Vladimir Vladimirovič vs. zbytek světa

prohledat
2414 příspěvků (zobrazeno 1701 až 1750) od 12.02.2022 do 22.03.2024, založil/a David29
řadit dle data
11:46:47
02.03.2022
j_j
-> Tomaso435: díky za odpověď, PS : praděda na chatě nechal na zahradě udělat takovou poměrně velkou skrýš v zemi na potraviny před WWII /železnou kysnu tak 3mx1mx1m/ ale pak z důvodu hrozby koncentráku nevyužíval...
11:32:03
02.03.2022
CHIP
-> Tomaso435: Jakéže přezkoušení se zkrátilo ? Nebo co ? Něco o tom vím .. a žádné přezkoušení se nekoná .. jen je nutno se jednou za deset let dostavit k lékaři .. pokud je zbroják pro pracovní účely .. tak jednou za 5 let a následně si vyzvednout nový zbroják.
upraveno 1x, naposled 02.03.2022 11:34:27
11:22:09
02.03.2022
Tomaso435
-> j_j 02.03.22 10:35:25: zbrojní průkaz jsem zavrhl v době kdy z 10letého přezkoušení se to zkrátilo na pětileté. To už se mi zdálo moc krátká doba vzhledem k tomu že po pěti letech jsem před třemi lety obnovoval radioamatérskou koncesi a za dva roky mě to čeká znovu Tak je to docela krátká doba.. navíc vím o hodně lidech kteří ti do druhého dne jsou schopný poskytnout taxca jakoukoliv palebnou zbraň cenově snad i lepší než skrze oficiální cesty takže V případě nějakých plus trhu jak říká David na papíry to nestřílí.

Jinak z výpisu zásob zmiňují například propanbutanové bomby solární panely baterie ruční dynama samozřejmě určitý sortiment kuchyňských potřeb tuhý líh a podpalovače zapalovače svíčky vysílačky plachta celta velmi dobře vybavená lékárna dezinfekční prostředky mýdlo s jelenem filtr na vodu základní rybářské náčiní lépe řečeno pytlácké :D ze zásob jídla mouka sůl krupice různé polotovary v prášku konzervy který mám vyzkoušené že nejsou zkažený ani po dvou letech kdy projdou záruční lhůtou něco nafty i benzínu větší množství aditiv který dokážou uchovat palivo delší dobu bez nějaké degradace 8 kw centrálu s výstupem 380v starou manuální pračku na kliku různé nářadí náčiní samozřejmě hodně balené vody a starý zdroj zasypané studny která se postupně obnovuje... A velké množství toaletního papíru a papíru obecně na zátok. Stav dřeva zhruba na 3 až 4 zemi v případě používání paliva i koření dvě zimy určitě. Myslím že v případě průseru by se s tím dalo přežít aspoň pár týdnů. ... Jinak kolega začal právě kopat sklep na zahradě1
upraveno 1x, naposled 02.03.2022 11:32:04
11:10:13
02.03.2022
David29
-> dragon_cb_cz: No rozhodně lepší, než na nefununkční kartě 4 3

A to platí třeba i v případě blackoutu

-> j_j: Při válečným konfliktu bdu potřebovat něco s kadenci "ta-ta-ta-ta" 1
11:03:24
02.03.2022
j_j
-> David29: hmmmm, takže máš ulitou někde ČZ 75...píšu si...sranda 3
10:50:46
02.03.2022
dragon_cb_cz
-> David29: A myslíš, že ty papírový budou o tolik lepší? 4
10:42:21
02.03.2022
David29
-> j_j: Ani ne. Když půjde do tuhýho, na zbroják to nestřílí. Jediný co si koupím je pláštěnka 3

Jo, a nic me už nedonutí mít peníze "na kartě"
10:35:25
02.03.2022
j_j
-> palinator: proto jsem pořídil 1202 STW , abych mohl taranovat T72B3 :)

-> Tomaso435: a uvažuješ o nějakém přezbrojení třeba na delší zbraně ? 5
10:33:06
02.03.2022
Tomaso435
-> j_j 02.03.22 10:26:42: jsou tací, kteří tyhle věci, aby kdyby, mají běžně ;)
10:28:16
02.03.2022
palinator
-> j_j:

Já vlastně všechny válečný věci (sklep, zahradu s bramborama, zeleninou a slepicema, Škodu 120) už mám a zbroják ve finále ani není potřeba. 3
10:26:42
02.03.2022
j_j
Uvažujete v souvislosti s válkou s nějakou změnou ve svém osobním životě ? Mám na mysli : zbroják, mít třeba zásobu potravin na delší dobu, nějaké další vybavení atp ? sorry za Offtopic otázku v Offtopic tématu 6
10:06:56
02.03.2022
Jirik_Tuňák1983
09:57:14
02.03.2022
Milan 136
-> Jirik_Tuňák1983 02.03.22 09:18:03: Je to 10 let starý článek. Neprudím, ale jen jestli o tom víš 1
09:06:32
02.03.2022
dragon_cb_cz
-> saskyn2 01.03.22 23:38:04: www.novinky.cz/valka-na-u krajine/.../kyjev-zlikvido val-kadyrovovy-bojovniky-k teri-chystali-atentat-na-z elenskeho-40388868

„Informace jsme získali od zástupců FSB, kteří nyní nemají chuť účastnit se této krvavé války. A díky tomu mohu říci, že tato kadyrovovská elitní skupina, která se sem vydala speciálně s cílem odstranit našeho prezidenta, byla zničena,“

A na konci přesně ta formulka o které jsem mluvil:

Moskva počty padlých vojáků neuvádí. V neděli poprvé přiznala, že při bojích na Ukrajině utrpěla ruská armáda ztráty, konkrétní údaje však nenabídla. Kyjev tvrdí, že Rusko přišlo o téměř 6000 vojáků. Tato čísla nezle ověřit z nezávislých zdrojů.
08:01:54
02.03.2022
David29
V Brandýse nad Labem nejde proud.

Tak nějak tipuju, že vzhledem k děsení minulých dnů, je polovina lidí ve sklepích
05:03:23
02.03.2022
StepaNoFUN
Tak hlasim ze jsme uspesne zpatky z hranicniho prechodu Medyka. Veci jsme po par hodinach beznadejneho vyjednavani nakonec byt pres prostrednika uspesne predali.

Puvodne totiz bylo domluveny, ze si pro to prijedou na polskou stranu, ze jako armada muzou. Jenze je tam polaci nechteli pustit. Tak ze my musime projet Polskou stranou mezi. Tam zase nepustili diky absenci pasu nas. Domlouvat ze celnici, kterejch je tam pokokot pojedou s nama neslo. Proste na vyjezd ven potrebujete pas, zpatky vam staci obcanka. To co vezes a proc nikoho nezajima.

Nakonec jsme tam odchytli nejakyho sefa organizatoru ty pomoci (ukrajince), ukazali mu komunikaci, kouknul co vezem a kolik toho je. Vzal si telefon na "naseho" ukrajince, domluvil se s nim...

Nam rekl cekejte. Za 15 minut prisel, popojedte tamhle a cekejte. Za dalsich 10 minut tam zastavil ukrajinskej autobus (prazdnej). Rychla domluva, prerovnejte to tam. Naplnili jsme zavazadlovej prostor patrovy scanie a neco se cpalo i dovnitr. Ridic dostal cislo na Ivanka, dostal 200euro (ne jako odmenu, ale ze je ma predat taky)... No a za priblizne hodinu uz to bylo v tom spravnym aute. Kdyz jsme to predavali, tak v nas byla dusicka mala, ale rozhodli jsme se to risknout. Jina sance nebyla a v nejhorsim by to bylo alespon proste nekde na ukrajine, i kdyz ne tam, co jsme planovali.

Z verze, ze nekoho vezmeme zpatky nakonec seslo. Dostali jsme info kam mame jet, v azbuce napsanou ceduli kam muzeme svizt a kolik lidi. Jenomze v ty dobe (okolo osmy vecer) uz tam bylo snad vic tech, kteri chtej pomahat, nez tech co potrebujou pomoct. Tak jsme se na to po hodine vykaslali a jeli domu.

A jen perlicka - cestou zpatky kontrola nasich celniku v Nachode. Kluci naprosto v pohode, pokecali jsme, kontrolu provedli, ja jen dostal varovani ze bych fakt jako nemel chrapat za jizdy na zadni sedacce v leze... Ptali se odkud kam jedem, tak jsme jim to rikali a proc... Celnik zkonstatoval, ze by ukrajinci mohli prijit klidne vsichni. Ze to je porad lepsi nez arabasi... Chvilku jsme o tom diskutovali (mezitim jsme si venku zapalili) a celnik jen prohlasil - momnet ja tohle radsi vypnu a vypinal kameru. :-)
23:50:26
01.03.2022
dragon_cb_cz
-> saskyn2: Člověče přísahal bych, že jsem ho četl, ale teď to najít nedokážu? 9 -> Eidy 01.03.22 23:40:47: 52
23:40:47
01.03.2022
Eidy
Některá rčení nemám rád. Obzvláště pak to "na každém šprochu...". To můžu říct o komkoliv cokoliv a přece to, kurva, musí být aspoň trochu pravda. No ni? Ale to už je o přemýšlení každého soudruha. A vzhledem k nastavení komunistických soudruhů to asi "pravda" je. Ale budiž jim ten červík v hlavě přán.
23:38:04
01.03.2022
saskyn2
-> dragon_cb_cz: pokračování tam právě nebylo a text jsem zkopíroval komplet, to vyznělo jak kdyby jim to oficiálně předala fsb, ale samozřejmě to bude jak říkáš.
23:33:20
01.03.2022
dragon_cb_cz
-> saskyn2 01.03.22 23:27:01: Tak má to pokračování - Ukrajinci tvrdí, že v FSB mají nějakého insidera, co jim tu informaci pustil. Což klidně může být pravda, ale taky to může být prostě propaganda. Ať už směrem na Západ - Zelenskyj je (naprosto zaslouženě) instantní hrdina. Ale i směrem k Rusům... ono to "na každém šprochu" platí všude a je klidně možné, že teď zoufale přemýšlí, kdo by mohl být ten zrádce...
23:33:15
01.03.2022
Eidy
-> saskyn2 01.03.22 23:27:01: Pokud připustím, že je zlikvidovali, tak mi z toho vychází 3 možnosti (od nejhorší po nejlepší).

1. Zlikvidovali je náhodou (budiž jim přáno).

2. Zlikvidovali je díky svojí rozvědce a nějak se snaží podlomit důvěru v Ruské služby.

3. Ruské služby skutečně odmítají poslušnost svému carovi a snaží se to "nějak na tajnačku" ukončit.
upraveno 1x, naposled 01.03.2022 23:55:21
23:27:01
01.03.2022
saskyn2
Třeba tohle je jedna z pro mě dost těžko pochopitelných zpráv:

Šéf ukrajinské bezpečnostní rady Oleksij Danilov dnes řekl, že ukrajinské bezpečnostní složky zlikvidovaly elitní bojovníky čečenského vůdce Ramzana Kadyrova, kteří plánovali vraždu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Informovala o tom ukrajinská agentura Unian, podle níž Danilov tvrdí, že Kyjev dostal informace o této skupině od ruské tajné služby FSB.
23:21:31
01.03.2022
dragon_cb_cz
-> Eidy 01.03.22 23:19:54: Ono klasické "kapitalisti nám prodají i provaz, na kterém je oběsíme" 8 Ale fakt doufám (a den za dnem tomu víc věřím), že se v tomhle přepočítal.
23:20:09
01.03.2022
dragon_cb_cz
Jinak moje "guilty pleasure" je Rudá bouře od Toma Clancyho - a nevycházím z úžasu, jak moc některý věci trefil.
23:19:54
01.03.2022
Eidy
-> saskyn2 01.03.22 23:18:06: možná sází na to, že západ zkasíruje “no matter what”.
23:18:20
01.03.2022
Eidy
-> dragon_cb_cz 01.03.22 23:13:32: ano, to jsem taky prohlásil, že by to mohl dostat in memoriam. 1

-> dragon_cb_cz 01.03.22 23:10:25: za tu třetí možnost, že se přepočítal, se samozřejmě hodně modlím.
23:18:06
01.03.2022
saskyn2
-> dragon_cb_cz: No s tím rublem je to dvousečný, plyn a ropu prodávají za dolary, takže vlastně dostanou víc rublů...a sám si říkal že to je polovina jejich hdp. Je fakt že tomu magorovi nikdo do hlavy nevidíme. Jinak třeba nechápu jednu věc-já být teda na jeho místě tak bych jako první hned po ukrajinských letištích rozmlátil ukrajinský plynovod. Jednak bych tím Ukrajince trochu v zimě schladil, druhak bych elegantně donutil Němce k okamžitému zprovoznění NS2. Dokážeš třeba tohle nějak vysvětlit, kde dělám ve výpočtech chybu, nebo jaký k tomu má důvod?
23:13:32
01.03.2022
dragon_cb_cz
-> Eidy 01.03.22 23:04:49: Jo, to by si zasloužil. Mohli by mu ten metál připíchnout až se bude houpat 4
23:10:25
01.03.2022
dragon_cb_cz
-> Eidy 01.03.22 23:00:28: To byl šéf nějaké z těch jejich X rozvědek myslím... každý divadlo má svoje slabší momenty 4

A krom toho že mu mrdlo a nebo má eso v rukávu je tu třetí možnost - že se prostě přepočítal.

-> saskyn2 01.03.22 22:55:46: Uzavření vzdušnýho prostoru nebylo na stole reálně nikdy, to by byla plnotučná válka NATO-Rusko... to na Západě nikdo nehodlá riskovat. S tím že odříznutí od SWIFTu je hodně "vykuchaný" souhlasím.

Jinak je to ale bude bolet a to tak že hodně - stačí se podívat na to, co udělal kurz rublu. Rusové co vzali útokem bankomaty a vybírali dolary jsou asi nejspolehlivější indikátor.

Rozhodující bude, nakolik se běžnej Rus nasere na Putina a nakolik to naopak Putin dokáže obrátit proti Západu... kdo ví.
23:04:49
01.03.2022
Eidy
Každopádně jsem dnes došel k názoru, že Putin by si zasloužil nobelovku za mír, protože to, jakým způsobem a jakou rychlostí stmelil v podstatě celý svět, to se snad nepodařilo nikomu v historii.
23:00:28
01.03.2022
Eidy
-> dragon_cb_cz 01.03.22 22:46:28: Určitě, to nikterak nezpochybňuji. S ohledem na současný (ne)postup a na rychlost valení válečné techniky ze západu to zatím spíš vypadá na ruský průšvih. Ale to Putin přece nemůže připustit. Buď mu fakt mrdlo (navzdory tvrzení X lidí) a nebo má nějaké eso v rukávu. Ale pravdu zná jedině on sám.

Viděl jsem video, kde smažil nějakýho svýho politika v momentu, kdy řešili schválení/uznání Donbaské a Luhanské republiky. Rozhodně to nevypadalo, že by byli sehraní.

Pořád se snažím hledat vysvětlení. Jako povahou strojař a letitý kvalitář se snažím hledat příčinu a moment vzniku problému.

-> David29 01.03.22 22:45:09: Jasně, podle všeho to tak vypadá. To by zase podporovalo teorii, že mu mrdlo. Ale Ruská výzbroj je na světové úrovni, takže by mohli něco z toho obětovat, Jistota je přece kulomet.
22:55:46
01.03.2022
saskyn2
Já myslím že se Putin přepočítal hlavně v tom jak stmelí západ proti němu a kolik nepřátel si nadělá po celém světě.

Na druhou stranu západ se stmelil hlavně řečma, ale reálně skutek utek. Swift omezeně je prakticky o ničem, USA uzavření vzdušného prostoru odmítli, stíhačky slíbila EU ale Poláci i Slováci to odmítli, Ukrajinci chtějí migy, tak možná jedině kdyby je EU nakoupila v Rusku.

Sankce sice na rusáky nějak dopadnou, ale v podstatě to zase z velké části dorovnají ze zvýšených ceny plynu a ropy což jim v zase zacáluje Evropa a my všichni, takže to jak moc škodný na tom budou bych si v tuhle chvíli nedovolil odhadovat, viz sankce v roce 2014 který nedopadli úplně dle očekávání, spíš naopak. Nehledě na to že pokud bude třeba 7 mio uprchlíků možná i víc, tak to Evropu taky bude něco stát.
upraveno 1x, naposled 01.03.2022 22:57:31
22:55:34
01.03.2022
King
-> saskyn2 01.03.22 22:32:32: Tak zrovna o tom jak Ofce podporuje Putina jsem cet uz nekolikrat vc. vsemoznyho odsuzovani.

-> Eidy 01.03.22 22:33:35: Je to tak, ja jsem par tech debat taky videl a je to mazec. A neni to zadnej fejk - oni tam podobny reci vedli i pred 15 lety, kdy jsem tam jezdil na sluzebky a z nudy obcas koukal i tenhle bizar v ruskech TV. A jak uz jsem kdysi popisoval - jednou nas v telco firme pozvali po obede na caj a rec prisla na 68. a ty jejich "nacelnici ", ac to nebyli zadny starci, proste zacali mlit ty jejich hovna a ja jenom s obavama koukal na kolegu-amaterskyho historika jak brunatni :-) Nastesti jeho rustina byla jenom pasivni, takze lekce z historie se nekonala a ja to odbyl hlaskou, ze to vec nasich tatku a dedu a radsi jsme sli od toho.
22:46:28
01.03.2022
dragon_cb_cz
-> Eidy 01.03.22 22:33:35: Ruská armáda na odvedence spoléhala vždycky, takže nejspíš pokračování tradice "nas mnogo". Jinak si to nedovedu vysvětlit. Plus to, že prostě Rusko je zaostalá země, kde se průměrný profesionální voják pořád nemá nijak zásadně dobře a rozhodně nemá velkou motivaci jet na frontu chcípnout pro Vlada, kterýho se sice bojí, ale už dlouho nemá zásadní důvod si o něm myslet, že je velký vůdce... ta morálka tam asi mimo vybraný elitní jednotky bude dost bídná.

Další věc je, že pořád mají to ohromný území, který nemůžou nechat nechráněný... nemůžou tam poslat všechno co mají.
22:45:09
01.03.2022
David29
-> Eidy: Co jsem četl, tak tam poslal usmrkance, protože se čekalo, že se ukrajina vzdá a bude po všem bez boje.

Nasazení profíků je nejen dražší, ale zároven by tim oslabil zem, při případném protiútoku? Tipuju
22:43:43
01.03.2022
dragon_cb_cz
-> saskyn2 01.03.22 22:32:32: Hele to je problém moderního zpravodajství - informací se všude valí tuna a vyvážit jak moc rychle máš informovat vs. jak moc rychle máš ověřovat... určitě ty média dělají chyby, ale celkově si myslím, že se relativně snaží, minimálně upozornit "Hele nemůžeme to stopro ověřit". Že Ukrajinci teď vypustí ledacos... účel světí prostředky.

Co se týká toho "vypráskal raketama"... část je jak říkáš, poštval by si proti sobě i ty co mu fandili (ale těch už tam stejně moc není). Ale dle dostupných zpráv mají i jiný důvod - prostě té munice nemají dost. Ukrajina je velká země, není to omezený konflikt v Gruzii nebo Sýrii. Už po válce v Gruzii se zvedalo dost hlasů, že je to vlastně debakl a na to jak slabý byl protivník, že to žádný zásadní úspěch nebyl. A tady bojují na podstatně větším území proti protivníkovi, co se sice v rámci možností, ale prostě chystal 8 let. Dle všeho jim to logisticky i jinak vázne.

Je tam pochopitelně pořád možnost, že jak říká -> Eidy 01.03.22 22:33:35: nechávají teď krvácet záklaďáky, ukolébají kde koho a pak do toho vlítnou s nějakou super armádou, ale na to bych úplně nevěřil. Znamenalo by to totiž, že Putin nějakým zázrakem dokázal zařídit, aby v Rusku nebyl bordel - a to dle ostatních zpráv tak fakt nevypadá.

Což neznamená, že si myslím, že Ukrajinci vyhrajou - moc bych jim to přál, ale rozhodně si tím jistý nejsem. Ale znamená to, že pokud Putin vyhraje, tak to bude Pyrrhovo vítězství - reálně moc nezíská a jeho kredit a pověst Ruska jako velmoci dostanou fatální ránu.
22:33:35
01.03.2022
Eidy
Dnes večer mi žena pouštěla na FB asi půlhodinový záznam nějaké televizní (politické??) debaty z Ruska (tuším z 13.2.). S lehkou paranoiou se ptám, jsou to skutečné osoby? Skutečně se tohle vysílalo? Skutečně jsou takhle naočkovaní? Nevím, kdo z vás to viděl, ale z toho by jeden blil. Hroznej chlív. Právě teď se rodí nový řád ve světě, Rusko může všechny zachránit, USA bude jedno velký spáleniště. S naprosto vážnou tváří. A pokud je to pravda, tak mě napadla jedna věc. Třeba Putin poslal na Ukrajinu záklaďáky za účelem omámení západu o naprosté neschopnosti ruské armády, aby nakonec vyslal profíky a provedl blitzkrieg zbytkem Evropy. A nebo ruskému lidu nějak vysvětlí, že se mají špatně díky západním sankcím (což je svým způsobem pravda) a celé Rusko vyrazí útokem. Možná mi hrabe, ale pořád se snažím porozumět, co má Putin skutečně za lubem. Obnovit slávu matičky Rusi určitě. Ale jakým způsobem? Pořád nechápu to, proč na Ukrajinu poslal takový usmrkance.

Budu hrozně rád, když mi tohle někdo rozumně rozmluví.
22:32:32
01.03.2022
saskyn2
-> dragon_cb_cz 01.03.22 20:28:59: Hele to že novináři mají „srdce“ a jsou s Ukrajinou je samozřejmě správný, nemám ani nic proti tomu když se v 10 článkách dočtu že nějaký ruský oligarchové jejichž jména jsem nikdy neslyšel vyzývají Putina k ukončení konfliktu, zatím co o Ovečkinovo podpoře Putina téměř nikde, to je naprosto v pořádku a nemám s tím absolutně problém, to je propaganda, ale není to lež a je to opravdu v pořádku-upřednostnovat náš „západní“ názor.

Ale prostě mám problém z dezinformací toho typu co jsem uváděl, vydávat fotku vlastního sestřelenýho Iljušinu před 8 lety za svůj úspěch je už přes čáru. To že to sdílí někdo na faceboku jak se píše ve tvém článku(mimochodem díky za něj) je jinej level než když takovou zprávu vydá ukrajinská armáda a náš tisk to podá jako fakt, to pak je degradace zpravodajství kterému pak už člověk nemůže věřit, protože sám nedokážu dohledat co je a co není pravda a já bych v našich médiích chtěl slyšet pravdu.

-> dragon_cb_cz 01.03.22 21:59:51: Tak to že Rusáci chtějí minimalizovat civilní ztráty je patrný už z toho kolik tam mají pěšáků. Kdyby chtěli mít „spálenou zemi“ tak to tam vypráskaj raketama za jeden den. Nejsem vojenský analytik, ale myslím že k tomu mají pádný důvod-ty ukrajinci by je pak nenáviděli(včetně těch který je ted podporujou) a měli by problém si je podrobit a vládnout jim bez nějakých neustálých partizánských útoků.
22:32:14
01.03.2022
David29
-> King: No tak to samozřejmně. Ukáčka co by občani za to nenesou odpovědnost žádnou

-> Jozka: Já se přiznám, že ti moc nerozumím...

Tím chceš říct, že rus se prostě jen nudil - vymyslel si story a s tou zaútočil? A stejnou pohádku si náhodou vymyslel i ten čech?

-> dragon_cb_cz: Dle mě svět odsoudil invazi z principu - úplně bez ohledu na to, co si kdo myslí
21:59:51
01.03.2022
dragon_cb_cz
-> saskyn2: Jinak teda v tomhle se asi shodnu s -> Antony - zrušená registrace 01.03.22 18:36:54: , nemyslím si, že by Rusové úplně cíleně používali kazetovou munici atd cíleně na civilní cíle, do jistý míry to vypadá (podle dostupných zpráv), že se oproti tomu co je u nich zvykem v tomhle ohledu relativně drží zpátky.

Což je pochopitelně celkem logický, pokud se to snaží alespoň domácímu publiku prodat jako "mírovou operaci". Pokud je jejich celkový narativ "Ukrajinci jsou naši bratři, ale vládnou jim nacisti a narkomani", tak do toho obrázku asi nezapadá udělat z Kyjeva nebo Charkova další Groznyj nebo Aleppo. Ovšem během pár dnů může být všechno jinak.

Ukrajinci se pochopitelně každý jednotlivý případ snaží co nejvíc přifouknout, ale to se jim asi těžko divit... já bych na jejich místě dělal to samé.
upraveno 1x, naposled 01.03.2022 22:00:18
20:28:59
01.03.2022
dragon_cb_cz
-> saskyn2: Hodně z rychlíku - nemyslím si, že západní média ty informace o "úspěších hrdinné ukrajinské armády" přejímají úplně nekriticky. Tím nechci říct, že tam nějaký pro-ukrajinský bias není, ale jak řekl nějaký bezpečnostní analytik co jsem ho poslouchal na ČRo když jsem jel z Brna domů - ta situace ve smyslu kdo je agresor a kdo je obět je v tomhle případě tak černobíle jasná, že se Rusko dostalo do extrémní mezinárodní izolace a tomu biasu se pak nelze divit.

Nemůžu mluvit třeba za ten zmíněný iDnes, ale ve zdrojích které sleduju tak se celkem pravidelně opakuje šablona "Ukrajina uvedla že Ruské ztráty jsou tolik a tolik, Ruská strana oficiálně žádné nepřiznává". A konkrétně tématu pravosti některých hojně sdílených videí třeba můj celkem oblíbený irozhlas.cz věnoval samostatný článek: www.irozhlas.cz/zpravy-sv et/socialni-site-valka-na- ukrajine-rusko-fake-news-d ezinformace-videa-zabery_2 202270500_aur

Takže ve zkratce řečeno: nemyslím si, že by v tomhle západní média lhala nebo zamlčovala pravdu, ty informace tam jsou, ale speciálně při pohledu hlavně na "titulní stránky" to nevyrovnaně může působit.
20:27:29
01.03.2022
King
-> David29 01.03.22 19:19:30: Ale shodneme se snad na tom, ze chyba neni na strane tech Ukacek, co branej svoje mesta, ale na strane tech, kdo tam napochodovali na "specialni operaci "?
19:30:26
01.03.2022
Jozka
-> David29 01.03.22 16:20:10: Už k tomu nebudu psát nic dalšího, o tohle "východ vs. západ" se zajímám desítky let (éra cca od počátku minulýho století po dnešek), přečetl jsem kde co vč. nějakýho toho Leninovo spisu nebo třeba pamětí aktérů - Eisenhover, Koněv - i Suvorov), pokecával s lidma, co se tématům věnujou (třeba ti Čečenci, ti jsou dost zajímavej plevel), na JeTe byl nucen spolupracovat s GSS.. Nějakej titulek na sítí mě tím pádem těžko zmámí a tahle debata mě už upřímně otravuje.

Jen bych si na rozloučenou dovolil připomenout, že nebejt "špinavejch her západních tajných služeb, najmě CIA a Mossadu", tak je naše kotlinka furt zanesená v plánech ruskýho generálního štábu jako válčiště omezený jaderný války v rámci III. světový.4
19:19:30
01.03.2022
David29
-> Antony: Tak on třeba rozhovor s tím českým partyzánem - kde říká, že nechtěj střílet na civil, ale když tank postaví mezi domy - tak by to ty domy odnesly.

A když takovej tank na ně bude pálit, je jasný že ho sundaj bez ohledu na civil....

.... a pak si přečteš, jak rusové útočí na civil
upraveno 1x, naposled 01.03.2022 19:20:03
18:36:54
01.03.2022
Antony - zrušená registrace
-> Bukaj 01.03.22 18:25:43: jenže nemáš čím. Ten konvoj je krytej z vrchu, vědí co mají před sebou a dokážou na to operativně reagovat. Když tam cokoliv pošleš proti němu (ale v malý míře, víc toho na místě nemáš) dá se předpokládat, že to bude zničený dřív, než k tomu konvoj dojede. Ale samozřejmě se můžu plést.
18:32:40
01.03.2022
-> saskyn2: to že Putin používá munici se submunicí bude určitě pravda. (ani Rusko ani třeba USA nepodepsali dohodu o zákazu používání) Nadruhou pravdu nebude pravda, že ji používá záměrně na civilní cíle, jak se u nás píše. Co jsem zaznamenal tak to byla jedna neřízená raketa ze systému smerc a ten má 8mi násobný odpalovací zařízení, takže kdyby to bylo úmyslně, moc by z toho sídliště nezbylo.

Všeobecně je strašnej problém zjistit realitu, ale i třeba na Twitteru, nebo FB se objevují videa přímo z centra dění, ale jak psal Bukaj, ten kdo to točí netuší odkud to přilétlo a co to bylo.
18:25:43
01.03.2022
Bukaj
-> Antony: I tak bych si dovedl představit nějakou masivní barikádu někde, kde "to nejde objet" a tam udělat z čela kolony neprostupnou hromadu žhavého železného šrotu...7
18:21:25
01.03.2022
-> Pavel P@nkáč: to není tak jednoduchý. Jedoucí techniku můžeš zlikvidovat buďto vlastní obrněnou technikou, vybavenou "rakerama" s optickým zaměřením (musíš cíl vidět a navádět ji na cíl) nebo s laserovým naváděním (zase musíš ozařovat cíl) nebo použít raketometný vojsko, ale ta používá nenavadený rakety, takže převořeš velkou plochu s poměrně malým účinkem na cíl. A jak jsem psal, letectvo mají víceméně vyřazeny. Možná by se s určitým úspěchem dalo použít vrtulnikový letectvo, ale v tom konvoji budou mít určitě vlastní PVO, nehledě na to, že Ukrajina má ve výzbroji starý MI-24, který zase musí celou dobu navádět raketu na cíl.
upraveno 1x, naposled 01.03.2022 18:23:18
Extreme Tyres