skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Domaci Audio
prohledat
2310 příspěvků (zobrazeno 401 až 450) od 19.02.2007 do 04.12.2022, založil/a Vojta - zrušená registrace
22:47:38
29.12.2017
29.12.2017
King
Po celodennim (a uz par tydnu trvajicim) makani na baraku kratky monterkovy relax s Marcelkou Augustovou v novych prostorach :-) Oproti panelakovymu obyvaku, kde repro musely bejt skoro u zdi a navic ve stredu delsi steny je tohle uz akusticky podstane lepsi. Obyvak ma skoro 5x8 a nekompromisne jsem hned po nastehovani obsadil kratsi stenu :-) Jeste to dovybavit nabytkem, knihovnama a mozna konerckem, aby se to trosku vic zatlumilo a bude labuzo :-) Ale uz ted se vylozene kocham...
21:24:55
29.12.2017
29.12.2017
M@rtin
-> MerHanz: A předtím, než se ti ten komp "podělal" jsi měl taky problémy?
14:14:28
29.12.2017
29.12.2017
MerHanz
-> Tuner#2: právě to odriznuti od pc mě láká a ten dac taky nemůže bejt úplně odpad. I když hitparádu hires nečekám. Jako bonus na podkres i spotify.
00:18:56
29.12.2017
29.12.2017
Tuner#2 - zrušená registrace
-> MerHanz 28.12.17 22:09:07: JJ je to v podstatě to samé, půjde ovládat přes tu aplikace telefonem výběr skladeb, přehrávací funkce, asi i snížit úroveň výstupního signálu (svým způsobem hlasitost) a brum to vyřeší díky úplnému oddělení od PC taky.
22:09:07
28.12.2017
28.12.2017
MerHanz
-> StepaNoFUN: ale jak tak řeším propojení dac s pc a brum letící z pc do něj. Tak jsem našel jedno poslednejsi řešení a tím je WiFi adaptér s Dac YAMAHA WXAD-10. A podle všeho by to mělo mít podobný možnosti propojení jako ta Honzova 803 ;)
21:59:28
28.12.2017
28.12.2017
StepaNoFUN
-> MerHanz: Cože chceš spojovat s čím? Přímo to asi nebude moc reálný, ale přes router by komunikace čehokoli s čímkoli neměla bejt problém. ;-) Prostě všechno připojíš k routeru a ono to prostě spolu komunikuje. :-D
21:40:15
28.12.2017
28.12.2017
MerHanz
-> Tuner#2: Hele jak to je s propojením přez wifi s PC ?? Na to je nějakej program ? V tomhle jsme uplně lama, nikdy jsem takovýhle síťový fičury nevlastnil :D
20:53:39
28.12.2017
28.12.2017
-> darklord 28.12.17 16:12:48: Aha, už to vidím, je to taky novinka a na CZ stránkách jí ještě ani nemají, jen v ceníku. To má i velký USB a hodně pěkný převodník.
www.yamaha-hifi.cz/Files/ .../NOVYCENIK_2017_02.pdf
www.yamaha-hifi.cz/Files/ .../NOVYCENIK_2017_02.pdf
16:12:48
28.12.2017
28.12.2017
darklord
-> Tuner#2: europe.yamaha.com/en/.../
index.html
15:30:15
28.12.2017
28.12.2017
-> King 28.12.17 15:15:50: JJ ale to mají jen ty nejlevnější už od nějakých 15ti to má slušné trafo a tranzistory na konci. Samozžejmě AVčko za 15tkč nikdy nebude to samé co stereo za ty samé prachy, to je zcela někde jinde a to platí o jakékoliv cenové kategorii.
-> darklord 28.12.17 15:16:32: Předpokládám myslíš tu 701čku.
-> darklord 28.12.17 15:16:32: Předpokládám myslíš tu 701čku.
15:28:30
28.12.2017
28.12.2017
King
-> MerHanz: Jinak odruseni pomoci ruznejch filtru a prepetovejch ochran tu problematiku brumu pri propojeni komponentu nijak neresi. ...jeste existuje cesta, ktera se pouuziva v profesionalni sfere - oddelovaci audio traficka, ale linkovy traficko v solidni kvalite a s mag. stinenim se do par stovej nevejde.
15:26:53
28.12.2017
28.12.2017
darklord
-> King: tu uz sa dostavame zase do rise snov, rad by som sa udrzat v nejakom rozumnom rozmedzi, povedzme do 2500-3000EUR zosilovac(+dac)+repro. Preto som reagoval na T2 prispevok, kedze to cca zodpoveda mojmu rozpoctu.
15:23:36
28.12.2017
28.12.2017
King
-> darklord: To je pravda jenom z casti - existujou spickove DACany, s dobrym re-clockem na vstupu, kterym horsi transport tolik nevadi.
15:20:51
28.12.2017
28.12.2017
King
-> MerHanz: Tyhle USB hracky za par tisic nemaji zem USB galvanicky oddelenou od analog. zeme, takze uzaviraji smycku a veskerej bordel z PC se bohuzel prenasi do zbytku retezce. Ve spolupraci s notasem (obvykle trida 2, zeme nespojena s PEN) to vetsinou nevadi a stejne tak pri poslechu na sluchatka primo do vystupu DAC.
15:16:32
28.12.2017
28.12.2017
darklord
-> King: spdif na optike je len tak dobry ako je dobry zdroj signalu, a tu narazam hlavne na kvalitu PC zvukovych kariet ci uz integrovanych alebo dedikovanych. Prave moznost USB DAC mi pripada najrozumnejsia, a to prave ona 801 ponuka
15:15:50
28.12.2017
28.12.2017
King
-> Tuner#2: Receivery maji (nekdy) jeste dalsi pruser a to spinanej zdroj a pripadne i komcaky v D-class. A u klasickejch traf zase zalezi na provedeni - vetsi kapacita mezi primarem a sekundarem taky dokaze pri propojeni komponentu potrapit. Jeste by salo za to zminit, ze pri nesymetrickym propojeni komponentu (cinche), coz je takovy historicky dany zlo, je zahodno oba kanaly tahnout maximalne u sebe, pokud mozno v cely delce kabelů (minimalizace plochy smycky, kam se muze indukovat bordel).
S brumem traf bojuju taky :-( Ac jsem do obou ampu objednal kvalitni toroidy v audio provedeni (nizsi syceni jadra), je to obcas pekne slyset. A to i navzdory tomu, ze soucasti vstupniho filtru ampu je filtr stejnosmerny slozky. Bohuzel na sidlisti i ted v baraku ta DC slozka v siti leze pres 1,5V a to se uz filtruje dost blbe :-( Plus jeste to, ze doby, kdy napeti v zasuvce aspon pripominalo sinusovku, jsou uz minulosti :-(
S brumem traf bojuju taky :-( Ac jsem do obou ampu objednal kvalitni toroidy v audio provedeni (nizsi syceni jadra), je to obcas pekne slyset. A to i navzdory tomu, ze soucasti vstupniho filtru ampu je filtr stejnosmerny slozky. Bohuzel na sidlisti i ted v baraku ta DC slozka v siti leze pres 1,5V a to se uz filtruje dost blbe :-( Plus jeste to, ze doby, kdy napeti v zasuvce aspon pripominalo sinusovku, jsou uz minulosti :-(
15:02:08
28.12.2017
28.12.2017
King
-> darklord: Co se tyce transportu hi-res zvuku - na 96/24 staci SPDIF po optice (s kvalitnejsim kabelem a I/O nemam problem ani s 192/24). Vyssi bitrate resi asynchronni USB. DAC krmim po upsamplu na 176/192kHz, ale spis jenom pro lepsi pocit, nez ze by me 44/48kHz urazelo. HDMI je sice fajn pro domaci kino, ale pri navrhu se jaksi pozapomnelo na separatni clock pro audio (stejna prasarna jako SPDIF, kde se clock odvozuje z dat). U HDMI se hodiny pro audio odvozujou z hodin videa pres delicku a PLL a vysledkem je jitter hodin horsi, nez slusnejsi SPDIF. Nejsou vyjimkou i hodnoty radu jednotek nanosekund, coz uz zpusobuje, ze DAC se stavs spis hudebnim nastrojem, nez presnym prevodnikem z jednicek a nul na analog.
14:57:27
28.12.2017
28.12.2017
darklord
-> Tuner#2 - zrušená registrace 28.12.17 14:39:42: LAN pripojenie ma *SKORO* kazda TV a AV, spravne, preto som telku vyberal pol roka kym som nasiel co som hladal A dakujem za nasmerovanie, A-S801 vypada ze je presne to co hladam.
14:41:30
28.12.2017
28.12.2017
MerHanz
-> Tuner#2: Vážky znám, taky jsem na ně koukal. Nebo jsem našel na bazaru tohle
www.hifi-voice.com/compon ent/.../article?id=80:hrt- ...
Ale vzhledem k tomu, že zmiňované FIO X3 II co mám
www.hifi-voice.com/testy- a-recenze/.../657-fiio
po připojení k usb taky bručí. Když ho odpojím a přehrávám přímo z něj, tak klid. Takže mám obavy že by to s vážkou, nebo i tím HRT byl stejnej problém. Jinak podle všeho by měla bejt vážka o něco nabubřelejší než to HRT, což by k babičce a její nekompromisnosti mohlo víc sednout ( ale je to jen úvaha ).
www.hifi-voice.com/compon ent/.../article?id=80:hrt- ...
Ale vzhledem k tomu, že zmiňované FIO X3 II co mám
www.hifi-voice.com/testy- a-recenze/.../657-fiio
po připojení k usb taky bručí. Když ho odpojím a přehrávám přímo z něj, tak klid. Takže mám obavy že by to s vážkou, nebo i tím HRT byl stejnej problém. Jinak podle všeho by měla bejt vážka o něco nabubřelejší než to HRT, což by k babičce a její nekompromisnosti mohlo víc sednout ( ale je to jen úvaha ).
14:39:42
28.12.2017
28.12.2017
-> darklord 28.12.17 14:24:30: Internetové rádia nepouštím, kvalita je mizerná a podle toho co píšeš to teda silně hrotíš... LAN připojení má už dnes každá TV a i AV zařízení. Kdyby to bylo jak píšeš, tak je to jeden velký vir. Řešit to takhle jako ty každý, tak se asi zblázníme z dnešního světa. Neznám nikoho, kdo je tak paranoidní a tohle bere jako důvod proč nekoupit síťový receiver...
Co se týče HDMI, tak jedině AV receiver, ale ten je na stereo zpravidla nevalné kvality a už taky všechny mají LAN. A ne všechny verze HDMI umí třeba DSD.
Co se týče HDMI, tak jedině AV receiver, ale ten je na stereo zpravidla nevalné kvality a už taky všechny mají LAN. A ne všechny verze HDMI umí třeba DSD.
14:24:30
28.12.2017
28.12.2017
darklord
-> Tuner#2: je to celkom jednoduche. Yamaha N803D je okrem DAC a zosilovaca este navyse aj pocitac s pristupom k internetu. Ovsem ty ako uzivatel nemas takmer ziadny dosah kam sa ten pocitac pripaja, a ci sa niekto napriklad nepripaja do neho. Vztiahnute na bezny svet - tvoj oblubeny domaci system si pocas pocuvania muziky z net radia vdaka chybe stiahne virus, rozdistribuuje ho k tebe do telefonu ci do NAS, smart televizora, pracky, wifi regulatoru termostatu atd. Teraz vyrukujes s otazkou, ze koho uz len by zaujimala telka nejakeho tunera. Odpoved je - nikoho. Ale vacsina utokov v dnesnej dobe nie je mierena voci konkretnej obeti, dnes sa toto vsetko deje automaticky za ucelom ziskat pristup k co najvacsiemu poctu zariadeni a ich prostriedkom. Takze sa moze stat ze pracka s mobilom ti budu dolovat bitcoiny, telka s receiverom budu robit DDoS utok na nejaku cinsku banku a ty to cele budes pokojne dotovat elektrikou a pripojenim k internetu.
Ja mam rad veci na poriadok - zariadenia ktore lezu na internet mam len take, ktore som schopny uplne ovladat. Mobily mam pripojene k zvlast wifi sieti oddelenej od NAS a PC. (A viac myslim nie je nutne rozoberat)
Co sa tyka audia, rad by som dosiahol stavu, kedy od FLAC suboru az po zosilovac pojdu data v digitalnej podobe, a analog bude len medzi zosilovacom a reproduktorom. Tebou linkovana 701ka je nieco take ako by sa mi pacilo. Akurat ma zaujima, ci nie je lepsie pozerat sa po zariadeni ktore ma okrem klasickeho digitalu aj HDMI, ktore vie preniest zvukove data vo vyssom rozliseni. (a pripadne prave ovladat z jedneho bodu zosilovac a televizor napr)
Ja mam rad veci na poriadok - zariadenia ktore lezu na internet mam len take, ktore som schopny uplne ovladat. Mobily mam pripojene k zvlast wifi sieti oddelenej od NAS a PC. (A viac myslim nie je nutne rozoberat)
Co sa tyka audia, rad by som dosiahol stavu, kedy od FLAC suboru az po zosilovac pojdu data v digitalnej podobe, a analog bude len medzi zosilovacom a reproduktorom. Tebou linkovana 701ka je nieco take ako by sa mi pacilo. Akurat ma zaujima, ci nie je lepsie pozerat sa po zariadeni ktore ma okrem klasickeho digitalu aj HDMI, ktore vie preniest zvukove data vo vyssom rozliseni. (a pripadne prave ovladat z jedneho bodu zosilovac a televizor napr)
14:15:47
28.12.2017
28.12.2017
-> MerHanz 28.12.17 14:09:25: USB DAC by to měl řešit, kdysi jsem to zkoušel a nebylo to špatné: www.czc.cz/audioquest-dra
gonfly-black/.../produkt?g
clid=Cj0K...
-> King 28.12.17 13:33:56: Mě se to dost stávalo u AV receiverů a ty jsou z 99% jen dvoukulíkové. Ale od známého s Acupphase vím, že trojkulík je ještě větší zlo a tomu se díky stejnosměrné složce v napětí sem tam úplně rozvibrovaly trafa. Toroid je na tohle náchylný a tak sice nebručely repro, ale samotné komponenty.
-> King 28.12.17 13:33:56: Mě se to dost stávalo u AV receiverů a ty jsou z 99% jen dvoukulíkové. Ale od známého s Acupphase vím, že trojkulík je ještě větší zlo a tomu se díky stejnosměrné složce v napětí sem tam úplně rozvibrovaly trafa. Toroid je na tohle náchylný a tak sice nebručely repro, ale samotné komponenty.
14:09:25
28.12.2017
28.12.2017
MerHanz
-> King: u mě je optika pase. Ani z PC není a ani železo nemá optiku .Je to babička . Když to zapojim na noťas, je to čistý. Ani všechny komponenty na jedný zásuvce nic nezměněj :D ( vím, byl to jen zoufalej pokus :D ). Jelikož potřebuju mit funkční o soundbar pod monitorem ( když neposlouchám hudbu, netřeba zapínat stereo ). Takže pro mě asi nejjednodušší mit USB DAC. Ale jelikož z PC leze do napájení bordel, musím ho nějak odrušit. Koukal jsem na nějaký filtry do linkový cesty. Ale není lepší zkusit odrušit to USB ? Pokud to smysluplně a nepředraženě jde. Odrušení zásuvky pro připojení PC by asi nebylo to nejsmysluplnější, nebo se pletu ? Jinak už snad jen vyměnit Babičku za nějaký síťový zesík. A pro tenhle krajní případ..... když mám PC napojený kabelem k síti, ale mám i wifi siťovku, jde aby to šlo sesíťovat kvuli streamování a net šel ideálně po kabelu ?
14:05:20
28.12.2017
28.12.2017
-> darklord 28.12.17 13:53:07: Co by mělo být na propojení 803jky s telefonem nebezpečného? Téhle tématice nerozumím, ale v dnešné době Windows 10 a chytrých telefonů s účtem na googlu je tohle dle mě asi tak 1 promile nebezpečnosti toho co o sobě šířám dál. Myslím si, že jsem v tomto ohledu opatrný, nikde neuvádím svá přesná data narození apod. , ale co by na té Yamaze mělo být nebezpečné nechápu??? Napřed do toho motáš Spotify, které s tím vůbec nesouvisí a pak takhle otočíš. To si zase nechám vysvětlit já...
Jinak zařízení s optikou jsem linkoval, mají celou řadu, je to jen otázka peněz, případně to řešit ke stávajícímu komponentu kvalitní DAC převodníkem extra. HDMI nebylo nikdy primárně o zvuku a beztak je to tak debilní propojení, že dodnes nechápu, proč to nemohlo být řešeno UTPčkem za úplně jiné peníze, když stejně velké vzdálenosti a datové toky se přes něj konverzí z HDMI dělají... Tudy cesta nevede...
Jinak zařízení s optikou jsem linkoval, mají celou řadu, je to jen otázka peněz, případně to řešit ke stávajícímu komponentu kvalitní DAC převodníkem extra. HDMI nebylo nikdy primárně o zvuku a beztak je to tak debilní propojení, že dodnes nechápu, proč to nemohlo být řešeno UTPčkem za úplně jiné peníze, když stejně velké vzdálenosti a datové toky se přes něj konverzí z HDMI dělají... Tudy cesta nevede...
13:53:07
28.12.2017
28.12.2017
darklord
-> Tuner#2 - zrušená registrace 28.12.17 13:30:48: Vidim ze pocitacovej bezpecnosti nerozumies pripadne ta nezaujima, to akceptujem. Ale opakujem, chcem len DAC so zosilovacom ktory ma co najlepsi zvuk. To, ze data taham zo sietoveho uloziska bolo u mna bezne este pred tym ako to zacalo byt cool. Prehravat to chcem jedine v zariadeni do ktoreho vidim (HTPC) a reprodukciu chcem nechat na zariadeni, ktore je na to co najlepsie. Ci pouzit optiku alebo radsej zhanat HDMI s podstatne lepsim datovym tokom som zatial sam pre seba nevyriesil, ale aj s tym si rad necham poradit.
13:33:56
28.12.2017
28.12.2017
King
-> Tuner#2: Ono je to paradoxne naopak - propojeni PC s trivodicovou snurou s komponenty s dvouvodicovym privodem obvykle problem neni Pruser je propojeni dvou "trizilovych " komponentu. Zni to sice divne, ale je to zpusobeny tim, ze tzv. "zeme " je jenom takova myslenkova konstrukce, abychom si svet kolem sebe zjednodusili. Bohuzel z hlediska audia je i kus medenyho dratu s prurezem 2,5mm2 zemi hodne nedokonalou...
13:30:48
28.12.2017
28.12.2017
-> darklord 28.12.17 13:19:26: To spíš ty nechápeš o čem to je a motáš různé dvě věci dohromady. Spotify, Napster a další věci co tahle mašina umí klidně ať skončí hned zítra, nehodlám je platit ani dnes, ani za dva roky byť teď to bylo třeba za 1 Euro na tři měsíce s výběrem muziky z celého světa. Místo rádia to není špatná věc.
To podstatné je aplikace od Yamahy z které je printscreen, kde si přehraješ vše co máš uložené v mobilu, PC či nějaké NASce. Tohle vše můžeš mít jinde v místnosti a po síti valíš FLAC (stejná kvalita jako CD) a nebo dokonce HD formáty DVD-A, SACD apod. bez nutnosti mít drahý SACD přehrávač a ne zrovna levné nosiče. Takže opravdu nechápu proč chceš jen optiku, kdy budeš muset obsluhovat oddělene zdroj signálu a druhým ovladačem zesík? Ostatně i pravověrný hifisté odchází od CD právě k přehrávání muziky ze sítě v HD kvalitě.
Jinak ano jsou i zesíky, kde to má jen digitální vstupy, 803jka je něco jako 701čka: www.yamaha-hifi.cz/produk ty/.../a-s701.aspx
To podstatné je aplikace od Yamahy z které je printscreen, kde si přehraješ vše co máš uložené v mobilu, PC či nějaké NASce. Tohle vše můžeš mít jinde v místnosti a po síti valíš FLAC (stejná kvalita jako CD) a nebo dokonce HD formáty DVD-A, SACD apod. bez nutnosti mít drahý SACD přehrávač a ne zrovna levné nosiče. Takže opravdu nechápu proč chceš jen optiku, kdy budeš muset obsluhovat oddělene zdroj signálu a druhým ovladačem zesík? Ostatně i pravověrný hifisté odchází od CD právě k přehrávání muziky ze sítě v HD kvalitě.
Jinak ano jsou i zesíky, kde to má jen digitální vstupy, 803jka je něco jako 701čka: www.yamaha-hifi.cz/produk ty/.../a-s701.aspx
13:19:26
28.12.2017
28.12.2017
darklord
-> Tuner#2: nie uplne sme sa pochopili. Nemam zaujem o ziadne sietove funkcie a streamy (=facebooky) - nezelam si aby zariadenie urcene na reprodukciu zvuku robilo nieco ine ako reprodukciu zvuku, dalsia vec je ze az za dva roky spotify ci podobna sluzba skonci, tak mas zariadenie ktore ma funkcionalitu ktora je ti nahovno. Na toto mam HTPC, ktore plne ovladam a som schopny regulovat co robi presne podla mojich poziadaviek. To co zhanam je co najlepsi DAC so zosilovacom (rozumej tvoju N803 bez internetu). Rad mam veci pod kontrolou, a preto mam aj telku ktora zvlada len reprodukciu obrazu a nelozi kde kade po internete.
Ano, mozes namietat ze dane funkcie nemusim pouzivat, lenze nerad platim za blbosti... Len ma zaujima ci existuje nieco take, co zhanam
Ano, mozes namietat ze dane funkcie nemusim pouzivat, lenze nerad platim za blbosti... Len ma zaujima ci existuje nieco take, co zhanam
13:05:56
28.12.2017
28.12.2017
-> darklord 28.12.17 09:02:53: Radost mám především ze zvuku. Doteď jsem měl čistě analogový zesík. Jenže doba pokročila a z TV je už jen optika, z BD přehrávače taky a tak bylo třeba hledat jinde. Dá se to řešit převodníkama (zpravidla nevalné kvality) a nebo zařízením, které bude už mít D/A převodní v sobě. To u klasického sterea doposud nebylo a až v posledních letech se začali vyskytovat stereo zesíky s D/A převodníkem uvnitř, ale opět zpravidla nic moc kvality. Také záleží jaký máš ostatní řetězec a jak dobře hrající zesík chceš. To co mám já jde v podstatě se stejnýma funkcema koupit pod 10tkč, ale za tu cenu to má konstrukci s jedním chladičem a jednou deskou stejně jako levné AVčka a zvukově je to mizérie. Až tahle 803jka má konstrukci dual mono a odpovídá firemním stereo zesíkům. A ty funkce navíc? Je to hodně rychle návykové. Není to o žádném fejsbůku (ten s tím vůbec nesouvisí), ale o síťových funkcích. Můžeš streamovat muziku z telefonu, PC či nějakého uložiště dokonce v lepší než CD kvalitě (umí to i DSD formát (D/A převodník to má kvalitní 24/192kHz)) a navíc to pohodlně telefonem ovládáš, přepínáš vstupy a reguluješ hlasitost = prakticky odpadá nutnost ovladače. Dalším bonusem je FM a DAB+ tuner.
13:05:02
28.12.2017
28.12.2017
King
-> MerHanz: Je to problem zemni smycky (pripadne smycek), ale problem je pravdepodobne v propojeni s dalsim komponentem v bezp. tride 1 (PEN na tvdku pripojen na sasi pristroje a spojen s GND). Nejcastejsi pruser je koncovej zesilovac ve tride 1, kdy nesymetrickej signalovej kabel (cinche) resp. jeho GND (stineni) uzavira smycku a po stineni se potom tece vyrovnavaci proud a ten se bohuzel na obou stranach ve vsr./vyst. obvodech pricita k signalu. Konecnym resenim je napr. Honzou zminena optika (SPDIF). Oddeleni se da realizovat i na USB rozhrani, ale u lacinych DACanu na to vyrobci dlabou a extra oddelovac, kterej zvladne bitrate na vyssich vzorkovackach stoji obvykle raketu. Vyresil jsem to prekopanim obou svych DIY koncaku do tridy 2 a USB transport mam k DACu jeste pro jistotu pripojenej pres GMR izolatory. Jeste me napada ta zminena klasika se spolecnou antenou zapojenou do TV a propojeni TV s daslima komponentama jinak, nez pres SPDIF (i HDMI bohuzel znamena galv. propojeni). Kazdopadne se vyplati to resit cestou minimalizace a rozrusovani zemnich smycek a ne propojovanim komponentu nejakym masivnim extra zemnim kabelem - to funguje u propojeni prampu a gramce, ale to jsou komponenty ve tride 2 a extra zemnici "lano" slouzi k odlehceni GND signalovych kabelu, protoze se tam hraje po strance ruseni na nanovolty.
09:02:53
28.12.2017
28.12.2017
darklord
-> Tuner#2 - zrušená registrace 27.12.17 21:28:02: vidim ze mas radost presne z tych blbosti co by som ja v podobnom zariadeni mat nechcel, nevies odporucit daco bez tychto fejzbukov a kdecoho ineho? Proste receiver/zosik s aspon 2-3 digi vstupmi a kvalitnou reprodukciou bez pripojenia na internet v podobnej cenovej hladine?
22:46:51
27.12.2017
27.12.2017
-> MerHanz 27.12.17 22:22:54: Ideálně je to galvanicky oddělit a vyřešit propojení s PC třeba přes optiku, kde se toho zbavíš úplně. Jinak je to obecně tím, že PC máš zapojení na tříkulík, ale obyč Hi-Fi je jen na 2 a vzniká tam rozdíl zemních potenciálů. Lépe a odborně by to popsal King, ten je přes elektro.
22:22:54
27.12.2017
27.12.2017
MerHanz
-> Tuner#2: k pc je připojené jen net a to jak rj45 tak WiFi karta, kterou jsem využíval dřív. Pak jen monitor a tlupa USB jako klávesnice, myš, dac, tablet pak soundbar. Takže jak to uzemním? Když si brumu všimla i moje paní tak už je to fakt traga ;). Jinak je tam pulsní zdroj, to nemůže dělat neplechu?
21:28:02
27.12.2017
27.12.2017
-> MerHanz 27.12.17 19:47:46: Klasická zemnící smyčka. Nemáš k PC připojenou i anténu/kabelovku? Pomůžou jen kvalitní kabely odolné rušení + uzemnění jako se používá u gramofonů.
Jinak jsem fakt překvapen kam se Yamaha posunula. Ten zvuk už není tak agresivní jak býval a je to fakt paráda. Stále hledám nové a nově věci + to stremování je pecka. Na běžný poslech/kulisu není potřeba hledat CD a ničit si mechaniku přehrávače.
Jinak jsem fakt překvapen kam se Yamaha posunula. Ten zvuk už není tak agresivní jak býval a je to fakt paráda. Stále hledám nové a nově věci + to stremování je pecka. Na běžný poslech/kulisu není potřeba hledat CD a ničit si mechaniku přehrávače.
20:41:57
27.12.2017
27.12.2017
MerHanz
-> Tuner#2: jak říkáš. Já mám na babičce všechny čudle v plastu. Ale za danou cenu jsem tehdy těžko mohl hledat víc. Nevím jak nový kousky, ale tahle babička je dost nekompromisní a trocha klidu a uvolnění by ji prospěla.
19:47:46
27.12.2017
27.12.2017
MerHanz
Než začnu hledat šílenosti. Z PC mi leze hroznej brum i přez externí zvukovku ( pro rejpaly jako DAC bylo požito FIo X3 ) . Jde to nějak odrušit ? . Dalším vedením to není, při zapojení FIa jako samostatnej přehravač to je v poho.
13:27:16
27.12.2017
27.12.2017
-> radekp 27.12.17 13:15:05: Nepoužívám, zarím teorii, že do těchdle svozek rovnou očištěný holý kabel pěkně zakroucený. Je to nejmenší přechodový odpor, svorky hlavně na začátku chtějí po pár dnech přetáhnout. Knoflíky jsou kombinace kov/plast (z čela jsou kovovové aby to ladilo s panelem), ale stejně to mám za sklem a málokdy s ním přijdu do styku. Zvukově jsem nadšený.
13:15:05
27.12.2017
27.12.2017
radekp
-> Tuner#2: gratulace. I u meho jsou svorky blizko u sebe. Pouzivas dutinky? Zakonceni kabelu musim nejak upgradovat.
Ovladani hlasitosti mas plastove? Ja mam plastove a to bylo asi jedine zklamani
Ovladani hlasitosti mas plastove? Ja mam plastove a to bylo asi jedine zklamani
12:33:32
23.12.2017
23.12.2017
12:27:15
23.12.2017
23.12.2017
MerHanz
-> Tuner#2: na svorky nadavam i u svoji AX596 :D malinky a opravdu divny :D. Taky jsem chvilku uvazoval o vymene za neco sitovyho. Ale finance potrebuju jinde.
21:16:09
21.12.2017
21.12.2017
Tak je doma...
...a zatím velké nadšení. Jak ze zpracování (snad jen repro svorky mohly být zlacené a o chlup větší/víc od sebe), tak ovládání, funkce a hlavně zvuk. Je to opravdu dospělý stereo zesík a hraje lépe jak předchozí Denon.
...a zatím velké nadšení. Jak ze zpracování (snad jen repro svorky mohly být zlacené a o chlup větší/víc od sebe), tak ovládání, funkce a hlavně zvuk. Je to opravdu dospělý stereo zesík a hraje lépe jak předchozí Denon.
16:36:07
19.12.2017
19.12.2017
-> Nwkt 19.12.17 13:30:56: Jak to není aktivní, tak to nefunguje, navíc když vidím ten datový tok, tak je to pro full HD výsměch.
-> Vojťas 19.12.17 11:51:08: Na kabelu strašně záleží, na tuhle vzdálenost to už musí být něco kvalitního, aby to fungovalo. Do 5m obvykle funguje cokoliv. Taky záleží co tím chceš přenášet, pokud kvalitní signál z BD přehrávače, tak na kabelu nešetřit i s ohledem na budoucí 4K rozlišení.
-> Vojťas 19.12.17 11:51:08: Na kabelu strašně záleží, na tuhle vzdálenost to už musí být něco kvalitního, aby to fungovalo. Do 5m obvykle funguje cokoliv. Taky záleží co tím chceš přenášet, pokud kvalitní signál z BD přehrávače, tak na kabelu nešetřit i s ohledem na budoucí 4K rozlišení.
13:30:56
19.12.2017
19.12.2017
Nwkt
-> Vojťas: Použít něco takovýho? www.nej-ceny.cz/653359/hd
mi-opakovac-hdmi-vstup-hdm
i-vystup-20-m-tmave-sedy-k
nvrp3400.html
11:51:08
19.12.2017
19.12.2017
Vojťas
Neni to prijmo k audiu. Ale kdybych potreboval propojit zarizeni pres HDMI, v delce kabelu 8 nebo 10 metru. Co by jste doporucili a cemu se naopak vyhnout? aby to fungovalo. Vim ze nekdy s tim jsou problemy kdyz je dlouhej kabel, ze s nekterym zarizenim to jde, s jinym ne, ale nevim jak moc je to zavisle na kabelu. Diky
22:50:01
18.12.2017
18.12.2017
MISCHO
-> darklord: Pardon ze som sa opytal.
18:58:05
18.12.2017
18.12.2017
-> palinator 18.12.17 08:14:48: Jak jsem psal je to daný i tím, že malej byl schopnější rukama cokoliv opatlat, takže se vymalovalo jen bile a dekorace se neřešila. V plánu je kusová tapeta, nějaký ten obraz a jinak myslím že tam nechybí nic.
-> radekp 18.12.17 09:56:49: Večer jsem objednal. Tak uvidíme... Nicméně díky za nabídku.
-> MISCHO 18.12.17 13:29:54: O pár postů níže.
-> radekp 18.12.17 09:56:49: Večer jsem objednal. Tak uvidíme... Nicméně díky za nabídku.
-> MISCHO 18.12.17 13:29:54: O pár postů níže.
13:36:46
18.12.2017
18.12.2017
darklord
-> MISCHO 18.12.17 13:29:54: to uz tu pisal, staci otvorit oci a zacitat sa do prispevkov na tejto stranke
skoda-virt.cz/cz/.../4857 2-domaci-audio?gotopost=3. ..
skoda-virt.cz/cz/.../4857 2-domaci-audio?gotopost=3. ..
13:29:54
18.12.2017
18.12.2017
MISCHO
-> Tuner#2: hezke bedynky , co pak je to za znacku ?
13:09:10
18.12.2017
18.12.2017
King
-> Kocvin: Mam o kousek vyssi model 704 a basy z bassreflexu me nijak neurazej. Navic u techhle Bowersu se daji BR v pripade potreby zacpat fusekli (oficialni navod od vyrobce...tedy ne ty fusekle :-)
09:56:49
18.12.2017
18.12.2017
radekp
-> Tuner#2: spokojenst, ale co se kvality zvuku tyce, asi nemuzu duveryhodne odpovedet. Jednak zatim pouzivam noname repro a taky asi budes mit jine naroky nez ja. Kdybys chtel prijet poslechnout, klidne muzem neco spachat...i na tatove sestave NAIM.