-> saskyn2: Tisk chce o něčem psát a čím větší senzace, tím lépe. A v takovéto situaci, kdy adrenalin teče proudem, je někdy těžké přesně interpretovat, co se stalo, často jsou informace předávány přes prostředníky atd., dost těch informací je třeba z videí svědků, kteří ale též nemají přesné info kdo, co, jak a proč a strach má velké oči...
...kde je pravda se dozvídáme s odstupem a někdy ani to ne.
Co mne ale v tuto chvíli sere úplně nejvíc, vystihuje tento obrázek:
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vladimir Vladimirovič vs. zbytek světa
18:15:06
01.03.2022
01.03.2022
SO545
-> saskyn2 01.03.22 18:08:23: pravda je velmi nedostatkova komodita...v ich kruchoch.
A vzdy si to odserie bedac...a je jedno na cej strane.
A vzdy si to odserie bedac...a je jedno na cej strane.
18:08:23
01.03.2022
01.03.2022
saskyn2
-> Bukaj: -> Borderer: Pak ale teda se dá věřit věcem typu že putin používá kazetový munice a dalším zprávám, nebo je to taky strategie? Já bych právě rád znal pravdu a byl bych rád kdybych mohl věřit tomu co čtu, protože pak není rozdíl mezi dezinformací na sputniku (nebo co to zakázali) a strategií na idnesu, když obojí jsou vybájený bláboly pro ovce bez vlastního rozumu.
18:05:33
01.03.2022
01.03.2022
Pavel P@nkáč
-> Antony: nějaky rakety na to nejdou použít? rusové je taky používají....samo začít od začátku, celej asi nedají ale tak je to ochromí, spomalí, zkomplikuje situaci, ted jedou jako by se nechumelilo
17:47:24
01.03.2022
01.03.2022
Antony - zrušená registrace
-> Pavel P@nkáč 01.03.22 17:21:38: ono jde o to, jestli mají čím ten konvoj zlikvidovat. Přecijen techniku budou mít blíž Kyjevu, to samý pěchotu vyzbrojenou protitankovyma střelama. A letectvo je víceméně vyřazeny.
17:26:44
01.03.2022
01.03.2022
Pavel P@nkáč
-> Sita: to ho musí strašně mrzet
17:24:13
01.03.2022
01.03.2022
Sita
dnes mu federace odebrala cestnej cernej pasek Taekwondo, protoze porusil zakladni zasady TKD (kdo chce, tak si je najde). Nemuze holt mit vsechno...
17:21:38
01.03.2022
01.03.2022
Pavel P@nkáč
-> All: nevíte proč ten dlouhej ruskej konvoj nechávají stale jet? Já teda nevím ale mít čím tam to zkusím roztřílet na sračky, nechci čekat přece až mě stím vším začnou obléhat město....
16:20:10
01.03.2022
01.03.2022
David29
-> Jozka: Jenže to říkám - západ zase musí pochopit, jak funguje východ.
Celej západ tu situaci hodnotí podle sebe a dle svých měřítek... Jenže na východě se prostě přemýšli vůči západu jinak, než o něm uvažujeme my...
Já si myslím, že východ bereme stejně, jako bereme západ - jen s přívlastkem provokatér.
Jenže východ nás může brát úplně jinak - třeba že jsme prolhaní pod vlivem nesmyslů (LGBT, ekologie apod.) a že chcem zničit Rusko a každej den vidět duhy.
Celej západ tu situaci hodnotí podle sebe a dle svých měřítek... Jenže na východě se prostě přemýšli vůči západu jinak, než o něm uvažujeme my...
Já si myslím, že východ bereme stejně, jako bereme západ - jen s přívlastkem provokatér.
Jenže východ nás může brát úplně jinak - třeba že jsme prolhaní pod vlivem nesmyslů (LGBT, ekologie apod.) a že chcem zničit Rusko a každej den vidět duhy.
14:43:44
01.03.2022
01.03.2022
Bukaj
-> Borderer: To zatajování informací o skutečném stavu věci je ve vojně strategie. Blbý je to, že vůbec nějaká vojna začala. Věřit se nedá žádnému oficiálnímu zdroji, věřit se dá pouze obyčejnému člověku, který nemá, proč lhát. V politické hře lžou asi všichni, někdo víc, někdo míň. Dohody, smlouvy a sliby se nedodržují... Komu nejde o život, tomu jde jen o prachy a o vliv. Je mi z toho smutno
14:28:17
01.03.2022
01.03.2022
Borderer
-> saskyn2: Včera byl na ČRo rozhovor přesně na tohle téma a pán (jméno už nevim) říkal, že je to v současné době hra s lidmi. To co tvrdí Ukrajina o Rusech by dělil 5ti, co tvrdí o vlastních ztrátách by násobil 5ti. Že se v tomhle nedá věřit ani jedný straně a reálně ověřit čísla bohužel nelze.
13:29:17
01.03.2022
01.03.2022
Jozka
-> David29 01.03.22 12:39:52: Ty jseš fakt.. aktivista.. Mínil jsem tak, že by se "Rus" konečně trochu posnažil pochopit, jak ten "západ" vlastně funguje.. Zatím jsem měl smůlu, žádnýho takovýho jsem osobně nepotkal..
12:57:49
01.03.2022
01.03.2022
saskyn2
Já se musím zastat Davida29. Já se mu třeba smál za jeho názory na covid, ted když vidím jak najednou covid najednou úplně vymizel jen tím že se o něm přestalo psát, tak musím zpětně uznat že měl ve spoustě věcí pravdu. Media dokážou z veřejnosti slušně dělat blbce. To že rusáci žijí v informační bublině a mají cenzuru je bez debat, ale to jak pravdivý informace se dostávají k nám je otázka. Trochu mi smrdí některý menší nesrovnalosti, ale osobně mě zaujala jedna konkrétní a celkem slušně ověřitelná věc a to je sestřelení celkem 3ks dopravních IL-76 hrdinskou ukrajinskou armádou. Naše media to berou jako fakt, lidi pod fotku sestřeleného letadla dávají slunečnice který z nich vyrostou. No a pak se zjistí, že fotka je ukrajinský letadlo sestřelený v roce 2014, takže slunečnice rostou z ukrajinců a navíc už 8 let. Když teda pominu to, jak krajně neetické je použití takové fotografie, tak bych se rád teda dobral nějaké pravdy a poprosil bych třeba Vítka-> dragon_cb_cz: o kterém vím, že na dohledávání informací je machr a prosím o vysvětlení jak to teda je, jestli je to pravda, nebo nám ukrajinci a západní nezávislá média bezostyšně lžou(pak teda je otázka v čem všem dalším lžou). Chápu že informace z války se blbě ověřují protože každá strana tvrdí něco jiného a kdyby to letadlo bylo jedno tak bych věřil, že dopadlo někam, kde je to pod kontrolou rusáků a nelze to jen tak vyfotit, ale při sestřelení třech různých strojů na třech různých místech v různých časech je pravděpodobnost neexistence jediné fotografie obřího sestřeleného letadla asi dost zvláštní okolnost.
Tak teď budeme místo epidemiologů a virologů chvíli politology, snad ne brzy i radiology...
Mír a pokoj všem.
Tak teď budeme místo epidemiologů a virologů chvíli politology, snad ne brzy i radiology...
Mír a pokoj všem.
12:39:52
01.03.2022
01.03.2022
David29
-> Jozka: Jak naruby?
Jako že rus bude říkat, že meleme blbosti? Ano, to rus i tvrdí a je to logický, když má svůj svět
Jako že rus bude říkat, že meleme blbosti? Ano, to rus i tvrdí a je to logický, když má svůj svět
12:10:21
01.03.2022
01.03.2022
Jirik_Tuňák1983
-> King 28.02.22 22:53:34: Ano, můžeme.
12:03:45
01.03.2022
01.03.2022
Jozka
-> palinator 01.03.22 11:53:49: U takovýhle dojmologie si to moc neumím představit.. Teda vůbec. Napsaný je to ovšem vesměs velice zručně, to ne že ne - i když žvásty o reportérovi před Kremlem, to je taky něco.
-> David29 01.03.22 11:40:23: Ale není - jediný, s čím se dá v tý větě "pracovat" je: "Ale nadávky a hysterické či patetické řeči nic nevyřeší", jinak to jsou jen kecy - který se navíc dají otočit i úplně naruby.
-> David29 01.03.22 11:40:23: Ale není - jediný, s čím se dá v tý větě "pracovat" je: "Ale nadávky a hysterické či patetické řeči nic nevyřeší", jinak to jsou jen kecy - který se navíc dají otočit i úplně naruby.
11:53:49
01.03.2022
01.03.2022
palinator
-> Jozka:
Já nevim, já žádný prameny ani lidi neznám. Klidně udělejte s dragonem a Kingem fact checking.
Já nevim, já žádný prameny ani lidi neznám. Klidně udělejte s dragonem a Kingem fact checking.
11:42:24
01.03.2022
01.03.2022
David29
-> Borderer: Jako co psaly tyhle servery fakt nevím - ale třeba ten "ruskej" pohled jsem si musel sám najít v azbuce, protože ten jaksi nám nabízen není.
Z naší strany pouze vím to, že zlej rus obklíčil ukrajinu a chce ji a budou následovat další země
Z naší strany pouze vím to, že zlej rus obklíčil ukrajinu a chce ji a budou následovat další země
11:40:23
01.03.2022
01.03.2022
David29
-> Jozka: Ale třeba tohle je trefný, a na to tady narážím celou dobu taky
Nic z toho, o čem teď budu mluvit, neomlouvá Putina za rozpoutání války. Ale nadávky a hysterické či patetické řeči nic nevyřeší. Pokud ale nepochopíme anebo se nebudeme zkoušet pochopit, co se Putinovi a jeho podporovatelům v Rusku odehrává v hlavách, můžeme za to nepochopení ještě více zaplatit. Putin je agresor, ale zdá se, že my stále nechápeme proč. Putina, jeho okolí a velkou část Rusů vůbec nezajímá, co si myslíme my.
Zkrátka jinej pohled na věc, a my jakožto to "zlej" západ jim to těžko rozmluvíme
Nic z toho, o čem teď budu mluvit, neomlouvá Putina za rozpoutání války. Ale nadávky a hysterické či patetické řeči nic nevyřeší. Pokud ale nepochopíme anebo se nebudeme zkoušet pochopit, co se Putinovi a jeho podporovatelům v Rusku odehrává v hlavách, můžeme za to nepochopení ještě více zaplatit. Putin je agresor, ale zdá se, že my stále nechápeme proč. Putina, jeho okolí a velkou část Rusů vůbec nezajímá, co si myslíme my.
Zkrátka jinej pohled na věc, a my jakožto to "zlej" západ jim to těžko rozmluvíme
11:27:06
01.03.2022
01.03.2022
Jozka
-> palinator 01.03.22 10:05:47: Ten tedy semlel pátý přes devátý.. obzvlášť ta pasáž "jak Západ (a my) vidí / viděl Rusko" se mu fakt "povedla". Anebo moje chyba, že čtu blbý prameny a potkávám divný lidi..?
11:12:28
01.03.2022
01.03.2022
Borderer
-> David29: Od té doby, co je matka v důchodu má dost času číst internet a jako správný důchodce postupem času přestala rozlišovat realitu od blbostí. Výsledkem toho, že v době éry největšího COVIDu mne bombardovala mail článkama z aeronetu a podobných sračkoserverů a já si většinou dal tu práci, že sem dohledal relevantní zdroje a vysvětlil jí, proč je to blbost. Většinou tam byly psaný totální kraviny, vytrhávaný z kontextu tak, aby zapadaly do jejich obrazu. Takže totální blokáda těhle serverů je pouhý přínos, jak kvůli ruské propagandě, tak kvůli ochraně počítačově negramotných a cizojazyčně nemluvících.
10:56:46
01.03.2022
01.03.2022
Bukaj
-> David29 01.03.22 10:39:02: Já tady klidně napíšu, že homosexualita normální není. Je běžná, ale normální ne. Prostě je a to, že přiznáš, že je, ještě neznamená, že je normální. Tady spíš bude problém v chápání významu slova "normální". Vyvstává mi v paměti slogan z minulých let (už nevím, z jaké kampaně to bylo): "Normální je nekouřit" (případně: "normální je nekrást"). Tato tvrzení ovšem nepopírají existenci kouření a krádeží, jsou pouze jakýmsi konstatováním, že v ideálním světě se to nedělá. Stejně tak je to i s tou homosexualitou.
To, že tady posledních pár desetiletí byla relativně "nuda" a spousta lidí, kteří pro samý blahobyt "neměli do čeho píchnout", tak se tu začaly řešit, s prominutím, píčoviny (i když by stačilo se prostě smířit s tím, že ve svobodně smýšlející demokratické společnosti prostě rozdíly jsou "normální" a dál to nerozvádět), je věc jiná, ale rozhodně bych to neoznačoval za propagandu. Spíš "okurkovou sezonu společenských témat"
To, že tady posledních pár desetiletí byla relativně "nuda" a spousta lidí, kteří pro samý blahobyt "neměli do čeho píchnout", tak se tu začaly řešit, s prominutím, píčoviny (i když by stačilo se prostě smířit s tím, že ve svobodně smýšlející demokratické společnosti prostě rozdíly jsou "normální" a dál to nerozvádět), je věc jiná, ale rozhodně bych to neoznačoval za propagandu. Spíš "okurkovou sezonu společenských témat"
10:44:11
01.03.2022
01.03.2022
Peca
-> palinator: Díky za odkaz, přečteno. Ne se vším souhlasím, ale je to čitelný názor, co mi dává taky smysl.
Jen bych ubral toho západního sebemrskačství; ono ten "medvěd za plaňkovým plotem", co jsme léta dráždili a teď to máme, vždycky trochu trpěl vrozenou vadou, díky které požíral svá vlastní medvíďata. A to dávno před tím, než jsme tam ten pomyslný plot postavili...
Jen bych ubral toho západního sebemrskačství; ono ten "medvěd za plaňkovým plotem", co jsme léta dráždili a teď to máme, vždycky trochu trpěl vrozenou vadou, díky které požíral svá vlastní medvíďata. A to dávno před tím, než jsme tam ten pomyslný plot postavili...
10:39:02
01.03.2022
01.03.2022
David29
-> Bukaj: Co ty zablokované "dezinformační" servery? Já teda nevím, co se na nich psalo.. Ale nebyly to právě informace z druhé strany?
Co LGBT?
Zkus někam napsat, že homosexualita není normální - dostaneš ban minimálně. Ještě před 20lety by se ti nikdo nedivil a dostal by si lajky. A věř, že leckdo by tě chtěl za to zavřít
To není propaganda, nebo je?
Co LGBT?
Zkus někam napsat, že homosexualita není normální - dostaneš ban minimálně. Ještě před 20lety by se ti nikdo nedivil a dostal by si lajky. A věř, že leckdo by tě chtěl za to zavřít
To není propaganda, nebo je?
10:35:14
01.03.2022
01.03.2022
vhml
-> Bukaj 01.03.22 10:15:52: www.zemancountdown.cz/
Od tej doby jak byl po volbach v nemocnici je to ten odpocet dosti nejasny.
Od tej doby jak byl po volbach v nemocnici je to ten odpocet dosti nejasny.
10:15:52
01.03.2022
01.03.2022
Bukaj
-> David29: To, že propaganda jede na obou stranách a je to (dle mého názoru legitimní) politický nástroj, je zde snad každému jasné - v tom je ten rozdíl - zatímco u nás ti nikdo moc nebrání si zjistit informace i "z druhé strany barikády", tak jsou země, kde se takové informace (a lidi, kteří by je snad chtěli šířit) tvrdě potlačují, takže se ty informace jen těžko dostanou mezi lidi - a když už se tak stane, tak lidi ze strachu po předchozích zkušenostech radši drží hubu. V době interfernetu a chytrých telefonů je to sice složitější, tak se masově používají dezinformace na "zahlcení" informačních kanálů...
Nevšiml jsem si, že by tady někdo za posledních cca 30 let dostal od policajta obuchem jen kvůli tomu, že by prohlásil, že Putin je hrdina. Zkus říct podobnou analogii policajtovi na demonstraci v Rusku a budeš rád, když to skončí pár modřinama...
Pochybuju, že by v Rusku prošlo třeba tohle:
jetencurakjesteprezidente m.cz/
mimochodem, ten odkaz vlastně dnes není zcela jednoznačný
Nevšiml jsem si, že by tady někdo za posledních cca 30 let dostal od policajta obuchem jen kvůli tomu, že by prohlásil, že Putin je hrdina. Zkus říct podobnou analogii policajtovi na demonstraci v Rusku a budeš rád, když to skončí pár modřinama...
Pochybuju, že by v Rusku prošlo třeba tohle:
jetencurakjesteprezidente m.cz/
mimochodem, ten odkaz vlastně dnes není zcela jednoznačný
10:07:20
01.03.2022
01.03.2022
David29
Schválně.. Kolik lidí zde dá ruku do ohně za vedení EU, že Zelynskjmu na úřad nepomohli?
Ačkoliv si nemyslím, že by to tak bylo a nemyslím si, že rus má pravdu - ruku za EU do ohně prostě nedám.
Ačkoliv si nemyslím, že by to tak bylo a nemyslím si, že rus má pravdu - ruku za EU do ohně prostě nedám.
10:05:47
01.03.2022
01.03.2022
palinator
10:04:55
01.03.2022
01.03.2022
David29
-> Peca: Jasně že jo, neber to doslova Čti trochu mezi řádky
Ano, chce se u nás zavírat za to, že někdo schvaluje Putinovo kroky - takže to není propaganda?
My jsme zase obětí propagandy, že se o žádnou ochranu obyvatel se nejedná.
Nevidím v tom rozdíl - propaganda prostě jede na obou stranách a pravda (která je někde mezi) se prostě nehledá. A nebavím se o válce, ale o celé situaci od roku 2014
Ano, chce se u nás zavírat za to, že někdo schvaluje Putinovo kroky - takže to není propaganda?
My jsme zase obětí propagandy, že se o žádnou ochranu obyvatel se nejedná.
Nevidím v tom rozdíl - propaganda prostě jede na obou stranách a pravda (která je někde mezi) se prostě nehledá. A nebavím se o válce, ale o celé situaci od roku 2014
10:00:33
01.03.2022
01.03.2022
Bukaj
-> David29: Největší problém lidí (v "civilizovaném" světě) je především v nevzdělanosti, omezeném pohledu na svět, lenosti používat kedlubnu ke kritickému myšlení...
Nevědomost žije sladce
Nevědomost žije sladce
09:59:43
01.03.2022
01.03.2022
Peca
-> David29: Davide, "propaganda" na elektro auta? Takže i u nás někdo dostane pokutu nebo půjde do vazby za to, že elektroauta odmítá a dokonce veřejně deklaruje, že je zcela proti nim?
Nevnímáš v tom, co je skutečné vymývání mozků drsnou propagandou, přece jen malinko rozdíl?
Nevnímáš v tom, co je skutečné vymývání mozků drsnou propagandou, přece jen malinko rozdíl?
09:49:35
01.03.2022
01.03.2022
David29
-> Jozka: Tak my jsme zase pod propagandou, jak potřebujem elektroauta.
Spousta lidí vzdoruje, ale časem se ta propaganda přijme a bude se to brát jako holej fakt
(teda nebude, Putin do toho asi dost dobře hodil vidle)
Spousta lidí vzdoruje, ale časem se ta propaganda přijme a bude se to brát jako holej fakt
(teda nebude, Putin do toho asi dost dobře hodil vidle)
09:46:16
01.03.2022
01.03.2022
David29
-> Borderer: Ne, ti domorodci nikoho nikdy nevarovali. Jakmile se u nich objeví cokoliv, letí proti němu šutry
Je o tom snad někde i nějaký dokument, ten kmen jsou Sentinelci...
Jinak napadlo mě lepší přirovnání.
Lidé na dálným východě žijí v představě, že Alláh je jediný to dobrý a tečka. A přes to nejede vlak. Mám pocit, že o tom že melou blbosti, se je zbytek světa snaží přesvědčit tisíce let - neúspěšně
Je o tom snad někde i nějaký dokument, ten kmen jsou Sentinelci...
Jinak napadlo mě lepší přirovnání.
Lidé na dálným východě žijí v představě, že Alláh je jediný to dobrý a tečka. A přes to nejede vlak. Mám pocit, že o tom že melou blbosti, se je zbytek světa snaží přesvědčit tisíce let - neúspěšně
09:01:00
01.03.2022
01.03.2022
Jumbo
Kdyby někdo věděl o nějaké konkrétní možnosti pomoct někomu z Ukrajiny, dejte vědět do SZ. Velké sbírky mě moc nelákají, radší pomůžu nějak konkrétně podobně, jak to bylo na Pohofestu u tornáda...
08:41:40
01.03.2022
01.03.2022
Jozka
-> Matthes, záškodník z TechWebu 28.02.22 20:25:58: Když si vzpomenu, že mnoho mých spolužáků v 80. poslušně papouškovalo dokonce i "historický fakt", že naši obec osvobodila 9. května 1945 udatná Rudá armáda, přičemž to byla naprostá pí*ovina vč. toho data, tak je bohužel nutno souhlasit, že na běžnou populaci podobná soustředěná propaganda funguje dosti dobře.
08:06:46
01.03.2022
01.03.2022
palinator
-> David29 28.02.22 20:10:12:
No já myslim že když tam pojedeš, tak ti budou moct bejt nějaký závazky na bydlení s určitou nemalou pravděpodobností jedno.
No já myslim že když tam pojedeš, tak ti budou moct bejt nějaký závazky na bydlení s určitou nemalou pravděpodobností jedno.
07:14:20
01.03.2022
01.03.2022
Borderer
-> David29: A nenapadá tě třeba rozdíl v tom, že ti domorodci nejdřív Xkrát lidi varovali, ať je nechaj bejt, že budou střílet? A že si bráněj vlastní území? Pokud vím, tak Ukrajina není Rusko....
06:53:52
01.03.2022
01.03.2022
David29
Kousek od Indie leží ostrov. Nikdo ten ostrov nezná - žijou tam domorodci a na kohokoliv a cokoliv primitvně útočí.
Mělo by se ten ostrov vybombarovat a domorodce pozavírat?
Prostě maj svůj svět a těžko jim vysvětlovat, že se bát nemusí.
Jejich klika je, že jsou na ostrově a neznají snad ani oheň, takže nebezpečí směrem k nám jim nehrozí.
Tenhle z našeho pohledu blázen to je to samý - maj svůj svět, žijou v představách že Zelynskyj jim jde po krku a že ho do vedení Ukrajiny dosadil západ
_____
Ale debil jsem prej já. Logický
Mělo by se ten ostrov vybombarovat a domorodce pozavírat?
Prostě maj svůj svět a těžko jim vysvětlovat, že se bát nemusí.
Jejich klika je, že jsou na ostrově a neznají snad ani oheň, takže nebezpečí směrem k nám jim nehrozí.
Tenhle z našeho pohledu blázen to je to samý - maj svůj svět, žijou v představách že Zelynskyj jim jde po krku a že ho do vedení Ukrajiny dosadil západ
_____
Ale debil jsem prej já. Logický
06:42:15
01.03.2022
01.03.2022
David29
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Pochopitelně, že rozšiřování NATO není problém a že nemusí mít strach - jenže oni to viděj jinak.
Na druhou stránku - jsou v Mexiku nějaký ruský základny? Já tipuju že snad ani ne, to by se USA taky nelíbilo...
-> dragon_cb_cz: Zase: to že patří do vězení je jen "západní" pohled. Z toho východního nedělá nic špatnýho a nejpíš by dostal i metál
Smiř se s tím. Západní názor není ten jediný a pro některý lidi je neprávný. To tak prostě je
Nauč se rusky a můžeš ty lidi přesvědčit. Ale myslím si že ti neuvěří, když ti z principu nevěří ani nos mezi vočima.
Asi to samý, že mě číňan nepřesvědčí, jak se v Číně krásně žije
Na druhou stránku - jsou v Mexiku nějaký ruský základny? Já tipuju že snad ani ne, to by se USA taky nelíbilo...
-> dragon_cb_cz: Zase: to že patří do vězení je jen "západní" pohled. Z toho východního nedělá nic špatnýho a nejpíš by dostal i metál
Smiř se s tím. Západní názor není ten jediný a pro některý lidi je neprávný. To tak prostě je
Nauč se rusky a můžeš ty lidi přesvědčit. Ale myslím si že ti neuvěří, když ti z principu nevěří ani nos mezi vočima.
Asi to samý, že mě číňan nepřesvědčí, jak se v Číně krásně žije
01:50:00
01.03.2022
01.03.2022
U-Geen
00:13:41
01.03.2022
01.03.2022
dragon_cb_cz
-> Matthes, záškodník z TechWebu: No jo, jinej už nebudu.
-> David29: A neber to zle, když říkám že ze sebe děláš užitečného idiota, tak to fakt nemyslím zle, protože jsem si podobnou zkušeností 8 let zpátky prošel a dělal ho ze sebe taky, velmi podobně jako ty. Zpětná reflexe nad tím je jedna z nejužitečnějších lekcí mého dosavadního života.
Ono to všechno "celkem dává smysl" a "nutí k zamyšlení" - a když pak získáš nějakej odstup, tak zjistíš, že leda hovno, že to prostě jsou dobře navrstvený lži, ve kterejch je velmi snadný se zamotat a získat dojem, že "nic není tak jednoduchý". Což je často pravda, ale v tomhle případě to fakt jednoduchý je.
Putin je zmrd.
-> David29: A neber to zle, když říkám že ze sebe děláš užitečného idiota, tak to fakt nemyslím zle, protože jsem si podobnou zkušeností 8 let zpátky prošel a dělal ho ze sebe taky, velmi podobně jako ty. Zpětná reflexe nad tím je jedna z nejužitečnějších lekcí mého dosavadního života.
Ono to všechno "celkem dává smysl" a "nutí k zamyšlení" - a když pak získáš nějakej odstup, tak zjistíš, že leda hovno, že to prostě jsou dobře navrstvený lži, ve kterejch je velmi snadný se zamotat a získat dojem, že "nic není tak jednoduchý". Což je často pravda, ale v tomhle případě to fakt jednoduchý je.
Putin je zmrd.
00:04:42
01.03.2022
01.03.2022
Matthes, záškodník z TechWebu
-> dragon_cb_cz 28.02.22 23:59:48: A ty jsi zbytecne slunickar takovej kripl nepatri ani do vezeni, ani do blazince, ale potrebuje dve do prsou a jednu do hlavy. Proc takovy smejdy zivit? Ten nebude uzitecnej ani v pracovnim tabore.
00:00:54
01.03.2022
01.03.2022
dragon_cb_cz
-> David29 28.02.22 23:53:13: Blik cvak příjem. Ne, neslíbilo se jim to... dokonce už i v tomhle vlákně je to řešený. Přestaň papouškovat sračky.
23:59:48
28.02.2022
28.02.2022
dragon_cb_cz
-> David29: Protože jsem na podobný ksindly po těch letech už fakt alergickej. Tenhle "jinej pohled na věc" není nic jinýho než něco mezi psychiatrickou diagnózou a kriminální odpovědností. Ten "člověk" nepatří do novin, ale do vězení (kam ho ostatně českej soud už poslal), nebo alternativně do blázince.
Technicky vzato, pokud se budeme bavit o tom, jestli holocaust byla masivní genocida, nebo "konečné řešení otravného problému pro německý národ", tak čistě akademicky můžeme vést debatu z obou směrů a v rámci "nějakého pohledu na věc" určitě bude dávat smysl i ta druhá možnost. Přesto máme v civilizovaném světě už skoro 80 let shodu, že prostě platí ta první.
To co se děje na Ukrajině není cvičení v internetovej argumentaci, hraní si na ďáblovo advokáta nebo žádná další argumentační ekvilibristika co tu předvádíš. Nejspíš ti to nedochází, ale děláš ze sebe ukázkového užitečného idiota.
Technicky vzato, pokud se budeme bavit o tom, jestli holocaust byla masivní genocida, nebo "konečné řešení otravného problému pro německý národ", tak čistě akademicky můžeme vést debatu z obou směrů a v rámci "nějakého pohledu na věc" určitě bude dávat smysl i ta druhá možnost. Přesto máme v civilizovaném světě už skoro 80 let shodu, že prostě platí ta první.
To co se děje na Ukrajině není cvičení v internetovej argumentaci, hraní si na ďáblovo advokáta nebo žádná další argumentační ekvilibristika co tu předvádíš. Nejspíš ti to nedochází, ale děláš ze sebe ukázkového užitečného idiota.
23:59:39
28.02.2022
28.02.2022
-> David29 28.02.22 23:53:13: Ale to rozsirovani nato je problem jen pro jejich chory mozky. Kdyby byli co k cemu, tak pochopi, ze na ne by beztak nikdo nikdy neutocil, protoze by si vylamal zuby... Teda alespon jsem o tom byl presvedcen, nez jsem videl, jak jim dali Ukrajinci pres picu...
23:54:24
28.02.2022
28.02.2022
David29
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Vid, taky nevím kolik bylo dneska nakažených.... přitom tak důležitý informace to byly. Je od Putna hezký že počkal
23:53:13
28.02.2022
28.02.2022
David29
Jinak takovej poznatek (už nevím kde jsem to vyštrachal).
Že NATO vzniko díky SSSR se všeobecně ví. Ale moc se neví, že při ústupu sovětů bylo slíbeno, že se NATO nebude na východ rozšiřovat - inu stalo se. ČR, Slovensko, Polsko a další...
Což mi zapadá do té skládanky, proč už v případě ukrajiny držkujou
Že NATO vzniko díky SSSR se všeobecně ví. Ale moc se neví, že při ústupu sovětů bylo slíbeno, že se NATO nebude na východ rozšiřovat - inu stalo se. ČR, Slovensko, Polsko a další...
Což mi zapadá do té skládanky, proč už v případě ukrajiny držkujou
23:52:13
28.02.2022
28.02.2022
Jinak mi prijde, ze je tu nejaky mrtvo od zacatku valky... Akorat se tu motame par lidi v tomhle tematu a jinak nic...
Ani o korousovi se nemluvi... ne ze by mi to teda vadilo.
Ani o korousovi se nemluvi... ne ze by mi to teda vadilo.
23:46:45
28.02.2022
28.02.2022
David29
Já tu dám jinej pohled na věc - kde prostě moc tím pádem nevidím nějakej prostor pro ustupování když maj svou pravdu a nějak nevím, jak by dotyčné (Putina, separatisty) měl někdo přesvědčit, že se vlastně pletou, můžou klidně spát, nic jim nehrozí a téměř 10 let žijou vlastně v omylu - a měl by jim to vysvětlit ten samej západ, proti kterýmu celou dobu zbrojej.
A ty jdeš a napíšeš, že je to "můj jiný pohled".
A ty jdeš a napíšeš, že je to "můj jiný pohled".