-> Nwkt: Srát na to, bouchnout tam pauzu, vytočit tím pár klackobusáků a vyčkat příjezdu příslušníků poloopičího kmene a na jejich příkaz projet zákazem (co jinýho by s tebou mohli dělat).
A nedávno jsem čuměl, že úplně stejně to pořešili na parkovišti MP co je na Argentinský - jede se kolem toho, když jedeš z V Holešovičkách na magistrálu zadem....
-> Nwkt: To je ještě dobrý, v Praze v Čimicích bývala kdysi značka Zákaz vjezdu, a pod ní dodatková ,,platí pouze v" a přesně vypsanými časy, kdy tím úsekem projíždí autobus. ( téměř jak jízdní řád ) Byla tam taková dlouhá úzká cesta kde by jsi se s autobusem nevyhnul. Chtěl jsem ji sem dát, když jsem zakládal téma, ale už tam nebyla Ale bylo to dost vyhlášený, možná by se to i někde na netu našlo
-> David29: Platná asi ne. Copak asi bylo na tý dodatkový? Ale jinak zajímavý
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Mě se stalo, že kvůli jednosměrce jsem si nemoh nadjet a blokoval jsem v centru Prahy "T" křižovatku několik minut... Pochopitelně jsem vzteky pak vystoupil a ceduli zahodil za roh.
Pak maj na svědomí 2 zrcátka, o těch, které jsem s komplikacemi projel ani nemluvim
-> David29: To me pripomina, jak sem s Voplikem a Zekem jednou tahnul velkou ceduli s objizdkou Pac mi blokovala vyhled pri vyjezdu z ulice a malem sem se kvuli ni naboural... Sme ji posunuli o 10m a ok.
-> Hurdis: Tak za poškození značky si můžou často stavaři sami. Nejednou se mi stalo, že jsem ji vzhledem k umístění málem sundal. Ono je totiž hrozně těžký tu značku dát tak, aby nepřekážela...
Občas je třeba zaimprovizovat, tedy do doby, kdy budou po zeměkouli chodit šmejdi, kteří kradou, ničí a zahazují přenosné dopravní značení.
Jen pro představu neznalých, jedna kombinovaná přenosná DZ v retroreflexním provedení ve složení podstavec, tyč, A15, B20 přijde nejlevněji s maximální slevou známých obchodních partnerů na 2500,- bez DPH. Nejpoužívanější Z4 kolem 1000, sestavu semaforů ani vzpomínat nebudu. Stmívací lampy rovněž.
Takže výroba zákazu vjezdu folií ze zákazu předjíždění, práce nahrazena hrboly, 20-40 nahradí třicet, Z02 už jen leží ve skladu a nahrazuje je kopie ze dřeva, neboť značení bývá obvykle zničeno během několika hodin po osazení. Atd.atd.
Protokol a zápis o zničení a krádeži DZ vkládám do stavebních deníků už ze zvyku.
Lidi jsou prasata a neuvědomují si, že vlastní debilitou ohrožují cizí zdraví.
Poslední kousek co jsem viděl se povedl v obci Bohumileč. Bohužel je spíš nebezpečný než vtipný, jelikož pod touto neznámou dopravní značkou je dodátková tabulka říkající, že jste na hlavní i když nejste (dodatková tabulka má patřit z jiného směru). Tato "značka" byla takto namontovaná v den focení a týden takto vydržela.
Slepá jednosměrka byla jeden čas v HK v Lipkách - je tam jednosměrka, která při opravách dostala ještě značku, že je slepá. Další unikát sem zaslechl od svého otce - v Pardubicích (tušim, že na Třídě Míru) byla v obytné zóně z důvodu oprav komunikace "snížená" rychlost na 30km/h.