Tak já si od věcí, které se můžou podělat, nechávám úpčtenky - mám tu na ně takový džbánek a vždy v zimě zatápím těmi po záruce.
Ale to jsou třeba čerpadla ke klientům, dražší elektronářadí atd. Ale rýč nebo nůžky by mne nenapadlo reklamovat po roce používání (profesionálního)...
Jinak nůžky používám pouze tyto:
www.fiskars-shop.cz/nuzky
-profi-zahradni-p90-fiskar
s-111960
Před lety je dělali bytelnější, rukojeti byly ocelové zalité měkkým plastem. Pak je ošidili a zlevnili (původně stály kolem tisícovky) - rukojeti jsou celoplastové z tvrdého křehčího plastu, trochu jiné materiály čepelí a pozměněný mechanismus - díly nejsou kompatibilní se starým typem, i když vypadají úplně stejně... Své první jsem měl 15 let (v profesionálním zápřahu), než jsem je vloni někde ztratil, teď používám své druhé - tehdy záložní "sváteční" - ještě starý typ, ale koupil jsem jako zálohu ten nový typ a byl jsem těžce zklamaný. Kolega, který už má ty nové, kupoval už troje a dvoje už mu odešly (z nich jsem mu poskládal jedny záložní) - a to je používá teprve asi 5
let...
Co se rýčů týče, tak dřív jsme ve firmě měli ty dražší ("ergonomic"), ale vydržely úplně stejné prd, jako ty levnější ("solid"), jen měly poplastovanou (proti přenosu tepla a vibrací) rukojeť, ale ten plast se vždy poškodil o beton nebo kameny a začal se z kovu loupat, takže to bylo spíš k vzteku. Takže jsem pak kupoval už jen ty levnější za 350 místo dražších za 800...
Vydrží mi tak rok až dva - do první realizace v kamenité půdě nebo potřeby rychle něco přesadit - jakmile se čepel jednou prolomí při páčení, jde ten rýč rychle do kopru...