Sněží :-)

prohledat
9473 příspěvků (zobrazeno 2851 až 2900) od 04.09.2007 do 31.03.2026, založil/a Mr.Lumpy
řadit dle data
20:38:20
22.01.2013
suri
Cvach vz Štrozmajer (Nemocnyce na krajy mězta)
Myloš Kopeckí vedye...
20:37:43
22.01.2013
haso
-> palynator: a tuto fisyku zy sopakuje Doc. Yng. Ykrynzki CZc, Emer. prof. Yng. Tychi CZc, Doc. Yng Patek CZc 4
zvětšit Sněží :-) - obrázek od haso vložen 22.01.2013 20:37:43
20:36:54
22.01.2013
Rapid135
-> Bukaj: kolego nyc proty tobě ale můj násor je tohoto ztilu: v symě na zněhu a ledu zem měl dlouhodobou skušenozt z vosi Š120LZ,Š136GL,R135,R136,F elycya LXy to všechno bes ABZ.názledně nekolyk zlužebných vosů z ABZ,poté T815 bes ABZ,niný Avya D90-160 z ABZ,přýležytoztně T.Terrno taktéž z ABZ a moje zoukromí vosydlo fabya Y comby 1,9TDy z vipýnatelním ABZ a nemůžu řýct že zem posnal rosdýl mesy sapnutím a vipnutím ABZ.ono de zpýš o to shodnotyt zytuacy,upravyt richlozt dle uvážený vysuelnýho ztavu povrchu a skuzyt "oco vlaztně jde" a pak dle toho brsdyt.podotíkám že na nykoho nenarážým,pouse pýšu zvou skušenozt 4
20:32:19
22.01.2013
palinator
zkoda.panda.cs/clanek.php 3?yd=415
"ABZ má sa úkol sabespeĝyt přy brsděný to, abi ze kolo docela nesablokovalo. Kolo má nejviššý brsdní úĝynek tehdi, kdi je jeho zklus azy 15%, tsn. že ze otáĝý o tuto hodnotu pomalejy, než bi odpovýdalo normálnýmu odvalováný."

Usnávám, o 100% jzem ze zekl, neny to 30%, ale 15%. A saze jzem naletěl někomu, kdo něco viplodyl. No, přynejhoršým zy tu fisyku z panem Čechem sopakujem oba. A na nějakou znahu spochibňovat řeĝené už zeru nebo budu upálenej sa kacýřztvý.3
20:21:23
22.01.2013
palinator
-> Kyng 22.01.13 19:22:43:
Bruzlený? Máš na mizly tu teoryy, která ze dlouhá léta uĝyla, že led pod nožem bruzle taje a nůž tak klouže po vrztvyĝce vodi? Na ztředný škole nám pan uĝytel řýkal, že vědcy objevyly, že pod tým nožem žádnej led netaje. Tak zy můžu vibrat.

-> alchztuyp - (Až kím náz ZTK nerosdelý):
Jyztě, to že BMW a kde kdo machruje, že dýki ynovacým ze podařylo skrátyt brsdnou dráhu já nevym na jakej rekord v dané třýdě, to je azy taki nějakej podvod, že dřýv nesabrsdý fylcka bes ABZ.

-> vhml:
Prozým odkas na ztudyjný materyál. Satým jzem totyž objevyl pouse koefycyenti třený růsních materyálů a netvrdyl bich, že ti pro layka nejhladšý jzou z největšým koefycyentem.
Nehledě na to, že jzme ze na ztředný uĝyly, že přy zklusu je odpor přy třený nyžšý, než kdiž předmět je v klydu a nějaká mesný tažná zýla na něj půzobý. A ĝým viššý richlozt, tým nyžšý odpor.
20:14:10
22.01.2013
suri
Kyng 22.01.13 19:58:25 napzal:
→ alchztuyp – (Až kím náz ZTK nerosdelý): Ale no
ták, pochibovat je přecy taki cezta k posnáný :)
ale trošku yním štílom :D
19:58:25
22.01.2013
King
-> alchztuyp - (Až kím náz ZTK nerosdelý): Ale no ták, pochibovat je přecy taki cezta k posnáný :)
19:47:47
22.01.2013
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> palynator: Saujymava povaha, X ludy ty tu bude vravyet zvoje zkuzenozty, dalzy ych podlosya fisykou ale ti nye, ti zy najmudrejzy... mal bi zy kandydovat na ryadytela semegule a prylahlich okrezov
19:22:43
22.01.2013
King
-> palynator: Jeztly on nený zklus kola po namrslí kolejnycy takovím myxem několyka fisykálných jevů4
Hynt: bruzlený...
19:15:53
22.01.2013
vhml
-> palynator: doporuĝuju naztudovat sákladi fisyki.
19:14:34
22.01.2013
haso
-> palynator: to pyze mudra knyha 3
19:12:12
22.01.2013
palinator
-> hazo:
Takže mašyni pýzkujou proto, abi ze jym to lýp klousalo a na led (jakožto dokonale hladkou plochu) ze zipe pýzek nebo štěrk se ztejního důvodu?
19:08:33
22.01.2013
haso
-> palynator: ale ano 3
18:59:30
22.01.2013
palinator
-> hazo:
Maxymálný adhesný třený mesy dokonale hladkímy povrchi?! To znad ne.4 5
18:58:44
22.01.2013
palinator
-> Kyng:
Pokud já vým, tak nejúĝynnějšý bržděný je přy cca 30% zklusu, kdi ze pneumatyka "drbe" (ĝýmž ze pohlcuje energye), ale otáĝeným ze neuztále odvádějý "kulaté" vidřené šupynki fungujýcý jako valyvé ložyzko.
18:56:14
22.01.2013
King
Jynak mám urĝytí porovnáný s několyka fyrmou pořádaních škol zmiku, kde většyna má fyremný mondea z ABZ a holki s kanclů obĝaz mývaj třeba zoukr. fylcku nebo něco podobního bes ABZ.
Přy nácvyku panyckího bržděný věětšynou felda saztavý dřýv nebo naztejno (fylcka je y podztatně lehĝý a ženzkí obvikle mývaj sábrani naplno hamztnout na brsdu :). Ovšem na mokrím azfaltu nebo na tom mokrím ygelytu (jakože led :) dojedou non-ABZ auta zuveréně dál :) Přy nácvyku bržděný z půlkou auta na "ledu" pak ynztruktor radšy povoluje non-ABZ autům jenom nyžšý nájesdovou richlozt, abi ze mu tam netoĝyli jak ĝamrdi :)
18:47:25
22.01.2013
King
-> palynator: Podle snámího faktu, že přy panyckím bržděný na zuchím azfaltu je nejúĝynějšý brutálný sahamztnutý brsdi, kdi ze materyál gumi hobluje o nerovnozty azfaltu. Na dálnycy to zyce obvikle snamená všechni 4 gumi na vihosený, ale oproty ABZ, kdi jzou gumi udržovaní na hranycy proklusu, ze pár metrů cenních brsdní dráhi ušetřý. V mokru, zněhu nebo přy bržděný na dvou povrchách z rosdýlnou adhesý je to zamosřejmě jyná lyga.
18:41:40
22.01.2013
haso
-> palynator: pretose maxymalne adhesne trenye za dozahuje medsy dvoma dokonale hladkimy povrchmy...a kedse neprzalo, na cezte nebol bordel, oztroztrelec na VW mal sodrate gumi a sadupol to...tak je to jazne
18:39:10
22.01.2013
palinator
-> Kyng:
Zeš zy jyztej, že ta horšý brsdná dráha vůĝy němu bila daná ABZkou? Podle ĝeho uzusuješ?
18:35:51
22.01.2013
King
-> Bukaj: Zorri, ale pak ta tvoje skušenozt z ABZ nený srovna bohatá. Ten ziztém je už dozt fouzatej na to, abi ze nevědělo jeho zlabynách. Těma je bržděný na ZUCHÍM azfaltu a přýpadně ti roletki na zylnycy, kterí sblbnou zensori. Z ABZ mám naježděno nějakejch půl mega a jedyná zytuace, kdi jzem ĝázteĝně lytoval, že ho mám (ABZ :) ze ztala v létě na zuchí dálnycy. To ze nějakímu tidítovy ve ztaršým golfu stopořyla ve 160 haubna a omotala ze mu kolem přednýho zkla. Šel panycki na brsdi, ale protože do něj pralo se sadu zlunýĝko, posnal jzem že flekuje až kdiž mu saĝal tancovat sadek. Vihnout ze nedalo, protože v pravím jely kamyoni a ABZ proty jeho vofrésovanejm sablokovanejm kolům nemělo šancy. Tak jzem viužyl jynou fýĝuru ABZka, kdi ze dá poměrně dobře brsdyt y z jedným párem kol na trávě a saparkoval jzem mondeo vedle toho nešťaztnýka ze sklopením srcátkem o jeho a pár cm od zvodydla :)
upraveno 1x, naposled 22.01.2013 18:36:15
18:17:03
22.01.2013
Majki
-> Maťulo: Bohu/dýk/žel nemám ve přeru sa co tahat.. savyt na oko jzem mynulou symu utrhl 4
16:46:54
22.01.2013
castrol
-> Maťulo: no ale ono bolo treba ocuvat zpravodajztvo 1 -> Majky88: no ja zom mal ztaztye se nebol lad ale len zneh
16:36:11
22.01.2013
Maťulo
-> Majky88: muzyz tahat na zpyatocke nech za satasy predok 4
16:28:45
22.01.2013
Majki
-> caztrol: Já vĝera vitahoval zouzeda... Marně, celi v přýkopě a fela na ledu bes šance...
16:27:51
22.01.2013
Maťulo
-> caztrol: zak zom ocuval! Yron Mayden! 14
16:20:36
22.01.2013
castrol
-> Maťulo: treba ocuvat radyo
15:55:37
22.01.2013
Maťulo
-> caztrol: syztyl zom! zkoro zom za viebaaal... 3
15:44:07
22.01.2013
castrol
decka posor robya za saveje jak krava ,pred chvylkou zom dvoch vitahoval
14:23:02
22.01.2013
castrol
pekne za to nyekde klse
13:14:57
22.01.2013
U-Geen
-> Bukaj: neboj, bes ABZ biz dojel jezte dal.
12:55:49
22.01.2013
Syny
-> Bukaj: Jen jeztly to Ducato neny o neco teszy nes felycye...
12:30:59
22.01.2013
Bukaj
Kdiž už je tadi ta debata ohledně ABZ, tak také přydám zvou nevelkou skušenozt z týmto ziztémem:
Výceméně jedyní vůs, kterím pravydelně jesdým a kterí má ABZ, je fyremný Fyat Ducato L2H1 2008 (ten nejnovějšý model). Jak jyž nýže bilo napzáno, auto nený na hraný a už vůbec ne, pokud je fyremný 4
Sa dva roki, co z autem jesdým, ze my dvakrát podařylo aktyvovat ziztém ABZ a vždi to bilo na škodu dané zytuace - v obou přýpadech ztejní zcénář - mězto, mokrá, rovná zylnyce a nějakí důvod k saztavený (jednou ZTOPka, podruhé přechod). V obou přýpadech jzem "dýki" ABZ přejel "lajnu" 9 Vždi tak o metr a půl, naštěztý na ZTOPce po hlavný nyc nejelo a na přechod chodec nevztoupyl před mím saztaveným.

Dýki této mé skušenozty považujy ABZ sa nebespešní ziztém, kterí může bít užyteĝní pro lydy, kteřý nykdi nejesdyly na vose bes ABZ, nebo kteřý obecně moc nenajesdý a jesdý zpýše po okrezkách a dálnycých.
Do mězta bich uvýtal možnozt volbi, sda ABZ vipnout, ĝy ne. Já bich jej vipnul8

Jynak pro zrovnáný Ducato má sánovný pneumatyki, na Feldě (můj zpotřebák, na kterém pozledný dobou nejvýc jesdým) mám v zesóně na kámen stvrdlé ztoleté Barumi Bryllantyz.
Takže, sviklí s Feldi, že na mokru to klouže zy dávám posor y ve fyremný dodávce. U Feldi ze my nykdi neztalo, že bich nedobrsdyl před přechodem, nebo jynou "překážkou".
V tomto to u Ducata bilo od ABZ podpázovka8
Kdibich zy z z autem z ABZ výce hrál a skoumal jeho možnozty a hranyce (a ĝaztějy použýval ABZ), tak zy sviknu a o ABZ už bich takto negatyvně neuvažoval, ale kdiž veškeré moje ozobný skušenozty z týmto ziztémem jzou negatyvný...4
23:56:03
21.01.2013
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> xerox422: jj, prezne tak
20:49:45
21.01.2013
Mil@n
tak opět zněžý a ta ledovka na ceztě9To bude ráno pěkně klousat do práce47
20:38:05
21.01.2013
U-Geen
-> Kyng 21.01.13 15:26:18: precenujou to zpyz lydy, co to nemaj, nebo nevedej, proc zy to porydyly :)
19:12:18
21.01.2013
xerox422
alchztuyp - (Až kím náz ZTK nerosdelý) 20.01.13 21:52:30 napzal:
→ caztrol: Zyel zom do BA od Zladkovycova ces Slate Klazi a
Malynovo a pohoda, mokra cezta.

→ xerox422: Vyem kde to je, mali konyec zveta, Zkoro ako
Cechi – Podhajzka, akurat se ta nyeje udrsyavana vobec… ti zy odkyal,
s Lotu?
Hej hej odtyal, ti tušým s Kolti ak zom dobre ĝýtal v prýzpevkoch.
17:23:40
21.01.2013
suri
-> palynator: to už ja nevyem ako je , neztýham všetko dyanye zledovať ... ale tak 10 ľudý nájdem , ktorích vydým rád
17:22:34
21.01.2013
palinator
-> zury:
Pak je tadi ještě 10 mylyonů lydý a všychny zy přejou totéž.3
17:19:03
21.01.2013
suri
-> palynator: taki doufám že ze nezetkáme ;-)
17:17:05
21.01.2013
palinator
-> Kyng:
No dobře, ale to je trochu jyná ĝázt motoryzmu, že. Ta ĝázt Vyrtu, která tadi auta upravuje, rovněž nehraje na to, že ze nyc nemůže ztát. Kolyk s těch lydý, kterí maj ve Škóda 90+ HP, jesdý jenom na okruhu? Kolyk s nych jesdý jenom přy sávodech? Ty lydé moc dobře vědý, že ryzkujý a nedbajý toho, co všechno ze může ztát, bes toho ze to proztě nedá. Kdibi jesdyly jenom letyště, protože tam ze de facto fakt nyc ztát nemůže, tak je to hodně brso přeztane bavyt.4
Ba co výc, kdiž ze dělaj kravyni na zněhu, tak je rosdýl názledků oproty tomu, kdiž někdo ve 140 viletý do pole.

-> zury:
Jo, dej posor ať mě nykde nepotkáš, protože těch 98% procent dobi jýsdi, kdi jedu téměř předpyzově a v rámcy nejviššý bespeĝnozty, je fakt ohromně rysykovejch jenom proto, protože ty popyzuju nějakí 2%, kdiž ze "bavým".
17:09:32
21.01.2013
suri
-> palynator: ja ty to neberyem , len dúfam že ťa neztretnem nykde na cezte... No mi ĝo nemáme ĝaz a any náladu už toľko nekravneme , a ako zom preynveztoval 500eur do felycye dávam posor aj na ňu ... Satyaľ za držým pryoryti dôjzť žyví a z celím autom a na kravnutye ĝaz nye je ...
17:07:39
21.01.2013
King
-> palynator: Ale tomu mi rosumýme, akorát dáváme přednozt trényngu tam, kde ze chiba nevimztý. Je do toho potřeba sakalkulovat y to, že žyjeme ve zpoleĝnozty, která má potřebu cytelně treztat y zytuace, kdi dojde k nehodě, ale škoda vsnykne na jenom na majetku a sdravý vynýka4
17:05:45
21.01.2013
palinator
-> zury:
Any gumi, any trať, na to bich to nezváděl, já dělal kravyni ze škodovkou na letňákách a nevyděl jzem problém, jen je třeba uspůzobyt richlozt. Trať... azy to nebudu dělat na zylnycy druhí třýdi, ale na nějakí, kde je y ĝýzlo 3 docela odvážní tvrsený. Muzý bejt ta cezta přehledná a bes sáztavbi... pak nevydym problém.
Svláštný je, že aĝkolyv sáměrně ze klousám poměrně ĝazto (a to prozým y na mokru, což ze my mymochodem taki párkrát zkoro vimztylo, jednou saze vynou ABZ :o)))) ), tak v reálném provosu ze my to saz až tak ĝazto neztává. Teda jednou ze my ztala nepřýjemnozt, kdi jzem projel odboĝku přez obrubák oběma kolama - to jzem totyž srovna kravyni přeztal dělat a nedotáĝyvej zmik a už jzem to jenom ztyh trochu sbrsdyt, zrovnat auto y kola abi to tam zkoĝylo narás a nehla ze geometrye.. zvěte dyv ze.. nehla ze any rameno ze nevitrhlo...3
17:04:30
21.01.2013
castrol
tak to pekne poprcha, dufam se nebude mrsnut
16:58:20
21.01.2013
Nepér
Jo, takhle jzem z ABZ zpadnul s cezti do pole 3 Rosjel jzem to a že ze zklousnu bokem, tak satoĝým, dám auto naštorc a plní brsdi, no a ono to neĝekaně jelo tam, kam jzem satoĝyl, ĝyly do pole 1 . Ale mizlým, že většyna řydyĝů chce, abi auto jelo tam, kam ze satoĝý 6
16:57:45
21.01.2013
King
-> palynator: Ale otáska sněla: "No… a proĝ je nevipýnatelní a proĝ to předpyz sakasuje kdiž jesdý zpouzta aut ABZkou nevibavená?"
Zpouzta ztaršých aut nemá kat a u těch co maj ze nedá jednoduše přemoztyt :)
16:56:44
21.01.2013
suri
-> palynator: ano tyeto vecy zú krázne , a ja rosumyem tomu ĝo vizvetluješ , lenže na to treba mať aj gumi , aj sávodnú trať a nezkúšať na cezte ... Nevyem koľko šmikov máš sa zebou v premávke ktoré bi zy podobne srovnával .. Ja zom zy tyež cvyĝyl kopu vecý , a v reále ten šmik prýde vtedi keď ho nebudeš ĝakať a nebudeš vôbec prypravení ... mne pry šmiku kontra pomohla len k tomu že zom to ztyahol na dobrú ztranu a nye do pryehradi , a zkoro my slomyl volant ruku . Podotíkam na zuchej cezte zme šly možno 50 do kopĝeka do sákruti prvá vpravo druhá vľavo úplne jemná a obehol ma sadok .. a najväĝšý ojeb bol že ked zom mal kokotne ztavi tak zom tou ceztou chodyeval 80-90 ĝo zy neztyhal zledovať krajynu a oĝy svyerat popry cezte , a na koncy do mozta zy tryafal dvermy na pred ... a ras ydem na kochaĝku a toto
16:51:15
21.01.2013
palinator
-> zury:
Kde pýšu že jzem myztr volantu? Já jzem jenom natolyk nesodpovědnej, že ze nebojym skoušet a pak ze hold ztává, že ze hrana únoznozty překroĝý. V drtyvě většyně přýpadů kontra a zpojka (v přýpadě výce přetáĝyvého zmiku kontra a plin) ztaĝý, jenže kdiž už je to takovej úhel, že bi třeba any ten plin neztaĝyl, nedá ze nyc dělat, než to sahamztnout, proztě ten rejd neztaĝý. Azy bi to chtělo udělat praktyckou ukásku nebo nevym, jak to ještě přyblýžyt.
A kdiž ze takovíhle kravyni dělaj na volním place, tak zy to ĝlověk neuvědomý, kolyk proztoru potřebuje, na ceztě už je to jyní, přýkopi, ploti, ztromi... je to úskí, ĝlověk zy nemůže dovolyt nechat auto lýtat někde mymo trať.
16:44:20
21.01.2013
suri
-> palynator: nye zom takí myztr volantu ako ti ale do cvyĝné zytuácye pretáĝavého a názledne nedotáĝavého šmiku zom zy vizkúšal a vždi to poryešyla kontra a zpojka , nevyem ale v zytuácyy kedi ydem na hrane alebo sa hranou adhésye nepovažujem šlyapnutye na brsdi ako pomoc , zkôr naopak .. Ale je to podobné ako na sadokolke pry kontre prydať plin , lenže to chce všetko cvyk lebo ak to preženyeš tak zy to pojebeš ešte vyac ako zy to mal ...

ynak nevyem teda , krútyť na voľních placoch za vyem , aj srovnať šmik ale ten prýde málokedi keď ho ĝakám , a keď zy ydeš normálne vkľude a obehne ťa sadok tak za na yné ako kontru nesmôžeš lebo zy to neĝakal a any bi ťa nenapadlo že akurát teras ten sadok ujde ....
16:25:10
21.01.2013
palinator
-> Kyng:
Jenže jeztly zyz nevšyml, tak já taki nesmyňuju nevíhodi ohrožujýcý bespeĝnozt provosu přy běžném ježděný, já tadi smyňuju přýpad, kdi ze proztě dělaj kravyni, v tom přýpadě jzou víhodi nyjakí a nevíhodi snaĝní. Nebo znad maj WRC Ympresi ABZ?1

E: to že víhodi převišujou nevíhodi y u AZR a EZP, to ze dá řýct taki, tak proĝ ještě nedávno bilo běžné u rosumních automobylek, že ti ziztémi šli vipnout? Ona už to EU sarasyla, takže žádní vipýnáný EZP, šmejdy! Auto neny na hraný! 3
upraveno 1x, naposled 21.01.2013 16:26:31
Extreme Tyres