlazení, proto jsem ji vybral, silnější zdroj taky neuškodí, ne? kvuli rezervě (ale nevím jestli ta 350 taky nebude mít dostatečnou rezervu?)
a s procesorem souhlasím
toho jsem si ani nevšiml
teď mám mATX a každej (kdo s tím kdy co dělal) na to nadával.. není tam místo a i z hlediska chlazení je lepší větší skříň, nemam pravdu?
jinak super. díky
![6](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/6.gif)
na paměti se mi líbí že má chlazení, proto jsem ji vybral, silnější zdroj taky neuškodí, ne? kvuli rezervě (ale nevím jestli ta 350 taky nebude mít dostatečnou rezervu?)
a s procesorem souhlasím
-> dragon_cb_cz: A myslíš, že s ní najde i něco do 15tis.? 635M jsem ani nikde pořádně neviděl. Tahle má alespoň 2GB vlastní paměti, v jiných konfiguracích má většinou jen 1GB. Jak to je u ostatních značek NB nevím, já za sebe můžu doporučit tenhle V3, protože ho mám v 17". Ten můj už má ale grafiku 650M.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Za tuhle cenu už bych vybíral něco s tou GT635M, výkon o dost slušnější než 630M.
-> Mantrabeach: Tak si pětikilo doplatí ze svýho. :)
interlink.tsbohemia.cz/ac er-aspire-v3-571g-53214g1t makk_d153514.html
interlink.tsbohemia.cz/ac er-aspire-v3-571g-53214g1t makk_d153514.html
-> Tommyk:
- Pokud netrváš na full-size ATX desce, klasických PCI slotech nebo miditoweru, tak bych case klidně vzal ten 342. Srazíš tím 200 Kč dolů a je to podle mě fakt hezký case, skládálo se mi do něj vcelku dobře a kvalita dobrá: www.czc.cz/coolermaster-e lite-342-rc-342-kkn1-gp/.. ./produkt
- Deska tudíž musí být micro-ATX, takže třeba menší dvojče toho co jsi vybral, ještě o stovku levnější: www.czc.cz/gigabyte-ga-h6 1m-s1-intel-h61/.../produk t
- Paměti můžeš dát klidně o pár korun levnější, není třeba HyperX: www.czc.cz/kingston-value -8gb-2x4gb-ddr3-1333_2/... /produkt
- Tahle sestava si moc šťávy nevezme, takže zdroj klidně levnější 350W, zase víc než dvě kila dolů: www.czc.cz/seasonic-ss-35 0et-350w/.../produkt
- Pentium G860 je teď asi v akci, protože i když je o 0.1GHz rychlejší než G850 tak vychází o cca 250 levněji: www.czc.cz/intel-pentium- g860/.../produkt
A jsi o nějakých cca 800 Kč níž s prakticky stejnými parametry. A jo, to CPU má integrované grafické jádro.
- Pokud netrváš na full-size ATX desce, klasických PCI slotech nebo miditoweru, tak bych case klidně vzal ten 342. Srazíš tím 200 Kč dolů a je to podle mě fakt hezký case, skládálo se mi do něj vcelku dobře a kvalita dobrá: www.czc.cz/coolermaster-e lite-342-rc-342-kkn1-gp/.. ./produkt
- Deska tudíž musí být micro-ATX, takže třeba menší dvojče toho co jsi vybral, ještě o stovku levnější: www.czc.cz/gigabyte-ga-h6 1m-s1-intel-h61/.../produk t
- Paměti můžeš dát klidně o pár korun levnější, není třeba HyperX: www.czc.cz/kingston-value -8gb-2x4gb-ddr3-1333_2/... /produkt
- Tahle sestava si moc šťávy nevezme, takže zdroj klidně levnější 350W, zase víc než dvě kila dolů: www.czc.cz/seasonic-ss-35 0et-350w/.../produkt
- Pentium G860 je teď asi v akci, protože i když je o 0.1GHz rychlejší než G850 tak vychází o cca 250 levněji: www.czc.cz/intel-pentium- g860/.../produkt
A jsi o nějakých cca 800 Kč níž s prakticky stejnými parametry. A jo, to CPU má integrované grafické jádro.
Já mam tuhle sestavu:
Základní deska ASUS P8Z77-V PRO
www.alza.cz/asus-p8z77-v- pro-d312833.htm
Kingston 8GB KIT DDR3 2400MHz
www.alza.cz/kingston-8gb- kit-ddr3-2400mhz-cl11-hype rx-xmp-predator-series-d34 8869.htm
Corsair CX750
www.alza.cz/corsair-cx750 -v2-d346521.htm
Intel Core i5-3570
www.alza.cz/intel-core-i5 -3570-d331602.htm
Nechal sem si to vklidu v starym bedně protože mě to nějak netrápí:)
Základní deska ASUS P8Z77-V PRO
www.alza.cz/asus-p8z77-v- pro-d312833.htm
Kingston 8GB KIT DDR3 2400MHz
www.alza.cz/kingston-8gb- kit-ddr3-2400mhz-cl11-hype rx-xmp-predator-series-d34 8869.htm
Corsair CX750
www.alza.cz/corsair-cx750 -v2-d346521.htm
Intel Core i5-3570
www.alza.cz/intel-core-i5 -3570-d331602.htm
Nechal sem si to vklidu v starym bedně protože mě to nějak netrápí:)
-> dragon_cb_cz: tak dobře, co toto?
zakl. deska GIGABYTE GA-P61-S3-B3 - Intel H61 1 048 Kč
www.czc.cz/gigabyte-ga-p6 1-s3-b3-intel-h61/.../prod ukt
procesor Intel Pentium G850 1 718 Kč
www.czc.cz/intel-pentium- g850/.../produkt
paměť Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1333 945 Kč
www.czc.cz/kingston-hyper x-blu-8gb-2x4gb-ddr3-1333/ .../produkt
zdroj Seasonic SS-400ET 400W 1 000 Kč
www.czc.cz/seasonic-ss-40 0et-400w/.../produkt
skříň CoolerMaster Elite 370 999 Kč
www.czc.cz/coolermaster-e lite-370/.../produkt
celkem tedy s DPH 5 710 Kč
případně co změnit?
a předpokládám dobře, že to má integrovanou grafiku (podle procesoru)?
zakl. deska GIGABYTE GA-P61-S3-B3 - Intel H61 1 048 Kč
www.czc.cz/gigabyte-ga-p6 1-s3-b3-intel-h61/.../prod ukt
procesor Intel Pentium G850 1 718 Kč
www.czc.cz/intel-pentium- g850/.../produkt
paměť Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1333 945 Kč
www.czc.cz/kingston-hyper x-blu-8gb-2x4gb-ddr3-1333/ .../produkt
zdroj Seasonic SS-400ET 400W 1 000 Kč
www.czc.cz/seasonic-ss-40 0et-400w/.../produkt
skříň CoolerMaster Elite 370 999 Kč
www.czc.cz/coolermaster-e lite-370/.../produkt
celkem tedy s DPH 5 710 Kč
případně co změnit?
a předpokládám dobře, že to má integrovanou grafiku (podle procesoru)?
-> dragon_cb_cz: já mu to taky říkal jestli by nebyl lepší stolní počítač.ale vede si svou.já to měl jasný,občas hry ale jinak internet a filmy a myslím si že stroj sem vybral s pomocí kamarádů dobře.pro něj to třeba taky nebude za chvíli na hraní,začne lovit ženský a bude po tom:D
-> Mantrabeach: No jo, hrát hry na notebooku, to je taky zadání. V tom případě se orientuj téměř výhradně podle toho jakou to má grafickou kartu, všechny ostatní parametry budou podružný. Za cenu do 15ti tisíc dostaneš stejně jedině rozlišení 1366x768, disk bude všude nejspíš 500GB nebo 750GB. Možná když někde nabídnou v základu 8GB RAM místo 4GB tak to vzít v potaz.... Ale ve srovnání konkrétních mobilních grafik se nevyznám, co koukám na nějaké benchmarky tak se ti výběr asi omezí na Radeon HD7670M a nVidia GT630M a GT635M - ta poslední vypadá nejlíp, ty první dvě jsou +- prašť jako uhoď.
-> dragon_cb_cz: No vidis mam v praci cast pc kde je 12 kusu stejnych PC a po cca 3 letech makaji jen 3ks a ve vsech sly do haje prave MSI desky. A ve skrini pro vyuku zase hromadka ruznych MSI desek. To sami grafiky od tehle firmy zpracovani nic moc.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Samozřejmě, ale když něco napíše, tak by to pak taky měl dodat - a tohle když dodá, tak to nemůže být funkční sestava... no, prostě bych to nekupoval.
-> dragon_cb_cz: Ja myslim, ze na aukru proste do parametru neco napice a nazdar. Kdo tomu rozumi, tak nekupuje sestavu na aukru. Ale jako nic proti nikomu.
-> Tommyk: Hele ta sestava co tam má ani nemůže fungovat - píše že grafika integrovaná, ale ten Athlon 641 v sobě grafický jádro nemá (nebo není aktivní). Aby to mohlo fungovat tak musí být buď procesor A6/A8 s integrovaným jádrem, nebo se musí dát dedikovaná grafika. Každopádně ceny deska 1000 s DPH, procesor 1500 s DPH, 8GB paměťový kit 900, case 500, zdroj 1000 když dám slušnější - to je 4900 a pořád jsi o tisícovku pod cenou toho z aukra. Ještě přidáš optickou mechaniku za 400 nebo kolik... a pořád ušetříš. Když to objednáš na CZC tak ti zadarmo nebo nějaký mizerný poplatek i poskládají.
-> Kuladmin: No vidíš, a mě už běhá MSI deska přes 10 let, a ohlasy v okolí jsou podobné... mě zase rukama v zuboženém stavu procházejí vesměs Asusy. Asi dost o štěstí. Rozhodně bych MSI nezatracoval.
-> Kuladmin: No vidíš, a mě už běhá MSI deska přes 10 let, a ohlasy v okolí jsou podobné... mě zase rukama v zuboženém stavu procházejí vesměs Asusy. Asi dost o štěstí. Rozhodně bych MSI nezatracoval.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : myslím si že bude stačit 15,6 palců.a čím lepší konfigurace,tím líp.pochybuju že mu rodiče koupěj brzo lepšího.a částka max kolem 15t.kč.jinak by se jim protočily panenky:D
-> dragon_cb_cz: hrát na tom bude stoprocentně,pak filmy a možná někdy blbosti do školy.výdrž na baterku nevím,zatím si myslím že bude notebook pořád v síti,externí monitor popřípadě k dispozici ale pochybuju že ho moc bude využívat.
-> Mantrabeach:
A už je na to ETS2?
To by mohlo být zajímavý, by jsi seděl v křesle a kroutil rukama jako že držíš volant, řadíš atd. ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
A jak velký chce ten NB? V 15" by do 15tis. něco slušnýho určitě bylo.
V 17" třeba něco takovýho, ale je to malinko dražší. interlink.tsbohemia.cz/ac er-aspire-v3-771g-53218g1t makk_d153513.html Samozřejmě jsou tam i levnější varianty, záleží jak moc to má být výkonný.
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![135](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/135.gif)
A jak velký chce ten NB? V 15" by do 15tis. něco slušnýho určitě bylo.
V 17" třeba něco takovýho, ale je to malinko dražší. interlink.tsbohemia.cz/ac er-aspire-v3-771g-53218g1t makk_d153513.html Samozřejmě jsou tam i levnější varianty, záleží jak moc to má být výkonný.
Pac kdyz mi nekdo prinese nebo v praci mrtvy pc a neni to zdrojem tam je tam msi zakladni deska ktera chcipla a uz jich je docela dost. Tak proto.
-> Tommyk:
Case vezmi alespon od Coolermasteru - dle toho co se ti libi dobry je aby mel uz usb 3.0
procesor bych dal Intel Core i3-3220 do 1155 socketu
pak pameti alespon 2x2GB muzes i 2x4GB do dualu na frekvenci 1600MHz Kingston , Geil nebo Patriot
no a desku Gigabyte nebo Intel s integrovanymi grafickymi vystupy pac grafiku bych jel jen z procaku a vybavu uz jen co potrebujes urcite USB 3.0 treba Firewire apod proste dle toho co potrebujes.
A zdroj treba 400W Seasonic
A myslim ze jsi na hezke cene.
-> Tommyk:
Case vezmi alespon od Coolermasteru - dle toho co se ti libi dobry je aby mel uz usb 3.0
procesor bych dal Intel Core i3-3220 do 1155 socketu
pak pameti alespon 2x2GB muzes i 2x4GB do dualu na frekvenci 1600MHz Kingston , Geil nebo Patriot
no a desku Gigabyte nebo Intel s integrovanymi grafickymi vystupy pac grafiku bych jel jen z procaku a vybavu uz jen co potrebujes urcite USB 3.0 treba Firewire apod proste dle toho co potrebujes.
A zdroj treba 400W Seasonic
A myslim ze jsi na hezke cene.
-> dragon_cb_cz: díky za koment.
Já schválně hledám něco bez disku, protože mám doma svůj 500gb WD sataII a to mi stačí.
proč se ti to zdá drahý? Ted jsem zkoušel na alze nahazet do kosiku komponenty (ale je fakt že jsem tam dal asi kvalitu) a vyšlo mi to kolem 8-9tisic bez disku, OS...
-> Kuladmin: taky nevim co je špatneho na MSI?
kdybys mel chvili cas, nelzobil bych se kdybys mi nejakou konfiguraci navrhnul (SZ)
Já schválně hledám něco bez disku, protože mám doma svůj 500gb WD sataII a to mi stačí.
proč se ti to zdá drahý? Ted jsem zkoušel na alze nahazet do kosiku komponenty (ale je fakt že jsem tam dal asi kvalitu) a vyšlo mi to kolem 8-9tisic bez disku, OS...
-> Kuladmin: taky nevim co je špatneho na MSI?
kdybys mel chvili cas, nelzobil bych se kdybys mi nejakou konfiguraci navrhnul (SZ)
-> Mantrabeach: No, obligátní otázky:
1) Co na tom bude všechno dělat?
2) Jak moc to bude přenášet?
3) Jak moc je důležitá výdrž na baterku?
4) Bude mít případně k dispozici externí monitor?
1) Co na tom bude všechno dělat?
2) Jak moc to bude přenášet?
3) Jak moc je důležitá výdrž na baterku?
4) Bude mít případně k dispozici externí monitor?
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : woe myslím synáček od tchýně
,mýmu by se líbil xbox s kinectem ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> Tommyk: První prodejce určitě ne, má 0 komentářů. Druhý, no, proč ne, ale jelikož v té ceně není disk ani operační systém, tak to úplně málo peněz není. A je to zjevně poskládané z toho nejlevnějšího co na trhu je.
Když chce někdo levný PC, doporučuju kouknout po nějakém značkovém repasu, firem co je prodávají je spousta, my jsme párkrát v práci brali z device.cz: www.device.cz/pocitace_(p c)
Na domácí brouzdání po internetu a filmy bohatě stačí něco takového: www.device.cz/pocitace_(p c)/8158,dell_optiplex_745. html
Je to za pár peněz kvalitní značkové PC, s roční zárukou a licencí operačního systému. Kompaktní, moc to nežere, nehučí... Výběr tam mají celkem široký, případně firem je víc - boxed.cz atd.
-> Kuladmin: Zdroj neznámého původu argument je, ale nechápu co máš proti deskám MSI? Z hlediska kvality a celkové trvanlivosti naprostá špička...
Když chce někdo levný PC, doporučuju kouknout po nějakém značkovém repasu, firem co je prodávají je spousta, my jsme párkrát v práci brali z device.cz: www.device.cz/pocitace_(p c)
Na domácí brouzdání po internetu a filmy bohatě stačí něco takového: www.device.cz/pocitace_(p c)/8158,dell_optiplex_745. html
Je to za pár peněz kvalitní značkové PC, s roční zárukou a licencí operačního systému. Kompaktní, moc to nežere, nehučí... Výběr tam mají celkem široký, případně firem je víc - boxed.cz atd.
-> Kuladmin: Zdroj neznámého původu argument je, ale nechápu co máš proti deskám MSI? Z hlediska kvality a celkové trvanlivosti naprostá špička...
-> Mantrabeach: To už tak vyrostl, že přechází z aut od Brudera k ETS2? ![9](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/9.gif)
![9](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/9.gif)
Tak synáček chce notebook.Jakou značku bych měl zvolit?a konfiguraci
Já bych to hlavně nekupoval na aukru. Co se týče řešení jakýchkoliv problémů s protistranou (jak při prodeji tak při nákupu), mám ty nejhorší zkušenosti. Píšou o všelijakých zárukách apod., ale když na to dojde, tak dávají ruce pryč a odkážou tě na občanskoprávní soudní spor. Krom provize z prodeje ti nic jiného nevrátí, i když to píšou. Něco takovýho a za tolik peněz bych tam v životě nekupoval.
Zkus se podívat třeba na tsbohemia.cz, ceny jsou myslím slušné a teď navíc doprava zdarma na vše. Já jsem tam kupoval NB i další věci.
Zkus se podívat třeba na tsbohemia.cz, ceny jsou myslím slušné a teď navíc doprava zdarma na vše. Já jsem tam kupoval NB i další věci.
-> Tommyk: Osobne bych do toho nesel pac deska MSI, zdroj neznameho puvodu, disk ?? case bude papirak.
Za ty penize bych si sestavil / navrhl sestavu radeji sam. A myslim ze cena bude porad solidni.
Desku gigabyte, zdroj Seasonic, HDD WD.
Za ty penize bych si sestavil / navrhl sestavu radeji sam. A myslim ze cena bude porad solidni.
Desku gigabyte, zdroj Seasonic, HDD WD.
Pánové, tak teď trošku z jiného soudku..
vím že už jsem tu tehle dotaz pokládal, ale nemůžu to najít..
Chtěl bych pořídit nový stolní pc do 5 max 6 tisíc.
Nechci na tom hrát žádné hry atd, chci to prostě jen na internet, filmy, hudbu, word atd..
a současná prehistorika už mi nevyhovuje.
Teď jsem našel toto, co na to říkáte? pocitace.aukro.cz/ctyrjad rove-pc-x4-2-8ghz-8gb-ram- ati-1gb-i2871074648.html
nebo toto
pocitace.aukro.cz/akce-ct yrjadro-4x2-8ghz-8gb-dvd-r w-3-roky-zar-i2853496771.h tml
ale mělo by to být asi stejný, akorát jiný prodejce..?
disk mám svůj..
vím že už jsem tu tehle dotaz pokládal, ale nemůžu to najít..
Chtěl bych pořídit nový stolní pc do 5 max 6 tisíc.
Nechci na tom hrát žádné hry atd, chci to prostě jen na internet, filmy, hudbu, word atd..
a současná prehistorika už mi nevyhovuje.
Teď jsem našel toto, co na to říkáte? pocitace.aukro.cz/ctyrjad rove-pc-x4-2-8ghz-8gb-ram- ati-1gb-i2871074648.html
nebo toto
pocitace.aukro.cz/akce-ct yrjadro-4x2-8ghz-8gb-dvd-r w-3-roky-zar-i2853496771.h tml
ale mělo by to být asi stejný, akorát jiný prodejce..?
disk mám svůj..
-> palinator: Aha, no já mám v případě potřeby studentskou MSDNAA licenci, ale používám to dost minimálně, spíš když potřebuju něco otestovat nebo navigovat po telefonu zákazníka a nevím z hlavy. Na práci jsou jinak widle prostě nepoužitelný...
Jinak chtěl jsem napsat "já také většinou měním celé PC i s case", jenže ono by to bylo trochu odvážné tvrzení - za celý život jsem si opravdu svoje PC pořizoval nové pouze dvakrát (a dvakrát notebook), a obě dvě mám tady u sebe pod stolem :) Starší je staré 10.5 roku a ještě před pár měsíci to byl hlavní domácí pracovní stroj (a +- stačil), protože to novější používala v obýváku žena
Pak mi tu zbyl volný motherboard, v práci volný case se zdrojem a dva 320GB disky, no tak jsem zainvestoval asi tisícovku za core2duo CPU a 4 GB RAM a žena dostala svoje vlastní PC a já si mohl to novější vzít do pracovny. K němu tři monitory, dohromady rozlišení 4800x1200 a nic moc mi nechybí ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
Jinak chtěl jsem napsat "já také většinou měním celé PC i s case", jenže ono by to bylo trochu odvážné tvrzení - za celý život jsem si opravdu svoje PC pořizoval nové pouze dvakrát (a dvakrát notebook), a obě dvě mám tady u sebe pod stolem :) Starší je staré 10.5 roku a ještě před pár měsíci to byl hlavní domácí pracovní stroj (a +- stačil), protože to novější používala v obýváku žena
-> dragon_cb_cz:
MS k šípku neposílám, protože jsem na tom odrostlej. Já sehnal jakýsi DVDčko, ze kterýho se instalovaly mašiny a zpětně mi to začíná bejt docela divný, že nikdy nebyly problémy s aktivací, takže vlastně ani nevim co to mám. Radši to ani vědět nechci.![40](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/40.gif)
E: A case u nás téměř vždy byla pevně spjatá se základem, kterej v ní byl instalován poprvé... čili vyřazovaly se vždy celé mašiny, většinou použitelné - také dodnes v příbuzenstvu stále fungují. I když mě mrzí, že odešla základní deska na PC 3. generace zpět. Pentium III 800 MHz a ATI 9600. To byla pecka! Ale naše druhá mašina v historii (80486 DX2 tuším), ta snad chodí dodnes, i když jí nikdo asi 4 roky nepustil.
EII: jinak bočnice se mi taky kroutí v ruce a navíc jelikož jsem odpůrcem zašroubovaných bočnic, tak mi kvůli krutu a vibracím ta bočnice nedrží, časem prostě upadne.![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
MS k šípku neposílám, protože jsem na tom odrostlej. Já sehnal jakýsi DVDčko, ze kterýho se instalovaly mašiny a zpětně mi to začíná bejt docela divný, že nikdy nebyly problémy s aktivací, takže vlastně ani nevim co to mám. Radši to ani vědět nechci.
![40](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/40.gif)
E: A case u nás téměř vždy byla pevně spjatá se základem, kterej v ní byl instalován poprvé... čili vyřazovaly se vždy celé mašiny, většinou použitelné - také dodnes v příbuzenstvu stále fungují. I když mě mrzí, že odešla základní deska na PC 3. generace zpět. Pentium III 800 MHz a ATI 9600. To byla pecka! Ale naše druhá mašina v historii (80486 DX2 tuším), ta snad chodí dodnes, i když jí nikdo asi 4 roky nepustil.
EII: jinak bočnice se mi taky kroutí v ruce a navíc jelikož jsem odpůrcem zašroubovaných bočnic, tak mi kvůli krutu a vibracím ta bočnice nedrží, časem prostě upadne.
-> palinator: No právě, "subtilní", já když sundám bočnici tak se mi v ruce kroutí jak papír, to nejni plech, to jsou lisovaný čínský h**na... To si radši těch 300 nebo kolik příště připlatím. A case může pak přežít víc inkarnací PC (pravda, než já budu upgradovat, tak už budou určitě zase jiné zdroje a já nevím co ještě, mě PC vydrží většinou dost dlouho).
Jinak Windows máš přístup k nějaké multilicenci nebo už jsi poslal MS k šípku?
Jinak Windows máš přístup k nějaké multilicenci nebo už jsi poslal MS k šípku?
-> dragon_cb_cz: Je pravda, že to AMD 7770 má snad nejlepší poměr cena/výkon na trhu ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> U-Geen: Přesně. Nejsem žádný PC tuner, je to pro mě pracovní nástroj, ale nesnáším, když mě ve 4 ráno při práci otravuje drnčení plechů. CoolerMaster mi kdysi vyšel u našeho hlavního dodavatele (na některé věci mají fakt mizernou nabídku) jako nejlevnější "značkový" výrobce, vzal jsem od nich tenkrát case pro bráchovo PC a spokojenost maximální. Solidní tloušťka plechu, vše pěkně opracované, promyšlené uchycení disků a celkově snadný montáž... za těch 200 nebo kolik navíc oproti levnému sráči to stojí určitě.
-> dragon_cb_cz:
Já mám tuhle:
www.czc.cz/eurocase-ml-30 1-cerna-stribrna/.../produ kt?q-category...
Žádná krasavice to není, ale stačí to, s tím co popisuješ nemám problém. Jen je na ní poznat, že jsou tenký plechy, je lehoučká a taková subtilní, skoro fórová, ale nelituju toho výběru. Stejně to mám schovaný pod stolem, tak je to jedno.
A rozpočet jsem uvažoval bez tý tvý poslední položky... zapomínám, že ostatní to kupovat téměř musí.
Já mám tuhle:
www.czc.cz/eurocase-ml-30 1-cerna-stribrna/.../produ kt?q-category...
Žádná krasavice to není, ale stačí to, s tím co popisuješ nemám problém. Jen je na ní poznat, že jsou tenký plechy, je lehoučká a taková subtilní, skoro fórová, ale nelituju toho výběru. Stejně to mám schovaný pod stolem, tak je to jedno.
A rozpočet jsem uvažoval bez tý tvý poslední položky... zapomínám, že ostatní to kupovat téměř musí.
-> dragon_cb_cz: CoolerMastery jsou ok... u tech levnejch casu bejva tragedie vsechno, slabej plech, na krajich neopracovanej, takze se clovek fikne, kvuli slabymu plechu to navic castejc rezonuje atd.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : A já zase pořádné pískoviště... ne, vážně - jestli AMD nebo nVidia se nerozhoduje podle preference značky, ale podle toho co má zrovna který výrobce na trhu za jaké peníze. Někdy má navrch AMD a má za rozumné peníze lepší karty, někdy zase nVidia. Jak je to teď netuším, když jsem skládal naposled tak ta AMD HD7770 vycházela v té cenové relaci nejlépe.
EDIT: aha, původní poznámka už zmizela ;)
EDIT: aha, původní poznámka už zmizela ;)
Nevím, jestli jsem to sem dával, ale já jsem nakonec pořídil ACER V3 17" i5-3210M s grafikou GT 650M.
- interlink.tsbohemia.cz/ac er-aspire-v3-771g-53218g75 makk_d146497.html
Byla to omezená akce, takže se to přesně vešlo do hranice 20tis. Krom toho, že hned na začátku nešla vypálit záloha systému na dvd a vyřešili to až tři týdny v servisu, kde krom nějakých ovladačů apod. měnily i mechaniku, zatím za ty 4 měsíce spokojenost. Jsem rád, že jsem se pak rozhodnul něco si připlatit a vzít 17", protože u 15" širokoúhlé je strašně nízký display, což mi nevyhovovalo (klasická 15" co jsem měl předtím byla v pohodě a na výšku vychází stejně jako tahle širokoúhlá 17").
- interlink.tsbohemia.cz/ac er-aspire-v3-771g-53218g75 makk_d146497.html
Byla to omezená akce, takže se to přesně vešlo do hranice 20tis. Krom toho, že hned na začátku nešla vypálit záloha systému na dvd a vyřešili to až tři týdny v servisu, kde krom nějakých ovladačů apod. měnily i mechaniku, zatím za ty 4 měsíce spokojenost. Jsem rád, že jsem se pak rozhodnul něco si připlatit a vzít 17", protože u 15" širokoúhlé je strašně nízký display, což mi nevyhovovalo (klasická 15" co jsem měl předtím byla v pohodě a na výšku vychází stejně jako tahle širokoúhlá 17").
-> Mantrabeach: OK, dohledal jsem objednávku od dodavatele, ceny jsou naše nákupní ceny od dodavatele bez DPH, ale na czc.cz to nebylo o moc jiné:
- Motherboard GigaByte H61M-S2PV - 896,-
- CPU Intel Core i3-2120 - 2363,-
- VGA Gigabyte AMD Radeon HD7770 1GB DDR5 OverClock - 2520,-
- RAM Kingston ValueRAM 2x 4GB DDR3 1333MHz - 890,-
- Zdroj Seasonic 500W OEM SS500ET T3 80+, 12cm fan, PFC, BRONZE certifikace - 968,-
- Disk Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATAIII/600 7.2k rpm, 64MB cache - 1786,-
- case CoolerMaster Elite 342, mATX, black, bez zdroje - 631,-
- DVD mechanika ASUS DRW-24B5ST black SATA bulk - 333,-
- Windows 7 HP SP1 64bit CZ OEM - 2010,-
Celkem (jestli dobře sčítám) 12 397,- bez DPH, 14 876,- s DPH. Takže do 15ti tisíc se vejdeš bohatě (pokud teda nemusíš kupovat i monitor, ten jsem řešit nemusel) i s legální licencí windows (což v zájmu tvého duševního zdraví doporučuju, protože pokud to nejen budeš kupovat ale i udržovat, tak řešit co zrovna microsoft vymyslel za protipirátské opatření je fakt voser).
Ceny jsou červencové, takže teď ve stejné cenové relaci asi budou trochu lepší kusy, ale musím říct, že s výše uvedeným výsledkem (který mě stál dost úsilí, hardware už řeším jen serverový poslední dobou) jsem byl celkem spokojen a bratránci si pokud vím nestěžují.
-> palinator: To úplně nedoporučuju. V levném case mám poskládaný svůj vlastní PC (který jsem si neskládal sám) a je to tragédie - přeženeš to se silou při dotahování šroubku a strhneš závit - stalo se mi opakovaně. Takže už nic nejde pořádně dotáhnout a má to tendenci pořád někde rezonovat :( Ten CoolerMaster stál 631,- bez DPH, to není nic hrozného, a je to fakt hezký malý case, moc se mi líbil.
- Motherboard GigaByte H61M-S2PV - 896,-
- CPU Intel Core i3-2120 - 2363,-
- VGA Gigabyte AMD Radeon HD7770 1GB DDR5 OverClock - 2520,-
- RAM Kingston ValueRAM 2x 4GB DDR3 1333MHz - 890,-
- Zdroj Seasonic 500W OEM SS500ET T3 80+, 12cm fan, PFC, BRONZE certifikace - 968,-
- Disk Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATAIII/600 7.2k rpm, 64MB cache - 1786,-
- case CoolerMaster Elite 342, mATX, black, bez zdroje - 631,-
- DVD mechanika ASUS DRW-24B5ST black SATA bulk - 333,-
- Windows 7 HP SP1 64bit CZ OEM - 2010,-
Celkem (jestli dobře sčítám) 12 397,- bez DPH, 14 876,- s DPH. Takže do 15ti tisíc se vejdeš bohatě (pokud teda nemusíš kupovat i monitor, ten jsem řešit nemusel) i s legální licencí windows (což v zájmu tvého duševního zdraví doporučuju, protože pokud to nejen budeš kupovat ale i udržovat, tak řešit co zrovna microsoft vymyslel za protipirátské opatření je fakt voser).
Ceny jsou červencové, takže teď ve stejné cenové relaci asi budou trochu lepší kusy, ale musím říct, že s výše uvedeným výsledkem (který mě stál dost úsilí, hardware už řeším jen serverový poslední dobou) jsem byl celkem spokojen a bratránci si pokud vím nestěžují.
-> palinator: To úplně nedoporučuju. V levném case mám poskládaný svůj vlastní PC (který jsem si neskládal sám) a je to tragédie - přeženeš to se silou při dotahování šroubku a strhneš závit - stalo se mi opakovaně. Takže už nic nejde pořádně dotáhnout a má to tendenci pořád někde rezonovat :( Ten CoolerMaster stál 631,- bez DPH, to není nic hrozného, a je to fakt hezký malý case, moc se mi líbil.
Tak na hry bych pořídil něco s grafikou NVidia.
-> dragon_cb_cz:
Case zásadně beru "seřadit dle: cena - vzestupně" a ty z prvních.![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
Case zásadně beru "seřadit dle: cena - vzestupně" a ty z prvních.
-> dragon_cb_cz: klidně můžeš
-> Mantrabeach: Pokud bude hrát hry, tak se vykašli na i5 a dej klidně i3 a za ušetřený peníze dej o fous lepší grafickou kartu. Já skládal sestavu se stejným požadavkem (cena 15 tisíc, určení pro mládež na hry) pár měsíců zpátky a výsledek byl core i3 a AMD HD7770... pokud vím zatím si nestěžují
A omáčku okolo se podařilo pořídit relativně kvalitní - case CoolerMaster, zdroj Seasonic 500W (na tom bych nešetřil). Pokud chceš, můžu přesnou sestavu vyhrabat a poslat.
-> palinator: vim já? Nicméně jinej už v rodině máme a není s tim problém. Já používám výhradně klitoris :D.
-> m8rinek:
Jak se jí líbí ten debilní touchpad bez klasickejch tlačítek?
Jak se jí líbí ten debilní touchpad bez klasickejch tlačítek?