skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Šmejdy
prohledat
1799 příspěvků (zobrazeno 1401 až 1450) od 13.02.2009 do 30.09.2016, založil/a CpEaRjHaY-průserář
-> Jirik_Tuňák: tak specifikace ma jako mogul extreme 10W40, ale ten jsem ted kupoval jeste levneji
-> Matthes, záškodník z TechWebu: neviem kto iny by sa znizil k znackam TESCo a KAUFLAND olej :D
-> darklord: Fakt paramo nebo jen kecas?
-> Jirik_Tuňák: Ma to super obrazek, to musi bejt dobrej vyrobek
A nehnali te odtamtud?
Ja jednou fotil svarecky v OBI a uz tam nabehnul nejakou jouda na me
Taky blbec fotim s bleskem no...

-> Jirik_Tuňák: no co, paramo uz stacaju aj do cervenych kanistrov 

Kuwa, co je tohle zač ?
Olej Kaufland performance. 

-> 1560: asi polotovar

Bez foto - koupil jsem v železářství nějaký M6 s matkama... A ejhle, narazil jsem na matky bez závitu... 

-> MOLSO: mne to nehovor ja o nich svoje viem , možno keby dosadal konektor a nezabudli dať na sviečku jednu čiapočku by fungovala
-> suri:
ach jaj sak od nich nebolo nikdy nič dobreé prečo by mala byť dobrá zapalovacia lišta ?

nekupujte tieto zapaľovacie lišty vika , nasadili to na motor skríža , nesedeli diery na uchytenie ani konektor , po naštartovaní išli len dva valce . po nasadení storočnej origo všetko ok www.skodashop.cz/data/...
/1235120791_P1050677.JPG
-> minno: tie druhošky blinkre... to je také DoDo - dorob doma, ale aspon na pokusy je to dobre (viz ID), este keby aj cena bola umerna kvalite...

-> Zeke-ten šestý: kamarad dal pakne, ktere se pokroutily a pak pribrzdovaly

-> Borin - Král tuzerů: to se pozna....
Zeke-ten šestý 25.10.09 18:56:27 napsal:
Má někdo zkušenosti s brzdovými paknami DEX ? je u toho český návod
a dovozce je Genei s.r.o. a má to atest píšou a sou bezazbestovy :D ale tak
na paknach snad neni co zkurvit
Aby ses nedivil 
Má někdo zkušenosti s brzdovými paknami DEX ? je u toho český návod
a dovozce je Genei s.r.o. a má to atest píšou a sou bezazbestovy :D ale tak
na paknach snad neni co zkurvit

-> Zeke-ten šestý: bohužel tu etiketu už nemám, ale nebyly v krabičce ale pouze v igelitu s papírem A5 za ty peníze, které jsem psal. Nevím značku takže nechci nikoho mystifikovat.

-> Dieter Bonrath: tos koupil ty o kterych sem tu psal?
-> Zeke-ten šestý: Na paknách je překvapivě co zkurvit, koupil jsem v kelly pakny za 273kč, neočekával jsem zázraky, ale auto brzdilo krásně celých 9tis km, pak obložení zmizelo, ani prach po něm nebyl. Brzdy byly složeny správně. 

-> minno: hmm bohužel mam na jedný straně original a na druhý napodobeninu
a i to jinak bliká(odraz žárovky)

pre tých, čo krútia hlavou nad tým, prečo všetci výlučne zháňajú originálne staré diely, keď aj nové sú použiteľné.
Pre porovnanie: vľavo novodobá druhovýroba predného blinkru, vpravo originál. Hlavný rozdiel každý vidí, ďalej má tá druhovýroba mizerné opracovanie plastu a tiež tam nie sú zozadu zalisované matice pre skrutky sklíčka, treba použiť buď samorezku alebo si tam tie matice dorobiť. Taktiež chýba tesnenie po obvode blinkru.
Pre porovnanie: vľavo novodobá druhovýroba predného blinkru, vpravo originál. Hlavný rozdiel každý vidí, ďalej má tá druhovýroba mizerné opracovanie plastu a tiež tam nie sú zozadu zalisované matice pre skrutky sklíčka, treba použiť buď samorezku alebo si tam tie matice dorobiť. Taktiež chýba tesnenie po obvode blinkru.
Má někdo zkušenosti s brzdovými paknami DEX ? je u toho český návod a dovozce je Genei s.r.o. a má to atest píšou a sou bezazbestovy :D ale tak na paknach snad neni co zkurvit

-> minno: vysoustruzit ze silonu ja to delal na p205
-> minno: jj vnutro je ok
-> minno: Jo
-> suri: nie, nebolo v 100000 stave:-) btw. ja podľa fotky nedokážem rozoznať tvrdosť materiálu :) ale viac sa mi páči to oranžové, vyzerá byť pevnejšie.
To vnútro toho oranžového futra má byť také ako je na foto?
To vnútro toho oranžového futra má byť také ako je na foto?
-> minno: nebolo v 100000% stave? ale né . ono to vyzerá aj ako iný materiál tie dve púzdra nie? jedno je ako nejaký mekký plast a druhé ako nejaký tvrdý silon
-> petr s: to som chcel počuť :)
No, to žltooranžové puzdro spolu s futrami tyčiek riadenia keď prežili 100 tis. km bez viditeľného opotrebenia sú myslím dosť kvalitné. By ma zaujímalo, koľko kilometrov malo za sebou riadenie, čo mám teraz v aute, tam boli tie futra pri repase katastrofálne :(
No, to žltooranžové puzdro spolu s futrami tyčiek riadenia keď prežili 100 tis. km bez viditeľného opotrebenia sú myslím dosť kvalitné. By ma zaujímalo, koľko kilometrov malo za sebou riadenie, čo mám teraz v aute, tam boli tie futra pri repase katastrofálne :(
-> minno: Dávali se oboje
minno 25.10.09 13:57:34 napsal:
No a toto púzdro som teraz vymontoval z môjho pôvodného riadenia, je to
100% prvovýroba a už z fotky vidno, že vyzerá ináč ako to na fotke
nižšie…Po 100 tis. km hrebeň v púzdre nemal žiadnu vôľu. Je možné
niekde ešte takéto isté zohnať? jj toto je origo ale už som ho nevidel a vo vela riadení bolo to biele , najlepšie by to bolo vyrobiť z nejakého kvalitného matroša
No a toto púzdro som teraz vymontoval z môjho pôvodného riadenia, je to
100% prvovýroba a už z fotky vidno, že vyzerá ináč ako to na fotke
nižšie…Po 100 tis. km hrebeň v púzdre nemal žiadnu vôľu. Je možné
niekde ešte takéto isté zohnať? jj toto je origo ale už som ho nevidel a vo vela riadení bolo to biele , najlepšie by to bolo vyrobiť z nejakého kvalitného matroša
A ešte jedna fotka vnútra....Ten stredný "pás" je mierne vyvýšený... Pričom to biele púzdro má celú vnútornú stranu v rovine....
-> minno: neviem ti pvoedať lebo vždy som dával také bielozažltnuté origo a bežne je dostať v sáčku s nápismi škoda auto tak by som to neriešil
No a toto púzdro som teraz vymontoval z môjho pôvodného riadenia, je to 100% prvovýroba a už z fotky vidno, že vyzerá ináč ako to na fotke nižšie....Po 100 tis. km hrebeň v púzdre nemal žiadnu vôľu. Je možné niekde ešte takéto isté zohnať?
Môžete mi niekto prosím potvrdiť, čo za výrobu je toto púzdro hrebeňa? Je to originál, alebo druhovýroba? Ak druhovýroba, je kvalitné, alebo šmejd? Takéto som dával do svojho prvého generálkovaného riadenia a pred rozobratím tam bolo tiež takéto biele a už s vôľou jak prasa...Ale nie som si istý tým, či boli skutočne rovnaké, alebo nie.
-> Syny: no kupodivu i na vzducháči se dá něco posrat.Levnýma sračkama nejde vczduch,nafťáci jsou na to náhlý....
-> Matsoft: Ano na 120 mám HSV od VIKA taky a funguje dobře.
-> Syny: Ti to motor nasaje a sežere, proto máš bílý svíčky
-> Matsoft: Ja mam v seatu vzduchovej filtr Vika, tak na tom snad neni co posrat 

-> Karlos (WIO46): ano na startery a packy od Vika jsem zatim slysel pouze nadavky.. oproti tomu jsem mel tu cest se spojkovym a brzdovym valcem a kupodivu OK.
Tak že VIKA jsou výrobky hrůzostrašné úrovně nikomu nemusím říkat, ovšem o toto se musím podělit. Na felicii, 1kW startér, tak ten elmag. spínač (to co vysunuje pastorek) jsem jeden den koupil, namontil, utáhl očka naň a druhý den jsem ho zas potřeboval vyjmout, no a ten svorník co z toho trčí se vevnitř vykloktal tak že už to nevedlo.
nemá niekto skúsenosti so zapalovacou lištou TESLA? www.autodilykrc.cz/eshop/
.../modul-zapalovani-lista
:13e09ea16a5ed691
-> minno: u nás majú iba tieto a nejaký velký šmejd to nie je
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ja ich voňať nebudem
ja len že či náhodou nemá niekto skúsenosti s tou značkou....

-> Matthes, záškodník z TechWebu: stlačená tma a saze

-> Matthes, záškodník z TechWebu: to jsou zase desticky starline
-> jarda.u1: Nekdo rikal ze je to lisovana tma

-> Matthes, záškodník z TechWebu: mas pravdu.Ja kupoval vodni hadici na Feldu a smrdela priserne.Nevim z ceho to vyrabej???
-> Pavel P..: None ale kdyz si cuchnes treba ke Gometkam a pak k nejakejm polskejm srackam, tak je tam dost velkej rozdil 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: jestli nejsou zkažený co?

-> minno: To by chtelo ocichat a pomackat