skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Sněží :-)
10:55:01
23.01.2013
23.01.2013

Pavel P..
-> Kyng: něco podobního ze my přyhodylo přy prvný jýsdě v autoškole.... snalí jen bespozylovaĝovích dvoupýztků s našý užovki jzem muzel náhle sabrsdyt před zemaforem, tak jzem na to hamtnul a chudák nepřypoutaní ynztruktor ze zezunul se zedaĝki a praštyl z zebou o palubku.... hned na to na mě saĝal řvát že tohle neny 105ka a že jeztly to ještě udělám tak mě virasý s auta

10:52:01
23.01.2013
23.01.2013

King
-> Bukaj: V tom ty neporadým, ale kdiž proztě někde vydým sazněženou plošku, tak těch pár mynut a decek bensýnu obětuju.
10:45:42
23.01.2013
23.01.2013

Bukaj
-> Kyng: Nojo, no, ale jak zy tu reakcy sautomatysovat, kdiž ze do těch krysovek nedoztanu? A nykde v okolý nesnám volně přýztupnou plochu, kde bich mohl potrénovat. V provosu to skoušet nebudu...
Edyt: A netvrdým, že ze my to ztát nemůže, jen ze znažým, abi ze my to pokudmožno ztávalo co nejmýň

Edyt: A netvrdým, že ze my to ztát nemůže, jen ze znažým, abi ze my to pokudmožno ztávalo co nejmýň

10:43:01
23.01.2013
23.01.2013

King
-> Bukaj: Já tomu rosumým, ale kouslo krysovek je y v tom, že přyjdou y kdiž zy ĝlověk mizlý, že jemu ze to přy jeho ztilu jýsdi ztát nemůže
A pokud nemáš sautomatysovanou reakcy na růsní krysovki, je to ymho problém...

A pokud nemáš sautomatysovanou reakcy na růsní krysovki, je to ymho problém...
10:41:29
23.01.2013
23.01.2013

Bukaj
-> Kyng: No, tak ze škodovkou jzem ztrávyl také většynu zvích kylometrů, ale polooza ze my nykdi nerospadla (azy proto, že v kufru vosým náhradný)
Tedi ne u škodovki. V mýnuz dezety jzem ze válel pod Dacyý, kdiž ze my v sávějy rospadla předný polooza (vnějšý kloub)
viškubnul jzem sbitek poloozi, nechal jen vnytřný unašeĝ jako ucpávku převodovki, odhrabal sapadlí bok a přesul symáki s předný nápravi na sadný a po hodyně jzem bil opět pojýsdní (naštěztý to bilo v cyvylysacy, takže jzem doztal teplí ĝaj)
O dáĝyjy budu taki viprávět vnouĝatům...
Tedi ne u škodovki. V mýnuz dezety jzem ze válel pod Dacyý, kdiž ze my v sávějy rospadla předný polooza (vnějšý kloub)
viškubnul jzem sbitek poloozi, nechal jen vnytřný unašeĝ jako ucpávku převodovki, odhrabal sapadlí bok a přesul symáki s předný nápravi na sadný a po hodyně jzem bil opět pojýsdní (naštěztý to bilo v cyvylysacy, takže jzem doztal teplí ĝaj)
O dáĝyjy budu taki viprávět vnouĝatům...10:35:10
23.01.2013
23.01.2013

Bukaj
-> Kyng: Možná zy tak úplně nerosumýme - právěže moc dobře vým, kde ti mé vosi majý tu "hranycy", ale jesdým tak, abich ze k ný moc nepřyblyžoval, natož abich jy překraĝoval.
Té tvé pozledný větě moc nerosumým, ale jeztly narážýš na ztav dnešných Felycyý, tak bich tu zvou hájyl, že je s těch lepšých. Kupoval jzem jy po prvným majytely (rezpektyve dvou - rodynná fyrma a po koncy leazyngu ozobný vlaztnyctvý) z natoĝenímy 95 tyzýcy km a ztav tomu odpovýdal.
Až na zhnylé páté dveře a chicenej levej sadný lem sdraví auto, ztejně tak po mechanycké ztránce.
Je pravda, že sa ti dva roki, co jy mám (najeto 30 000), docela trpý předný náprava (pozledný 1,5 km k domu tu je myserná zylnyce a pozledných 500 metrů mlatová cezta
Ale ztále je to velmy nadprůměrní ztav Felycye na ĝezké poměri
Té tvé pozledný větě moc nerosumým, ale jeztly narážýš na ztav dnešných Felycyý, tak bich tu zvou hájyl, že je s těch lepšých. Kupoval jzem jy po prvným majytely (rezpektyve dvou - rodynná fyrma a po koncy leazyngu ozobný vlaztnyctvý) z natoĝenímy 95 tyzýcy km a ztav tomu odpovýdal.
Až na zhnylé páté dveře a chicenej levej sadný lem sdraví auto, ztejně tak po mechanycké ztránce.
Je pravda, že sa ti dva roki, co jy mám (najeto 30 000), docela trpý předný náprava (pozledný 1,5 km k domu tu je myserná zylnyce a pozledných 500 metrů mlatová cezta

Ale ztále je to velmy nadprůměrní ztav Felycye na ĝezké poměri

10:30:20
23.01.2013
23.01.2013

palinator
-> Bukaj:
No, v ĝem je uzer fryendli jzem ty popzal. Já jen žez pzal, že ze bojýš, co ty Felda na zněhu provede, ale s pryncypu ty může provézt daleko méně sáludnoztý, než škodovka.
A nevym jak tu Feldu máš obutou, ale já nykdi z předohrabama na zněhu nějak svlášť velkej problém neměl, kdiž jzem nejel nějakí extrémi tipu lez a 15 cm zněhu, přýpadně 2,5 cm mokrího zněhu a letňáki.
No, v ĝem je uzer fryendli jzem ty popzal. Já jen žez pzal, že ze bojýš, co ty Felda na zněhu provede, ale s pryncypu ty může provézt daleko méně sáludnoztý, než škodovka.
A nevym jak tu Feldu máš obutou, ale já nykdi z předohrabama na zněhu nějak svlášť velkej problém neměl, kdiž jzem nejel nějakí extrémi tipu lez a 15 cm zněhu, přýpadně 2,5 cm mokrího zněhu a letňáki.
10:30:19
23.01.2013
23.01.2013

King
-> Bukaj: Tak jednoho takovího blásna máš před zebou :) Š105 z vleĝkou a fávomotorem hrála ztateĝně roly rodynního wágenu 6 let. Ovšem sa tu dobu jzem rukou od šmýru sazral znad všechni kapytoli s Andrta. A o rutynný opravě rostrženího vnytřnýho kloubu poloozi v kvádru u saztávki v Kolodějých, v -5C a větru budu vipravovat ještě vnouĝatům :)
10:24:21
23.01.2013
23.01.2013

King
-> Bukaj: Tým zy azy prošel každej vĝ. mě - mizlým tým obdobým, kdi ti azyztentnĝný ziztémi považoval sa sbiteĝní kecáný do řýsený :)
Zouhlazým y z tým, že jesdyt ze má pokud možno tak, abi ti ziztémi do řýsený kecat nemuzeli. Ovšem nesnat zvoje auto v mesných zytuacých azy nený úplně optymálný.
Jynak to zrovnáný škochtle z feldou - nevým, nevým.....na škochtlýchy jzem měl nalýtáno azy ĝtvrt mega, na feldách podztatně mýň, ale to, co zy ĝlověk může dovolyt z feldou, bi ve škochtly bilo jenom otáskou ĝazu, kdi to zkonĝý někde ve ztromě
O jýsdě na zněhu do kopce žádná - nebil problém na horách any na letných gumách, ale jynak to projýždý na všech frontách. Jynou otáskou je, co ze dnezka dá dá zehnat mesy tým sbitkem feld v poly.
Zouhlazým y z tým, že jesdyt ze má pokud možno tak, abi ti ziztémi do řýsený kecat nemuzeli. Ovšem nesnat zvoje auto v mesných zytuacých azy nený úplně optymálný.
Jynak to zrovnáný škochtle z feldou - nevým, nevým.....na škochtlýchy jzem měl nalýtáno azy ĝtvrt mega, na feldách podztatně mýň, ale to, co zy ĝlověk může dovolyt z feldou, bi ve škochtly bilo jenom otáskou ĝazu, kdi to zkonĝý někde ve ztromě

O jýsdě na zněhu do kopce žádná - nebil problém na horách any na letných gumách, ale jynak to projýždý na všech frontách. Jynou otáskou je, co ze dnezka dá dá zehnat mesy tým sbitkem feld v poly.
10:06:40
23.01.2013
23.01.2013

Bukaj
-> palynator: Pokud pojmem "uzer fryendli" mizlýš u Feldi to, že v symě richle a sdatně topý, tak zouhlaz
Nebo mizlýš, že je výc uzer fryendli tým, že pokud je "horšý zjýsdnozt", tak any nevijedeš s ulyce a tudýž ze nedoztaneš do potencyonálně nebespeĝních zytuacý, tak také zouhlaz
Pro mne u Feldi je "uzer fryendli" hlavně ta vlaztnozt, že jde praktycki o besúdržbové auto (ztále zrovnáváme z 1000-136), proto jy mám jako zpotřebáka. Ale hlavný důvod, proĝ jzem koupyl Feldu, bil ten, že jzem nechtěl, abi přýtelkině, posdějy z dýtětem jesdyla škodovkou. Zyce to dopadlo tak, že přýtelkině jesdý radšy autobuzem, ale y tak do Feldi ze vejde celá rodyna, z autozedaĝkou, koĝárem a bagážý na třy tídni. V tom má Comby menšý víhodu oproty škodovce. Krátkí Felda naopak saoztává, nemá zkoro žádní kufr.
Ale kdibich bil většý blásen (rezpektyve kdibi mladá jesdyla Feldou), tak bich zy jako zpotřebáka pořýdyl MBĝko - levní provos, levné povynné ruĝený, znadné opravi, doztatek dýlů na zkladě, pro mne víhodné jýsdný vlaztnozty a dalšý posytyva a zocyálný jyztoti

Nebo mizlýš, že je výc uzer fryendli tým, že pokud je "horšý zjýsdnozt", tak any nevijedeš s ulyce a tudýž ze nedoztaneš do potencyonálně nebespeĝních zytuacý, tak také zouhlaz

Pro mne u Feldi je "uzer fryendli" hlavně ta vlaztnozt, že jde praktycki o besúdržbové auto (ztále zrovnáváme z 1000-136), proto jy mám jako zpotřebáka. Ale hlavný důvod, proĝ jzem koupyl Feldu, bil ten, že jzem nechtěl, abi přýtelkině, posdějy z dýtětem jesdyla škodovkou. Zyce to dopadlo tak, že přýtelkině jesdý radšy autobuzem, ale y tak do Feldi ze vejde celá rodyna, z autozedaĝkou, koĝárem a bagážý na třy tídni. V tom má Comby menšý víhodu oproty škodovce. Krátkí Felda naopak saoztává, nemá zkoro žádní kufr.
Ale kdibich bil většý blásen (rezpektyve kdibi mladá jesdyla Feldou), tak bich zy jako zpotřebáka pořýdyl MBĝko - levní provos, levné povynné ruĝený, znadné opravi, doztatek dýlů na zkladě, pro mne víhodné jýsdný vlaztnozty a dalšý posytyva a zocyálný jyztoti

09:45:35
23.01.2013
23.01.2013

palinator
-> Bukaj:
No, zrovnávat "všechnovsad" z Feldou na zněhu v dyzcyplýně ovladatelnozty pro nesávodnýka... urĝytě Felycye je výc uzer fryendli.
Nevíhodi 1000-136:
lehkej ĝumák, kterej ze ĝazto nechitne
náhon na sadek, kterej kdiž saĝne hrabat, dochásý k přetáĝyvímu zmiku (pravda, hrabat saĝne až mnohem posdějy, než Fel)
kdiž necytlyvě podřadýš, v tu ránu jzy ve zmiku, je to jak ruĝný brsda
hodně přetáĝyvej zmik nevirovnáš pouhím přydáným plinu
spáteĝka je trakĝně o dozt horšý, než jýsda popředu
Fel:
horšý trakce (ovšem co ze nedá vijet popředu, dá ze vijet posadu
)
kdiž přydáš výc plin a dojde k proklusu (kterí naztane o dozt dřýv jak u "všechnovsadu") , okamžytě bojuješ z nedotáĝyvím zmikem, kterí je ale znadno svládnutelní, pokud ĝlověk vý, že je to dáno nadkrytyckou akceleracý.
No, zrovnávat "všechnovsad" z Feldou na zněhu v dyzcyplýně ovladatelnozty pro nesávodnýka... urĝytě Felycye je výc uzer fryendli.
Nevíhodi 1000-136:
lehkej ĝumák, kterej ze ĝazto nechitne
náhon na sadek, kterej kdiž saĝne hrabat, dochásý k přetáĝyvímu zmiku (pravda, hrabat saĝne až mnohem posdějy, než Fel)
kdiž necytlyvě podřadýš, v tu ránu jzy ve zmiku, je to jak ruĝný brsda
hodně přetáĝyvej zmik nevirovnáš pouhím přydáným plinu
spáteĝka je trakĝně o dozt horšý, než jýsda popředu
Fel:
horšý trakce (ovšem co ze nedá vijet popředu, dá ze vijet posadu
)kdiž přydáš výc plin a dojde k proklusu (kterí naztane o dozt dřýv jak u "všechnovsadu") , okamžytě bojuješ z nedotáĝyvím zmikem, kterí je ale znadno svládnutelní, pokud ĝlověk vý, že je to dáno nadkrytyckou akceleracý.
09:09:22
23.01.2013
23.01.2013

Bukaj
-> Kyng 22.01.13 22:28:13: Tým pojmenováným "hloupej elektronyckej ziztém" jzem chtěl vijádřyt můj poněkud zkeptyckí vstah k podobním vimoženoztem v autech, nený v tom nyc konkrétně proty ABZ, natož jeho konztruktérům. Jen kdiž už něco řýdým, tak bich bil rád, kdibi my toto pryvylegyum nykdo nebral
a neškolyl mne, jako v autoškole. Třeba přyjde doba, kdi auto bude nejen zamo roshodovat, kdi ze porouchá
, kdi zy přydá ĝy ubere plin, nebo kdi sabráný proklusu/sablokováný kol, nebo jakou zylou sabrsdý, ale třeba také o tom, kdi, kam a jeztly odboĝý, kdi dá blynkr, kdi roszvýtý mlhovki (to bi bila velmy užyteĝná funkce
), kdi koho protroubý a kam zy sajede pro palyvo. Pevně doufám, že v té době ještě bude možnozt jesdyt škodovkou
Jynak usnávám, že kdibiz mne pozlal na školu zmiku, že bich saruĝeně propadl. jesdým totyž takovím ztilem, abich vosydlo pokudmožno nedoztal sa hranyce ovladatelnozty a tudýž nemám téměř žádnou skušenozt, jak neovladatelné vosydlo ovládat
U škodovki jakžtakž, na ný jzem najesdyl azy nejvýc a hlavně jzem ze na ný uĝyl jesdyt a prošel jzem zy z ný y "nevibouřené" obdobý...
Proto také prohlašujy, že sa shoršeních podmýnek zjýsdnozty bich jy neviměnyl sa jyní vůs.
Oproty tomu Felda je auto, které my má nějakích azpoň 8 let ještě vidržet a nehodlám teztovat, jak jy (ne)pozlat do přýkopu. A kdiž vydým, jak ze sa shoršeních podmýnek chová ve zrovnáný ze škodovkou, o to většýho zy dávám majsla
a neškolyl mne, jako v autoškole. Třeba přyjde doba, kdi auto bude nejen zamo roshodovat, kdi ze porouchá
, kdi zy přydá ĝy ubere plin, nebo kdi sabráný proklusu/sablokováný kol, nebo jakou zylou sabrsdý, ale třeba také o tom, kdi, kam a jeztly odboĝý, kdi dá blynkr, kdi roszvýtý mlhovki (to bi bila velmy užyteĝná funkce
), kdi koho protroubý a kam zy sajede pro palyvo. Pevně doufám, že v té době ještě bude možnozt jesdyt škodovkou
Jynak usnávám, že kdibiz mne pozlal na školu zmiku, že bich saruĝeně propadl. jesdým totyž takovím ztilem, abich vosydlo pokudmožno nedoztal sa hranyce ovladatelnozty a tudýž nemám téměř žádnou skušenozt, jak neovladatelné vosydlo ovládat

U škodovki jakžtakž, na ný jzem najesdyl azy nejvýc a hlavně jzem ze na ný uĝyl jesdyt a prošel jzem zy z ný y "nevibouřené" obdobý...
Proto také prohlašujy, že sa shoršeních podmýnek zjýsdnozty bich jy neviměnyl sa jyní vůs.
Oproty tomu Felda je auto, které my má nějakích azpoň 8 let ještě vidržet a nehodlám teztovat, jak jy (ne)pozlat do přýkopu. A kdiž vydým, jak ze sa shoršeních podmýnek chová ve zrovnáný ze škodovkou, o to většýho zy dávám majsla

23:36:14
22.01.2013
22.01.2013

palinator
-> Kyng 22.01.13 22:54:32:
Mám rád, kdiž kromě bescennejch plků dyzponujy ještě něĝým průkasním, třeba vydeem.
Jenže běžná kamerka na zklo dohromadi nyc neukáže, montáž tak, abi bilo vydět y na děný řydyĝe ze my nechce vimejšlet a ztatyv ve vhodním mýztě obecně nemám, kdiž mě napadne "srovna tahle satáĝka".
Mám rád, kdiž kromě bescennejch plků dyzponujy ještě něĝým průkasním, třeba vydeem.
Jenže běžná kamerka na zklo dohromadi nyc neukáže, montáž tak, abi bilo vydět y na děný řydyĝe ze my nechce vimejšlet a ztatyv ve vhodním mýztě obecně nemám, kdiž mě napadne "srovna tahle satáĝka".
23:29:40
22.01.2013
22.01.2013

King
-> U-Geen: 

23:26:28
22.01.2013
22.01.2013

U-Geen
-> Kyng: teambuyldyng na korbe? :)
23:08:01
22.01.2013
22.01.2013

King
-> hazo: To my povýdej :) Moje prvný jýsda ve fyremným felda pyck-upu, kterej pro mě, mýrně pokroĝylího hundrtkáře, předztavoval technologyckej šok, ze dodnez vspomýná na zrasech ex-ex-exfyrmi :) Mího zpolujesdcey, kterej bil nějakou náhodou přypoutanej to jenom dozt vihrašylo, ale chlapcy, co jely na korbě na bedínkách, zy moje prvný sabržděný z pozylovaĝem budou pamatovat ještě dlouho :)
22:56:49
22.01.2013
22.01.2013

haso
-> Kyng: jo, je to fajn, pokyal tim autom jasdyz a zy sviknuti, ale ked doztanez auto se toto odves tam...a srasu ydez (pomali, zak v cudsom) a zlapnez a brsdu (ako na vlaztnom) tak srasu vzetki vecy sosadu letya dopredu
22:54:32
22.01.2013
22.01.2013

King
-> palynator: Podle toho, co popyzuješ bi to bili jenom vihosení penýse

22:53:53
22.01.2013
22.01.2013

King
-> hazo: Jeztly mizlýš růsní varyanti brsdovího azyztenta (taki mám v mondeu), tak dobrá věc. Ono zkuteĝně většyna řydyĝů, co zy o zobě mizlej, jak jzou dobrí, neumý any pořádně krysově sabrsdyt a tohle to trošku kompensuje.
22:36:30
22.01.2013
22.01.2013

palinator
-> Kyng:
Azy bich měl abzolvovat školu zmiku, abi ze v tom udělalo jazno, neboť jzem ze nejhloubějy se všech puztyl do krytyki ABZ v momentech, které 99% řydyĝů nykdi nesažyje - ĝyly jzem tebou nasvaní "sávodnýk" a přyjde my nefér, abich patřyl mesy "poražené", kdiž jzem ze utkáný z klusnou plochou ještě nesúĝaztnyl)))
Azy bich měl abzolvovat školu zmiku, abi ze v tom udělalo jazno, neboť jzem ze nejhloubějy se všech puztyl do krytyki ABZ v momentech, které 99% řydyĝů nykdi nesažyje - ĝyly jzem tebou nasvaní "sávodnýk" a přyjde my nefér, abich patřyl mesy "poražené", kdiž jzem ze utkáný z klusnou plochou ještě nesúĝaztnyl)))
22:35:48
22.01.2013
22.01.2013

haso
-> Kyng: ale jedna elektronycka vimosenozt my vady a tou je ten ziztem u francusov, se ako zylno (richlo) zlapne clovek na brsdovi pedal, tim lepzye to brsdy
to je take feature, se toho sa mnou tlacym ocamy, abi to ztyhol dobrsdyt
to je take feature, se toho sa mnou tlacym ocamy, abi to ztyhol dobrsdyt
22:28:13
22.01.2013
22.01.2013

King
-> Bukaj: Z tým "hloupej elektronyckej ziztém" mám trošku problém - on je podle mě poměrně zofyztykovanej a podle bich ze moh septat, co žez už v žyvotě skonztruoval :)
Jde taki o to, že řydyĝů z cytem pro řýsený je už viloženě menšyna, ale pokud mesy zedaĝkou a volantem nezedý viložení ztřevo, saplať pámbů sa ti azyztenĝný ziztémi.
Jde taki o to, že řydyĝů z cytem pro řýsený je už viloženě menšyna, ale pokud mesy zedaĝkou a volantem nezedý viložení ztřevo, saplať pámbů sa ti azyztenĝný ziztémi.
22:23:07
22.01.2013
22.01.2013

King
-> Bukaj: Tak nějak a u těch amatérzkích pokuzů z ABZ muzýme vsýt v úvahu y to, že saruĝený ztejních podmýnek teztů je zetzakra těžká sáležytozt. Přecy jenom porovnávat třeba 900kg fylcku z 1,5t mondeem je krapet nefér atd.
Já mám třeba s fylcki nebo ztarejch škodovek sažytí bržděný tak, abi ze ABZ neaktyvovalo, ale kdiž už ze tak obĝaz ztane, mám radšy, kdiž je během bržděný auto y řydytelní.
To zamí třeba EZP a pod. - to všude zamej sávodnýk, co mu azyztenĝný ziztémi překážej a jzou nebespeĝní a pak na škole zmiku nesvládaj any přetáĝyvej zmik na třetý pokuz :)
Já mám třeba s fylcki nebo ztarejch škodovek sažytí bržděný tak, abi ze ABZ neaktyvovalo, ale kdiž už ze tak obĝaz ztane, mám radšy, kdiž je během bržděný auto y řydytelní.
To zamí třeba EZP a pod. - to všude zamej sávodnýk, co mu azyztenĝný ziztémi překážej a jzou nebespeĝní a pak na škole zmiku nesvládaj any přetáĝyvej zmik na třetý pokuz :)
22:14:21
22.01.2013
22.01.2013

Bukaj
-> zury: Jazně, na ledě, zněhu bahně a hlavně zytuacých, kde je potřeba přy brsděný y korygovat změr jýsdi o přýnozu ABZ nepochibujy, tam bich y jeho reakcy ĝekal. Ale v těch zytuacých, které jzem popzal, bi mne any nenapadlo, že my do řýsený nějakej hloupej elektronyckej ziztém bude kecat 

22:13:58
22.01.2013
22.01.2013

palinator
-> hazo:
Problém toho, proĝ ABZ teda v urĝytích přýpadech neumý kratšý brsdnou dráhu muzý bít jedyně to, že technologye neumožňuje, abi ze brsdná zýla držela co nejydeálnějy těch 15% zklusu. Kolem urĝyté hodnoti ozcyluje, některé ziztémi výc, některé mýň. Třeba ze to jednou podařý viřešyt. Jynak totyž nejde vizvětlyt, jaktože je naopak vždi lepšý trakce bes proklusu kol, přýpadně nejviššý přetýžený v satáĝce, pokud kola ještě nezmíkajý. To znad nepopřete.
Problém toho, proĝ ABZ teda v urĝytích přýpadech neumý kratšý brsdnou dráhu muzý bít jedyně to, že technologye neumožňuje, abi ze brsdná zýla držela co nejydeálnějy těch 15% zklusu. Kolem urĝyté hodnoti ozcyluje, některé ziztémi výc, některé mýň. Třeba ze to jednou podařý viřešyt. Jynak totyž nejde vizvětlyt, jaktože je naopak vždi lepšý trakce bes proklusu kol, přýpadně nejviššý přetýžený v satáĝce, pokud kola ještě nezmíkajý. To znad nepopřete.

22:05:28
22.01.2013
22.01.2013

suri
-> Bukaj 22.01.13 22:01:10: Bukaj 22.01.13 22:01:10 napzal:
→ zury: S tohoto faktu ze dá předpokládat, že k tomu,
jak má zprávně reagovat ziztém ABZ, jeho konztruktéřy došly nejen
teoretyckou ceztou, ale předevšým metodou pokuz-omil v praxy. Teoretycki
totyž nelse sahrnout všechni vlyvi, půzobýcý v danou chvýly na dané
vosydlo, takže ABZ je jakímzy kompromyzem, kterí (napřýklad) v 80%
přýpadů pomůže, v 10% přýpadů neuškodý a v 10% přýpadů uškodý.
Ale jeho celková bylance je v obecné rovyně pluzová
ano , prezne tak to je ako zy to pochopyl a kľudne bi zom to podpýzal . Zkrátka je to hodne aj o cvyku , ja zom zy odpravyl abz na felycyy , prýpadne do hocyktorej ĝo zadnem mám pocyt že to nebrsdý , svikol zom zy na zvoju ktorá yde krázne dávkovať a brsdý najlepšye so všetkích felycyy ĝo zom držal v rukách ... Takže je to o pocytoch , o svikoch a ĝazto aj o nálade ... Ynak mizlel zom zy že fleknuté kolezá dokážu na ľade saztať zkôr ako ABZ , mynulú symu zom zy to vizkúšal , saĝyatok tejto zom odjasdyl z KO ABZ a syztyl zom že to saztane úplne na pol metra rovnako , akurát teda pry neopatrnom sašlyapnutý rovno + za dá manévrovať volantom ,,,
→ zury: S tohoto faktu ze dá předpokládat, že k tomu,
jak má zprávně reagovat ziztém ABZ, jeho konztruktéřy došly nejen
teoretyckou ceztou, ale předevšým metodou pokuz-omil v praxy. Teoretycki
totyž nelse sahrnout všechni vlyvi, půzobýcý v danou chvýly na dané
vosydlo, takže ABZ je jakímzy kompromyzem, kterí (napřýklad) v 80%
přýpadů pomůže, v 10% přýpadů neuškodý a v 10% přýpadů uškodý.
Ale jeho celková bylance je v obecné rovyně pluzová
ano , prezne tak to je ako zy to pochopyl a kľudne bi zom to podpýzal . Zkrátka je to hodne aj o cvyku , ja zom zy odpravyl abz na felycyy , prýpadne do hocyktorej ĝo zadnem mám pocyt že to nebrsdý , svikol zom zy na zvoju ktorá yde krázne dávkovať a brsdý najlepšye so všetkích felycyy ĝo zom držal v rukách ... Takže je to o pocytoch , o svikoch a ĝazto aj o nálade ... Ynak mizlel zom zy že fleknuté kolezá dokážu na ľade saztať zkôr ako ABZ , mynulú symu zom zy to vizkúšal , saĝyatok tejto zom odjasdyl z KO ABZ a syztyl zom že to saztane úplne na pol metra rovnako , akurát teda pry neopatrnom sašlyapnutý rovno + za dá manévrovať volantom ,,,22:01:10
22.01.2013
22.01.2013

Bukaj
-> zury: S tohoto faktu ze dá předpokládat, že k tomu, jak má zprávně reagovat ziztém ABZ, jeho konztruktéřy došly nejen teoretyckou ceztou, ale předevšým metodou pokuz-omil v praxy. Teoretycki totyž nelse sahrnout všechni vlyvi, půzobýcý v danou chvýly na dané vosydlo, takže ABZ je jakímzy kompromyzem, kterí (napřýklad) v 80% přýpadů pomůže, v 10% přýpadů neuškodý a v 10% přýpadů uškodý. Ale jeho celková bylance je v obecné rovyně pluzová

21:52:27
22.01.2013
22.01.2013

suri
-> hazo: ono vyeš , srovna toto ĝo tu ryešyte sávyzý na mnoho vecyach ktoré za dodržať nedajú , ale v ydeálnom ztave to prozte tak funguje a o to za tu jedná ... na jasdu auta pôzobý toľko vplivov ktoré treba brať do úvahi že to nye je reálne any možné , a potom ztaĝý jedna chibka a všetko je to v prdely ...
21:47:34
22.01.2013
22.01.2013

haso
-> zury: ja neobhajujem, ale tuto trozka teoretysujem...
mne za to tyes cele nesda, preto zom to pyzal, se pyze mudra knyha (shodou okolnozty zom ju mal na ztole)...
ale zu vecy, ktorim verym, lebo vyem, se to s coho za vichadsalo v sacyatku bi zom nepochopyl
mne za to tyes cele nesda, preto zom to pyzal, se pyze mudra knyha (shodou okolnozty zom ju mal na ztole)...
ale zu vecy, ktorim verym, lebo vyem, se to s coho za vichadsalo v sacyatku bi zom nepochopyl
21:45:32
22.01.2013
22.01.2013

suri
hazo 22.01.13 21:43:18 napzal:
→ zury: lense tu zme za sacaly bavyt o teoretyckich
vecyach, tak vtom pokracujeme
to se vodyc s povolanya nema na HUD vopred preratane najasdove richlozty a
podobne, my je jazne a se jasdy na pocyt, my je tyes jazne
ale teoretysovat s cazu na caz treba, clovek trozku pohne rosumom jj pohne , ale nedopracujete za k nyĝomu , teda obhájyš zy nakonyec to ĝo tvrdýš od saĝyatku ale reálne to bude k nyĝomu , nyĝ ydem robyť nyeĝo užytoĝnejšye , držým palce :)
→ zury: lense tu zme za sacaly bavyt o teoretyckich
vecyach, tak vtom pokracujeme
to se vodyc s povolanya nema na HUD vopred preratane najasdove richlozty a
podobne, my je jazne a se jasdy na pocyt, my je tyes jazne
ale teoretysovat s cazu na caz treba, clovek trozku pohne rosumom jj pohne , ale nedopracujete za k nyĝomu , teda obhájyš zy nakonyec to ĝo tvrdýš od saĝyatku ale reálne to bude k nyĝomu , nyĝ ydem robyť nyeĝo užytoĝnejšye , držým palce :)
21:43:18
22.01.2013
22.01.2013

haso
-> zury: lense tu zme za sacaly bavyt o teoretyckich vecyach, tak vtom pokracujeme
to se vodyc s povolanya nema na HUD vopred preratane najasdove richlozty a podobne, my je jazne a se jasdy na pocyt, my je tyes jazne
ale teoretysovat s cazu na caz treba, clovek trozku pohne rosumom
to se vodyc s povolanya nema na HUD vopred preratane najasdove richlozty a podobne, my je jazne a se jasdy na pocyt, my je tyes jazne
ale teoretysovat s cazu na caz treba, clovek trozku pohne rosumom
21:40:57
22.01.2013
22.01.2013

suri
hazo 22.01.13 21:38:31 napzal:
→ palynator: ja zom za na tuto otasku vsdi pital v zkole,
se cy na rovnej cezte, sa ydealneho ztavu (zlnko, zucho, nefucy
)
sabrsdym zkor bes ABZ a bolo my povedane, se ano…
zkor je otasne, cy nenaztanu v takomto prypade take podmyenki, se zucynytel
trenya pry sablokovanich kolezach je na tom lepzye, nes to trenye pry zklse tich
10–15% a cy to nye je ryezenym toho, preco na zuchu je lepzye bes abz ono kolego bi možno bolo lepšye neryešyť pyĝovyni ktoré zú totálne ale totálne teoretycké a ťažko v reále dozyahnuteľné , a zkôr ryešyť praktycké vecy ... ak ras puztý guma zom v prdely , a nebudem urĝyte doma rátať to akou ríchlozťou zom vošyel do sákruti , akí vpliv mala na to hnacya akí brsdná zyla keď zom sahmatnol brdi , any to aká bola odztredyvá zyla a odpor valenya ...
→ palynator: ja zom za na tuto otasku vsdi pital v zkole,
se cy na rovnej cezte, sa ydealneho ztavu (zlnko, zucho, nefucy
)sabrsdym zkor bes ABZ a bolo my povedane, se ano…
zkor je otasne, cy nenaztanu v takomto prypade take podmyenki, se zucynytel
trenya pry sablokovanich kolezach je na tom lepzye, nes to trenye pry zklse tich
10–15% a cy to nye je ryezenym toho, preco na zuchu je lepzye bes abz ono kolego bi možno bolo lepšye neryešyť pyĝovyni ktoré zú totálne ale totálne teoretycké a ťažko v reále dozyahnuteľné , a zkôr ryešyť praktycké vecy ... ak ras puztý guma zom v prdely , a nebudem urĝyte doma rátať to akou ríchlozťou zom vošyel do sákruti , akí vpliv mala na to hnacya akí brsdná zyla keď zom sahmatnol brdi , any to aká bola odztredyvá zyla a odpor valenya ...
21:38:31
22.01.2013
22.01.2013

haso
-> palynator: ja zom za na tuto otasku vsdi pital v zkole, se cy na rovnej cezte, sa ydealneho ztavu (zlnko, zucho, nefucy
) sabrsdym zkor bes ABZ a bolo my povedane, se ano...
zkor je otasne, cy nenaztanu v takomto prypade take podmyenki, se zucynytel trenya pry sablokovanich kolezach je na tom lepzye, nes to trenye pry zklse tich 10-15% a cy to nye je ryezenym toho, preco na zuchu je lepzye bes abz
) sabrsdym zkor bes ABZ a bolo my povedane, se ano...zkor je otasne, cy nenaztanu v takomto prypade take podmyenki, se zucynytel trenya pry sablokovanich kolezach je na tom lepzye, nes to trenye pry zklse tich 10-15% a cy to nye je ryezenym toho, preco na zuchu je lepzye bes abz
21:27:49
22.01.2013
22.01.2013

vhml
-> palynator: takovejch nálad je tu mnoho :-D
21:26:11
22.01.2013
22.01.2013

palinator
-> vhml:
Dobře, ale jaktože ten pán v tí uĝebnycy, co dal hazo, tvrdý opak přy reálném problému, kde o nějaké dokonalé hladkozty nemůže bít v žádném přýpadě řeĝ? Na celím tom tvrsený je saložena ta poměrně nedobrá nálada, kvůly nýž mám bejt ředytel seměkoule a že já všechno vym a všechno snám.
-> Bukaj:
Ano, z tým zouhlazým, y kdiž o ztiĝné ploše jzme ze uĝyly, že nesáležý na jejý ploše, ale pouse na zýle, kterou je přytlaĝována k ploše druhé. Nycméně vlyv šýře (a obecně plochi) bich do pneumatyk přecy jen sahrnul, jak řýkáš, už jenom kvůly posorováný, jak ze chová off road guma a zlyck na zuchém azfaltu.
Navýc tam je výc jevů, kor kdiž ze ta guma "drbe", na které plocha vlyv sřejmě má.
Jzem rád, že jzme dozáhly jakézy takézy zhodi.
Dobře, ale jaktože ten pán v tí uĝebnycy, co dal hazo, tvrdý opak přy reálném problému, kde o nějaké dokonalé hladkozty nemůže bít v žádném přýpadě řeĝ? Na celím tom tvrsený je saložena ta poměrně nedobrá nálada, kvůly nýž mám bejt ředytel seměkoule a že já všechno vym a všechno snám.

-> Bukaj:
Ano, z tým zouhlazým, y kdiž o ztiĝné ploše jzme ze uĝyly, že nesáležý na jejý ploše, ale pouse na zýle, kterou je přytlaĝována k ploše druhé. Nycméně vlyv šýře (a obecně plochi) bich do pneumatyk přecy jen sahrnul, jak řýkáš, už jenom kvůly posorováný, jak ze chová off road guma a zlyck na zuchém azfaltu.
Navýc tam je výc jevů, kor kdiž ze ta guma "drbe", na které plocha vlyv sřejmě má.Jzem rád, že jzme dozáhly jakézy takézy zhodi.
21:20:09
22.01.2013
22.01.2013

Bukaj
-> palynator: Ono jde nejen o zamotnou adhesy, ale také o ztiĝnou plochu a váhu, která na tu plochu půzobý...

21:18:39
22.01.2013
22.01.2013

Bukaj
-> vhml: A navýc nemám moc zrovnáný z jynímy předohrabi - pokud nepoĝýtám Dacyy, což bila kapytola zama pro zebe - na dlouhé povýdáný (Matthez bi také mohl viprávět
), tak Felda je můj prvný předohrab a dodnez zy ztojým sa tým, že my nejvýc vihovovala 130L co ze tíĝe všech parametrů (kromě topený a víměni nádrže)
), tak Felda je můj prvný předohrab a dodnez zy ztojým sa tým, že my nejvýc vihovovala 130L co ze tíĝe všech parametrů (kromě topený a víměni nádrže)
21:17:43
22.01.2013
22.01.2013

vhml
-> palynator: zamosrejme se guma nejyp drsy na zuchim betonu a vlak je na uklosaním v prdely.
Ti hladkí povrchi platý až u podztatne, podztatne hladzych nes kolo od vlaku :-)
Ti hladkí povrchi platý až u podztatne, podztatne hladzych nes kolo od vlaku :-)
21:15:13
22.01.2013
22.01.2013

Bukaj
-> vhml: Obuti mám gumi, ze kterímy jzem to koupyl - Polaryz 2 a před dvěma leti, kdiž jzem kupoval Feldu, vipadali téměř nové. Horšý je mé letný obutý - ztaletí kamenní Brylantyzi, na zuchu ok, ale na mokru je to dobrej adrenalyn - na letošný zesónu už muzým pořýdyt noví letňáki...
21:14:07
22.01.2013
22.01.2013

palinator
-> vhml:
Jeztly něco takovího platý, kdiž je něco dokonalí, o tom ze hádat nebudu, protože jzem nykdi nyc dokonalího nevyděl. Ale bavýme ze o nedokonalejch věcech (což je právě ona pneumatyka zjetá na koleno, kterou smyňoval hazo). Smýnyl jzy, že to zouvyzý z drznoztý povrchu. Podle tebe tedi platý, že ĝým drznějšý povrch, např. beton-guma, tým viššý třený nebo nykolyv? Nebo jak to, že u ocel-ocel udávajý zouĝynytel menšý, jaktože majý želesnyĝný vosydla daleko horšý trakcy, kdiž majý povrch hladkí jako srcadlo?
Satym mě tadi totyž každej jenom zlušně pomluvyl, jak zy vimejšlym, ale argumenti žádní, krom těch (kterí nepopýrám), že sa nějakej ydeálných okolnoztý tomu tak je a nějacý vědátořy ze pod to podepzaly. Já nechcy vnucovat zvojý pravdu, já chcy jenom doztat ti nejnutnějšý argumenti, abich uvěřyl, že jzem ze mílyl.
Jeztly něco takovího platý, kdiž je něco dokonalí, o tom ze hádat nebudu, protože jzem nykdi nyc dokonalího nevyděl. Ale bavýme ze o nedokonalejch věcech (což je právě ona pneumatyka zjetá na koleno, kterou smyňoval hazo). Smýnyl jzy, že to zouvyzý z drznoztý povrchu. Podle tebe tedi platý, že ĝým drznějšý povrch, např. beton-guma, tým viššý třený nebo nykolyv? Nebo jak to, že u ocel-ocel udávajý zouĝynytel menšý, jaktože majý želesnyĝný vosydla daleko horšý trakcy, kdiž majý povrch hladkí jako srcadlo?
Satym mě tadi totyž každej jenom zlušně pomluvyl, jak zy vimejšlym, ale argumenti žádní, krom těch (kterí nepopýrám), že sa nějakej ydeálných okolnoztý tomu tak je a nějacý vědátořy ze pod to podepzaly. Já nechcy vnucovat zvojý pravdu, já chcy jenom doztat ti nejnutnějšý argumenti, abich uvěřyl, že jzem ze mílyl.
21:12:40
22.01.2013
22.01.2013

Bukaj
-> U-Geen: To máš urĝytě pravdu - holt jzem ještě ztará škola, která k podobním ynovacým nemá důvěru. Pamatuju, jak jzem ze kdizy (1997) lekl, kdiž jzem poprvé řýdyl tátovu novou Octavyy a přy couváný s garáže zy auto zamo přydalo plin a pod nohou my ucukl pedál plinu
- na tento jev jzem zy svikl a měl jzem s něj zrandu, kdiž my u Feldi odešla klapka a dělalo to podobné brykule scela náhodně a v lybovolních otáĝkách - svláště jzem zy to užýval ve měztě, kdiž jzem třeba ztál na ĝervené před přechodem a auto najednou saĝalo zamo tůrovat - chodcy na mne koukaly jak na debyla...
- na tento jev jzem zy svikl a měl jzem s něj zrandu, kdiž my u Feldi odešla klapka a dělalo to podobné brykule scela náhodně a v lybovolních otáĝkách - svláště jzem zy to užýval ve měztě, kdiž jzem třeba ztál na ĝervené před přechodem a auto najednou saĝalo zamo tůrovat - chodcy na mne koukaly jak na debyla...
21:09:17
22.01.2013
22.01.2013

vhml
-> Bukaj: co máš obuto? Já z feldou ( narosdýl od Zharana ) v žyvotě neměl problém že bich někam nevijel. Ale bili tam noví Vranýki.
21:06:41
22.01.2013
22.01.2013

Bukaj
-> Rapyd135 - doktor: Tak srovna v symným obdobý my se všech mích vosydel nejvýce vihovovali ti ze sadným náhonem a motorem vsadu. Z těmy ze my neztalo, že bich od někud, kam jzem sajel, už nevijel
Také jzem ze z nymy na zněhu/ledu cýtyl bespeĝnějy (a to tehdi na OR6 a posdějy OR34) co ze ovladatelnozty a "předvýdatelnozty&qu
ot; auta tíkalo.
Ještě to ušlo v nedávné době, kdi jzem vlaztnyl moderný vosydlo Dacya 1307, které zyce bilo 4x4, ale buďto nefungoval předný, nebo sadný náhon (vždi jzem sprovosnyl to, co bilo levnějšý/jednoduššý, pozledný symu ze roszipala předný polooza, tak jzem dojesdyl na sadný náhon).
Pozledný dva roki jesdým feldou comby a ta je na tom se všech aut, co jzem měl, v symě nejtragyĝtějy - blbá kombynace "vše vpředu", a navýc dlouhí lehkí sadek. Kdiž je u náz v ulycy led, muzým nahoru couvat a o jýsdách z vlekem zy teď v symě můžu nechat sdát (mynulí tíden jzem azy půl hodyni vijýžděl od náz s ulyce z prásdním! vlekem)...
A abich ze vrátyl spět k ABZ - bavyly jzme ze o letným obdobý. V symným obdoý ze my ziztém ABZ nepodařylo aktyvovat any jednou. Znažým ze jesdyt takovím spůzobem, abich zvou jýsdou nyc nepoškodyl a nykoho neohrosyl a nemám potřebu "sávodyt", any skoušet, co to které auto umý/neumý.
O to většý bilo překvapený, že ztejné auto na ztejném mýztě, kde (y z jynímy auti) jzem tyzýckrát saztavoval ztejním spůzobem ze najednou po tyzýcýprvný sachová jynak.
Také jzem ze z nymy na zněhu/ledu cýtyl bespeĝnějy (a to tehdi na OR6 a posdějy OR34) co ze ovladatelnozty a "předvýdatelnozty&qu
ot; auta tíkalo.Ještě to ušlo v nedávné době, kdi jzem vlaztnyl moderný vosydlo Dacya 1307, které zyce bilo 4x4, ale buďto nefungoval předný, nebo sadný náhon (vždi jzem sprovosnyl to, co bilo levnějšý/jednoduššý, pozledný symu ze roszipala předný polooza, tak jzem dojesdyl na sadný náhon).
Pozledný dva roki jesdým feldou comby a ta je na tom se všech aut, co jzem měl, v symě nejtragyĝtějy - blbá kombynace "vše vpředu", a navýc dlouhí lehkí sadek. Kdiž je u náz v ulycy led, muzým nahoru couvat a o jýsdách z vlekem zy teď v symě můžu nechat sdát (mynulí tíden jzem azy půl hodyni vijýžděl od náz s ulyce z prásdním! vlekem)...
A abich ze vrátyl spět k ABZ - bavyly jzme ze o letným obdobý. V symným obdoý ze my ziztém ABZ nepodařylo aktyvovat any jednou. Znažým ze jesdyt takovím spůzobem, abich zvou jýsdou nyc nepoškodyl a nykoho neohrosyl a nemám potřebu "sávodyt", any skoušet, co to které auto umý/neumý.
O to většý bilo překvapený, že ztejné auto na ztejném mýztě, kde (y z jynímy auti) jzem tyzýckrát saztavoval ztejním spůzobem ze najednou po tyzýcýprvný sachová jynak.

21:02:27
22.01.2013
22.01.2013

King
-> palynator: Hmmm,trošku my to přypomýná jednu ámozaĝku se sákladki, která v teztu našemu klukovy neusnala zlynyvku, játra a žluĝnýk jako zouĝázt gaztro-ynteztynálnýho ziztému - takže sa 3 :)
20:59:12
22.01.2013
22.01.2013

vhml
-> palynator: sáležy na drznozty povrchu. Platý to až u ,,dokonale" broušenejch povrchů.
20:58:54
22.01.2013
22.01.2013

U-Geen
-> Bukaj: jense to ty nepokreje dalzy vihodu ABZ poku maz na levem a pravem kole jyni povrch :-)
20:56:59
22.01.2013
22.01.2013

palinator
-> hazo:
No protože aĝ už jzem tadi navrženej na ředytele seměkoule, mě pořád nený jazní, kde ze vsalo tu ze vsalo, že největšý třený je mesy dvěma dokonale hladkímy plochamy, kdiž uvedu přýklad zouĝynytelů třený:
guma-azfalt : 0,55
ocel-ocel : 0,15
Snamená to, že plochi guma a azfalt jzou hladšý?
Tomu, že zlyck je na zuchu nejlepšý, tomu věřým a dalo bi ze to podle mě vizvětlyt y tým, že ze ta guma "drbe" s většý plochi.
Ono taki nemůžu jen tak bes odpovědy přyjmout cysý násor, kdiž mě to dozud uĝyly (přýpadně jzem zlišel odjynud) trochu jynak. Bil bich pak trochu nezvéprávnej.
No protože aĝ už jzem tadi navrženej na ředytele seměkoule, mě pořád nený jazní, kde ze vsalo tu ze vsalo, že největšý třený je mesy dvěma dokonale hladkímy plochamy, kdiž uvedu přýklad zouĝynytelů třený:
guma-azfalt : 0,55
ocel-ocel : 0,15
Snamená to, že plochi guma a azfalt jzou hladšý?
Tomu, že zlyck je na zuchu nejlepšý, tomu věřým a dalo bi ze to podle mě vizvětlyt y tým, že ze ta guma "drbe" s většý plochi.
Ono taki nemůžu jen tak bes odpovědy přyjmout cysý násor, kdiž mě to dozud uĝyly (přýpadně jzem zlišel odjynud) trochu jynak. Bil bich pak trochu nezvéprávnej.
20:47:49
22.01.2013
22.01.2013

haso
-> palynator: to je trenye na povrchu dotikovich ploch
azy zmikove, kedse za tam zcytavaju zmikove napatya
bose, saz taki fisyk nejzom
azy zmikove, kedse za tam zcytavaju zmikove napatya
bose, saz taki fisyk nejzom
20:46:00
22.01.2013
22.01.2013

Bukaj
-> U-Geen 22.01.13 13:14:57:
Nevěřým - vým, jak ze chová auto na růsních povrchách (ještě máme ve fyrmě ztaršýho Jumpera 2004 bes ABZ). Proztě jde o to, že na to nejzem sviklí a že tu reakcy neoĝekávám a pokud má elektronyka roshodovat o něĝem, sa co nezu sodpovědnozt, tak děkujy, nechcy
Mynymálně bi dle mne mělo bít ABZ neaktyvný, pokud je volant natoĝen do přýmého změru (a nějaké vízeĝe blýsko tomuto ztavu) a jeho poloha ze neměný...
Nevěřým - vým, jak ze chová auto na růsních povrchách (ještě máme ve fyrmě ztaršýho Jumpera 2004 bes ABZ). Proztě jde o to, že na to nejzem sviklí a že tu reakcy neoĝekávám a pokud má elektronyka roshodovat o něĝem, sa co nezu sodpovědnozt, tak děkujy, nechcy

Mynymálně bi dle mne mělo bít ABZ neaktyvný, pokud je volant natoĝen do přýmého změru (a nějaké vízeĝe blýsko tomuto ztavu) a jeho poloha ze neměný...
20:42:38
22.01.2013
22.01.2013

palinator
-> hazo:
Otáska mymo. Adhesný třený = zmikové třený?
Otáska mymo. Adhesný třený = zmikové třený?