skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Šmejdy
prohledat
1799 příspěvků (zobrazeno 1251 až 1300) od 13.02.2009 do 30.09.2016, založil/a CpEaRjHaY-průserář
Jsem si koupil přes internet jahodovou kopečkovou zmrzlinu, ale přišla mi nějaká náhražka. Krom toho když jí lížu, tak vůbec nechutná po jahodách a nechce to ani náš pes, co s tím? 

-> afro100: ja vim ze cinu nebrat, ale kdyz je toto czech rep. tak by to prave mozna nemuselo byt zly, ale kdo vi, raci sezenu Teslackej :)
-> Zeke-ten šestý: kundik jedine Tesla ... drzim sa toho a zatial som nemal problem
je šmejdskej druhovyrobni kondik k rozdělovači na rapida znacka PSL made in czech republic?

-> tominooo: hmm, no, ale to asi nebde smejdom, ale proste uz beznym opotrebovanim, guma zprachnivi a je to hned ...
-> VeTeV: Nene 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: jetsli ty si atky neutahoval pumpu s tyci na klicich 

-> minno: mne to prasklo len raz, ked som to trosku pretiahol, inak druhoska-nedruhoska nemam s tym problem, ta druhoska je na motore uz vyse roka a pol a v pohode
-> minno: U me byla po roce taky prvykrat venku. Ale druhoska no...

-> Matthes, záškodník z TechWebu 09.06.10 15:43:25: ty brďo tak toto sa mi teda nikdy nestalo, že by to prasklo. Možno je to tým, že do toho nešahám a nedávam tú pumpu dole každý mesiac. Za moju éru čo robím so škodovkami (8 rokov) bola pumpa von len 2 či 3 krát? Prvý krát keď som robil preventívne repas (2005), potom možno ešte niekedy druhý krát a tretí krát bola pumpa von keď sa generálkoval motor (2007), vtedy sa tam dala pumpa funglovka a viac krát von nebola....A od 2009 mám aj tak facetku.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 09.06.10 15:43:25: Na to se stačí křivě podívat a praskne to
-> m8rinek: Jj, uvidime, az na to prijde rada... Ale ty na to mas know how ne? Kolik si uctujes? 

Ja uz myslel, ze to ze zoufalstvi udelam z hliniku, ale nasel sem jetou dobrou origo, tak snad vydrzi. To by se mi olej novej za chvili rozcmrndal po zemi 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: to musíš vyrobit pro jakejkoli výměník...
Matthes, záškodník z TechWebu 09.06.10 15:43:25 napsal:
Ja vim ze hovno vydrzi i original, ale po roce toto…
Autodilykrc
samozrejme.
Ty prase, takovej šunt !!
Ja vim ze hovno vydrzi i original, ale po roce toto…

samozrejme.
Ty prase, takovej šunt !!

-> Matthes, záškodník z TechWebu: to je klasika , trikrát som to kupoval , raz vysekal z pretinaxu a držala , a na stovku som si robil aj silonovú a v pohode , som len dal tesnenie a ani kvapka
Ja vim ze hovno vydrzi i original, ale po roce toto...
Autodilykrc samozrejme.

-> MOLSO: nekupuj druhovýrobu , teda ak chceš predám ti jeden tu mám , ale na auto by som si ho nedal , jeho tesnosť dosiahneš jedine oblepením silikonom
-> MOLSO: mno v krásném nedělním odpledni na mě všechny prodejny serou dám tam starší hadičku co jsem našel

-> MOLSO: Nemam a sroub se mus vymyslet. Jinak vymenik je jetej z feldy ropaka. Zasranej, ale benzinem jde vyplachnout v poho.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: dlhsi ten srob na ktory sa dava filter nie ?
a mas nejaky nadbytocny ?

a mas nejaky nadbytocny ?

-> MOLSO: Ja jeden mam ale blby je, ze se musi vyrobit jinej sroub na blok 136 :(
-> spartra: skus zohnat semperitku tiez ma na sebe ciary musi vydrzat ;) moja drzi tretim rokom
vymennik skusim asi zohnat starsi jazdeny ale zase ze kde nikde nikto nema
vymennik skusim asi zohnat starsi jazdeny ale zase ze kde nikde nikto nema

-> MOLSO: už začíná bejt problém něco sehnat na ty naše škopky co se hned neposere nebo vydrží déle
k výměníku posrat jedině to, že poteče-asi problém

k výměníku posrat jedině to, že poteče-asi problém
chcem sa opytat ci nemal niekto skusenost s vymennikmi voda-olej
bol som sa pytat v mototechne nový origo stojí 230€ druhovyroba neznameho povodu 30€. Ohladne druhošky viem že sa jej mám báť aj ked viem že tam nie je čo pokaziť ale oni si niečo nájdu .... nemal niekto skusenosť ?
bol som sa pytat v mototechne nový origo stojí 230€ druhovyroba neznameho povodu 30€. Ohladne druhošky viem že sa jej mám báť aj ked viem že tam nie je čo pokaziť ale oni si niečo nájdu .... nemal niekto skusenosť ?
-> spartra: noo otie by mali byť semperitky ale tato nevyzerá .....
-> MOLSO: nejsou popsaný ale brzdový držej zatím, na těch byl žlutej proužek po délce.
-> 105:
-> spartra: to neboli semperitky ??

-> spartra: to neboli semperitky ??
-> 105: tlak je v žilách, pač to dostalo komplet nový rozvod brzdový i spojkový

-> spartra: to musel byt tlak !!

znova ach jo, spojková hadička ca po roce a půl praskla
výrobce neznám, kupoval jsem v prondu.

výrobce neznám, kupoval jsem v prondu.
-> spartra: výrobce?
-> jarda.u1: Já je mám, nahradil jsem jimi origo o kterých jsem si myslel že hážou, nicméně to háže stejně jako předtím, takže bubny jsou OK a problém bude v něčem jiném. Mám na nich najeto asi 12tkm, stav paken jsem od té doby nekontroloval.
-> VeTeV: Von ho nepridrel, to samo... Jinak jo, je to on. V okoli tu nemam nikoho se silnejsi skodovkou 

-> VeTeV: nebo padák

-> Matthes, záškodník z TechWebu: myslis toho co rad pridira motory? u nej by bylo lepsi poridit kotvu a vyhazovat pri pozadavku brzdeni 

-> jarda.u1: Kamarad jezdi jako prase a ty bubny ma krivy furt. Ikdyz je stocil na soudruhu, tak za chvili to zas kope do pedalu.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ja se prave obcas rad svezu sviznejs a to se pak dokaze zkroutit i ten original.Mozna by bylo lepsi nechat stary pretocit na soustruhu a pak nekdy casem treba prejit na ty kotouce.
-> Pavel P..: jo takhle to je - tak to než prodřeš ten kov co zbyde po obroušení obložení, tak se dřív "zabrousí" kotouč a udělá papá
-> VeTeV: může brzdit pístkama 

-> VeTeV: 

-> VeTeV: Ajeje 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: a kdyz nebudes menit desky tak sou ti i kotouce k prdu 

-> jarda.u1: Ja je mam a zatim ok no. Ovsem nejezdim jako zavodnik. Vsechno je to nahovno, dokud nedas kotouce tam bube vibrovat kazdy buben.
-> jarda.u1: asi nic lepšího než tohle neseženeš, pokud to nebudou originály.... já bych se jich nebál.
-> Pavel P..: ty co mi ukazovali v mototechne vypadaly celkem hladky,ale porad vaham,zda do nich jit.Ty co jsem uz 2x reklamoval byly pry slovensky a ty co mi nabizeji ted jsou udajne cesky druhovyrobni,proto se ptam,zda se nekomu osvedcily?
-> jarda.u1: jen doplnim že ty bubny jsou jak šmirglpapír... než se zajedou tak mi to snad sežere nový pakny

Jeste jednou se vratim k problematice druhovyrobnich bubnu na vlecenou napravu.Jake mate kdo zkusenosti s bubny,ktere maji na venkovni strane napis A 73 ?Pavel P rika,ze mu trosku vibruji,ale ze pry ma krivy jeden naboj,takze to je nejspis zpusobeno tim.
-> minno: mě povídej já to vařil na původní dveře, pak jsem dal nové a koukal jsem jak blázen - nic nepasovalo