Dneska jsem otestoval zajímavou věc...vzal jsem starý naftový kamna a vykuchnul z nich ten kotel kde nafta hoří.nepoužil jsem je komplet, protože "karburátor" by asi hustotu vyjeťáku nepobral...do misky jsem nalil původním přívodem naftu a zatopil...do rozehřátí kotle začli krásně hořet výpary a na řadu přišel vyjeťák, kterej sem nalil k tý hořící naftě...plamen se asi na minutu zmírnil a pak plynule začal hořet stejně jako na naftu...na hodinu si to vzalo cca 1/4 litru nafty a cca 1/2 litru vyjeťáku...funguje to pěkně, až na ten smrádek, ale ten taky není nijak fatální
-> JoseA: Já se na to v tovární výrobě od Thermobile byl včera podivat. Takže trochu vím jak nato. Tydle rozmery to dost usnadní Akorát bude poteba tam udělát pár bezpečnostních pojistek a čerpadélko a bude to jak tovární výroba
-> Luky.: Ty si děláš srandu, ale vím o člověku co měl motor z ropáka upravenej na fritovací olej a vedle v místnosti ho nastartoval a do druhý měl vytažený hadice od 2 chladičů a větrákem si to foukal po místnosti...
-> Vita ze Sudet: Tak to by nebylo až tak špatné, jelikož začínám stavit dílnu a nejaké topení budu do budoucna určitě potřebovat. Kdyby by výkres, tak si to možná aj v práci udělám sám.
-> Borin: Ten typ od benzinkavorel.cz si myslim, že je naprosto bezpečný . A ten pocit, že to den nebo dva topí bez všimnutí a zadarmo..... Oleje je všude mraky V našem areálu je ještě po dávno zaniklé firmě cca 500l oleje to mě na chvilku vydrží
Ja mam v dielni toto po domacku vyrobene perfektná vecička.
Sud s olejom je na podstavci, od kadial podla otvorení kohutika steka olej do lievika a s tadial do pece pozvaranej z plechu o hrúbky 0,5cm.Z pece vývod von na spaliny
-> Vita ze Sudet: mi máme v dílně nějakej starej kotel ve kterým topíme většinou dříví.Ve dvířkách je dirka kterou prostrčíme hnedka po zatopení pistoli na vzduch a rozprašujem tam vyjetej olej.Během chvilky leze ručička teploměru na kotli pěkně nahoru.Nic z komínu nečoudí a takhle za dopoledne to veme pár polínek a nějaký 4 liříky oleje.Ale to si asi slyšet nechtěl
-> Vita ze Sudet: určite je to dobrá vec a až bude vlastní dílna tak si neco takového poridime... oleje z vraku je víc než dost a makat v typlýčku když venku mrzne je luxus
Zdravím, zajímá mne jestli někdo z virťáků nevyužívá tento v dílnách hojně využívaný styl vytápění. Z komíná žádný kouř, zásobník na třeba 30l a máte na dva dny vystaráno atd. Prostě mě to velice nadchlo. Na netu jsou buď moderní s podávacím čerpadýlkem od 30tis.Kč vejš a nebo samodomo okol 5tis.Kč... Tak mě zajímá jestli s tim někdo od Vás přišel do styku