Když už je tu tohle téma - V autě mám koženej volant. A jelikož se mi potěj ruce, který nejsou vždy 100% čistý (servisní auto) a jsou dost hrubý, tak ten volant dost trpí. A v nejexponovanějších místech je už znát (po cca 80ti tis. km), že ta kůže je jakoby hrubá (řekměme povrchově potrhaná)
Jde to něčím zachránit?
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Detailing
-> dragon_cb_cz: Kdysi jsem to myl jako fanatik, ale s přibývajícími roky, na to tak nějak se*u
. Ale máš pravdu, když je lak dobře dekontaminovaný a chráněný voskem, pak je to mytí určitě rychlejší 

-> dragon_cb_cz:
Já zatim kupoval vždycky jen umytý auta.
A v druhém případě až v nechutné dokonalosti. 
Já zatim kupoval vždycky jen umytý auta.

-> palinator 19.05.20 14:04:22: Spíš jen 1x, až při tom prodeji... při koupi spíš vykydám vnitřek (abych se ho neštítil - nebo spíš žena) a na vnějšek už nezbude motivace 

-> dragon_cb_cz 19.05.20 12:33:06: kolega po 14 letech vlastnictví O1 ji umyl v loni poprvé ... na dvorku hadicí s vodou... a taky to jde :-D ... když prší nechává ji venku.. ono to vždycky nějak omokne...
-> dragon_cb_cz:
Taky máš auto umyté pořádně jen 2x za jeho vlastnictví? Když ho přivezeš a když ho prodáváš?
Taky máš auto umyté pořádně jen 2x za jeho vlastnictví? Když ho přivezeš a když ho prodáváš?

-> palinator 19.05.20 12:59:55: Taky možnost, ale tam bývá fronta. Když už je z toho fakt blbě vidět, tak žena důkladně umeje okna a přitom nějak spláchne i zbytek vnějšku - ale co teď nejezdíme k jejím rodičům, tak ani to moc ne :D V zimě když je to extrémně zahnojené, tak když není fronta na wapce, tak se zastavím tam...
-> dragon_cb_cz:
Myčka to jistí.
Myčka to jistí.

-> Shader 18.05.20 20:01:49: Pochopil jsem, že nejlepší způsob jak urychlit mytí je to jednou umýt fakt pořádně a důkladně zavoskovat, případně keramika atd. Pak to jde dolů rychle.
Osobně to řeším tak, že auta skoro nemeju
Osobně to řeším tak, že auta skoro nemeju

-> castrol: jj, + ve vedru se samponem nechavam mrizku na pripadny zbytkovy necistoty.
-> Shader: Tak to by mě taky zajímalo. Co jsem zkoušel párkrát aktivní pěnu tak bez mechanického očištění rukavicí/houbou to stejně není pořádně čistý 

Máte někdo nějaký tip na aktivní pěnu? Nemám moc času na mytí, potřebuji něco jako je aktivní pěna. Zkrátka nanést pěnu, smýt vodou a hotovo
.

-> Vojťas 18.05.20 12:29:08: proboha jen ne houbou!!! Přesný postup píše castrol a to jsou ještě v rukavicích taky rozdíly. 

-> U-Geen: tak tak a este mam dve vedra s vodou do jednej namacam a umyvam a v druhej oplachujem rukavicu aby som neumyval tou jednou vodou cele auto
-> Vojťas: nemeju houbou, ale rukavicí :) ta napadá.
-> vhml 18.05.20 12:32:44: Záleží na tom, jaké má podmínky. Je to lepší umejt chlebem? 

-> Vojťas 18.05.20 12:29:08: tak slušnej základ je vůbec auto nemejt houbou 

Hele, zrovna sem na tohle téma minulý týden myslel. Co děláte s houbou na mytí auta když vám při mytí spadne do bordelu na zemi?
vyhazujete a použijete náhradní?
meju auto u rampy u garáží kde je podklad beton, ale protože je tam prašná cesta tak písek a kamínky jsou natahaný všude :-(

-> Tuner#2: ja se toho taky bojim, takze letos to asi necham nekde vylestit... ale mam cernou metlu (opet :( )
-> vhml 15.04.20 22:24:30: JJ i když z let, kdy jsem to pomalu na sucho brousil na srazech to není úplně v ideálním stavu + to má něco najžděno, ale prostě se té mechaniky bojím. Vím, že ta orbitálka by měla být OK, ale stále jsem se k tomu nerozhoupal.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 15.04.20 22:18:05: orbitalkou lak nikdy neposkodis, ta je rada že vůbec něco bere. Ona hlavne ta pastelova barva je na nejaky lesteni a detailingovani naprosto blbuvzdorna. To není černá metalíza, že to musíš leštit s každým tankováním, aby to nějak vypadalo. Ja jsem ted vytahl stovku po třech letech ze stodoly, jednou na to zapršelo a víc to dohromady nepotřebuje
-> vhml 15.04.20 22:11:41: Díky za tipy, více méně se tam hodně potkáváme a měl jsem teď na drátě dva kamarády, ten druhý mě táhne k Auto Finesse a je fakt, že jeho auta byli vždy TOP co se týče laku.
Já tomu ani zdaleka tolik nedám a leštičky se celkem i bojím (abych neudělal více paseky než užitku). Já myslím, že Žlutka nikdy nevypadala úplně zle i přesto, že lak je 2004...
Já tomu ani zdaleka tolik nedám a leštičky se celkem i bojím (abych neudělal více paseky než užitku). Já myslím, že Žlutka nikdy nevypadala úplně zle i přesto, že lak je 2004...
-> Tuner#2 - zrušená registrace 14.04.20 22:19:32:
1) Chemical Gyus Citrus Wash and Gloss
2) nějake debilni z aliexpressu co je strasne tvrdej a nebere
3) ručně vylestis hovno, kup si za dvojku orbitalku od Extolu. Pasty mam Menzerna 400 a 3500
4) Soft 99 Fusso Coat
1) Chemical Gyus Citrus Wash and Gloss
2) nějake debilni z aliexpressu co je strasne tvrdej a nebere
3) ručně vylestis hovno, kup si za dvojku orbitalku od Extolu. Pasty mam Menzerna 400 a 3500
4) Soft 99 Fusso Coat
Obnovím téma. Píšu si s kamarádem z detailingshopu a přemýšlím co vybrat. Mám ve vývěru více produktů, něco doporučeno, ale zajímá mě co používáte Vy a proč?
1. Šampon na ruční mytí
2. Clay jaký?
3. Jakou leštěnku na ruční aplikaci + jaký aplikátor?
4. Jaký vosk opět na ruční aplikaci + jaký aplikátor?
1. Šampon na ruční mytí
2. Clay jaký?
3. Jakou leštěnku na ruční aplikaci + jaký aplikátor?
4. Jaký vosk opět na ruční aplikaci + jaký aplikátor?
Vosk neporadím, ale zamaskovat plasty se ti nechce?
Zeptám se znalejch - nějakej vosk na ochranu laku (ideálně strojně leštitelnej - mám k dispozici jak rotační, tak orbitrální leštičku), kterej nedělá problémy na černejch plastech?
Co mám zkušennosti, tak buď to nevydrží skoro nic, nebo to dělá na černejch plastech neodstranitelný fleky. A tak dobrej, aby to bylo všude na laku a abych se tím nedotknul plastu asi nejsem...
Co mám zkušennosti, tak buď to nevydrží skoro nic, nebo to dělá na černejch plastech neodstranitelný fleky. A tak dobrej, aby to bylo všude na laku a abych se tím nedotknul plastu asi nejsem...
Máte tip na nějakou slušnou orbitální leštičku za normální peníz?
-> Dušan: No uvidíme...
-> michael: nedosahnes toho co zadas. Lesticku ti treba nekdo pujci. Ostatne stji cca 1300..
-> Dušan: Nemám leštičku a praxi s ní a ručně si to alespoň více uziji 

-> michael: a proč ne strojně ? Výsledek by ti utrhl sanici.
-> Pavel P@nkáč: Já vím, že tempo umí na starých pastelových lakách někdy zázraky, ale právě s tempem nevím nevím... -> Pavel P..: Mafra není zlá, tak ji možná prubnu.
zvolil bych klasický tempo na rozleštění jestli je to matný a pak už jen voskem a udržovat.... jinak mám taky dobrou zkušenost s touto leštěnkou, je to řídký a stačí to rozetřít, nechat zaschnout a pak rozleštit hadrem a výsledek je taky velmi dobrý....
www.auto-kosmetika.com/pr oduct/.../348
www.auto-kosmetika.com/pr oduct/.../348
-> michael: ručně fakt nevím no, ja používám ty 3M ale s kombinací s leštičkou, tempo dokaže na neleštěnějch lakách fakt zazrak ale to slyšet určitě nechceš, ja ho používám mezi klikama kam se s leštičkou nedostanu a jsem s tím fakt celkem spokojenej:)
-> Pavel P@nkáč: Co bys jinak doporučil?
-> michael: mam ji tu někde je celkem k ničemu a na starej lak vůbec tím tu zvětralou vrstvu nestrhneš - mam jen obyč jestli mají i na starej lak nejakou spešl to nevím, použití tak to napatlat po umytí již leštěnej lak v minulosti...
-> Pavel P@nkáč: Jedna je i na ruční leštění jenom mě zajímá jestli s ní někdo nemá třeba zkušenost.
-> michael: 3M mají spustu leštěnek ale většina je spíš určeno k strojnímu leštění a ne ručnímu podle mě.
Jakou leštící pastu použít na rozleštěnní nikdy neleštěného téměř 40 let starého laku. Leštění bude probíhat ručně a né strojně. Zkusil jsem Meguiars a není špatné bylo by lepší třeba použití 3M ?
-> Jarda/felda: ja s tým utieram čelné sklo keď sa rosí, alebo je na ňom nejaká špina a v pohode.
-> Jarda/felda: Na utírání prachu je dobrá. Na mytí auta k ničemu.
co tahle rukavice je to k něčemu ? www.ebay.com/itm/.../2215
13645277?pt=LH_Defa...
-> mAATT: Však v pohodě, nemyslel jsem to zle. Jsem rád, že reaguješ a cením si tvych rad a postřehů

-> Shader: Však já tě nijak nekritizuju. Ten základní balíček máš vybranej dobře, je vidět že sis toho dost načetl
Jen jsem se snažil Ti poradit dle vlastních zkušeností a dle toho co jsem si mohl u kluků v DS osahat a zároveň ti ušetřit nějakou kačku při zachování funkčnosti
Když shrnu co bych já v Tvém balíčku změnil:
DJ BoB Clay za Valetpro clay
Captain canoodle za Microfiber Madness Incredisponge
Mamuta za Microfiber Madness Dry Me Crazy
A MOŽNÁ Menzernu+Lime prime za Dodo Juice Lime Prime Plus Medium Cut Polish
Pravda, trochu mi tam chybí něco na disky, nějaký pajcung na plasty a na pneu, ale chápu že vše nejde naráz a že už takhle je to za raketu
Ale ber to jako můj osobní názor, i kdyby jsi v tom nic neměnil, tak v zasadě chybu neuděláš

Když shrnu co bych já v Tvém balíčku změnil:
DJ BoB Clay za Valetpro clay
Captain canoodle za Microfiber Madness Incredisponge
Mamuta za Microfiber Madness Dry Me Crazy
A MOŽNÁ Menzernu+Lime prime za Dodo Juice Lime Prime Plus Medium Cut Polish
Pravda, trochu mi tam chybí něco na disky, nějaký pajcung na plasty a na pneu, ale chápu že vše nejde naráz a že už takhle je to za raketu

Ale ber to jako můj osobní názor, i kdyby jsi v tom nic neměnil, tak v zasadě chybu neuděláš

-> mAATT: Crudzillu právě pro to, že šetrná není. Na autě mám hodně kontaminovaný lak a potřebuju dát všechno dolů! Detailingem se zabývám zatím jen na teoretické úrovni, nemám žádnou praxi. Budu objednávat poprvé, takže s produktama nemám žádne zkušenosti. Složil jsem to na základě doporučení a rozumu. Ale rád si nechám poradit 

-> Shader: Jednu dobu byl s Mamutama problém a prý bylo dost reklamací. Ale třeba už to napravili.
Clay od Valetu vycházel 100gr kolem 250 kč a na omak byl stejný. Používám ho v kombinaci s DJ Born slippy a bez problému.
Jestli Canoodle pouští vlákna navím, ale co jsem jí měl v ruce, tak fakt bída, to mi přišla lepší i rukavice za kilo z Tesca.
Crudzilla asi nebude zrovna šetrná k voskům vzhledem k Ph. Jako předmytí před nějakou větší akcí asi OK, ale na klasický předmytí bych volil Valetpro Citrus Pre-wash.
Růčo s Menzernou, to si dáš. To budeš mít ruce jak Rambo stehna, pokud tím plánuješ brát celý auto
Clay od Valetu vycházel 100gr kolem 250 kč a na omak byl stejný. Používám ho v kombinaci s DJ Born slippy a bez problému.
Jestli Canoodle pouští vlákna navím, ale co jsem jí měl v ruce, tak fakt bída, to mi přišla lepší i rukavice za kilo z Tesca.
Crudzilla asi nebude zrovna šetrná k voskům vzhledem k Ph. Jako předmytí před nějakou větší akcí asi OK, ale na klasický předmytí bych volil Valetpro Citrus Pre-wash.
Růčo s Menzernou, to si dáš. To budeš mít ruce jak Rambo stehna, pokud tím plánuješ brát celý auto

-> vhml: Je to drahý špás, to jo
. No ještě vyčkávám, jelikož co nevidět jedu do lakovny se šáde, tak jsem zvědav koli tam vypláznu 

-> mAATT: Mamut mi byl právě doporučaován všemi. Jo o rukavici jsem slyšel, prej to pouští vlákná, takže budem měnit. Oka na clay mrknu. Crudzillu chci použit pro narušení kontaminace u předmytí. Menzernu zatím ručně.
-> Shader 28.09.14 09:31:53: dva takový nákupy a už možná vyjde levnějš to celý znova nalakovat