![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Octavia 2 Columbus
-> CHIP 05.10.22 06:41:15: jenze v dobach vyvoje Octavie 2 nějak nebylo co zrcadlit ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> StepaNoFUN 04.10.22 21:39:13: To je fakt. V tech 430mm "hi-fi " komponentech treba od Slony nema cenu vyhazovat prachy za cokoliv pod devitkovou radu nebo Esprit.
Inu dobrá .. kašlu na to .. potřebuju to prakticky jen kvůli navigaci, kterou potřebuju 5x ročně .. zůstanu u trapného držáku na mobil.![52](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/52.gif)
Je ale velká škoda, že integrované zařízení s poměrně slušným displayem nedokáže nějak jednoduše zrcadlit mobil.
![52](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/52.gif)
Je ale velká škoda, že integrované zařízení s poměrně slušným displayem nedokáže nějak jednoduše zrcadlit mobil.
-> darklord: I 0,4 je dobrý... Tak třeba Yamaha umí. U toho Sony jsem z toho byl dost zklamanej. :-/ A to nebylo součástí zesilovače, ale rádio bylo samostatnej komponent vyšší střední třídy. Ale citlivost a selektivita byla někde v prdeli. :-/ Sice ne jako u čínskejch tunerů v autorádiích, ale někde na úrovní kazetovejch "jezejčíků" za pár stovek, přitom za to chěli svýho času desítky tisíc...
-> StepaNoFUN: tak s tymto ti neporadim, najmensi co som zachytil bola OE3 na 99.9 a rock na 100.3, a problem s tym nema ani autotune. Len pravda, nebavime sa o dnesnych HiFi komponentoch, www.hifi-wiki.de/index.ph
p/Yamaha_RX-500
-> darklord: Tak zkus naladit něco, co má odstup třeba 0,2MHz a skoro stejně silnej signál... Třeba u SONY je to dost propadák... Dobrý autorádio je většinou lepší...
-> StepaNoFUN: tak s yamahou doma ci v garazi to porovnavat nejde, tam naladim cokolvek
Ale tam to bude hlavne antenou
-> saskyn2 04.10.22 21:32:27: Akorát k tomu připočítej gateway, odblok component protection, ideálně i novou jednotku parkováků
-> darklord: No právě... Dostal jsem nějaký 2DIN s milionem pikačovin. Všechno na tom šlo, ale tuner stál za takový howno, že bych s tím praštil o zem. V dílně jsem měl nějaký rádio od vietnamců a stanice co na něm hrála bez potíží na tomhle autorádiu naladit prakticky nešla.
Ale co si budem povídat - oproti třeba OEM autorádiím jsou selektivitou v prdeli i 430mm komponentní tunery věhlasnejch značek... :-/
Ale co si budem povídat - oproti třeba OEM autorádiím jsou selektivitou v prdeli i 430mm komponentní tunery věhlasnejch značek... :-/
-> darklord: Protože koncern používá dva a víc tunerů zároveň, takže to mají dobře naladěný. Když dáš aftermarket tak má nekvalitní jeden tuner a ještě musíš dávat napájení anténního zesilovače
-> StepaNoFUN 04.10.22 21:31:26: Tohle by snad ještě mohlo umět AM, jinak FM určitě, DAB už taky standardem
-> StepaNoFUN: ja fakt neviem ako to OEM vyrobcovia robia, ale nikdy mi nic v aute neladilo lepsie ako radia montovane do aut z vyroby. Hocijaky aftermarket ako keby nebol schopny pouzit nejaky slusny tuner alebo co. Symphony z OCT1 v rapidovi som 10 rokov nemusel preladit...
-> Nwkt 04.10.22 21:30:25: no ale když si vezmeš že tu RNS510 za 8000 prodáš tak máš za 12 litrů rádio který je úplně jinde, rychlostí a vším![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Nwkt: A umí to i klasický rádio? Já že jsem kdys dávno dostal nějakej takovejhle přetechnizovanej bazmek a umělo to milion píčovin, jen naladit obyčejný rádio na tom nešlo. :-D
Nebo jde ještě jít cestou MIB2 pq z face Yetti, ale to je cca 20 000,- ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> CHIP: Existuje oboje řešení, ale za mě cenově nesmysl. Lepší prodat Columbus a koupit RCD360 co umí android auto nativně
-> darklord: Protože třeba v telefonu můžu mít ten film staženej offline, kdežto v PC (pod Win 7) ne? A NE. Nechci (zatím) desítky. Vybojovat ten downgrade mě stálo dost úsilí. To se radši budu škrábat pravou rukou za levým uchem. :-D
-> StepaNoFUN 04.10.22 17:54:52: a preco si tym telefonom nenazdielat internet do PC?
Když už se to tu řeší... Existuje nějakej program, přes kterej bych si mohl zrcadlit obrazovku telefonu na počítači (Windows 7). Jde mi o to, že když jsem třeba mimo wifi, tak je pro mě jednodušší si pustit apku Netflixu na telefonu, kterej je na datech, ale rád bych na to koukal na PC.
-> saskyn2: no prave ze neni... MirrorLink je zrcadleni obrazovky OS, AndroidAuto je aplikace. Ze takova krabicka neexistuje nerozporuju, i kdyz to technicky asi nesmysl neni, pokud by radio nejak zvladalo predavat HID interakci a prijimat obraz
-> U-Geen: Nerozumím co tím chceš říct, vím že to je to samé, stejně jako carplay pro ip, jen říkám že žádná taková krabička na tyhle 15 letý stroje není:)
-> saskyn2: MirrorLink != AndroidAuto :)
-> CHIP: Napiš nwkt, dělal to myslím přes tv modul. Ale podle mě už je to cenově a funkčně mimo mísu, to je lepší raději se plácnout přes kapsu a koupit discover media(tam asi pak taky záleží do jakýho to máš auta kvůli budíkům), ale každopádně to bude funkčně i rychlostí úplně jinde než RNS510/Columbus který je 15 let starý stroj se všemi neduhy jeho stáří.
-> saskyn2: To je právě otázka, jestli taková krabička pro škodovku existuje nebo ne, proto se tady na to ptám .. pro spoustu jiných výrobců existuje. Zde odkaz .. www.mr12volt.com/
-> CHIP: To midi jsem psal protože někteří chtějí jen usb, zrcadlení přes to samozřejmě nejde. Žádná uni krabička co by uměla mirrorlink na těhle starých strojích neexistuje, nebo alespon o tom nevím.
Počkej .. tady nejde o přehrávání hudby .. to funguje naprosto bezvadně přes bluetooth.
Tady jde o to, aby se na tom displeji toho columbusu zrcadlil display telefonu .. a dalo se tam použít android auto.
Tady jde o to, aby se na tom displeji toho columbusu zrcadlil display telefonu .. a dalo se tam použít android auto.
Myslím že nwkt to řešil, asi ti k tomu řekne víc, ale nebylo to nic jednoduchého. Pokud by ti stačilo USB tak dodělat midi to jde jednoduše.
Možná budu působit jako úplnej blbec, ale přece se zeptám.
Viděl jsem, že do Audi, BMW a Mercedesu se dá přikoupit krabička, která způsobí, že i v autech starých mnoho let lze využít android auto a použít display co už je v autě pro zrcadlení displaye mobilu a nebo přímo pro spuštění aplikací.
Moje otázka zní. Existuje něco podobného i pro škodováckej Columbus z roku 2012 ? Nechci kupovat nový Android zařízení a cpát ho do auta.
Viděl jsem, že do Audi, BMW a Mercedesu se dá přikoupit krabička, která způsobí, že i v autech starých mnoho let lze využít android auto a použít display co už je v autě pro zrcadlení displaye mobilu a nebo přímo pro spuštění aplikací.
Moje otázka zní. Existuje něco podobného i pro škodováckej Columbus z roku 2012 ? Nechci kupovat nový Android zařízení a cpát ho do auta.