Domaci Audio

prohledat
2310 příspěvků (zobrazeno 701 až 750) od 19.02.2007 do 04.12.2022, založil/a Vojta - zrušená registrace
řadit dle data
23:50:29
09.02.2016
palinator
-> Bukaj:

Pak na tom stejně pustíš zkreslenou MP3 3
23:44:27
09.02.2016
Bukaj
-> palinator 09.02.16 23:37:58: To je právě to, co nepoznáš - respektive to, co je hodně subjektivní. Můžeš porovnávat různé sestavy, něco se Ti bude líbit víc, něco míň, nebo určitá skladba bude super na jedné aparatuře, jiná na tomtéž zařízení bude bída...

...dle hifistů je dobré to, co nemá v ideálním případě zkreslení - takže můžeš měřit, jestli to, co do toho pouštíš na vstupu vychází i na výstupu...

...ale stejně Ti nakonec bude vyhovovat něco, co k ideálnímu hi-fi má daleko3
23:41:09
09.02.2016
Tuner#2 - zrušená registrace
-> King 09.02.16 23:34:17: I pri poslechu z blizkeho pole bude bedna co je v rohu proti te druhe mit zduraznene basy kolem 100Hz a vyrazne to ovlivni i prostorovou lokalizaci. Poslech z blizkeho pole eliminuje vliv mistnosti na stredech a vyskach, nicmene se zase projevi vetsi osova vzdalenost a vetsi rozfazovani vyskac/stredobas - konstrukce beden na blizky poslech pocita i s timto...
23:38:24
09.02.2016
Bukaj
-> King: Nevědomost žije šťastně4

Ale ač dle zdejších odborníků na hi-fi dělám vše špatně (výběr techniky, umístění beden, členění prostoru, pozice posluchače atd), tak si rád večer pustím nějakou desku a užívám si, dokud neusnu3

A asi na tom nejsem tak špatně, když většina populace poslouchá "hudbu" z plastových rádií, z mobilů a z PVC PCB(edýnek) a neremcá1
23:37:58
09.02.2016
palinator
-> Tuner#2 - zrušená registrace 09.02.16 23:29:41:

Spíš by mě zajímalo, jestli jsem schopnej poznat, co hraje dobře a co špatně. 3
23:34:17
09.02.2016
King
-> Tuner#2: Kdyz bude poslouchat v near-fieldu, tak by ta blizkost steny nemusela zas tolik vadit (?)
23:30:49
09.02.2016
King
-> Jirik_Tuňák1983: 3

-> Bukaj: 1 ...to mas tezky, treba ja patrim navic do kategorie, ktera pro uplnou spokojenost potrebuje, aby to bylo navrzeny a postaveny v souladu se soucasnym stavem poznani a aby to splnovalo i nejaky minimalni standardy po strance mereni. Bohuzel zrovna TW140 by moh bejt v "elektrocitankach&qu ot; jako krasna pripadova studie na tema "jak nenavrhovat preamp a koncovej stupen" 4 Koncovej par tranzistoru je sice uz komplementarni, ale v cisty tride B, coz i na tehdejsi pomery docela masakr :-) Sice to dokazalo za rozumnej peniz udelat hodne muziky, ale spektralni analyza byť jenom cistyho sinusu 1kHz na vystupu nemuze nezpusobit technikovi daveni skrze priserny prechodovy zkresleni :-) To je mozna taky duvod, proc se dlouho tradovalo, solid state zesilovace maji proste "tranzistorovej zvuk" a neni nad lampy...
upraveno 1x, naposled 09.02.2016 23:35:53
23:29:41
09.02.2016
-> palinator 09.02.16 23:24:53: To je pak tezky s takovym pristupem...

Jinak ohledne umisteni pro kvalitni stereo poslech je to vse spatne. Jak poslech z 1,5m, tak repro blizko steny a nedej boze jeden v rohu. To proste tak zasadne ovlivni kvalitu prednesu, ze je lepsi k PC poridit slusna sluchatka... Bedny musi byt v prostoru, stejne jako posluchac nesmi sedet az u zdi, ale tohle je na dlouhe povidani a jdu spat. Ono stejne tady se to mine ucinkem, neb na konci vysvetlovani stejne napises, ze nic menit nehodlas.
upraveno 1x, naposled 09.02.2016 23:31:11
23:24:53
09.02.2016
palinator
-> Tuner#2 - zrušená registrace 09.02.16 23:06:46:

Já dneska nechci dát 2-3 platy za bedny, já chci dát "tolik", kolik stojej Tesla bedny DNES.

A nevim teda, proč by mělo být umístění tak jak je mám a chci mít, ABSOLUTNĚ NEVHODNÉ. Kvůli tomu, že je poslouchám z necelýho metru pade? Nebo že je jeden v rohu? Nebo že jsou blízko u zdi?

Jaký jsou podmínky pro umístění beden? Co jsem viděl na netu tak šlo o to aby šly zejména vejškáče v ose s ušima a aby posluchač a bedny tvořily rovnostranný trojúhelník.
23:11:56
09.02.2016
Jirik_Tuňák1983
-> King 09.02.16 22:17:08: Hlavně byly tak hnusný, že to snad ani nebylo možný. 3 A jak říká Jeník, ty spařený uši z toho. Já jsem si je často narazil, když jsem vylezl z vany a jak jsem byl ještě rozehřátej, tak to za chvíli bylo jako kdybych ty uši vytáhl z botanický zahrady s 99% vlhkostí.
23:06:46
09.02.2016
-> King 09.02.16 22:17:08: "frekvenčně začínají někde u 80Hz a končí před 9kHz" = takže na rokec co končí na 6ti kilech to vlastně stačí? 3

Nj začátky měl každý krušné. 4

-> palinator 09.02.16 22:30:03: Na naši diskuzi si už moc nepamatuju (ohledně Hi-Fi píše nespočet lidí) nicméně pokud si vybavuju, tak podmínka byla absolutně nevhodné uspořádání beden a blízký poslech. Jako vybrat se dá pokud prostě vezmeš ten potaz, že vysněné Tesla bedny dřív stály dva/tři platy, tak když je dáš dnes, tak myslím, že zvukově budeš hodně překvapen...
upraveno 1x, naposled 09.02.2016 23:16:22
22:58:41
09.02.2016
Bukaj
-> King: Ono 80% lidí stačí, že se někde nějak ten vzduch vlní, 18% lidí se spokojí s příjemným, ušinervoucím zvukem a zbylé 2% jste vy - hifisti4

Eit: Mně plně postačuje Tranziwatt 140 a ARS 9206 :)
upraveno 1x, naposled 09.02.2016 23:01:51
22:55:12
09.02.2016
King
-> Bukaj: Tak samozrejme proc ne - ze zadani vyplyva, ze to ma v ruznych mistnostech zpusobovat vlneni vzduchu pravdepodobne bez nejakych vyraznych naroku na vernost :-)

-> palinator: Ono tech alternativ je asi vic. Taky se hudbou kocham v hifisticky naprosto katastrofalnim usporadani panelakovyho pokoje. Akustiku dohanim knihovnama, polickama, obrazama a vubec vsim, co zenska akceptuje :-) O zbytek se stara sw ekvalizace mistnosti v prehravaci na HTPC (RoomEQ plugin ve Foobaru).
22:31:17
09.02.2016
Bukaj
-> palinator: 47
22:30:03
09.02.2016
palinator
-> King 09.02.16 21:41:50:

Já se zrovna považuju za jednoho z těch, který si vysvětlit leccos nechaj a to v širokým spektru oborů, jimž zrovna nevládnu. Co se týče zesilovačů, tak myslim, žes to byl zrovna ty, kterej na AZS224 nepohlížel zrovna jako na totální krám. A co se týče repra? To už jsme si tady asi vysvětlili, sám jsem už poznal limity tesláckejch kalot s tim, že na slušnou bednu je to neřešitelnej problém. Co dořešeno nezůstalo, je jejich náhrada v rozumné cenové relaci a v rozumným stavu. Když jsem tohle řešil s T2, tak mi řek jedinou možnou alternativu (která mi přišla nesehnatelná) s tim, že mám celej pokoj uplně blbě, takže se s tim nedá takřka nic dělat. Jenže jelikož všechno poslouchám u PC, tak nechci o situační změně nic slyšet.

A pokud je takovej problém Tesla bedny nahradit něčim jiným, tak asi zase tak strašný nejsou - nebo si to nedovedu vysvětlit.
22:29:57
09.02.2016
Bukaj
-> King 09.02.16 21:41:50: A to jsem zrovna chtěl Shaderovi doporučit Tranziwatta, kterej má výstupy na čtyři (šest) reproduktorů s možností zapnout/vypnout jeden či druhý okruh...40
22:17:08
09.02.2016
King
-> Tuner#2: Tak na "legendarni" S2 existujou i objektivni recenze od pametniku - realistu - treba Sinclair:

"...Tyhle sluchátka byly už ve své době naprostá hrůza a katastrofa, frekvenčně začínají někde u 80Hz a končí před 9kHz. Kovopodnik Brno si do nich dělal sám i měniče a tak to taky dopadlo. V té době srovnatelné Tesly ARF300 je přehrály o dvě třídy.

Vhodné pouze s uštípnutým kabelem jako chrániče sluchu, jsou elegantnější, než ty traktorové hliníkové"

3

Jako studý chudent jsem to vyresil zabudovanim vlozek z telefonniho sluchatka do dvou vanicek od Termixu, hlavovej most z navohejbanyho plexiskla a usinal jsem s tim pri legendarnim Nocnim proudu na stanici Hvezda (?) ve stereu na rmgf International za dva litry od Vetvi :-) Odhaduju to na podobnou tridu zvuku jako S2 :-)
upraveno 3x, naposled 09.02.2016 22:23:39
22:07:27
09.02.2016
21:41:50
09.02.2016
King
-> palinator: Teda, ne ze bych chtel T2 delat advokata, ale predpokladam, ze stejne jako v mym pripade, nejde o nejaky pohrdani, ale spis o rezignaci na snahu vysvetlit fakt, ze nostalgie nedostatky v navrhu (topologie, navrh PCB, nedostupnost kvalitnich polovodicu...) proste nevykompenzuje ;-) To se netyka jenom produkce Tesly - proste dneska jsme technologicky trosku dal, i pro amatery jsou k dispozici merici a navrhovy technologie, o kterejch se tenkrat navrharum jenom zdalo atd. Je to castecne i klasika "po bitve kazdej generalem", protoze diky dostupnosti informaci na netu, dostupnosti simulacnich programu se da presne ukazat, co je na vykopavkach z osmdesatek spatne. Samozrejme, ze "vericim" se pak nelibi, kdyz se ukaze, co vsechno je spatne na uzasnym Tranziwattu, ze legendarni "Tesla" MC902 neni tak uzasnej CD prehravac nebo ze basy teslackych basaku ARN zbytek reprobedny proste nezachranej ;-)
21:21:43
09.02.2016
-> palinator 09.02.16 21:02:57: Raději ne...

-> Shader 09.02.16 21:12:40: Však nastínil jsem dvě cesty. Taky záleží zda chceš novotu a nebo bazar? Levnější bude jednoznačně AV receiver se Zonou2 a zapojit to na ní s ohledem na dodržení minimální impedance třeba serio/paralelně.

-> King 09.02.16 21:13:10: NJ já byl vyléčen nepoměrně dříve. My máme doma S2jky a nejen, že je to na hlavě těžké jak prase, člověk se pod těma koženkama potí jak dveře vod chlíva, ale hlavně ten "zvuk" to je něco příšerného... Bohužel na netu se dá vyčíst jak jsou to legendární sluchátka 9 78
21:13:10
09.02.2016
King
-> Tuner#2: To proto, ze z "teslomanie" jsem se vylecil pomerne nedavno a dokazu se do teslofilu jeste "vžít" :-) Obcas z nostalgie neodolam a nasadim "hi-fi" sluchatka ARF310, ktery jsou hifi jenom po strance mech. provedeni a dobovy maloobchodni ceny, ale zvuk maji jak z prdele :-) Ovsem ve spojeni s otcovou televizi je to pro slabnouci sluch duchodce idealni kombinace, ktera je pro sousedy v baraku hotovym pozehnanim :-)
upraveno 1x, naposled 09.02.2016 21:13:39
21:12:40
09.02.2016
Shader
-> Tuner#2: Já to nechci řešit nijak složitě. Zkrátka tam potřebuju nějaký zesilovač k tomu nějaké repro a to mi bohatě stačí. Jen nevím co zvolit!?
21:02:57
09.02.2016
palinator
-> Tuner#2:

Jen se vyjádři, ať víme jakej póvl jsme. 3
20:49:22
09.02.2016
-> Shader 09.02.16 20:07:23: To je otázka jak si vůbec představuješ ovládání a komfort obsluhy. Samozřejmě nejlepší jen multiroom zesík, který má ale i datový výstup na klávesnici a v každé místnosti umístíš klávesnici, kde si hudbu pustíš, ovládáš hlasitost, přepínáš skladby, vstupy apod. Nicméně takové řešení se předpokládám nebude líbit cenově...

Pokud použiješ AV receiver, tak vyšší modely umí Zone2 (obslouží to interní zesilovač, takže stačí ona dvoulinka) a některé mají i výstup na Zone3 (nutný externí zesík). Nicméně to musíš na AV receiveru aktivovat, zvolit nějaký vstup, zvolit nějakou hlasitost a pak přjdeš na WC a zjistíš, že to je nahlas a nebo že místo Oldfielda Tě tam skočila Eva a Vašek a v klidu se ani nev*... 1

Ke starší diskuzi ohledně Tesly se raději ani nebudu vyjadřovat, neumím být tak klidně reagující jako King 5
upraveno 1x, naposled 09.02.2016 20:49:35
20:07:23
09.02.2016
Shader
Zdravím. Jelikož se v tom moc nevyznám, obracím se na Vás se svým dotazem. Rozhodl jsem se, že si doma udělám takový menší rozvod hudby/zvuku. Jedna se o tři místnosti, ve dvou z nich bude po jednom repráku, v té třeti budou repráky dva. Do těchto místnosti mám vždy samostatně nataženou dvojlinku 2x1,5. Celkově pro 4 reproduktory. Vše mám svedeno do jednoho místa, odkud budu hudbu pouštět. Otázka zní, jaký přístroj použít pro tyto účely? Nějaký receiver? Chci to propojit s TV, ale chci také aby bylo možno pouštět hudbu třeba z flaskhy atp.. Případně jaké reproduktory je nutno použít? Nejde mi o nějaký extrémní výkon! Je toto reálné za nějaké normální peníze? Může někdo poradit? Dík.
13:51:43
10.01.2016
King
-> bouchy: V podstate, tak jaks to ted napsal, nejsme ve pri, ale....

Z kontextu jsem vytusil, oba uz nejsme davno teenageri a tak treba ja na vejskach koncim nekde u 15kHz, vejs uz je to pro me jenom "pocit" a ne zvuk. Ovsem troufam si tvrdit, ze kdyby mi nekdo kvalitni nahravku natvrdo frekvencne oriznul na tomhle limitu, tak to nejspis poznam. Nakonec existuje spousta starejch zvukaru i audiofilu, ktery navzdory degeneraci sluchu bezpecne dokazou takhle orizlou muziku rozpoznat...Ad koax: aby nedoslo k nedorozumeni, rec je o vykonovym VF koaxu, kterej ma jadro i stinemi ekvivalentni dvojlince 2x6mm2, takze peknej pulpalcovej, blbe ohebnej, had :-)

Taky si nenalhavam, ze by me CD format se 44/16 nejak omezoval v hudebnich zazitkach, ale pro dobrej pocit nepohrdnu i nejakyma 96/24 nebo 192/24 nahravkama z kalnych internetovych vod :-) Coz je mimochodem skvelej byznys, protoze spousta hi-res nahravek, ktery jsou legalne stahnutelny, jsou jenom lesteny prdy, vytvoreny ze starejch mgf. masteru nebo z PCM 44/16, takze nad 20k je tam jenom hrobovy ticho za tezkej peniz :-)
13:01:46
10.01.2016
bouchy
SM260/1 byla celkem v pohodě, regulace optočlenem přes "stínítko" byla jistě novátorská (takovej high tech klacek), najvíc vadily exotický motory z PLR. U mě 0 poruch pohonu, zato pokusy s integrací došly tak daleko, že byl problém nahradit řídicí integráč (programování aj), tam si opravář užil. Co do rychlosti ok, taková M710 uměla potrápit víc, i s destrukcí pásku - opět cizí mechanika. Koax schvaluju, např. na kytarovejch kejblech je totéž (ovšem nikdy na kabelu hlava-repro, tam je výkonová dvoulinka, i když taky jack). Činely si asi zavibrujou na řadě vyšších harm., ovšem ať snim svoje boty, jestli je to vždy jak dostat do mixpultu a na nahrávku. Studiový prostředí je tak sterilní, že se až divim, co zastánci highendu všechno slyšej, zvlášť když to prošlo ekvalizací, kompresí, masteringem a buhvíčím... jde o nepoměr podmínek nahrání a poslechu...dneska už se netočí "postaru" tedy vše naráz. Asi bych to ukončil informací, že lidský sluch je silně nelineární, nejlíp slyší "středy" cca od 0,5k do 3k, spodek, i cokoli "pískavýho" už je problém, čísla nevim, ale v log. odhaduju asi 3x nutně vyšší intenzitu zvuku, než je třeba u toho "hlasitýho" středu. Nad 10kHz už je ze základních tónů slyšet jen máloco, takže debaty o tom, zda je nutný mít repro (kabely - už se jim mrchám dvoulinkám nechce, zesilovač, vzorkovačku..) do 30kHz, jsou pro mě vyřešený - nejsou. Né na cédéčka nebo pásky...
11:11:52
10.01.2016
King
-> bouchy: To, co pises zni logicky, ale zaroven si to sam vyvracis :-) Jestlize to kombo hraje do 6kHz, tak je to omezeny rozmerama a vlastnostma pouzityho menice. Reprak samotnej pak zkresluje jako prase, takze na 6k rozhodne nic nekonci. K tomu se pridavaj hojne pouzivany "kreslici" lampace a ruzny efekty, ktery jsou zase zalozeny na zkreslovani = generovani vyssich harmonickejch. Takze se da rict, ze vetsina vykonu je v pasmu rekneme do 6kHz, ale to, co je nad nim urcuje vyslednou "barvu". Obavam se, ze kdyby se pri reprodukci zaznamu kockovyho koncertu aplikoval tvrdej brickwall filtr ma 6kHz, tak vyslednej humus pozna i moje tchyne ;-) To by pak na rock stacila samplovacka 22050. Jinak mam takovej pocit, ze na bicich bejvaj zhusta cinely, ktery jedou az do desitek kHz. Dovolil bych si zapolemizovat i o tom PA hrani - jasne, ze se tam nehonej setiny procenta zkresleni, ale je to HLAVNE o ty co nejvetsi ucinnosti. Parni PA ampy se vetsinou delaj ve tride D, protoze ABcko pri pouzivanejch vykonech zbytecne protopi pulku vykonu.

Souhlasim, ze na startu kabelomanie byly kabely mezi gramo a preampem, kde je kriticka vzajemna kapacita dratu a u MM a MC jeste navic kvalita stineni, coz je v dnesnim zarusenym svete o to vetsi problem. U repro kabelu taky poznam kulovy, ale k lampickovymu kabliku 2x0,75 bych uz se radsi nevracel :-) Leta jsem jel krizovou ctyrku z obyc. CYSY 4x2,5 a nedavno jsem pri uklidu sklepa vyhrabal vykonovej koax pro napajeni mikrovlnnejch anten a repro kabelaz spachal z nej (k manzelcine velky radosti :-). Ale spis jenom pro ten pocit dokonalyho stineni, lepsich RLC parametru a protoze to doporucuje i starej Dudek :-) U signalovejch kabelu jsem zkoncil na urovni kabelazi, ktery pouzivaj muzikanti nebo profici pri nahravani - Tasker T-40 za 1 ojro/metr a profi konektoru kolem stovky za kus - kabliky ze supercisty OFC a pripadne stribra se rhodiovanymi koncovkami v intarzovane krabicke z uslechtilych drev rad ozelim :-)

Jinak tu sumici SM-261 jeste z nostalgie drzim vc. druhyho kousku kvuli exotickejm ND. Ta "genialni" teslacka regulace rychlosti posuvu pasku stojici a padajici s unikatnim svitkovym kondem me kdysi naprosto dostala :-) Ted uz se to posrat nesmi, protoze nahradni uz nemam :-)
07:56:55
10.01.2016
bouchy
-> King 09.01.16 18:56:07: Ale kdepak vtip, tvrdá realita1 Pro upřesnění, reproduktory komb a kytarovejch zesilovačů to dávaj jen taktak nad 6, mluvim-li o Celestionu. jasně, když chci artrock, kde je synťák nebo klavír, stejně jeho a4 je okolo 3500Hz, takže přesto vlak nejede40 Ano, vím co jsou vyšší harmonické, magnetické sycení i vzorkovačka.... ono "hraní" je spíš PA než HIFI, nehraje se na 100% účinnost a malý THD

S cenama je to pravda, když plat byl 2,5t, T820A bez ničeho stála asi 4-5t. Snad jedinkrát subjektivně ovlivněn značkou, asi bych si vybral sestavičku NAD (i Tesla jim vyvinula entry level gramo NC470/NAD5120)3 .ten rozdíl je, že Tesla byla, Technics nebyl, nebo za bony, a ještě se sem (kolikrát) vozil odpad, viz historka o havarovaný lodi s elektronikou...

Zatimco já tutéž skladbu nahranou na mírně praskajícím LP rozeznám od CD, tak s káblem od žehličky vs. dvoulinkou už bych hodně tápal. Je rozdíl, kam ten kabel vede, od gramce, kde se hraje na parazitní kapacitu atd atd, ale i k repru ty kabely neradno podcenit... a za každou devitku v čistotě mědi se platěj tisíce (99,9...%)
18:56:07
09.01.2016
King
-> bouchy: Hele, tohle se timhle tematem tahne jako cervena nit :-) Ty komponenty, ktery si zminoval staly tenkrat v 89. v podstate neskutecnou dardu (radove tisice Kc), coz bylo x nasobku tehdejsiho prumernyho platu. Tomu dneska odpovidaj desitky tisic. Takze ani investice do novejch "rozumnejch" komponentu v radu nizkejch stotisicu neni zas az tak mimo (ac jsem si to taky driv myslel). A ano, ten rozdil je tam pomerne lehce slysitelnej. Samozrejme, ze kvalita reprodukce nikdy nebude primo umerna nakladum - to plati prakticky v jakymkoliv oboru. Kabely za tisice, demagnetizery CDcek a spol. jsou samozrejme voo-doo a vzdycky se najdou hejlove, ktery to vychcankum krvave zaplatej, ale i tak existuje jisty kabelovy minimum, pod ktery neradno chodit. To s tim rockem, co konci na 6kHz byl nejspis vtip, coz? ;-)
18:24:49
09.01.2016
bouchy
Jenže k Tesle jde připojit gramec, kazeta, kotouč a CD. CD a (současný) rádio je ořízlý, kazeta defakto taky, gramec hraje dost slabě (přecejen je to signál 7mV, předzesílenej) atd, takže na studio poslech to fakt není, na druhou stranu tunery jsou citlivý, dřevený reprosoustavy se neztratěj a sám bych chtěl absolvovat slepej test se sestavou o přiměřeným výkonu a stonásobný ceně, jestli i zvuk bude stonásobně lepší. Přiznám se, že nad 10kHz už lze slyšet máloco, "rokec" je tak do 6k. Co se týče určitýho druhu posluchačů, co jim jde o formu sdělení (napájecí kabely za 10k, filtry, optočleny, jeřábní lana místo reprokabelů, pračky vinylů atd atd), nepatřim k nim. Určitě taky dávno zaniklou Teslu nebudu vynášet do nebes, Transiwatty byly lepší, výkonnější a jako vše za minulýho režimu (náklaďáky, auta, lokomotivy, spotřební zboží..) šlo o umění možnýho - co RVHP nadiktovala, spřátelená země dodala, zde se osadilo... čest výjimkám z pořadu Zašlapané projekty aj. (optika, helikoptéra, projekt Vltava, Kyklop...). "Dobře už bylo" neberu, snad ještě bude... (dobře to možná vypadalo, ale za cenu čeho..)

PS - Ten VU metr z AZS je spíš orientační, obvykle (na magnetofonech) bývá indikace v dB, tento je na watty, asi to bude měřit prostej proud někde v konc. stupni (moje domněnka). VUčka v Tesle jsou obecně spíš pomalý, Akai, Revox má nepochybně lepší, konstrukčně i zapojením rychlejší - ono umění možného/daného...
19:36:02
08.01.2016
King
-> bouchy: Slusny vintage :-) Nostalgickej Tesla koutek planuju taky, treba jako druhou hi-fi sestavu, ale pro kvalitni poslech jsem uz z toho vyrost :-)

Jinak si nejsem uplne jistej schopnosti nejakyho poutovyho LED "VU metru" detekovat spicky hudebniho signalu. K tomu slouzej rychly indikatory limitace s MKO, kterej kratkou spicku zviditelni pro lidsky oko. Sice taky nepatrim k pacientum, co to doma smazej az tece krev usi, ale z 10W koncaku jsem uz davno vylecenej. Dovolim si jenom napovedet, ze krome dnesnich dynamicky komprimovanejch vytvoru existujou i dila a zanry nahrany s DR 15-20dB, coz zjednodusene znamena, ze ze "stredni hodnoty" signalu trcej obcas spicky az s 10ti nasobnou aplitudou. Pokud se rozvasnim a vohulim to na pouhy 2W (napr.), dela to v pripade 8ohm beden cca 4Vef na vystupu zesilovace, na pripadnou 40V spicku je pak prekvapive potreba skoro 100W, coz v pripade ampu, kterej ma zvladat i 4ohm zatez, a s nejakou rozumnou rozumnou rezervou predstavuje 150-200W zesik jako prd4 Nikde neni psano, ze by bylo potreba takovej zesik po strance chlazeni atd. dimenzovat na na takovej trvalej sinusovej vykon, ale ta schopnost nelimitovane zesilit spicky tam proste bejt musi.

Na "moderne" zlimitovany "dila" a dopraseny remastery pochopitelne staci i nejaky chrchlatko.
upraveno 1x, naposled 08.01.2016 19:36:54
19:04:45
08.01.2016
bouchy
Už se v tom tak neorientuju, ale za kvalitku platila T. Pardubice, Přelouč, Liberec, Litovel, Brno,Vráble. Ale 820ka byla v dost ohledech blbě udělaná - no jo, taky Bratislava.... zesíky AZS (k těm "číslicovejm gramofonům" :D jak napsáno na oldradio.cz) byly taky z Litovle - super počin, vrábelský taky šly (mj pro zvukaře - Disco 230, mixpulty)... tu 820ku opakovaně propírali lačný odborníci z amára. SM260 z Přelouče (ex Pardubice) je super, elegantní, až na některý součástky jako motory z PLR na exotický napětí37 V Brně dělali testry, oscíky, dokonce jsem naživo viděl jejich elektronovej mikroskop200
18:15:43
08.01.2016
miguelias
-> bouchy: Krásná sestava :)
17:46:34
08.01.2016
bouchy
Taky přidám - základ tvořila solidní sestava Tesla SM260+820A+MC911, koupená 16.11.89 3 No a po dvaceti letech se to nějak rozrostlo - Transiwatt 140S, gramec Tesla NC470 (nebylo na čem přehrát darovaný LP), Tesla B115, Music 130 (100W hybrid) a asi milion dalších. Něco pozůstatky od příbuzných. No wishlist je ještě dlouhej - T820A se stupnicí do 108MHz (nejmíň 2k a nejsou), gramo MC600Q (2-3k, k tomu něco od Ortofon, asi 3M Blue), Tesla CM130 (2-3k), teslácký věci do racku, AZG předzes., teď jsem objevil tovární Tesla kombo a milion dalších. Není čas na tom hrát. AZS224 je "too fancy" 1 ale je pěkná, AZS223 s LED indikací stačí - v bytě jsem z toho nevymlátil blik nad 4W - tolik tedy ke všem těm tisícům watt, kterýma se hifisti-highendisti maj potřebu obklopovat 1 1 A nějakej lampáček 10W v čistý třídě A by to chtělo 136 Teď budu kupovat nějaký MAA,MAB aj. do digi delaye tesla. A to jsou i jiný wishlisty...
upraveno 2x, naposled 08.01.2016 17:48:27
17:33:56
08.01.2016
miguelias
Máte tu pěkné kousky. Já provozuju Transiwatt 44. Nadmíru spokojen. Grámo Mám šásko hc43 . V plánu mám na něj postavit nějakou skříňku v klavírním laku, když jsme ho dostal bez skříňky. 32
17:32:01
08.01.2016
miguelias
-> palinator 08.01.16 17:25:39: Nápodobně, banda urýpaných zakomplexovaných debilů. :)
17:25:39
08.01.2016
palinator
-> krtik:

Na Aukru... něco málo přes 2000, takřka za vyvolávačku. Když jsem to dal na skupinu Tesla, málem mě přizabili že jsem za funkční kus dal zhruba polovinu tržní ceny. 3

E: skupinu Tesla na FB jsem opustil pro trvalé nepochopení jejich osobností. Divný lidi, ze kterejch se mi dělá špatně už jenom při pomyšlení. 7
upraveno 1x, naposled 08.01.2016 17:26:40
16:17:23
08.01.2016
krtik
-> palinator: ani jsem po tomhle moc nepátral, jak jsme nenašel ani jeden kousek na inzerci. Kdes na něj narazil?
16:09:32
08.01.2016
palinator
-> krtik:

224 je uplně jiná konstrukce.4
15:55:45
08.01.2016
krtik
-> palinator: Já to věděl! 3

Tak to je vzhledově vytuněná 222 a 223? nebo tam je něco v zapojení?
15:44:59
08.01.2016
palinator
-> krtik:

Ta Yamaha byla jenom půjčená na test. 47
zvětšit Domaci Audio - obrázek od palinator vložen 08.01.2016 15:44:59
upraveno 1x, naposled 08.01.2016 15:50:44
14:22:05
08.01.2016
krtik
-> palinator: nějak jsem tě přehlídnul. Jako to by chtěl asi každej no... Nejsi ty jeden z těch co ho maj? 3
23:34:59
06.01.2016
krtik
-> Jirik_Tuňák1983: Píšu SZ, tady bychom to moc zapráskali 4.
22:55:19
06.01.2016
Jirik_Tuňák1983
Nie, máme doma posilku s běhacím strojem, lavicí, slušnou kombi posilovací věž, různé činky od dlouhé benchové až po prcky, nějaké míče, něco pro pani pro aerobní cvičení a další vybavení. Co tak nějak potřebuješ. V podstatě se nám už zaplatila, tedy místo peněz co jsme dávali za členství ve fitku a nemusí se člověk zima - léto nikam vláčet.

Časem by byla ještě fajn sauna a perličkovka v bývalé prádelně, tam je ale roztahanej Tuňák v rozkladu. 3
22:26:21
06.01.2016
palinator
-> krtik:

Sežeň AZS 224. 47
22:18:35
06.01.2016
krtik
-> King: Takže jít do hotového, ju?

Moc o tom AZS nevím, něco jsem se dočetl, ale spíš nic než moc. Ani zapojení jsme nezkoumal. Na TDA padla volba, protože mi leží doma nevyužitý a dlouho jsem nic nebastlil.

-> Jirik_Tuňák1983: Pro mě je to teďka nejkvalitnější hrání doma. Někdy od ZŠ mám micro-věžku od LG, ta je slušná. Taky jí teďka budíme Tesly. Ale bedny nelze srovnávat... Před pár lety jsme na Vánoce pořídili Gogen mini věž do kuchyně. Ta se snaží nahánět nízký tóny a celkově horší než LG.

...jakým cvičení? jsi jeden z těch co se donutí dát tomu víc jak hodinu denně doma? AVE ty! :-D
upraveno 1x, naposled 06.01.2016 22:19:55
19:50:54
06.01.2016
Jirik_Tuňák1983
-> krtik 06.01.16 19:03:37: Mám doma ty samé. Používal jsem je když jsem měl ještě stolní PC. Takže jsem na tom hrál a nebo si na tom pustil muziku, ale to jsem ještě před hodně lety bydlel u našich. Do pokoje k PC to byl luxus. Teď už je v podstatě nepoužívám. Jen občas při cvičení k tomu píchnu notebook a něco si pustím, páč jsem si nechal i zesilovač od toho stolního PC.

Dřív jsem z nich učurával, protože jsem na tom PCčku otočil asi troje bedny, přičemž tyto byly poslední. Teď už jsem z jejich zvuku víceméně rozpačitej.... Na svou dobu to ale byly sympatické bedýnky.
upraveno 1x, naposled 06.01.2016 19:51:28
19:37:20
06.01.2016
King
-> krtik: Obavam se, ze AZSko bude proti tem (pravdepodobne) integrovanejm kvazikoplementarum tezky hifi4
19:03:37
06.01.2016
krtik
Bylo na čase dát do obýváku rozumnou hudbu. No tak jsem zaaukroval a dnes přišli dvě takovéto bedýnky, Tesla ARS 9205 136. Hrají parádně. Zatím je budíme LG věžkou. Původní plán byl pořídit Teslácký zesilovač AZS223, ale pak mi cvaklo že mám v šuplíku 2x70W s dvěmi TDAčky, tak to vypadá na pár večerů bastlení.
zvětšit Domaci Audio - obrázek od krtik vložen 06.01.2016 19:03:37
upraveno 1x, naposled 06.01.2016 19:03:49
Extreme Tyres