Zelené potraviny

prohledat
227 příspěvků (zobrazeno 151 až 200) od 08.01.2015 do 20.11.2015, založil/a CHIP
řadit dle data
09:19:52
15.01.2015
aDAm
-> dragon_cb_cz 15.01.15 09:13:25: tak asi máte jiné trhy. U nás je i jeden krámek kde vždy jednou týdně udělají novou nabídku podle toho co jim farmáři přivezli a zas tak levně to tedy nevychází a zřejmě proto že ví že se to stejnak střelí. A ad chleba, pokud teda chcu nějaký ten echt tak suroviny doma najebu do pekárny ať se snaží, výsledek je snad vždy supr.
09:13:25
15.01.2015
dragon_cb_cz
-> aDAm: Buď jsem tě absolutně nepochopil, nebo jsi úplně mimo. Spousta běžných věcí na tom trhu vyjde levněji, než v marketu. Z toho co kupujeme pravidelně my je to zelenina a právě ten chleba (menší pšenično-žitný za 15 Kč).

A jinak teda moje zkušenost je taková, že často čím míň peněz lidi maj, tím míň pochopitelný věci s nima dělaj - i co se toho jídla týká.
09:02:30
15.01.2015
aDAm
heh opět funny srovnání nějakého sluníčkového trhu s marketem....chleba z marketu je druhý den na hovno, z trhu pecka, vydrží čerstvý rok....takové krásné hrušky a jabka srovnat chleba za dvacku s chlebem za kilo ale co, vypadá to pěkně.

A to že zelenina/ovoce z trhu chutná jinak než to z řetezce snad nemůže nikoho překvapit, pokud se to trhá ještě zelené tak je snad jasné že to nedokáže pobrat toliko "chuti" co jiné co je na tom slunku do konce, a je to zase o ceně, je rozdíl dát za kilo rajčat 20kč a nebo 40kč a většina rodin si to kurva rozmyslí na kolik je ten nákup pro 4 člennou rodinu vyjde když fotr donese dom dvacku a matka s bídou 12tyček....
08:22:21
15.01.2015
CHIP
Pěkně se to rozjelo .. to jsem ani nečekal ..
22:30:00
12.01.2015
Don Carlos
V podstatě velmi vážné problémy se slinivkou mně donutily držet dietu a životosprávu ve směru konzumace sacharidů. Dlouho mi trvalo, než jsem zjistil, jak to vlastně funguje a jak rychle a efektivně zjistit, co je pro mně dobré, čeho můžu víc a čeho míň.

V dnešní době vidím problém hlavně v "umělých" sračkách vyhnaných především moukou. Nestravitelné bordely, plné umělých hmot a sacharidů. Myslím si, že se dá jíst cokoliv, ale hlavně s mírou. Vždycky si říkám, že mám jíst to, co bylo dostupné z našich zahrad a chovů za dob našich babiček a dědů. Jím šestkrát denně, mám hodně pohybu a cítím se líp, než když jsem se tak nechoval. Myslím, že je to hlavně o hlavě.
22:21:18
11.01.2015
jourin
No neni, podivej se na energeticky hodnoty.. je to na stejno
18:46:07
11.01.2015
King
-> jourin: Prosim?! V porovnani s Colou nebo nebo Kofolou je vylozene dieta 4
18:34:32
11.01.2015
jourin
Jo jo v pivu je fakt nejvic cukru, taky me to prekvapilo
17:56:22
11.01.2015
darklord
-> King: obavam sa ze pol kila cukru by sa v litre vody ani nerozpustilo 3
17:52:30
11.01.2015
King
-> darklord: Jo taaak! :-) Se mi to zdalo trosku ujety .Vzhledem k tomu, ze driv se pouzivala zkratka "gr" pro gram, je to podpasovka :-)
17:43:45
11.01.2015
darklord
-> King: "gr" je ale znacka pre grain a nie gram 40 takze 500gr = 32.4g
17:40:03
11.01.2015
King
-> dragon_cb_cz: Ted jsem na to koukal a prameny se ruzni, nekde se pise o cca 30g sacharidu na litr, ale objevil jsem i tuhle perlu:

"...[DOC]Diabetik a pivo

www.diasvet.cz/download/1 6

obsah cukru v pivě je vysoký ! Pivo má až 500 gr cukru na jeden litr, což v přepočtu znamená, že pokud si někdo dá na př. 5 piv, pak skonsumuje jakoby 25 ..."

Vylozene dieta pro cukrovkare to asi neni, ale za myselinskejma pneumatikama je imho spis to posedavani po hospodach a fakt, ze po 4-5 Plznich spolehlive vyluxuju v pulnoci lednici :-)
17:21:17
11.01.2015
dragon_cb_cz
-> King 09.01.15 17:59:45: Kéž by... já toho sežeru poměrně málo, ale v pivě je bohužel tolik cukru, že to s tou falešnou březostí není vůbec špatně řečený...

-> jourin: My jsme na trhu začali víc nakupovat když se narodila dcera - kvůli zelenině. Ono i v superhypertroopermarketu se dneska dá občas vybrat slušně, ale na tom trhu to většinou je podstatně jednodušší a taky o dost levnější. Slušnej menší kváskovej chleba koupím v Říčanech na trhu za 15 korun, srovnatelnou kvalitu v obchodě tak možná za 35-40...

Já teda na zeleninu moc nejsem - krom cibule, kterou potřebuju k tej výbornej tlačence co si tam vždycky kupuju 1
11:54:40
11.01.2015
EDoZoNe
-> jourin: Jo, rozdíly jsou v tom neskutečný. Už jen když porovnám zeleninu z hypermarketu s tim, co máma vypěstuje občas.. Proto se mi docela zamlouvá myšlenka toho se hypermarketům a podobně vyhejbat a nakupovat v obchodech zaměřenejch na jedno určitý odvětví -> pekárna, řeznictví, ovoce/zelenina atd., případně, jak píšeš, nakupovat na farmářskejch trzích, kterejch taky není úplně po málu. A ještě lépe se naučit nenakupovat dlouhodobý zásoby ale třeba každej druhej den podle potřeby 1
11:47:37
11.01.2015
francomk
-> jourin: Ani nehovor... A k tomu chlebu. Potenciálna svokra dostala pod stromček domácu pekárničku. A ten chlieb je úplne iný jak ten v obchode... Obchodový ti na druhý deň pochoduje po špajzi, ale tento domáci vydrží a chutí super 4
11:43:19
11.01.2015
jourin
Jeste me napadla jedna vec k tomu jidlu.. Chodime nakupovat na takovy ty Farmarsky trhy, snazime se tam nakoupit zasobu na cely tyden, kdyz tam v sobotu nahodou nemame cas dojit, tak vyrazime do Globusu nebo Intešpáru :-) No a to je pak clovek desne prekvapenej, jak to hypermarketovy jidlo chutna ve vetsine pripadu jinak.. Respektove bud nijak a nebo chemicky :-(

Nejlepe to asi dokresluje historka s maslem. Kdyz jsme poprve namazali nasi dceri maslo z trhu na chleba, tak se nas po te co to ochutnala zeptala co to na tom chlebu je :-D To same je s tim chlebem. Chleba z globusu je hnusnej druhej den, poctivej kvaskovej chleba z trhu vydrzi cely tyden. Teda vydrzel by kdybysme ho vetsinou nesezrali driv :-) O chuti ovoce a zeleniny se uz radeji nebudu vyjadrovat vubec, neb bych se zase nasral :)
14:30:22
10.01.2015
MOLSO
-> haso: 3 3 3 Školské potreby kúpim. Ale nijaké obleky ja kupovat nebudem ! 3 3 3 3
14:20:25
10.01.2015
francomk
-> haso: dokým nebudú štátnice a skúšky vo vačku, nevim nevim 47 41
14:18:14
10.01.2015
haso
-> francomk: vidis, 200e nedas za oblek, vies co to je plynu! radsej nejedz 3
14:17:13
10.01.2015
francomk
-> haso: Som si istý, že mi nepadne... Už na bakalárskych štátniciach pred 2 rokmi som mal problém zapnúť gate obleku zo stužkovej. Resp. musel som stiahnuť brucho,aby som zapol gombík a opasok... (a to som mal cca 72-75 kg). Keď som si vtedy už ako čerstvý bakalár doma gate rozopol, v momente som sa zmenšil o 5 cm 47
14:13:40
10.01.2015
haso
-> francomk: asi v marci 2014 som zistil, ze sa nevojdem do obleku na promocie...tak som sa zacal stravovat ako clovek, svete div sa 72kg som mal a oblek este zo stuzkovej mi bol dobry v juni

potom som zas zacal jest ako clovek a opat mam 81kg 3

ale v juni idem na svatbu, tak som si povedal, nebudem predsa kupovat oblek, ked mozem schudnut, a zas sa stravujem ako clovek 3

schvalne, skus si oblek, mozno ti nepadne a budes motivovany 1
upraveno 1x, naposled 10.01.2015 14:15:57
12:45:58
10.01.2015
EDoZoNe
-> francomk: 3 Jdeš na to dost podobně jako já 1 To zkouškový je prostě bída. Ikdyž teď se mi daří zatim stravovat docela dobře. Jen bych to potřeboval vydržet i dál 1

-> Luky: 3
12:23:34
10.01.2015
francomk
-> Luky: 47
12:17:50
10.01.2015
Luky
Tak bacha, to že po raw stravě prdíky nesmrdí, je kec. Ten včerejší tatarák je docela poznat 47
12:17:00
10.01.2015
francomk
-> krtik 09.01.15 17:29:22:

-> EDoZoNe 09.01.15 15:11:09:

O skúškovom sa dá vela povedat 40 Na to, jak som večer pred dnešnou skúškou žral jak dobytok skoro všetko a ráno som nič neprehltol, som teraz znovu "zbaštil" celú chladničku. Ten stres totiž sposobí, že to z človeka ráno vyletí jak blesk 47

Človek si po včerajšom čítaní (pred spaním) vašich hlodov povie "po skúške si dám niečo lahké, voláke "ovocko" ".

Ale ono nééé 21 pustil som plyn, rozbil 2 vajíčka, opražil slaninku a trošku syra a zas budem neska pri písaní diplomového projektu zaspávať na klávesnici 107

Asi skúsim zmeniť stravovacie návyky 41 Začínam veriť aj tomu, že po štátniciach a opadnutí stresu sa v lete dám do normálu ...
20:20:20
09.01.2015
EDoZoNe
-> krtik 09.01.15 17:29:22: Tak víš jak, ono tadyty kila, co jdou rychle nahoru, jdou většinou i rychle dolu 1 Nebo aspoň mně to tak naštěstí většinou funguje 1 A co se týká tvejch 7 kg dole, to je pecka, to bych taky potřeboval 1 Ono podle tý váhy se to třeba nezdá, ale faldíky mám taky. 1

-> jourin 09.01.15 17:38:44: Ale prdlajs 1 Moderní muž o sebe holt musí dbát 1

Jinak ad alkohol a postava. Jednou to krásně vysvětlil známej: Na vině tloustnutí není ten alkohol. Ale to že jsi nakalenej, přijdeš domů a všechno sežereš 1
19:53:12
09.01.2015
CHIP
-> m8rinek: No tak to zkus jako já .. chlorella FRESH, tablety na zobání .. kupuju na www.zelenyobchod.cz
upraveno 1x, naposled 09.01.2015 19:53:26
18:39:16
09.01.2015
castrol
-> King: na tom nieco bude
18:26:26
09.01.2015
francomk
-> King: 156
18:14:51
09.01.2015
jourin
-> m8rinek: 3
17:59:45
09.01.2015
King
-> dragon_cb_cz: Pozor, s tim pivem opatrne. To je prej podobny jako s tou alergii na lepek - ti o kterych se vi, ze denne posilujiu s pullitrama, obvykle vykazujou znaky falesne brezosti, ale na vine neni pivo, ale zpusob zivota, kterej obvykle nemirny pijak piva vede :-)
17:56:13
09.01.2015
Luky
-> m8rinek 09.01.15 17:32:25: já myslim že pečený kolínko je doplněk stravy docela fajn 1
17:45:23
09.01.2015
krtik
-> Pavel P..: To už jsme i u destilovaného ovoce u něhož o vlivu na zdraví člověka není pochyb 1.
17:41:57
09.01.2015
m8rinek
-> jourin: takže konečně reklama? :D
17:41:37
09.01.2015
m8rinek
-> Pavel P..: To dodržuju :D.
17:38:44
09.01.2015
jourin
Tyvole tady je debata jak na prozeny.cz :)))
17:36:14
09.01.2015
Pavel P..
-> m8rinek: ječmen nemusíš zobat jako slepice... ten můžeš i pít....... v pivu1
17:32:25
09.01.2015
m8rinek
Hehe zrovna nedávno jsem taky začal přemýšlet jestli bych neměl pořídit nějakej doplněk stravy... Zelenině tak nějak moc nedám, skoro vůbec, ale právě teď se mi peče kolínko... Asi už jinej nebudu a návyky měnit moc nechci, nicméně jsem ochoten k tomu něco zobat ideálně v nějaký slisovaný formě ať nad tim nemusim moc přemýšlet.... Nějakej ječmen či jakej zob by byl vhodnej?
17:30:45
09.01.2015
krtik
-> jourin 09.01.15 17:02:57: Podobný pocit znám, kdy v obchodě chci něco normálního a vidím, že spousta věcí je někde jinde.
17:29:22
09.01.2015
krtik
Jak to tady tak čtu, tak se mi to líbí. Lepší pocity při změně stravování znám a když to jde ještě dohnat do jiné úrovně, tak bych to i zkusil. Naprosto se moje zkušenosti shodují s vašima. Co mě ale naprosto vyrazilo dech (krom méně nelibého produktu z výpušťáku) je EDoZoNův pokles váhy (nárustek váhy máme ale ze stejných důvodů 3). S váhou jsem všelijak kolísal, ale za dobu pravidelného sportovního vyžití a změny stravování jsem shodil asi 7kg a furt mám faldíky. Takže pokud se dá stejná hmotnost shodit jen jídlem, tak někde dělám chybu 7. O tom co se dělo při zápočtech, zkouškách a Vánocích je škoda mluvit 1.

K odkazu CHIPa na zelenyobchod.cz: To co píšeš ty i co se píše na tom obchodě je lákavé a libozvučné, ale nějak mám v sobě trošku zafixovanou nedůvěru v přírodní (pouze) doplňky stravy a nevidím v tom např. tu hlávku toho zelé 1. Asi to bude tím, že jsem zjistil, že spousta se v/na člověku změní nastavením nějakého rozumného řežimu jak na jídlo, tak na spánek i bdělé aktivity. Paradoxně k tomuto věřím práškům a tabletkám z laboratoře 1.
17:24:23
09.01.2015
haso
take prijemne citanie, toto sa mi lubi, aj ked neholdujem takej strave, ale je to prinosna debata
17:02:57
09.01.2015
jourin
no a nejbrutalnejsi je kdyz si o tom neco prectes a reknes si, nebudu jist a pit tohle a tohle.. pak jdes do normalniho kramu, zacnes cist popisky a zjistis ze ty sracky jsou ve vsem :(
15:11:09
09.01.2015
EDoZoNe
-> jourin: Tyhlety pokusy s jídlem, jak píšeš, se taky snažím dělat. A přesně jak jsi řekl. Když si člověk dá třeba po týdnu něco z "normální" stravy, tak to je fakt zlo 1

Nejvíc mě pro nějakej zájem o to, jak se stravuju, nadchlo, když jsem byl na obědě v CountryLifu (obchod se zdravejma potravinama, mají u toho i vlastní jídelnu, kde vaří z těhle věcí). Halda zeleniny v různejch úpravách, maso vůbec, jen sójový, tofu nebo tak něco atd. Naprosto narvanej talíř, naprosto narvanej já a stejně jsem se při odchodu měl chuť jít proběhnout. Ta lehkost, která v člověku při tomhle způsobu stravování je, je něco skvělýho 1 Těžký je jen převyknout, což se mi doteď úplně nepovedlo 1 Čímž neřikám, že bych chtěl bejt vegetarián. Jen se přeorientovat ze smaženejch řízků s hranolkama a tatarkou kupříkladu na vařený kuře se zeleninou a vůbec dát tomu stravování nějakej řád 1 Nicméně zdaleka nemám tolik načteno/zjištěno jako někteří zdejší jedinci a tak v jídle pořád dělám spoustu hloupostí. Nicměné i tak se cejtím líp, když dodržuju nějakej režim 1

Jinak dlouhodobější úspěchy jsou, že jsem v podstatě přestal pít limonády, žrát jídlo z fastfoodů, cukr do čaje taky nahradil med atd. Samozřejmě občas mi to třeba na tejden ujede a pak to jede všechno a při společenských akcích to taky zrovna nedodržuju 1 Ale i tak mám radost z toho, co jsem tak nějak omezil a upravil 1 A úplně největší radost mám z toho, že jsem se přestal tak šíleně přežírat před spaním a konečně mám ráno i chuť si dát snídani 1 Co se týká váhy, tak díky tomu, že se nedostatečně hejbu a mám tyhle úlety, tak v podstatě žádnej úbytek. Ale rozdíl oproti tomu, kdy jsem se o poslednim zkouškovym stravoval jak dobytek, nic nedělal a vážil najednou 80 kg a dva měsíce na to jsem měl zpátky svůj obvyklej rozsah 72-74 kg, o něčem svědčí 1
14:52:37
09.01.2015
dragon_cb_cz
-> jourin: Jo, to věřím... ten můj kolega říká to samý, že se prostě i na tom kole cejtí "lehčeji". Já třeba velkej masožrout nejsem, ale piva piju docela dost, tak asi nikdy moc lehkej nebudu 1
14:32:47
09.01.2015
jourin
-> dragon_cb_cz: Jo jak rikam nejsem vyzivovej poradce, tak to asi trochu pletu, navic to je uz dlouho co jsem to cetl :) ale to o tom zasirani streva mlikem tam fakt bylo. V kazdem pripade mam jeste jeden dobry priklad. Jeden z nasich programatoru je magor do jezdeni na kole, on si treba misto obedea jde 2x za sebou vyjet na Lysou horu :) Ma kamarada se kterym jezdi jak pro radost tak na zavody takovych tech blaznu co jedou treba 200 km po kopcich. Oba jezdili plus minus stejne ve startovnim poli. Ten jeho kamarad pak presel na RAW stravu ktery se poctive drzi a zacal nasemu programatorovi davat 20 az 30 mist v cili :-) No a panacek je z toho dost nestastnej, protoze odmita opustit pecena zebra s pivem :D
13:36:19
09.01.2015
dragon_cb_cz
-> jourin: Spousta lidí, který si myslí, že maj alergii na lepek ve skutečnosti má problém s něčím jiným, co se ovšem vyskytuje v podobné stravě jako lepek - existují na to studie, kdy podáváš "bezlepkovou" dietu dvěma skupinám, ovšem do jedný je ten lepek dodatečně přidanej a zlepšení o kterejch mluvíš se pak objeví v obou skupinách v podobnej míře.

Stejně tak problém s mlékem není v tom, že by snižovalo účinnost střev - a laktóza v kravském mléce je úplně stejná jako v jakémkoliv jiném. Alergie na kravské mléko je alergie na bílkoviny v něm obsažené, nikoliv na nějaký speciální druh laktózy (ovšem pochopitelně není vyjímečné, že se oboje vyskytne současně). Tudíž ani není pravda, že by lidské tělo neumělo laktózu v kravském mléce zpracovat, dokud se produkuje laktáza, umí jí zpracovat stejně jako např. z mateřského mléka - protože je prostě stejná.

Jinak ale vesměs souhlasím - speciálně co se týká toho, že současná masožravá mánie je záležitost posledních pár desítek let - do tý doby totiž maso prostě nebylo zdaleka tak dostupný. A žit se bez něj dá zjevně dost v pohodě - kupříkladu jeden můj kolega na docela solidní úrovni závodí na kole a i když je vegetarián, s nedostatkem bílkovin a úbytkem svalové hmoty problém rozhodně nemá. A v popisu pocitu, že to tělo daleko lépe zpracovává se teda shodujete skoro slovo do slova (akorát on je slovák 1

Jo a taky nejsem doktor 1
13:14:45
09.01.2015
ochoda
-> jourin: To s tim záchodem je zajímavý 3 To by se mělo zavíst v práci tahle strava, páč občas chceš jít, ale radši hned vylezeš a ještě půl hodiny počkáš (pokud to jde 47 ) páč se tam nedá bejt žejo. 1
13:14:37
09.01.2015
CHIP
-> jourin: Sou to dost extrémy .. vždycky to chce mít vyvážené ... vegetarianství se mi nelíbí .. mám maso rád .. přesto že mi asi hnije ve střevech.

Ale třeba: Cukr nejím a sladký nemám rád. Když tak si do čaje dám med.

Rohlíky a jiné bílé pečivo jím vyjímečně.

Maso jím běžně, jak přijde, lupnu ho. 2

Mlého mám rád, ale dám si hrneček 4x do roka.

Mám rád ovoce a zeleninu a jím dost.

Mám rád luštěniny. Ale zase na druhou stranu nemám rád pohanku a cizrnu.

Alkohol piju normálně.

A hodně solím.
13:08:31
09.01.2015
jourin
-> Luky: Tak to je snad uplne jasny ne :) pokud ti nevadi ze to v tobe hnije tak si dej co chces :) ja to jim taky :D nerikam ze to dodrzuju, je to souhrn toho co jsem o tom precetl :) a konstatovani ze kdyz jsem to dodrzoval tak mi bylo lip :)
12:56:10
09.01.2015
Luky
-> jourin: hm, zezačátku, když jsi psal o tom zdravým syrovým, jsem si vzpomněl, že jdu dneska na tatarák a měl jsem radost, že se stravuju zdravě 5 Když ale pak píšeš, že maso celkově není vhodný, tak nevím, jestli tomu tou syrovostí pomůžu? 1
Extreme Tyres