Autoškola

prohledat
566 příspěvků (zobrazeno 151 až 200) od 27.08.2008 do 27.11.2022, založil/a Tampajs
řadit dle data
21:04:19
30.08.2016
David29
-> Nwkt: Já nevím, ale mě ten kruháč přijde jak pro blbce. Prostě nesjíždím prvním sjezdem, nahulákám to do levýho a hotovo.

Ne - všichni jedou středním, i když ho 5x objížděj
21:03:25
30.08.2016
StepaNoFUN
-> David29: Na řízený křižovatce je zakázaný otáčení. Takže je to daný.
21:02:55
30.08.2016
David29
-> StepaNoFUN: Při předjíždění ano, nebo pokud se hodlám otáčet, odbočovat apod... Nesmím v levém jet.
21:02:04
30.08.2016
David29
A malá otázka k zamyšlení...

Stojíte na semaforech a padne vám zelená šipka doprava. Vyrazíte a nabouráte pána, co se na semaforech pro vozidla odbočující vlevo na zelenou otáčel.

Čí to bude chyba? :-)

Myslím si, že správnou odpoved asi tuším, ale zajímal by mě názor ostatních
21:01:33
30.08.2016
StepaNoFUN
-> David29: Ty smíš ve městě do levýho?
21:00:57
30.08.2016
Nwkt
-> David29: Protože tam jsou dementně pruhy na odbočení, jednou končí hned a podruhý je průběžnej. Kterej vůl tohle povolil by měl jít sedět. Taky je tam každej tejden bouračka
20:59:12
30.08.2016
David29
Hele, nemělo by se jízda po "kruháči" zvlášť vyučovat?

Asi znáte ten velkej kruháč v Plzni - Borech, kde začíná výpadovka k dálnici - či silnice směr Domažlice.

Dneska jsem přes ten kruháč jel 18x, včera 16x. Jsem jedinej (a k tomu naloženej), co jede tím levým (vnitřním) pruhem. Pak se to nemá ucpávat....
18:06:32
27.07.2016
David29
-> King: Já bych zase omezil osobní auta... Taky můžou lidi používat autobusy

Si nevybereš
20:58:05
26.07.2016
King
-> David29: Cece, kdyz vidim ty prazdninovy dovedy, jak jsou v prdeli z kazdyho nakladaku, kterej dojedou, tak se vahave priklanim k tomu omezeni LKW v dobe vikendovejch spicek.
14:09:26
16.07.2016
David29
-> Tomaso435: A taky - ty tu dopravu po železnici zaplatíš? Já radši si koupím za cenu jako ted, než o několik korun dráž. A zadli vůbec - kdy by to přijelo po železnci, tak kdo ví kdy
14:06:52
16.07.2016
David29
-> Tomaso435: Tak ono kruháč není žádná výhra, poněvadž lidi neblikaj, takže ve finále to tam někomu spíš pošleš, než na tý křižovatce.

A stejně tak by mohl bejt zákaz vozidel do 3,5t - at lidi na chaty jezdí vlakem a autobusem.

Co mě je do píči do toho, že nějaký vemeno chce jet na dovolenou? Já chci zase jet domů

Tuhle demagogii absolutně nechápu. Jednou to auto nad 12t někam jede, tak tam prostě jede a tečka. Narozdíl od osobáků málokdy jede někam jen tak.

Nebo at zruší omezovače, já klidně po dálnici pojedu 120 - mě těch 90 taky nebaví
13:32:39
16.07.2016
Tomaso435
-> šadesa: tak vono, kdyby do každej fabriky jako dřív vedly koleje a kdyby se víc produkovalo u nás než se se dovážel ten odpad co se se dováží dnes........

1) nebudou se neustále opravovat zkurvený silnice od těžkejch a přetíženejch náklaďáků,

2) nebudou se stát takový kolony pač 1 kamion = 4 auta na dýlku a v pátečním provozu tady na E-35 je asi poměr kamion:osobák 60:40.

3) uspoří se životní prostředí protože pojede o milion kamionů méně než jezdí teď a taky se uspoří ropa která není nekonečná.

4) Nebudou se řešit absolutně žádný kruháky atp protože svižnej osobák najede do křižovatky v cuku letu ale náklaďák kterej potřebuje 10x víc času na to aby se tam vměstnal a rozjel se by bez kruháku na tej křižovatce moh zkejsnout taky hodinu
13:21:44
16.07.2016
šadesa
-> David29 16.07.16 12:56:27: te jo šikana a buzerování nic víc jen proto aby lidi měli volnou cestu na víkend
13:19:41
16.07.2016
David29
(1) Na dálnici a na silnici I. třídy je zakázána jízda nákladním a speciálním automobilům a zvláštním vozidlům2) o maximální přípustné hmotnosti převyšující 7 500 kg a nákladním a speciálním automobilům a zvláštním vozidlům2) o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg s připojeným přípojným vozidlem

a) v neděli a ostatních dnech pracovního klidu podle zvláštního právního předpisu19) (dále jen "den pracovního klidu") v době od 13.00 do 22.00 hodin,

b) v sobotu v období od 1. července do 31. srpna v době od 7.00 do 13.00 hodin.

c) v pátek v období od 1. července do 31. srpna v době od 17.00 do 21.00 hodin.

(2) Na silnici I. třídy mimo obec je v období od 15. dubna do 30. září zakázána jízda zvláštním vozidlům,2) potahovým vozidlům2) a ručním vozíkům2) o celkové šířce větší než 600 mm

a) v poslední pracovní den před sobotou nebo dnem pracovního klidu v době od 15.00 do 21.00 hodin,

b) v první den pracovního klidu a v sobotu, pokud následuje po pracovním dnu, v době od 7.00 do 11.00 hodin,

c) v poslední den pracovního klidu v době od 15.00 do 21.00 hodin.

(3) Zákaz jízdy podle odstavců 1 a 2 neplatí pro vozidla užitá při

a) kombinované přepravě zboží po železnici nebo po vnitrozemské vodní cestě a pozemní komunikaci od zasilatele až k nejbližšímu překladišti kombinované dopravy nebo z nejbližšího překladiště kombinované dopravy k příjemci,

b) nezbytné zemědělské sezonní přepravě,

c) činnostech bezprostředně spojených s prováděnou údržbou, opravami a výstavbou pozemních komunikací,

d) přepravě zboží podléhajícího rychlé zkáze 20), pokud toto zboží zabírá nebo v průběhu přepravy zabíralo nejméně jednu polovinu objemu nákladového prostoru vozidla nebo jízdní soupravy,

e) přepravě živých zvířat,

f) přepravě pohonných hmot určených k plynulému zásobování čerpacích stanic pohonných hmot,

g) nakládce a vykládce letadel, lodí nebo železničních vagónů na vzdálenost nepřesahující 100 km,

h) přepravě poštovních zásilek,

i) jízdě bez nákladu, která je v souvislosti s jízdou podle písmen a) až h),

j) živelní pohromě,

k) jízdě vozidel ozbrojených sil, ozbrojených sborů a hasičských záchranných sborů,

l) přepravě chemických látek podléhajících teplotním změnám nebo krystalizaci,

m) výcviku řidičů,

n) odstranění havárií vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu.

(4) Odstavce 1 a 2 neplatí pro vozidla vybavená zvláštním světelným zařízením modré barvy a zvláštním zvukovým výstražným znamením.

(5) Ze zákazu jízdy podle odstavců 1 a 2 může místně příslušný krajský úřad z důvodu hodného zvláštního zřetele povolit výjimku. Výjimky přesahující působnost kraje povoluje Ministerstvo dopravy (dále jen "ministerstvo") . Povolení musí být časově omezeno, nejdéle však na dobu jednoho roku.

(6) Prováděcí právní předpis stanoví náležitosti žádosti o povolení výjimky podle odstavce 5.
13:17:59
16.07.2016
ZZ__Top
Jak je to vůbec s těma zákazama to je jen v pátek? Stejně je tolik vyjímek, že je to jedno.
12:56:27
16.07.2016
David29
-> darklord: Jak nemá jezdit? A domu se mám dostat jak?

Jakože to zamknu někde v Mostě, domů pojedu vlakem a v pondělí budu vstávat ve 3h, abych někde v 7h zase byl?

A zatímco na silnicích ll. třídy a lll. třídy nezdržuju? Aha...
12:46:13
16.07.2016
darklord
-> David29 16.07.16 09:50:29: ty si to proste nepochopil. V tom case nakladak proste nema jazdit az nezdrzuje.
10:06:08
16.07.2016
ZZ__Top
-> David29: to se ptáš na špatném místě zkus ministerstvo dopravy, ale protože tam nedává nic smysl tak bych nečekal odpověď.
09:50:29
16.07.2016
David29
Může mi někdo vysvětlit smysl pátečního zákazu vozidel nad 7,5t na dálnicích a sil. l. třídy? Od 17h - 21h?

V pět jsem vyrážel z Mostu na Prahu.

Nejen že se po sil. ll. třídy a lll. třídy jet nedá kvůli všudepřítomným zákazům, ale hlavně to nemá hlavu a patu.

Furt všichni nadávaj at jezdíme po dálnicích a placených úsecích, a ted mě nutí jezdit okolo.

Sorry, jsem debil, ale nerozumím tomu.

Takže jsem kus jel po l. třídě, pak kus vesnicema kde mě zákazy pustili (stejně jsem jeden musel projet, protože se mi nechtělo 5km couvat) a místo toho abych jel po R7 (nebo dnes je to D7), tak jsem jel po starý vesnicema na Kladno, Jeneč a konečně Praha.

Jel jsem to dýl, nasral jsem xy řidičů, co mě nemohli předjet a museli jet za mnou, spálil jsem podstatně více nafty a tak...
21:02:40
28.05.2016
castrol
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : nezastavuju ani sukromnu prevozku
19:16:02
28.05.2016
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Tommyk: Nejde vůbec o to, na jakého policistu narazíš. Zase takoví idioti, aby zastavovali sanitku (zejména ZZS, možná tak nějakou soukromou převozku), to nejsou, stejně tak nikdy nebudou zastavovat hasičské auto, vězeňskou službu apod.

Jde o to, kdyby se stala nějaká nehoda, byť jen nějaký drobný škřábanec nebo zrcátko, tak aby do toho nezačal nějaký chytrák třeba z pojišťovny šťourat a nevyrukoval s tím, že jsi to nesměl řídit a proto musí vše cálovat (byť bys nebyl viník). Pokud děláš v servisu, měl bys mít něco jako příkaz k jízdě, pak jsi z obliga.
11:31:04
28.05.2016
Tommyk
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 27.05.16 23:21:30: tak ono to víceméně jpp je. Bylo to na hasičském fóru, kde se řešila podobná otázka.

Hledal jsem info ve vyhlášce a nic moc uspokojivého jsem nenašel. Bylo tam myslím věk 21+ a možná ten profesák. Už si to nepamatuji přesně... Každopádně věk splňuji a školení řidičů mám taky, tak je to snad ok. A kdyby náhodou něco, tak doufám že narazím na rozumného policistu.
10:47:26
28.05.2016
Tomaso435
no hele, na veterány (VB) se maj ušít potahy na maják v barvách majáku aby to nenarušovalo vzhled veterána , a s tim na silnici muže i obyčejnej smrtelník který již pozřel krvavou tlačenku...
23:21:30
27.05.2016
-> Tommyk: Někde jsem četl je to samé jako jedna paní povídala. Když už, tak odkaz na příslušný článek, aby bylo o čem se bavit.
23:00:25
27.05.2016
Tommyk
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 26.05.16 21:02:51: nekde jsem četl, že zakryté majáky nic neřeší.. Jinak je samozřejmě nepoužívám, ikdyz občas to nutkání tam bylo. :-D
21:12:48
26.05.2016
-> Tomaso435: To je pak na dočasnou ztrátu řidičského oprávnění, nezapomeň, že čert nikdy nespí. 4 Jde samozřejmě o způsob provedení, ale pokud s tím budeš lítat po městě a projíždět na červenou, je to jen otázkou času, kdy spadneš do průseru, stačí i lehký kontakt s někým a už to řeší PČR.
21:08:01
26.05.2016
Tomaso435
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : přece když votestovat, se fším fšudy 235 235 235
21:02:51
26.05.2016
-> Tommyk: Obecně je to tuším 21let+ a musí být minimálně referentské školení a nebo průkaz profesní profesní způsobilosti (ten na to nutně nepotřebuješ, ale je nadřazený tomu referentskému). Potíž je v tom, že ty nejsi zaměstnancem instituce, která vozidlo provozuje. Takže správně by měly být majáky alespoň zakryté. V praxi tě ale nikdo stavět a kontrolovat nebude, problém může nastat jedině v případě škodní události. Samozřejmě to beru tak, že ty majáky nepoužíváš.
20:45:46
26.05.2016
Tommyk
Vytahnu tohle téma:

Jak je to s řízením auta, které má modré majáky? Smí se to, nebo na to musí být nějaké zkoušky?

Jde mi o to, že nám na servis jezdí sanitky a občas je potřeba jet na zkušební jízdu...
21:41:06
02.10.2014
Porky
-> Syny: Zrovna třeba v Praze v Resslovce to takhle je, že když ti svítí dodatečná šipka do prava, tak ty co jedou zleva maj taky zelenou a ty je musíš pustit.. Jeto prej v Praze jediná křižovatka co to tak má a snad i v republice.. 1

EDIT: sorry, myslel sem, že už sem na poslední straně, takže ti to tu už nejspíš někdo napsal..
upraveno 1x, naposled 02.10.2014 21:47:46
22:22:24
27.01.2014
alpin
-> Tomaso435: pripájací pruh by nemal byť križovatka
22:13:33
27.01.2014
Tomaso435
-> David29: na červenou bys neprojel. semafor ti stihne dát zelenou když ho míjíš. vyzkoušeno i při překročení rychlosti :-D

každopádně pokud ten pruh vede od benzínky tak je to křižovatka a určitě tam měl dej přednost nebo něco...
22:11:13
27.01.2014
David29
-> Tomaso435: Tak tohle je hlavní silnice (Barrandov), kde bych si nerisk jet na červenou - navíc jsem ještě nevěděl, jestli po vedlejší neprijelo auto (které dle logiky těchto "chytrých" semaforů musí jet hned
21:41:26
27.01.2014
alpin
-> David29 27.01.14 13:07:05: pumpa je miesto mimo cestnej komunikácie
17:52:22
27.01.2014
Jozka
-> David29: Já to pochopil tak, že asfalt kolem pumpy jsou "jiné účelové pozemní komunikace", ale napojovací pruh na pozemní komunikaci je taky už pozemní komunikace, čili dohromady křižovatku tvoří.. ale možná to chápu úplně blbě.. čím víc o tom přemejšlím10.
17:00:46
27.01.2014
Tomaso435
-> David29: na ten semafor si neměl reagovat. on by tě na poslední chvíly stejně pustil. :-D
16:54:02
27.01.2014
David29
Jedná se mi konkrétně o tohle

http://www.youtube.com/wa tch?v=8vwahu40xcw
15:44:36
27.01.2014
David29
-> Jozka: No jo, jenze je pumpa jiná pozemní komunikace? 4

Jiná pozemní komunikace je treba jiná ulice, má jiný číslo silnice, nebo zkrátka někam vede...
15:24:18
27.01.2014
Jozka
už jen dle §2 vymezení základních pojmů..

u) připojovací pruh je přídatný jízdní pruh určený pro zařazování vozidel do jízdního proudu průběžného pruhu,

w) křižovatka je místo, v němž se pozemní komunikace protínají nebo spojují; za křižovatku se nepovažuje vyústění polní nebo lesní cesty nebo jiné účelové pozemní komunikace na jinou pozemní komunikaci,

... to dělá dojem, že gas station sice je místo ležící mimo pozemní komunikaci, ale nesmí mít připojovací pruh - pokud ho na výjezdu má, tak na výjezdu z ní křižovatka vzniká..
15:00:51
27.01.2014
haso
-> Tomaso435: a ked budem v meste kde je neoznacena krizovatka, tam neni stopka ani daj.p.v jazde, takze to nieje krizovatka? tento sposob vykladu so znackami mi nesedi
14:57:54
27.01.2014
Tomaso435
-> David29: jelikož tam vždy má dej přednost nebo i stopku pak se to jako křižovatka bere...
13:48:53
27.01.2014
Luboš
-> David29: pokud si dobře vzpomínám, tak vyústění "místa ležícího mimo komunikaci" se nepovažuje za křižovatku, a většina benzínek jsou jen "místo ležící mimo komunikaci"
13:24:25
27.01.2014
Jozka
-> dragon_cb_cz: Kdysi jsem o tomhle taky dumal.. zda se zákazy - omezení za výjezdem od pumpy opakujou, protože řidič na ně může během tankování zapomenout.. anebo proto, že je to křižovatka a musí se za ní "obnovit" ? 5
13:09:38
27.01.2014
dragon_cb_cz
-> David29: No to je právě moje logika proč si myslím, že se spíš za jinou komunikaci nepovažuje - spíš mi to přijde jako svého druhu oddělenej jízdní pruh... ale fakt jsem to nikdy nestudoval a pokud někdo zná odpověď, rád si jí poslechnu.
13:07:05
27.01.2014
David29
-> dragon_cb_cz: Spíš je asi otázka, zda se pumpa bere jako jiná komunikace. Ale - jiná komunikace někam vede, nevzniká prece z té samé komunikace..
12:50:48
27.01.2014
dragon_cb_cz
-> David29: Tohle už mi taky párkrát vrtalo hlavou... logicky by to tak spíš být nemělo, ale čistě technicky to tak asi i být může....
10:39:46
27.01.2014
David29
Je pripojovací pruh brán jako krizovatka, či nikoliv?

Ano

A co pripojovací pruh od čerpací stanice? Je to bráno jako jiná pozemní komunikace? Dá se to povazovat za krizovatku, za níz končí pred ní umístěná omezení?
20:18:42
28.09.2013
David29
-> dragon_cb_cz: Jenze problém není to, ze se tam "velký" auto nedostane.

Problémem je, ze člověk místa neznalý neví, JAK se tam dostane a KDE presně se místo skládky nachází.

A víš co se dělá s lidma, co maj furt nějakej problém ze nemůzou něco zavézt? Nechaj se doma, a jede někdo jinej...

-> stepan: Mno jistě, parkovat se můze tam, kde zůstane průjezdní profil 3m pro jeden jízdní směr. Ale tohle dodrzováno není a toleruje se to - podívej se, jak magistrát Prahy nakreslil modré zony - aby víc zkásli, vylozeně jejich čáry porušují zákony a nikoho to netrápí.

Pokud by se tenhle obecnej zákon dodrzoval, nejsou takovýhle problémy

Kdyz se tam nedostanu já, tak ani hasiči napríklad...

-> Stepan FUN: Mno ted u to vím - ale az tam pojedu někdy zas, budu zas vědět prd a hledat to - ale pevně doufám, ze uz tam nepojedu

At skásnou, takovýhle pokuty platí firma 1
08:41:13
28.09.2013
StepaNoFUN
-> David29: Celý centrum Kutný Hory je už pár let průjezdný jak jsem psal od vrchu dolů. Jednosměrky jsou hlavně kvůli šíři ulic a možnosti parkování. A náklaďáky nad 6t tam nesměj už asi tak 20let (kvůli nosnosti zádlažby, která je v centru kompletně zrekonstruovaná a jelikož to stálo pár miliard, tak nechtěj aby se to zku_vilo). Pouze na vyjímku od města a za těžký prachy. Například jsem viděl u barbory kamion, kterej tam byl kvůli filmařům. Ale to od města bylo povolený, protože mu policajti i "čistili" cestu, aby vůbec projel. A pak tam měla vyjímku stavební firma, která ty ulice předělávala a dláždila. A na hlavní (Palackýho) náměstí je snad zásobovování jen v určitý hodiny a vjezd se tam platí (parkovacím lístkem). Průjezdný je i pro kamion (rozměrově - jak jsme už několikrát psali nesmí tam) v docela vysoký rychlosti, protože onehdá jeden kamioňák jedoucí od Prahy po kostelecký upálil brzdy a nenapadlo ho nic lepšího, než to poslat rovně. Naštěstí to bylo pozdě večer v tejdnu, takže nebyl žádnej provoz, ani pohyb lidí, sejmul snad jenom jednu ceduli a náklad vysypal až dole do "řeky", když už dál rovně nemohl a zlomil to prudce doleva... Jinak autobusy v KH nejezděj na žádný náměstí, takže jsi zastávku viděl blbě. ;-) Takže pro příště na zásobování centra pouze nějaký menší auto. Můžu Tě ubezpečit, že kamerovej systém v KH funguje a že městský i státní policajti jsou docela rychlí a divím se, že Tě neskásli. Onehdá jsem viděl, jak tam řešili autobus, kterej tam vezl lidi. Takže na zásobování to neukecáš, protože vyjímka pro dopravní obsluhu není. ;-)

Ke gymplu je to když bys přijel od od Prahy po kostelecký, tak pojedeš doprava směr Zruč nad sázavou a až uvidíš po pravý straně elektro Dospiva (za ním je velká křižovatka), tak se dáš šikmo vpravo. A pak je to pořád rovně, když uvidíš gympl, tak doprava...
Extreme Tyres